Regisztráció Blogot indítok
Adatok
claudette

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán említettem már (talán még nem), hogy ez a párkapcsolatos dolog nálam nem áll valami jól. Az első randira is egy hónapot kellett várnom, a másodikra meg utána két hetet, és azóta is eltelt már egy hét. Szóval nagyjából két hónap alatt két találkozás, az nem túl jó…..
Na meg is volt a nagy állásinterjú. Holnap kezdek. És ez nem csak az lesz, amit tíz éve tök ingyen csinálok, hanem végre felfigyeltek a képességeimre, és kaptam egy hozzám méltó igazi, felelősségteljes beosztást. Igaz, kicsit más téren, mint eddig, így az eddigi ambícióimat…..
claudette 2014.03.02 10:59:15
Nagypapám megkapta "A Haza Szolgálatáért" kitüntetés bronz fokozatát, majd az ezüstöt is, utóbbit kétszer. Ugyanis amikor 30+ év munka után jött volna az arany (és mellé a nyugdíjat kiegészítő pénzjutalom), a felterjesztő azt egy csókosának javasolta, nagypapámat pedig…..
Valóban nem gondoltam volna, hogy eljön. Persze a helyében én nem azt írtam volna, hogy épp balhé van a melóhelyen (ami egyébként igaz is), hanem valami olyasmit, hogy "nem úgy van az, ahogy azt a Móricka elképzeli, hogy egyszer elküldesz a fenébe, aztán meg előrángatsz a…..
claudette 2013.05.29 07:29:55
A szotyi még mindig csíkos Kivár 2013.05.23 13:22:43
Már megint úgy érzem, hogy módszeresen hülye lett belőlem csinálva, és ami a legjobban bosszant, hogy erre már megint utólag jöttem rá. Na jó, valamit azért sejtettem, mert már nem akartam hazakísérni, csak felraktam a buszra, hadd menjen. De mégis, miért hagyom, hogy velem…..
Miközben gyalogoltam lefelé az esőben a hegyről, már fogalmazódott is bennem a "soha többé ne találkozzunk" levél. És nem is azért, mert utálom, ha leordítják a fejemet, csak mert valamiben nem értek egyet. Nem azért, mert nem szeretem, ha az én tapasztalataim hitelességét…..
A válogatásból kiderül ki okolható az elmúlt hét szeles időjárásáért. Bolond lyukból bolond szél fújFotosop artistaPaint artistaHeti MilfHeti Milf IIThis is my lionBachmanFagyikaHeti MIAF?Kakiartos csajHorgászás BesszivelA fejemre nőtt..
claudette 2010.05.21 13:39:22
Félrefordítások Micimackó ázik 2010.05.19 10:00:00
Május hetedikén Szántai Tamás remek előadásában ismertetett meg bennünket a Karinthy-féle Micimackó-fordítás bizonyos fordítástechnikai problémáival. Az előadó tisztelettel adózott Karinthy zsenialitásának, és nem vonta kétségbe az első fordítás szellemességét és…..
Félrefordítások Terepmúzeum 2010.04.23 08:52:00
A terepmúzeum nyilván az, ahol régi terepeket mutatnak be, nem? Hantakutya előző nickjén már RJB volt, most ezzel is jól halad:Lehet, hogy már volt, de ha nem, mivel könyvről van szó, ráér kitenni :PAudrey Niffenegger Az időutazó felesége című regényét olvasom, és még nagyon…..
Rövidke poszt lesz ez, mindenféle díszítő elemet hiányoló, de az utolsó mondat kárpótol majd mindenért, ígérem. Egy 8MVÉB (=Nyolc Mini Vese Érdemes Barátja) találatai. Tegnapi hír a velvet.hu-n: Hajdú Péter facebookozókat perel és úgy csinál, mint a filmekben És a mondat:…..
Félrefordítások GilMORE 2010.01.30 11:38:00
A Gilmore lányok visszatérő vendégeink itt, szerepeltek már Márta szőlőjével, egy apró trükkel, mondhatni on a regular basis, és kiderült, hogy van CD-égetőjük és papírvágójuk is, a gyerekeket viszont a sarokba zavarják. Most viszont egy csomó új dolog következik, leginkább…..
Eszter 8 éves kislánya hosszas gyűjtögetés után fényképezőgépet akart venni, így anyukája elkísérte a Media Marktba, ahol a vasorrú bába volt a pénztáros és jól elzavarta az apróval fizetni akaró szegény kislány. Az indok, hogy nem köteles elfogadni 50 db-nál többet…..
claudette 2010.01.19 18:13:52
Csak az első néhány hozzászólást olvastam el, úgyhogy bocsi, ha esetleg ismételnék valakit.

