Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lokoszt

253 bejegyzést írt és 708 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két részletben, pár perc híján 4 órát volt levegőben a Wizzair második 321-es neo-ja. HA-LVB lajstrommal hamarosan csatlakozik A következő hónapokban összesen hét Airbus A321neo érkezik Budapestre, ahonnan először Eindhoven, London, Alicante, Barcelona, Lisszabon, Frankfurt, Madrid, Tel-Aviv,…..
A Ryanair leányvállalata apró névkorrekciót tartott, ezentúl szimplán LAUDA néven repkednek a fehér-vörösAirbus-ok. Bécs lesz a nagy bázis, Düsseldorf, Palma de Mallorca és Stuttgart előtt, de  várható egy új, ötödik bázis is. A téli menetrendben a Lauda 21 új útvonalat üzemeltet Bécsből, ezek…..
Egy nyugodtnak induló, madárcsicsergős-sirályvisítós reggelbe rondított bele a Ryanair egyik gépe, a két gyilkos CFM56-os hajtóművével, a barcelonai repülőtér 25R jelű futópályáján. Az eredmény, 20 ledarált sirály és 1 órás pályazár. ..
Crosswind megközelítés a billegősebb verzióból, avagy amikor még az átstartolás után is kézben a hányós zacskók...
Már a menetrend szerinti forgalomban gyűjti a kilométereket a HA-LVA lajstromszámmal ellátott új generációs A321-es, mely még annyira friss, hogy a wizzair honlapján sem szerepel még a flottában.  Addig legóztak a főkönyvelő által vezérelt belsőépítészek, hogy sikerült megint megtoldani a székek…..
Végre megnyílt a jövő nyári foglalási időszak minden fapadosnál, lehet tervezgetni. Foglalni viszont a két ultránál az esetek 99,9 százalékában pénzkidobás, a jegyeket még nevetségesen drágán adják. Érdekes, hogy a Wizz semmit se bővít Budapesten, a Ryanair viszont igen. A Wizz Air bázisonként,…..
lokoszt 2018.10.01 13:27:06
@akos873:
helyreállt a rend, újraindították a rendszert :)
Nem kell beugrani annak, hogy ma vége van a Ryanair leárazásának, mint ahogy a Wizznél se kell rohanni. Adataink szerint évek óta nem voltak ennyire alacsonyak a jegyárak, ősszel rengeteg helyre lehet fillérekért utazni. Ha nem törlik a járatot. A Ryanair-botrányok megtették hatásukat: a cég küzd,…..
Zolee küldött Nekünk egy beszámolót a legutóbbi Pozsony-Varsó útjáról. Kommentben várjuk a tippeket, vajon hányan mentek el pisilni a nettó 55 perces úton :) ..
Köszönet "tompus"-nak a remek leírásért!  Már a foglalás elején meg kell gondolni, hogy miként szeretnénk becsekkolni a járatunkra. Ez a Ryanair-nél azért is lényeges kérdés, mert van képük a reptéri check-in-ért 5€-t elkérni, ami egy akciós jegynél…..
lokoszt 2014.10.07 07:18:39
@Szása40:
Nincs mit, jó utat!
lokoszt 2017.10.28 14:26:12
@Henrietta Dioszegi:
Szia.
Gépen próbálod, vagy telefonon? Mindenképpen próbáld meg gépen, másik böngészővel is.
Ha megvalósult a foglalás, anno megkaptad róla a visszaigazoló emailt, a pénzed levonták, akkor működnie kellene. Esetleg másik email címre foglaltál, vagy más a családból becsekkolt már... más eshetőség nem jut eszembe. Ha semmi nem megy, akkor irány a live chat.
Novembertől 25 gépet leállít a Ryanair, a nyári menetrendben is tízzel kevesebb repked majd a korábbiakhoz képest. A szerény számítások szerint 400 ezer utast érint majd valamilyen formában a radírozás. Az érintettek e-mailben kapnak vagy már kaptak tájékoztatást, sőt nagyvonalú 40 eurós kuponokat…..
lokoszt 2017.10.18 08:25:06
@AtomCamel:
Szia.

