Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bazo

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UPDATE2: Aki nem tart igényt a szavazófülke magányára, az miután megkapta a lepecsételt lapokat, és arréb megy pár métert, a térdén, vagy barátja hátán megtámasztva a papírt is behúzhatja az ikszeket.68. § (1) A szavazólap kitöltéséhez szavazófülke áll a…..
Bazo 2010.04.11 17:46:35
@is: Hiába raknának be több asztalt több fülkét vagy több urnát, ugyanis névjegyzékből csak egy darabot lehet nyomtatni, és erre kell felvezetni a szavazó összes adatát, ha ez megvan utána lehet csak szavazólapot adni.
Maga az ellenőrzés lassítja a folyamatot elég rendesen. Bemutatja az igazolást, megkeresed a segédlistán, utána igazolja magát és felvezeted a névjegyzékbe, és utána megkapja a szavazólapot.

Sajnos a demokrácia időigényes dolog. (a rossz szervezés és a rossz ötletek csak tovább lassítják) :)
Ez is egy olyan szó, aminek a fordítása gyakran félresikerül - volt már rá több példa. Most boribakter küldte be egy újabb felbukkanását:Mostanában sokat nézem a Star Trek szériákat, és iszonyatosan idegesít a folyamatos "főnök"-özés (valahol már írtatok róla, de…..
Bazo 2009.07.20 16:17:05
O'Brien hivatalos rangja Senior Chief Petty Officer, az amerikai haditengerészet mostani rendfokozatai között, ez Törzsaltiszti rendfokozat a mellékelt linken Mesternek fordították: www.freeweb.hu/aty/aty/rank/usnavy.htm
Mivel törzsaltiszti rendfokozatból csak kettő van felette a Főmester és az Első Főmester, ez egy nagyon magas altiszti/tiszthelyettesi rendfokozat. Mivel az amerikai hadsereg és a flotta rendfokozat rendszere nagyon eltér a magyartól elég nehéz normálisan lefordítani.
Bazo 2009.07.20 18:42:14
@Roan:
Tudom a katonáknak rendfokozatuk van, a nemeseknek van rangjuk. Nem vagy te HT véletlenül? :)
Ahogy a régi vasutas bölcsesség is tartja, ami késik, az jön. Ugyan a modellezős cikksorozat – még mindig - szünetel, de egy régebbi adósságomat törlesztem. Ez nem más, mint az IG bemutatócikkből kimaradt speciális karakterek ismertetése. Többségüknél elmondható, hogy…..
Új kezdeményezésként a blogon kis bepillantást engedünk a boszorkánykonyhánkba. A blog úgy születik, hogy (általában) az elkészült anyagokat felrakjuk egy közös listára, ott lehet véleményezni, megvitatni, majd ha a szerkesztői önkény úgy találja, akkor a véglegesített…..
Bazo 2009.05.08 11:10:24
hu.wikipedia.org/wiki/Angol%E2%80%93zulu_h%C3%A1bor%C3%BA

Ebben van egy leírás az isandlwanai csatáról ahol a zuluk 10x túlerőben voltak a brittek ellen és győztek, de ez inkább a kivétel ami erősíti a szabályt. Az Ómagyar haderő kiépített állásait 10x túlerő sem tudná legyűrni, pláne, hogy felderítői jelentések is voltak a támadásról. Az állásokban kalával felszerelt lövészek, még ha gyakorlatlanok is, olyan iszonyatos pusztítást tudnak végezni, hogy az szinte bármilyen támadást visszaverhet. Ha a gyepű aknákkal, szögesdróttal, tüzérséggel, géppuskafészkekkel van kiépítve szinte minimális veszteséggel lehet visszaverni egy 200.000 fős primitív fegyverzetű sereget.

