Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atrask

43 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összesen hat leforgatott és mozikban bemutatott rész után - melyek közül a legújabb epizód jelenleg is a mozikban látható - érdemes elgondolkodni a Terminátor-filmek sajátos jövőképéről. Ez az 1984 óta tartó vízió, melyet eddig 5 rendező jelenített meg a filmvásznon - mégpedig sorrendben: James…..
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
atrask 2018.06.11 19:20:38
@Helén Tornyai: Az etetést is meg lehet oldani kultúráltan: pl valamelyik nap egy fiatal anyuka utazott a volán buszon, és mikor (az egyébként már ránézésre 3 éves) kislánya jelezte szükségletét, felvette az ölébe, elővett valami poncsószerű ruhadarabot, magára terítette és az alatt etette a picit. Csak akarni kell. Egyébként én is viszem étterembe a gyerekeimet (és, bár többször is megkaptam, hogy keményen/katonásan nevelem őket), de én letisztáztam velük, hogy az étterem az nem olyan, mint otthon. A gyerekek nem hülyék, csak kicsik! Megértik. Elmondtam, és aztán amikor ott voltunk megmutattam, mit hogyan kell: nem kiabálunk, halkan beszélünk, hogyan hívjuk a felszolgálót (nem fütyülünk/csettintgetünk) , hogyan adjuk le a rendelést, evőeszközzel hogyan étkezünk - jelzünk, ha végeztünk nem állunk fel ott hagyva az asztaltársaságot, nem rohangálunk, stb. A vendéglőbe járás is a kultúra része, és gondolom a múzeumban sem hagyjuk a gyerekeket végig taperolni a tárlatot... Mint mindenhez - ehhez is intelligencia kell. (egy 4 gyerekes apuka) Pacsi! Peace!
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
Mit tehetne az állam és mit nem azért, hogy több gyerek szülessen. Két lista. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt monda: „Átfogó megállapodást akarok kötni a magyar nőkkel. Mondják el, mi pedig értsük meg, mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb, de a…..
atrask 2018.04.22 22:39:44
@LaborcziDóra: "Én örömmel vállaltam ezeket a terheket, a listám első része pont arról szól, hogy ezek nem ruházhatók át"
Bocsánat, de ezzel vitába szállnék. Apuka vagyok, és születésétől (illetve pontosabban 4 napos korától, mikor hazahoztam a kórházból) egyedül neveltem a fogyatékkal született kisfiamat. Szóval nyugodtan lehet szülőt, vagy szülőket írni. A többi amire rávilágítanék, hogy egyedülálló apaként nekem mivel kellett megküzdenem: semmilyen hivatali ügyet nem tudtam intézni az anyja nélkül, apaotthonok nincsenek (ha megszűnik az albi vagy krízishelyzet van irány az utca, vagy a gyerek otthonba én meg az utcára), anyaotthonba nem fogadnak be férfiakat, az éjszakai 2 óránkénti csecsemő etetése komoly kihívás, hiszen nem a pizsiből kapjuk elő a konyhát, mint normál esetben egy anyuka, a legtöbb hivatalban kötekednek, hogy miért én nevelem, és a két kiemelt kedvencem - 1 a beteg fiamat mentővel vitték a kórházba 1 éves volt, és a nővér aki felvette a gyerek adatait szó szerint pellengérre állított, hogy miért én vagyok a gyerekkel, miért én jöttem be vele, és egyébként is hol van az anyja aki a világon a legfontosabb a számára :O 2 krízishelyzetben voltam, megszűnt az albi, és megoldást kerestem, az egyik (nem mondom ki melyik) szervezet közölte velem, hogy nem segítenek, csak anyukáknak gyerekkel, vagy anya+apa+gyerek kombónak, mert csak az számít családnak, a fiam és én együtt mi nem vagyunk család. Jó érzés volt.... Hála az égnek, az óta rendeződtek a dolgok, az a kismókus már 12 éves és testvérei is vannak (sőt lesz is még, mert az összes pöcsös lett és nagyon szeretnénk (legalább) egy kislányt :) Jó egészséget mindenkinek!
Vásárlóként elvárom, hogy a webáruház ingyen szállítson, a futárszolgálat időben és épségben szállítsa a cuccot. Ez a minimum...
atrask 2017.12.19 16:02:30
@Plumper_: A futár nem pénzváltó.... legyen apród! A buszon, ha a sofőrtől veszel jegyet, ha nincs apród leszállítanak. Nem köteles neked váltani... a futár sem!
atrask 2017.12.19 16:06:28
@tamarisk: Tök jó, hogy ezt számolgatod, csak azt nem, hogy 4 órára van bejelentve havi 63 bruttóért... Ez a mentalitás oda fog vezetni, hogy majd mehettek ti a saját cuccaitokért (ami többe kerül, mint 200 TIPP, mert a futár nem hülye, csak szabad, nem olyan helyhez kötött, vagy szeret motorozni/autózni)
atrask 2017.12.19 16:08:29
@Faby: Neked is ezt, mint Plumper-nek: Nálunk nincs szállítási költség, és még mielőtt beszólnál, a házhozszállításnál olcsóbb a termék, mintha te eljönnél érte szóval azt sem mondhatod, hogy benne van az árban...