Leghamarabb január végére, február elejére várható a 18-as téli menetrend. Biztos csak az a gép, ami már felszállt :) Nekem pl. épp nemrég, a foglalás után módosították az egyik út visszirányát 5 órával. Így pont kuka lett az egész nap, át kellett foglalni 1 nappal korábbi járatra a visszautat, szerencsére nem volt más egyéb szolgáltatás, amit érintett volna.
Biztosíték nincs arra, hogy a januárban lefoglalt jártat 8 hónap múlva is akkor fog indulni. Amennyiben jelentős az eltérés, átfoglalhatsz, módosíthatsz ingyen. De emiatt feltétlenül olyan további szolgáltatásokat kell foglalnod, amik szintén módosíthatók, vagy lemondhatók.
Tegnap este saját honlapján eldugva jelentette be a Ryanair, hogy október végéig naponta 50 járatot töröl (mindenféle okok miatt standby módba teszi őket, hogy legyen elég személyzet a többi járatra). Szerintük ez nem annyira gáz, hisze csak napi 9000 embert érint, összesen tehát még fél millió…..
A low-cost airlines fórumon indult "reptérbörze" eredményeit összefoglalandó íródott ez a remélhetőleg folyamatosan frissülő, 4 részes bejegyzés, épp 115 olyan reptérrel, ahol európai fapados cégek (is) járnak. Összeszedtük azokat a paramétereket, amelyek utasként fontosak számunkra egy…..
lokoszt 2011.11.10 22:58:36
@DePassant:
köszi a sok hasznos infót, Gábornak lesz vele munkája :)
lokoszt 2015.02.01 18:23:56
@Hedvig Kovács:
A jegyárat a légitársaság oldalán kell nézni 2 főre. Az ár sokmindentől függ (csomag, egyéb szolgáltatások) de az alapár világosan fel van tüntetve.
lokoszt 2017.04.20 15:37:55
@tg_mak:
Működik. Izé, van :)
Egy régi cimborámmal balkáni hétvégére indultunk, amelyre a Wizzair 5 új balkáni járata adta az apropót. Praktikus infókat igyekszem összegyűjteni azoknak, akik menni terveznek, személyes élményekkel és benyomásokkal fűszerezve. Pristinába és Szkopjéba tett hétvégi kiruccanás képes beszámoló…..
Régóta meg kellett volna születnie ennek a leírásnak, de végre itt van, és aki még bizonytalan, vagy nem használta, végig követheti, miként működik az internetes utasfelvétel a wizznél.  Frissítés: Az online utasfelvétel formailag már nem így néz ki, de szerencsére nem lett…..
lokoszt 2016.07.12 10:53:38
@Lessy:
Szia. Nincs semmi jelentősége, nem is lesz rajta a foglaláson a titulus.
lokoszt 2016.07.12 11:03:39
@Lessy:
A beszállókártyán nem lesz rajta, de egyébként sem lenne jelentősége, hogy MR, MS, IFJ, stb.
Megnyugodhatsz, jó repülést.
lokoszt 2016.09.19 20:31:26
@Burgermeister:
Senki sem utazik wizz-zel :)

Ha aktualizálod és elküldöd, kirakjuk. Köszi :)
Nekünk eddig soha nem volt nagy eltérés a bookingos ár és a ténylegesen fizetendő között, de persze ez nem jelenti azt, hogy nem gyakori. Aki szokott Booking.com-on foglalni, bökjön már legyen szíves alul a mini közvéleménykutatásunkon! Tisztelt Tékozló Homár! Különösebb hozzáfűzni valóm nincs a…..
Aki már olvasott Wizz Air panaszt nálunk, annak sok újdonság nem lesz ebben a sztoriban, hacsak az nem, hogy az összes klasszik utaskiborító hiba benne van. Tanács hamarosan érkezik. Tisztelt Tékozló Homár! Levelemmel részben a nyilvánossághoz fordulnék tanulságként, másrészt Önökhöz…..
A papíralalpú becsekkolás annyira bosszantóan mozzanata volt évekig a repülővel utazásnak, hogy csoda, hogy nem söpört végig a földön egy eleme erejű sóhaj a megkönnyebüléstől, amikor az appok megjelenésének köszönhetően végre az enyészeté lehetett ez a végtelenül macerás és felesleges, papírpazarló…..
lokoszt 2016.08.23 10:48:28
@bendeguz75:

