Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antalbalint

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tolna megyei hírek Lorem Ipsum 01 2023.06.27 13:11:48
Morbi in iaculis neque. Duis eu dictum nisi. Sed ut elementum odio, id rhoncus nulla. Curabitur molestie, sapien vulputate pharetra porta, est massa venenatis odio, sed tristique eros magna quis lectus. Proin quam felis, vehicula eget elementum at, mattis et mauris. Proin iaculis volutpat dolor.…..
"A következő kormányzás demográfiai súlypontú lesz." — 2018. április 10. A kevesebb néha több — tartja a mondás. Egy népességében nagy Magyarország vajon szükségképpen mennyország lenne? Konszenzus van általában mind a politikai bal- és jobboldalon, mind a szociológusok és közgazdászok, sőt a…..
antalbalint 2018.06.05 10:20:04
@Antlfinger Edvárd: "Egyébként pont, hogy a hátrányos helyzetű településeken egyáltalán nem alacsony a születésszám. Ez is megérne egy misét. Ezek a térségek egyfajta utánpótlást jelentenek a városok számára."

Részben igaz (legalábbis rövid távon) és épp elég szomorú! Éppen ez ellen kellene tenni és felszólalni, nem a hazai népességcsökkenés problémáját kisebbíteni. (globálisan persze igaz, hogy előnyös lenne a népességcsökkenés) Hazai viszonylatban a nagyvárosokba folyamatos a falvakból való beköltözés, ha úgy vesszük így igaz, az utánpótlás. Elég összevetni egy megye össz csökkenését és a megye városainak a csökkenését. Egyértelmű a trend. De tapasztalatból és meggyőződésből mondom: Budapest élhetőbb lenne, ha 0,5-1 millió emberrel kevesebben tartózkodnának a városban naponta és a vidék is élhetőbb lenne, ha többen maradnának az elnéptelenedő falvakban. De már akkor világosabb képet kapnánk, ha a statisztikákat megtisztítanánk. Nagyon sokan laknak úgy külföldön vagy épp Bp-en, hogy papíron még a faluban vannak. És közben nem értik az emberek, hogy mért szűnik meg a posta, a kisbolt, stb. Összességében azt gondolom: a hazai népességfogyás igenis gond, de annak a regionális eloszlása még nagyobb. Az ellenzék akkor jár el helyesen, ha nem a népességfogyás problémáját láttatja kisebbnek, hanem a regionális különbségeket próbálja előtérbe helyezni és azokat próbálja csökkenteni.