Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pomme

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyaridióta Egyikre sem 2014.02.11 18:56:19
A fanyalgó és elégedetlenkedő magyar honpolgárok régóta sérelmezik, hogy a hazai választási jogban nem létezik az "Egyikre sem" opció, amelyet azok a választópolgárok ikszelhetnének be, akik a felkínált politikai alakulatok illetve politikusok egyikére sem kívánnak…..
Bűzlik a kampány, hajaj, egyenesen egy megpocsékolt púzólyuk felől. Titánok harca, az. Jó, persze, most tegyünk úgy, mintha nem mondtuk volna elégszer, hogy ez lesz, meg mintha nem lenne a szardobálós-szórólapozós kampány néphagyomány itt a Dózsa György út és Körvasútsor…..
Ahogy azt rebesgették - vagy fideszes politikusok néhol elszólták magukat -, Áder János köztársasági elnök és szuverén gondolkodó bejelentette, hogy április 6-án tartjuk az országgyűlési választásokat. Mielőtt a szekértáborok adrenalinsokkos állapotba taszítanák az…..
Pomme 2014.01.19 14:27:19
@Attitude Adjuster: Ott a pont!
Pomme 2014.01.19 19:04:25
@czjanos: Előre hozott választás? Hehehe.
Értem én, "mindenkinek van egy álma", én is irkálhatnék olyanokat, hogy mit "kellene", de attól még a leírtaknak nem lesz politikiai realitása. Ha valamiféle csoda folytán a zombikoalíció mégis megnyerné a választást (innentől gyakorlatilag utópisztikus a fejtegetés, mert realitása zéró), szépen beülnének a bársonyszékekbe, és bár a szöveg nyilván az alkotmányos keretek meg demokrácia és egyéb frázisok körül izzana, szép csendeben megint azon kezdenének munkálkodni, hogy mondjuk hogy játsszák át az évi 1500 milliárdos TB kasszát a kapcsolt részeik kezére. Mert annyit azért mindenképp el kell ismernem, hogy mindig is jóval elegánsabban intézték az irdatlan lenyúlásaikat, mint az ordenáré kőbunkó fidesz.
Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Szabó Tímea. Így néz ki az összefogósdiak listájának csúcsa. Lehetne most azzal poénkodni, hogy vajon akkor miként festhet az alja, meg hogy mi a fene történt Kóka Jánossal, hogy ő kimaradt. Ehelyett inkább vegyük…..
Pomme 2014.01.14 17:46:20
Szakad az LMP frakció is? A Milla mégsem akar pártot? Mesterházy Gyurcsány után Bajnait is lenyomja? Jávor Párbeszéd Kft-t alapít? Az ellenzéki káosz kibogozásában már meglehetősen sok mindenki elveszett, de mostanra kitisztulni látszik a kép. Az LMP szakadásánál ugyanis…..
Pomme 2013.02.05 18:57:58
@iii: Mi fekszik kinek az érdekének? Ne fárasszál már!

"ha a felmérés korrekt módon volt elvégezve, a megfelelő hibahatárral a 40 fő is értékelhető eredményt ad."

[facepalm] Vazze, annyit elárulok, hogy a hibahatár - s emígy a felmérés korrekt volta - igen erőst függ attól a fránya mintaszámtól.
Egyébként, ha már így belemélyedtünk ki is számoltam, kb 200ezres LMP bázist feltételezve 95%os biztonsággal az "igazság" olyan 30% szélességű intervallumban lehet valahol a mért érték körül. Tehát annyira mégsem vicc, mint képzeltem, mea culpa. (ennyit simán hamisítanak a kutatóintézetek maguktól is)

A negyven főt innen vettem:
nezopontintezet.hu/aktualis/kepviselet-nelkul-maradhat-az-lmp-tabora/
"a magukat LMP-szimpatizánsnak vallók körében; n=40" (a kép alatt)
Pomme 2013.02.05 20:35:12
@iii: Ja, hogy piackutató voltál? Hát akkor még nagyobb szégyen, hogy lövésed sincs a mintaszám és a hibahatár közötti összefüggésről. :P
Amúgy ez az egyik legalapvetőbb érvelési hiba, argumentum ad hominem. Azért mert piackutató voltál, sajnos még nem jelenti, hogy konyítasz a statisztikához. Mint azt a mellékelt ábra is mutatja. ;)
Pomme 2013.02.05 21:09:18
@iii: igazad van, az ad hominem inkább a hiteltelenítésre használatos forma. Ez inkább tekintélyelvű, ad verecundiam. A többiben megállapodtunk.
A kutatások ugyanazt mutatják, igaz, jelentős eltérésekkel: a teljes népességben az Ipsosnál 3, a Tárkinál 6, a Századvégnél 8, a Mediánnál pedig 11 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt. A képet árnyalja, a választási kilátásokat módosíthatja, hogy a szocialisták…..
Bekövetkezett az, amire már novemberben számítani lehetett: az LMP egyre inkább elváló két irányzata a jövőben külön folytatja. A forgatókönyvhöz sem kell túl nagy fantázia: a pártban maradók minden bizonnyal önállóan vágnak majd neki a 2014-es választásnak, míg a…..
Pomme 2013.01.27 21:50:50
@Fedor:

Hmm-hmm... ezt az "ellensúlya lehet" lózungot mintha hallottam volna már egyszer.
Megvan!
94, szadesz pálfordulás!
Akkor még jól csengett, friss volt a demo, és egekben a politikai naivitás.
De 2013-ban?
Ugyan kérem...
Az LMP tegnap éjjeli kongresszusi döntése legfeljebb annyiban csalódás, hogy nem szavaztak még többen az Együtt 2014 elutasítására. Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választáson a kormány…..
Pomme 2012.11.18 18:34:24
13 év szünet után november végén végre megjelenik az új VHK-nagylemez Veled haraptat csillagot! címmel. Ez lesz az első stúdióalbum, amit a Vágtázó Életerő nevet is elhagyó zenekar pusztán VHK-ként ad majd ki. A lemez felvétele a SuperSize Recordings stúdióban zajlott a…..
Pomme 2012.11.09 23:40:40
@Kepkocka: Nekem is egyből a ferós bikini ugrott be! :D
Az egyik websop igen érzékletes módját választotta a reklámnak. Eddig ugye nem igazán lehetett plus size méretben designer márkák darabjait vásárolni, na, de most már a Navabitól igen.( Régen se egy Cavalli, se egy Dolce... ) Ezért hírverésként egy plus size modellt vetettek be…..
Pomme 2012.10.29 23:10:53
Varánusz LMP álom: oszt és foszt 2010.03.26 09:23:00
A kispártok kopicé gyűjtő és listaállító versenyéből az LMP jött ki legjobban. Országos szinten választhatóságuk valós esélyeket teremt a parlamentbe jutáshoz, pláne, ha a riválisnak számító MDF lassan elvérzik. Eddig sokat piszkáltuk őket, hogy érdemi választási program…..
Pomme 2010.03.26 14:53:58
@sambalabammbumbumm: "Ahelyett, hogy elolvasná a pártprogramokat és döntene."

Mit lehet erre mondani? Idézem:
"A politikai választási program olyan, mint a férfiak mellbimbója: nincsen funkciója, azonban igen furcsán mutat, ha hiányzik – tartja a politológusi mondás."