Jaja, picit zavaros ez a történet, de kb. a hülyeségi sorrend az, hogy 1. apuka, 2. anyuka 3. a gyerek, de erről ő nem tehet, viszont az utánpótlás-nevelés elkezdődött. Szerintem sem a wizz, sem a reptér nincs a dobogón most. Vannak alapvető feltételek, amiknek meg kell felelni és nem 1 órával indulás előtt kell méltóztatni odafáradni kártya nélkül, majd bambán bámulni a semmibe, hátha megoldódik a dolog. Az ilyen megérdemli, hogy ne utazzon. Megpróbálta, nem sikerült, legközelebb majd megy valami utazási irodával. A rossz hír az, hogy ott is lesznek játékszabályok.
Tulajdonképpen mondjatjuk azt is, hogy nem meglepő, de akkor is érthetetlen és bosszantó, hogy a Wizz Air mennyire nagyvonalúan kezeli utasai problémáit. Kár, hogy megteheti. Kedves Homár blog, Az alábbi élményt szeretném megosztani veletek, illetve rajtatok keresztül a…..
Elsőként az easyJet mobil applikációjában érhető el közvetlenül a Flightradar24 program, amely valós idejű információt szolgáltat a légi-forgalomról: az easyJet utasai így felszállás előtt már 3 órával megnézhetik, hol tartózkodik a gépük. Az utazók családtagjai és…..
Az ülőhelyek előre leosztása, az élő ingyenes chat és az üzleti utasoknak szóló újítás (Business Plus) mellett a következő lépés a fő repterekre repülés bővítése. Ezt a tendenciát jelzi pl. Róma (Fiumicino), Athén, Lisszabon, Brüsszel (Zaventeem), Koppenhága és Glasgow.…..
lokoszt 2015.01.20 14:08:42
lokoszt 2015.02.10 07:29:24
@csekkin:
Jó hír, 3 éve kb. zéró időm van, sajnos a blog is nagyon háttérbe szorult, de talán hamarosan több időm jut rá, kis ráncfelvarrás, miegyéb. Addig is várjuk a posztokat Tőled és bárkitől :)
Két okból is végignyálaztuk, hogy hova tud most ősszel elrepülni fillérekből a kispénzű turista. Egyrészt a Wizz járattörési hulláma több útvonalnál felnyomta az árakat, másrészt az elmúlt évek tapasztalatai alapján ilyentájt lehet a legolcsóbban foglalni. Valóban vannak…..
lokoszt 2014.10.04 18:41:56
@Étteremkritikus:

2008, aranykor :)

BUD-HHN
From Budapest (Terminal 1) (BUD) to Frankfurt (Hahn) (HHN)
Wed, 15Oct08 Flight FR1002 Depart BUD at 12:20 and arrive HHN at 14:10
PAYMENT DETAILS
*********2.00 HUF Total Fare
*********0.00 HUF Taxes, Fees & Charges
*********2.00 HUF Total Paid

STN-DUB
From London Stansted (STN) to Dublin (DUB)
Thu, 16Oct08 Flight FR 217 Depart STN at 11:15 and arrive DUB at 12:30
PAYMENT DETAILS
*********0.01 GBP Total Fare
*********0.00 GBP Taxes, Fees & Charges
*********0.01 GBP Total Paid

HHN-MLPL
From Montpellier (MPL) to Frankfurt (Hahn) (HHN)
Tue, 21Oct08 Flight FR3343 Depart MPL at 20:40 and arrive HHN at 22:15
PAYMENT DETAILS
*********0.01 EUR Total Fare
*********0.00 EUR Taxes, Fees & Charges
*********0.01 EUR Total Paid

BUD-BRE
GOING OUT

From Budapest (Terminal 1) (BUD) to Bremen (BRE)
Tue, 23Sep08 Flight FR1012 Depart BUD at 08:20 and arrive BRE at 10:15

COMING BACK

From Bremen (BRE) to Budapest (Terminal 1) (BUD)
Thu, 25Sep08 Flight FR1011 Depart BRE at 06:15 and arrive BUD at 07:55

*********2.00 HUF Total Fare
*********0.00 HUF Taxes, Fees & Charges
*********2.00 HUF Total Paid
Fotók: Facebook/Design Budapest Apartments Pozsonyi Attila Pozsi enteriőrtervező apartman-tuladonos öt éve nyitotta meg az Üllői út és a Mária utca sarkán az Iparművészeti Múzeummal szemben az első négy apartmanját. A helyszín egyetlen, e célból négy önálló apartmanná…..
Kirakjuk az okosságok közé a Ryanair honlapján talált legújabb kedvezményeket, lehet csemegézni, megéri-e.  FAMILY EXTRA – KEDVEZMÉNYEK 2014. június 17-től a Ryanair 50%-os kedvezményt kínál 16 éven aluli gyerekeknek a feladott csomagokra, lefoglalt helyekre, elsőbbségi…..
Törölt járat, elveszett csomag, nem létező csatlakozás… pár dolog, amivel nem szívesen találkoznánk utazásunk során. Ha mégis megtörténik a baj: jár-e kártérítés, miért vis major, EU-s szabályok, angol nyelvű nyomtatványok… lesz vele dolgunk, mire minden egyenesbe…..
Ha igen, tessék ellenőrizni az útlevelet - (nem személyit, nem jogosítványt, nem horgászengedélyt) kéri a Külügyminisztérium. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy az útlevelük fél éven belül lejár. Az nem jó és ne tessék utána a homáron szidni a Wizzairt, vagy a jobb esetben a…..