Logikus felvetés, hogy miért nem váltotta be anyuka a gyerek aprópénzét papírpénzre. A gyerek azonban nem működik a felnőtt számára logikusan, pláne nem 8 évesen. Ennyi idősen még nem érti, mit jelent az, hogy elveszik tőle a pénzét, és adnak helyette másikat. Ő abból csak annyit lát, hogy elvették a pénzét, és most valami más pénz van nála, ami nem az övé.

Én 8 évesen egy versenyen nyertem kb. 10 ezer forintot, és a szüleim mondták, hogy ők adnak hozzá még egyszer ennyit, és akkor kapok egy biciklit. Nagyon sokáig nem értettem, hol a pénzem, egyszerűen nem értettem meg, hogy bicikli lett belőle.

Ugyanezért volt az is, hogy 5-6 évesen összegyűjtöttem 1200 forintot, amiből megvettem a sütibabát, és a szüleim természetesen nem váltották be nekem papírpénzre az összeget, hanem a játékboltban szépen leszámolta az 1,2, esetleg talán 5 forintosokat az eladónő, és egy rossz szava sem volt. Sőt mosolygott, és megdicsért, hogy ügyesen spóroltam. Ha anyu elveszi az 1200 forintomat, és ad helyette papírpénzt, biztos, hogy úgy éreztem volna, nem én vettem meg magamnak a babát. Egyszerűen így működnek a gyerekek. Az eladótól meg nagyon csúnya volt, hogy elhajtotta a gyereket. Nem értem, miért jó gyerekekkel keménykedni, miért nem lehet megérteni, hogy az egy gyerek, és örömet szerezni neki azzal, hogy leszámolja a kis vagyonkáját.
Egy rövid sztori az igazán pofátlan magyar vásárlóról, aki ahelyett, hogy örülne egy doboz ingyenciginek, visszamegy 16 centért. Németországban rend van és fegyelem: Köln, REWE szupermarket: bulihoz vettem egy-két apróságot, többek közt egy üveg legolcsóbb narancsüdítőt…..
Kovácsné szép hosszan szedi darabokra egy könyv fordítását:Előre is elnézést kérek az alant következő rendkívül hosszadalmas pszeudo-intellektuális vernyákolásért, de Terry Pratchett véleményem szerint az egyik legszórakoztatóbb kortárs brit író, és nagyon bánt, hogy…..
Az "Ősz pechvogelje" címre eséllyel pályázhat Zsuzsa, aki egy lidérces esti teszkózós konzumroham végeredményeként hivatalosan tolvajnak lett minősítve egy olyan ügyben, amiben a világért sem döntőbíróskodnánk, de amiről annyi minimálisan elmondható, hogy nem…..
comment:com Szétesett a Danubius 2009.11.19 01:19:00
Miért olyan megható, ha egy tucat részeg ember sírva vigad? Hát, ha zenét keverünk alá, ha kicsit felhúzzuk a basszust, hogy az elhaló suttogás a dobhártyánkban dübörögjön lágyan, akkor a szemek környéke rögtön kigyullad, mintha rákos kisgyerek kezei közt csendben haldokló…..
Gábor egy szomorú, de úgy tűnik nem egyedi esetet oszt meg velünk. Leveléből kiderül, hogy sok tanár érzi magát másodrendűnek az iskola miatt, ahol tanít, holott végzettsége, képzettsége és szaktudása alapján teljesen egyenrangú a jobb iskolákban dolgozó…..
claudette 2009.09.18 21:13:18
Egyrészt a diákot nem lehet kirúgni. Lehet javasolni, hogy húzzon el másik iskolába, de csak akkor, ha az igazgató szerez neki helyet másik iskolában.

Másrészt a tanárképzésben a konfliktusokra való felkészítés valóban röhejes. Az egyik szakomon konkrétan megtudtuk, hogy diákokkal konfliktusod nem lehet, mert az fikció, az iskolapadban csak angyalkák ülnek. Mindenki tudja ismerősök/rokonok elbeszéléséből, vagy akár saját tapasztalatból, hogy ennek köze nincs a valósághoz. Valószínűleg az egyetemen tanárokat képző oktatók sosem tanítottak középsikolában, vagy ha mégis, az sem tegnap volt. Úgyhogy csak magában bízhat a tanár, ha atrocitás éri.

Anyunak például olyan a kisugárzása, valamint úgy tud az emberre nézni, hogy mindenki azonnal elhallgat. Ezen kívül remek válaszai vannak beszólásokra, amik minimum azért hatékonyak, mert sok gyerek értelmi képességeivel legalább 10-15 perc felfogni a válasz értelmét, és ezek a gyerekek addig is csöndben vannak, nem rombolnak.