Itt pedig egy rövid elírás Little Bighorn-i csatáról hu.wikipedia.org/wiki/George_Armstrong_Custer#A_Little_Bighorn-i_csat.C3.A1hoz_vezet.C5.91_.C3.BAt
ahol 260 amerikai katona halt meg 2000 - 5000 közötti indián harcos keze által, ami minimum 10x-es túlerő volt, csak az indiánok is rendelkeztek puskákkal, így sokkal jobbak voltak az esélyeik, mint a keltáknak íjakkal meg kardokkal.
Ómagyarország Földrendelet 2009.04.23 16:42:12
Az Ideiglenes Kormányzótanács 11/2009. (Kr.e. 279. III. 1.) rendelete a földtulajdonról   Az Ideiglenes Kormányzótanács abból a célból, hogy a várható nagy nehézségek ellenére a népesség alapvető élelmiszerekkel való ellátását és a javakhoz való igazságos…..
Bazo 2009.04.23 22:18:30
@triumphator:

Nagy gáz, hogy egy jogász sem maradt életben a puccs után, nem ártana Albert mellé legalább egy jogtanácsos, aki formailag meg tud írni egy rendeletet, mert ha teljesen az alap szavak jelentésétől újra írják a jogrendet abból hatalmas káosz lesz a végén.

Ami még mindig szúrja szemem de rettenetesen hogy a község helyett települést kellene írni, mert így nagyon gázos a rendelet.
Az orvosok az első napokban az összes fellelhető és beadható védőoltással és vitamininjekcióval végigszurkálták Júlia vézna testét, mert attól tartottak, hogy a mi betegségeink láthatatlanul is bennünk lappangó kórokozói neki halálos veszedelmet jelenthetnek. …..
Elnézést, de elképzeltem, hogy nézne ki ez a csata szerepjátékban... "- rohan feléd egy barom nagy benga állat barbár, mit csinálsz? - kivonom a kardom és támadok! - jó, dobj kezdeményt! - .... elég? - sajnos nem, a kezdemény a géppuskás nyerte aki beleküldött egy sorozatot…..
Kábé december 1. -8 fok, felhős ég, kora hajnal. Tényleg melegebb van.   Fura a hangulat mostanában. Olyan nyomott, vihar előtti csend jellegű. Tegnap például érkezett egy rakás menekült. Nem vicc. Némely férfi lőtt sebekkel caplatott ide. Szarban vagyunk. De előbb azért…..
2008.12.12.  Kapják: Az MVB ………. Bizottságának tagjai, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárjának törzse, a Komárom-Esztergom megyei rendőrkapitány, városi rendőrkapitányok  Tartalom: A 2008. december 11-i lőszerkísérletek…..
 (levéltári forrásgyűjtemény feldolgozásra várva)   (kézírásos feljegyzés, ...... )Öreg, ha tudsz, gyere át ezzel a sráccal, akivel ezt küldöm, mert helyzet van. A tízesről behozott a járőr egy rakat keltát, csoda, hogy eljutottak hozzám és nem nyomták…..
November 23., vasárnap  Holnap véget vetünk ennek a nyomorúságos szenvedésnek. Köszönöm, de nem fogok kegyelemkonzerven megdögleni. Ma este tartjuk a végső egyeztetést Téglásnál a holnapi akcióról.  Az elmúlt több mint egy hétben Tibi alias Tyson mindent elmesélt,…..
Ómagyarország Sorozás 2008.12.09 11:00:00
Miután visszaértünk a felvidéki keresőakcióról , majd Albertnek jelentettem, új munkát kaptam – a sorozási rendszer kidolgozásában kellett részt vennem. Örültem is a munkának, mert azt érzékeltem, eléggé éles ellentétek, harcok dúltak az MVB-n belül, illetve a…..
w A hosszú csend után 2008.12.10 06:30:00
Speech after long silence; it is right… Yeats Van-e fasisztaveszély? Igen, van. Önmagában ma a szélsőjobb gyenge, az egyetlen kérdés, hogy bekerülhet-e a parlamentbe. Ha ez megtörténne, akkor is valószínűtlen, hogy koalícióra lépne vele a Fidesz. (A többi parlamenti…..