Igen, a játékban szereplő "Kane" nevű karakter a Bibliában "Cain" néven van említve, angolul a kettő kiejtése teljesen ugyanaz. A Kane által vezetett szervezet neve sem véletlenül NOD a játékban, ezt a nevet is egyenest a Bibliából kölcsönözték, egész pontosan a cikk alcímében szereplő mondatból. A…..
atrask 2017.08.29 00:49:11
@atrask: Azóta már 11 éves és neki is van Renegade profilja :)
atrask 2017.08.29 19:26:11
@Di Patrone!: ötlet, hogy hova rakjam, mert nem engedi a google képes fiók linkjét kitenni
Vizsgáljuk meg , mi alapján választanak nők párt! Alapvetően a nők három jól elkülöníthető tulajdonságot vizsgálnak párválasztáskor. szexuális kisugárzás Ez nemcsak a testi adottságokat és a szimmetrikus arcberendezést jelenti, de a kommunikációs képességeket, az intelligenciát, a humort, a…..
atrask 2016.12.15 11:30:55
@Gazz: Tehát a nők betegesek, mert az apjukkal akarnak kavarni.... Arról nem is beszélve, amikor egy (nőnek nem nevezem, mert ahhoz még túl fiatal) csaj egy apjánál is öregebb faszi alá fexik be.... :P
atrask 2016.12.15 11:34:56
@icipicicsipa: Látom vágod a lényeget! (<- Ez nem irónia volt!!) :) Boldogságot és elégedettséget csak az érez aki eléri célját, de ha az ember egy folyton változó célt tűz ki maga elé, akkor sosem lesz boldog. Viszont a saját hülyesége miatt nem kéne mást is boldogtalanná tenni...
Az online társkereső oldalakon igen gyakori, hogy a férfiak többsége kizárólag gyerektelen nőket keres. Kevesen vannak olyanok, akiket 1-2 gyerek megléte nem zavar, azok száma pedig elenyésző, akik kifejezetten kisgyerekes anyát szeretnének párnak. Ez utóbbi kategória tagjai…..
Zsani, aki azzal nyert meg magának, hogy őszinte volt, most derült ki, hogy már 1 hónapja szeretője egy apjánál is idősebb faszinak. Válunk. Egy újabb nő, akiben csalódnom kellett. Egy újabb kudarc. Egy újabb hazugság. De a legrosszabb, hogy most már 2 gyerek szívja meg. Nem tudom…..
Életünk négyesben Pancsi 2015.09.17 13:24:30
..
Életünk négyesben A lurkók :D 2015.09.17 13:21:58
..
Jönnek és elmennek. Fiatalok, akik már nem itt élnek, nem itt dolgoznak. Hazalátogatnak, esznek túrórudit, napérlelte barackot, édes dinnyét. Megnézik a Balatont, sétálnak egyet Budapesten, élvezik a melengető napsütést, majd felszállnak a repülőre és néhány órán belül…..
atrask 2015.05.21 09:18:21
@Narina: Érdekes, én egyedül, gyerekkel (az anyja lelépett) megtudtam oldani. Van egy mondás: éhes ember nem válogat. Ha más nincs ott a meki, meg a burger king. Bárkit felvesznek. Gyes mellett is (én is úgy dolgoztam, 6 órás részmunka időben). Csak az nem talál aki VÁLOGAT, de akinek tényleg kell a pénz az ne válogasson, mégha iskoláihoz mérten ciki a tálca törlés akkor se!
Drága Szerelmem! A Brazíliai Világbajnokság hamarosan elkezdődik. Hadd osszak meg veled néhány szabályt, amelyek betartása a szépséged és kapcsolatunk megóvásának a záloga. Jól hallottad! Ezek nem javaslatok, ezek szabályok! 1. Június 12 és Július 13 között a TV az enyém!…..
atrask 2014.06.15 10:39:40
@eff: Kikérem magamnak! Házas vagyok, 2 gyerek, utálom a focit meg a sört. Én a forma 1-et imádom, meg apósomék somogymegyei házi páleszét! (Mielőtt azzal viccelnél,hogy a két gyerek nem is az enyém, de bizony az) :D
atrask 2014.06.15 10:42:19
@mildi: YESSSSSSS! :D
Ma eljött az a nap, amire nem is tudom mit mondjak: vártam, vagy nem... Dani: Apa! Megnézhetem a kukidat? Én: Minek? Láttad már mikor együtt fürödtünk. Dani: A másik, hosszabbat! Én: Megőrültél?! Egyébként is, az nem nyúlik meg csak úgy. Dani: Miért? Mitől nyúlik meg? (Hát…..
