Regisztráció Blogot indítok
Adatok
phoenixke

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
phoenixke 2011.05.17 23:12:55
@ORGASMUSFORSCHER: "Amerikában meg 3000 USD/éj nem elég ehhez. " Ha jártál már Novotel, Sofitel, Kempinski,Mariot stb. hotelekben tudhatnád hogy a takaritó bekopog párszor, ha nincs válasz és nincs DND kiaggatva bemegy. Dehát te zsebből prédikálsz mindent, nem is csodálkozom .... ennyi.
Egy 2007 nyarán lezajlott autós-kerékpáros (férfi-nő) összetűzés végére tett pontot három év után a bíróság. A sértett, Pegi az alleycat.hu-n írta meg az egy év felfüggesztettel végződött sztoriját, ami azzal kezdődött, hogy a Gellért tér környékén véletlenül…..
w Mire a falevelek lehullanak 2010.04.21 06:00:00
Hát mégsem lesz radikális és azonnali adócsökkentés az idén. Ej, a fenébe. Pedig az elmúlt nyolc évben a Fidesz lényegében ennyit árult el a gazdaságpolitikájáról: ha egyszer odaengednék őket a gombokhoz ezek a balfasz szocik, ők rögtön megvágnák az adóterheket, és…..
Korábban, még a távoli novemberben írtam már egy bejegyzést a miniszterelnök-jelölti vitával kapcsolatban. A fő állításom, amely valamelyest eltért az elemzők többsége által hangsúlyozott kategorikus „biztosannemlesz”-től, a következő volt: „még most is több…..
Lehet szlovák rendszámmal autózni és Szlovákiában is adózni. Ügyesek vagytok.Adót nem akartok fizetni (ide), de az állam szolgáltatásai (ingyenes óvoda, iskola) jól jönnek.Nincs ezzel gond, csak akkor a gyerekeiteket inkább Szlovákiában járassátok óvodába és iskolába.Talán…..
Munkaadóm nem éppen nagylelkű lépéssel kezdte az újévet. Eddigi tapasztalataink alapján már sejtettük, hogy a Cafeteria megszűnik annak megadóztatása miatt. Ez meg is történt, de a feketeleves csak ezután következett. Mondván, hogy Ők a munkavállalókkal szóban nettó…..
A csatorna jó hírnevének megsértése miatt tízmillió forintot követel a Story Tv Hajdú Pétertől, emellett bocsánatkérésre kötelezik az Esti Frizbi műsorvezetőjét. Ha nyolc napon belül nem utalja át nekik az összeget, akkor bíróság elé vihetik az ügyet – írja a Blikk.…..
phoenixke 2010.01.29 18:25:57
Semmi újat nem mondok azzal, hogy a politikai pártok előszeretettel használnak ki bármilyen témát saját, vélt népszerűségük növelésére, még akkor is, ha az adott dologhoz esetleg semmi közük sincs. Olykor egészen gusztustalan mélységekbe képesek alászállni. Jelen esetben a…..
A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál,…..
A first person nézőpont annak idején a szimulátorok sajátja volt, aztán lassan minden játékműfajba beköltözött, megszülettek a first person shooterek, stratégiai játékokban is lemehetünk az egyszeri egység nézőpontjából szemlélni a világot (esetleg akciózni is egy sort), és…..
Sziasztok.   Én egy amerikai cégnél dolgozom aminek magyar vezetése lett. Na itt kezdődtek a gondok. Ez a cég nem a lejtőn indult lefelé hanem a szakadékba zuhan. Az emberek megfélemlítése és a minden napi kilátások homálya a cél.   Na ez GE. Aki tönkretette a Tungsramot…..
phoenixke 2009.12.28 08:04:18
Miután talpába és helyére állítottuk a fenyőt, Naokónak és Kosztyának megmutattuk a fát eddig összekötöző zsinórt és a feleslegessé vált egy-két ágacskát is. Elmondhatjuk róluk, hogy minden új játékot imádnak, továbbá minden hajlékony pálcaszerű játékot szeretnek…..
 Rövid hír, ami akár mottó is lehetne: A szlovák rendőröknek hivatalos kapcsolatban kötelező államnyelven beszélniök, más esetben viszont nem.Tót Manyi szlovák állampolgár, amivel neki semmi baja nincs, hiszen mint ilyen, ő is európai lakos. Egyetlen problémája, hogy…..
phoenixke 2009.10.19 08:37:48
Sziasztok. Ez egy elképzelt eset, ami nehezen elképzelhető... bár azt, hogy a nyelvtörvény baromság, nem kell vitatni. Tudok egy megtörtént esetet. A szlovák barátnőm, aki tökéletesen beszél megyarul, könnyeivel küszködve intézte apukája halálával kapcsolatos papirmunkát. A felvidéki hivatalokban nem szokás szlovákul beszélni, ezért mindenhol magyarul beszélt. Hálából felvidéki testvéreink nem akarták megérteni, hogy a halotti bizonyitványon az elhunyt nevét nem kell magyarositani... Az országos többség aki helyi kisebbség nem rest megtanulni egy második nyelvet, de mi aztán nagyon büszkék vagyunk, és meg nem tanulunk más nyelvet, sőt, mindent és mindenkit magyarositunk! Még a holtakat is! Az összes Nobel dijas zsidó magyar volt! Az összes többi zsidó zsidó volt... Na, megint a valóság: A megboldogult nagyszüleim egy honfoglalás kori erdélyi magyar falucskában nőttek fel és haltak meg. A falu kihalt a tatárok és a pestis után, betelepitették svábokkal. A két sváb nevü nagyszülő (egy apai, egy anyai ágról) egy szót nem beszélt svábul, szüleik sem, egyiknek magyarositották a nevét... A magyar nagyapámnak kétszer románositották a nevét, másképen nem kapott volna igazolványt. Szerencsére a végére sikerült az eredeti nevét visszaszereznie. A román eredetüt nem magyarositották anno, de sikerült az anyanyelvét elfelejtenie, mivel a falu 99%-a magyar volt (illetve sváb?). Szóval ilyen szép hely ez a Kelet Európa... a mai kicsiny "anyaországban" ezek a helyzetek elképzelhetetlenek, mert a rengeteg kisebbség ami itt élt olyan szégyenérzettel lett felruházva a többség által, hogy integrálódni kényszerült, és többségük 2 generáción belül le is tagadta gyökereit. Számomra a legfurább a II. VH utáni Budapest, ami 60%-ban német származásu volt. Mindenki magyarositotta a nevét, egyetlen szempont a kezdőbetu egyezés volt... Gyönyörüek vagyunk, mi magyarok, szlovákok, románok, szerbek, horvátok stb... És csodálkozunk hogy kinevetnek ... El kell menni Amerikába, ott szeretjük egymást, mert ott rájövünk hogy közösek a gyökereink..
1993-at írtunk, 23 éves voltam. Dolgoztam már ekkor pár éve. Egy örökségből és félretett pénzemből sikerült vennem egy Suzuki Swift 1.3 GC típusú autót. Azért döntöttem emellett mert mindenki dicsérte, olcsó volt, fürge modern. 880.000 Ft-ot fizettem érte. Fess fiatalember…..