Egy Volánbuszra tettek fel négyünket, meg még vagy húsz másik rendőrt és katonát vegyesen. Előttünk egy járőrkocsi ment, felvezetett minket. Erre nem a forgalom, hanem az EÁP-ok miatt volt szükség. Üres volt az út, és üresnek tűnt az egész vidék is. Tatáig három,…..
(Szolg. közl.: Az átkerült kerületek első hevenyészett térképvázlata felkerült az iwiw klub képei közé, rendes térkép is lesz hamarosan rendes tárhelyen, nagy felbontásban. Csak addig is...) (A dr. Csertényi Zoltán nyugalmazott professzor vezetésével megalakult…..
Köszönet Tri Umph Ator-nak az írásért! JAVASLAT a rendőri és katonai erők és eszközök alkalmazására a kialakult helyzethez alkalmazkodva   Az Átkerült területek biztonsága szempontjából alapvető fontosságú a rendvédelem és a haderő átszervezése és a belső, illetve…..
Ma reggel erőgyűjtés céljából kizsilipeltem az Adalbertből. (Kettős őrség, egy, hogy kiengedjen, egy másik, hogy felengedjen a várba, de mivel a papírjaimra egy katolikus pecsétet is kaptam, simán vettem mindkét akadályt. Sőt, még a cuccaimat is visszaadták a kilépéskor.)…..
Ómagyarország Lógás az erdőben 2008.11.19 20:10:00
(Szolg. közlemény: létrehoztunk levélcímet azok számára, akik szerint Ómagyarországra lehet e-mailt küldeni. :) Várunk minden olyasmit, ami kommentbe nem fér bele. A blogbemutató dobozba is elrejtettük, a Spammentes Ómagyarország© jegyében.)   Az orszlányi csata után az…..
Bazo 2008.11.20 16:16:20
szs nem hiszem, hogy nagymértékben változtatni kellene a 21. századi harci taktikákon, mivel a különféle missziókban résztvevő katonákat ma is nagyrészt a helyi miliciák elleni harcra képezik ki, ami szvsz nem nagymértékben különbözik az ókori törzsi harci taktikáktól, csak annyiban, hogy az ókoriak nem használnak taposóaknát, pokolgépet és kevés az öngyilkos merénylő köztük. A magyaroknak arra kell nagyon vigyázni eleinte, hogy kerüljék a közelharcot, a rajtaütésnél meg pár sorozat és gránát, már elég időt biztosít, hogy a kialakítsák a védelmi zónákat és megtisztítsák a közvetlen környezetüket, ha ez sikerül akkor már a saját taktikájukat követve tudnak harcolni a magyarok és ez szinte el is dönti a csatát.

A kelta törzsek (gallok, germánok, ibérek) elég változatos taktikákat alkalmaztak, a nagy csatákban falanx szerű tömör alakzatban támadtak néha ék alakzatban. Ez a magyar hadsereg ellen felér egy kollektív öngyilkossággal.
Amikor győzni tudtak a rómaiak felett akkor 4 tényező segítette őket 1. számbeli fölény 2. meglepetésszerű támadás 3. csatára való gyors felkészülés, felfejlődés 4. a rómaiak nehéz terepen való támadása.

Az ibérek 200 évig harcoltak a rómaik ellen gerilla harcmodorral és elég nehezen verték le őket a légiók, de ez csak erőszakos megszállás esetén fordulhat elő. Jelenleg ez még nem aktuális a szomszédos keltákkal, hiszen még csak most kezdődnek a harcok.

Itt egy link a római hadviselésről:
hu.wikipedia.org/wiki/A_r%C3%B3mai_gyalogs%C3%A1g_taktik%C3%A1i_a_K%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g_kor%C3%A1ban#A_gall_.C3.A9s_a_germ.C3.A1n_harcmodor_el.C5.91nyei