Életünk négyesben Sziasztok! 2012.11.05 09:40:31
Hát az életünk továbbra is halad, (relatíve) pont úgy, ahogy szerintem egy normális család esetében kéne.Bár történtek dolgok velünk, lássuk szép sorjában. Babát várunk, ez nem újdonság (de jóóó), és lányt szerettünk volna, nos László lesz. Majd a következő! Én…..
Életünk négyesben 2012.07.30 04:59:01
Apa és fia telefonál..
Életünk négyesben 2012.07.30 04:53:24
Szóval visszatértem, többed magammal. A tárgyalás sorozat 3 évig tartott, de véget ért.Anyuka ügyvéddel, én anélkül, és megnyertem a pert, azt hiszem ez mindent elmond!Rengeteg minden történt velünk, megismerkedtem egy nővel, akibe Dani is egybőlbeleszeretett, s Ő úgy szereti a…..
Legyen.... legyen???? kilencedik 2011.12.28 09:47:00
Mostanában rádöbbentem, hogy tégyleg nem könnyű elviselni, ha nem jön össze a gyerek. Egyre nehezebben kezelem, ha kiderül, hogy xy gyereket vár. A legutóbb már alig bírtam ki sírás nélkül! Pedig hát konkrétan gyereket nem akarok, de a sikertelenség az, hogy mások még annyi…..
  "Férfitársaim! A nők hűtlenségének oka ti vagytok. Ritkábban a tévelyegni vágyó nő maga. De sokkal inkább ti. Mert megszerezni az asszonyt van tudásotok. Megtartani nincs. Ahhoz már kevés az ész, a lélek, a tehetség. Meg az akarat. Az hiányzik leginkább. Mert azt hiszitek…..
atrask 2011.12.30 01:31:17
Szia Évi!
Egyébként István vagyok. :) Hát ez teljesen reménytelen, és őszíntén bevallom, nem is szeretném, hogy folytatása legyen (nem is lesz)! A gyerek érdekében. Persze, a hiúságom csorbát szenvedett, és ezt nem volt könnyű lenyelni, de ahogy a gyerekkel bánik ha néha előkerül az vérlázító.Megígéri, hogy hívja, de nem, megígéri, hogy meglátogatja, de most is 41 napig nem talált ide! Az már nem érdekel, amit velem tett, mert én elkönyveltem róla, hogy egy *****, de a gyerek nem tehet semmiről, vele miért viselkedik szemét módon?! EZT viszont nem nyelem le! Hála az égnek, több évnyi egyedüllét után, találkoztam az IGAZI-val, aki jól kijön a fiammal, a fiam imádja, és minden tökéletes. Ő ma már a feleségem, közös gyerekeket is tervezünk, Dani is várja, hogy legyen testvére. Már csak a tárgyalássorozatnak kell véget érnie, és végre nyugodtan élhetnénk az életünket. Ha anyuci TÉNYLEG a gyerek érdekeit nézné, már régen visszalépett volna a tárgyalástól, ugyanis egy igazságügyi orvosszakértő megvizsgálta a gyereket, idézet a jegyzőkönyvből: "Dániel ragaszkodik az édesapjához, mert mellette biztonságban érzi magát, ezt verbálisan is kifejezésre juttatja: Apát szeretem a leges legjobban. A gyermek fejlődése szempontjából javasoljuk a gyermek édesapánál történő elhelyezését". A 2ház teszten, és a vonatos teszten is engem jelölt meg. Ez szerintem mindent elmond, mint ahogy az is, hogy egy 566 kérdéses igen-nem személyiség teszten az anyuka "értékelhetettlen" minősítést kapott, mivel sok nem tudom választ adott. Kiforrott egy személyiség mi?! :) Üdvözlettel: István (atrask) :)
Volt egy tök jó témám a Gellért tér és a Lánchíd között, és meg is jegyeztem magamban, hogy most ezt majd jól beírom a blogomba, de aztán most meg itt ülök a monitor előtt, és nem jut eszembe. Az viszont most előjött, hogy reggel, amikor a játszótér mellett tekertem el, E.-re…..
Életünk négyesben Megint itt 2010.01.14 11:24:06
Az albi még mindig kéne, aki tud segítsen!! Köcce!Hoztam egy új videót   ..