Mondom ezt úgy, hogy mindegyik programból elolvasgattam azokat a részeket, amelyekről úgy éreztem, hogy érdemben meg is tudom ítélni a tartalmat. De pusztán a program alapján dönteni elég meredek ötletnek hat (pláne úgy, hogy a nagyobb szereplők programmegvalósítási hajlandóságát elég jól ismerjük). ;)
Varánusz A legnagyobb kicsi 2010.03.23 08:00:00
Tegnap 16:00 órakor eljött a pillanat. A pártok számára lezárult a területi listák bejelentésének időszaka. A Fidesz-MSZP-Jobbik szentháromság mind a 176 választókörzetben állított egyéni jelöltet, és az ország mind a 20 területén lehet rájuk listán is szavazni. Ezzel ők…..
Igen, Lehet! Nem hittem volna 4 nappal ezelőtt, hogy minden lista állni fog. De áll, és most sem hiszem el. Tegnap Celldömölkön, az egész város LMP volt. Négy kitelepülés, 16 aktivista, végigplakátolt város. Két nap alatt 200 szelvény. Ma reggel, Dunaújvárosban 732 KC volt, a…..
Az utolsó erőinket is mozgósítjuk. A központi kampánystáb emberei is segítenek Sárváron, Orosházán és Pásztón. Éppen rakják össze a csomagokat. Dorosz lenyúlta az összes még elérhető szórólapot (nem maradt sok :) ), erre az EON egy LMP logós pléddel válaszolt. 1 LMP…..
Pomme 2010.03.17 22:22:12
@Thera: A biomasszát pont a dánok oldották meg szuperül: lokális minierőművekben égetik el a mezőgazdasági hulladékot. Szalmát, kukoricaszárat, ilyesmit. Kb egy hónappal ezelőtt az ÉT-ben volt egy cikk a magyar lehetőségekről, pontos számokkal, mindenfélével, mindjárt körbenézek, van-e valami a neten róla.
Földi Áron fellebbezését elfogadták, végül 749 céduláját találták hiánytalanul megfelelőnek, úgyhogy :) Áronnak még kellett gyűjtenie egy darabot. Ez sikerült is neki egy nap alatt.Így hát az ellenfeleink "kétszínű toll hadműveletét" sikerült visszavernünk! :)…..
Akár veszi a kalapját, akár kitart, ez a márka már nem az, ami 2009-ben volt. Az MDF magával együtt Bokros Lajos politikai potenciálját is ledarálta. (Fotó: mdf.hu) Az MDF a teljes csőd szélén áll. Az elnökség „kiszervezte” maga alól a pártot, majd egy egészen…..
Nem lehet azt állítani, hogy ezen a blogon ne foglalkoztunk volna eleget az MDF helyzetével. Január 12-én, amikor kiderült, hogy igaz a sokáig tagadott hír: az MDF valóban az SZDSZ-szel tárgyal, a következőt írtam: „Mi szüksége van az MDF-nek Retkes Attilára? Miért kell…..
Pain: A szex vajon mi? VS Nincs segítség az égből Szó se róla, a 90-es évek futószalagon termelte ki azon hazai popproduktumokat, melyek leginkább Uri Geller és a NASA hatáskörét gazdagították volna. Az évtized vége felé azonban feltűnt egy fiatalember, aki vélhetőleg még…..
Kettős Mérce Árpinak 2010.03.03 12:43:00
Árpi bácsi megmondta a tutit, fűves hippik demagógok és idealisták. Árpi bácsi kilátásba helyezte, a pusztuljon a férgese elképzelést is. Árpi bácsin én csak azt kérném számon, ezután legalább olvassa el azt a közleményt, amiről ír. A minősítgetésekkel az elején nem…..
  Volt egy kormány, amelynek volt kedve építkezni. Volt előtte egy másik kormány, az is épííített: hét kilométer autópályát, a hétszázát! Hetet!   Nagyjából a realitás ezen színvonalán mozgó államférfi stand up comedy előadására tuszkolódtunk be…..
A Népszabadság értesülései szerint Bozóki András, Cserhalmi György, Elek István, Fleck Zoltán, Hankiss Elemér, Lovasi András, Novák Péter és Szabó Győző is szerepel majd az LMP országos listáján, méghozzá a szimbolikus-támogató részben, azaz nem befutó(nak gondolt)…..
Pomme 2010.02.25 19:40:57
@mrs. white: "Ennek ellenére, úgy érzem semmit nem tesznek érte, hogy megkapják az ajánló szelvényemet."

No igen, ugy tudnának "tenni", ha lenne még 2000 aktivistájuk. Amennyi most van, nyilván lejárja a lábát, de 176 körzetet végigjárni... ahhoz komoly szervezet kell, vagy sok pénz, az alig egy éves LMP-nek meg egyikből sincs sok. De ha nekik akarod adni, megnézed a neten, hol van nálatok gyűjtőpont, vagy elküldöd postán. EP cetlimet anno nekik adtam, feladtam borítékban, oszt jónapot.

Különben hozzám még SOHA nem jött senki házhoz a cetliért, pedig 4x szavaztam már, egyedül most először, a JOBBIK! Elég meglepő volt, de azért nem adtam oda! :)
Pomme 2010.02.25 19:43:35
@Blogger Géza: Hát nem is azért tömné ki az MDF-et, mert olyan jó barát, hanem mert tök balos lett ,és az MSZP-től szipkázza el az x-et. A munkáspártot sztetek miért tömi ki? Vagy az MSZP miért tömi a miépet, és egyéb jobbos marginális pártokat?
Pomme 2010.02.25 19:47:14
@kamasuka: "Azonkívül, az ajánlószelvényen van név, SZSZ, cím, és hogy kinek adta a kopogtatót (név, párt). Ha ebből valamelyik hiányzik, az érvénytelen."

Ej micsoda naivitás. Nyilván a nagy pártok gyűjtenek maguknak tömnivalót is (csak a személyes adatokat töltse ki, mari néni, a többit majd én beírom... köszönöm... hát kb ennyi.)
Mandiner blog Bokros Lajos csapata 2010.02.23 07:31:00
  Amikor az Új MDF-nek új honlapja lett, azonnal beleszerelmesedtünk az ott található videókba, amelyeken a párt egyéni képviselőjelöltjei vallanak arról, milyen érzés konzervatívnak lenni. Ne feledjük, itt azokról az emberekről van szó, akikkel választási győzelem esetén…..
Subba Van még olyan, hogy MDF? 2010.02.22 12:00:00
Persze, hogy van, hogy ne lenne, mindent el is követnek, hogy übereljék azt a poént, hogy az SZDSZ-szel léptek választási szövetségre. Hát milyen emberek ezek már könyörgöm? Biztosan nagyon aranyosak civilként (nem), de jelöltként maximum a Sas Kabaréban állnák meg a helyüket.…..