Viszont azért úgy nem könnyű, hogy még csak nem is küldhet ki senkit az óráról, mert azzal sérül csóri gyerek tanuláshoz való joga (arról mélyen hallgatunk, hogy szarik ő a tanulásra, rombolni jár az iskolába). Volt, hogy mégis megtette, amire a gyerek sírva rohant haza, majd megjelent a szülő üvöltve, hogy a tanár hogy merészelt a gyerekéhez nyúlni, meg hogy merészelte a szendvicskéjét kidobni. Aztán a tanár tájékoztatta, hogy egyeteln ujjal sem nyúlt se a gyerekhez, se a szendvicskéhez, mindössze megkérte a gyereket, hogy a szendvicskével együtt azonnal hagyja el a tantermet. És az még a jobbik eset, ha üvöltve állít be a szülő, és nem húz be mindjárt egyet-kettőt, mert a hazudós kölke azzal eteti, amivel csak akarja. Szomorú. És tényleg a megoldás része lehetne, ha a sok magatartási és tanulási zavarokkal küzdő gyereket nem erőszakolnák be a többi közé. Mindkét csoportnak jobb lenne úgy.
claudette 2009.09.18 23:17:53
Még egy sztori, bocs az aktívkodásért. Jó nevű középiskola, nyolcosztályos gimi hatodik osztálya. Egy kisfiú az órán egy kütyüt nyomkod nagy lelkesen a közös munkában való részvétel helyett. A tanárnője kéri szépen egyszer, majd még egyszer, hogy tegye el a kütyüt. A gyerek a tanárnő képébe vigyorog, és nyomogat tovább. Harmadszorra a tanárnő elveszi a kütyüt. Óra végén odahívja magához a gyereket, és arra számít, hogy "Bocsánat, Tanárnő" után azt mondhatja majd, "Többet ne forduljon elő!", és visszaadhatja a kütyüt. Ehelyett a gyerek odakap a tanárnő kezében lévő kütyüért, és "Adja vissza!" felkiáltással megpróbálja megszerezni. Erre a tanárnő bepöccen, kütyüt átadja az ofőnek, aki beír egy ofőit a gyereknek, és aztán visszaadja a kütyüt. Két hónap múlva beállít a tanárnőhöz a gyermek apukája, diplomás vegyészmérnök, és kiabálni kezd. Mert a házirendben benne van, hogy a gyerektől elvett dolgokat óra végén vissza kell adni. A tanárnő erre annyit válaszol, apuka figyelmét nyilván elkerülte a szintén a házirendben található szabály, miszerint kütyüt az iskolába hozni tilos. Erre apuka pedagógiai-pszichológiai előadásba fog, hogy az ő gyerekének lelke most sérült, és dupla büntetést kapott egy bűnért. Majd amikor a tanárnő megkéri, hogy esetleg ne tartson ilyen jellegű előadást, apuka azzal fenyegetőzik, hogy a tanárnőt kirúgatja. Ordítva persze. (Amire tanárnő útba igazítja, hogy merre találja az igazgatót, akivel ezt megbeszélheti.) Na most mit várunk attól a gyerektől, akinek az elméletileg intelligens apjától ennyire futja?
Huebertől kaptuk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangvételű levelet, amelyben a frissen kézhesz kapott órarendjén töpreng, nem értve, hogy is kaphatott ilyen mennyiségű órát a nyakába. Aki szerint a tanárok egész nap csak sakkoznak a lyukas órákon, az olvassa el!Szia…..
claudette 2009.09.08 12:34:40
Mindenkinek nagyon fáj, hogy a nyári szünetet a tanár otthon tölti, mert hát az két és fél hónap. Aha, igen, a gyereknek. A tanár (legalábbis a középiskolai tanár) bent ül július közepéig a suliban, aztán augusztus közepén már söpör is dolgozni ismét. Hetente többször este 6-ig, 7-ig van bent, mert pl. szülői értekezlet, fogadóóra, vagy csak egyszerűen értekezlet kerül sorra. Értekezlet egyébként heti több is akad. A gyerekek igényeinek megfelelően ugyanabból az anyagból is minden osztálynak új vázlatot készít, mert egyszerűen nincs két egyforma osztály, akiknek egyformán lehetne átadni egy adott anyagot. Valaki említette már az évente változó tankönyveket is bizonyos tantárgyaknál, az a másik indok, amiért új vázlat kell. Ismerek olyan tanárt (ő ált. isk. alsóban tanít), aki egész nyáron kb. három hetet van otthon összesen, mert a fennmaradó időben táboroztat, hiszen a nem tanár szülőknek nehéz megoldani a gyerek két és fél hónapos szabadságát, ha nincs tábor. És egyébként nem rinyál egyetlen általam ismert tanár sem. Se azért, hogy sokat kell dolgozni, se azért, hogy egyre durvábbak a gyerekek, se azért, hogy keveset keres. Az egyetlen, amit a szívükre vesznek, amikor a társadalom azt állítja, hogy ők élősködők, és semmit nem csinálnak, csak nyaralnak. Tényleg lehet velük helyet cserélni, és megtapasztalni, mennyire pihentető munka...