Regisztráció Blogot indítok
Adatok
herut

0 bejegyzést írt és 478 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Rossz hír hozója 2022.01.12 07:27:19
Pocsék hírem van azoknak, akik Deák Kristóf Oscar-díjának hírére a magyar film támadását, feltámadását vagy bármi egyebét várták. Nem. Nem most. Megnéztem Az unoka című filmet, és mást nem tudok a javára írni, mint hogy dicséretes az a szociális érzék és együttérzési képesség, amellyel a…..
Beer Miklós (1943) római katolikus pap, 2003 óta a Váci egyházmegye megyés püspöke. 2018-ban, 75. életévének betöltése előtt benyújtotta lemondását Ferenc pápának. ..
Sült Párizsi Húsleves 2021.11.06 20:15:10
A hétvégén nem sikerült hazautazni, viszont hiányoznak az otthoni ízek? Esetleg a túlélőcsomag még nem érkezett meg? Ha netalán másnaposság gyötör vagy csak egyszerűen hiányzik anya vasárnapi húslevese mindenképp ki kell próbálnod ezt a receptet. Ha a vasárnapi ebédre gondololunk, mindenkinek…..
herut 2021.11.09 09:19:20
@Walter_Dornberger: Tökéletesen egyetértek. Ez semmi.
Kedvenc kenyerek és kenyerezések az elmúlt évből. ..
herut 2021.08.22 07:09:10
Pierre Kóstolgat A tenger csókja 2021.08.19 10:00:00
  Egy zöld 1928-as évjáratú négy és félliteres Bentley száguld Antwerpen felé a keskeny aszfaltozott úton, amely éppen csak elég ahhoz, hogy nagy nehezen a szembejövő automobil is elférjen. De ebben a ködös, nyirkos időben senkinek nem akaródzik kocsikázni, csak Lady Horne van úton a…..
  Néma csönd honol,Sziklaszirtbe hasít kabócazene (Vihar Judit fordítása) Nézzük, mi köze is lehet a haikunak a budapesti Salt étterem ételeihez, Tóth Szilárd séf miniatürizált, ámbátor sok összetevős étel műremekeihez. A konyhának is van költészete, ez talán nem újdonság. Éppen ezért nem…..
Füstmentesen Halál vagy WHO 2021.07.09 06:52:50
Nincs talán annyira megosztó egészségügyi szervezet, mint a WHO. Mielőtt megpróbálnánk megérteni a WHO szándékait, érdemes megnézni néhány nagyon furcsa dolgot, amit az évek során mondtak és tettek. Az alább felsorolt példák tényeken alapulnak, a cikk végén egy linkgyűjteményben mindenki utána…..
herut 2021.07.09 16:01:46
@Alick:Teljesen egyetértek, sőt, az ENSZ is az.
Milyen jó, ha időnként találkozunk olyan elnevezésekkel a statisztikában, amelyeknek látszólag még értelme is van! Sajnos az ajánlóban emlegetett jackknife és bootstrapping módszerek esetében csak akkor értjük meg a névadás logikáját, ha megismerjük a kitalálásuk történetét is...
herut 2021.06.20 07:22:15
A szaporítás visszaszorítása jó sok éve napirenden lévő téma. Február elején jött a hír, hogy áprilistól itt aztán minden megváltozik. A FELIR szám jön, a szaporítók pedig mennek. De hogy egy szám mennyire fogja megváltani a világot? Ehhez jó alaposan a dolgok mélyére kell ásnunk...
herut 2021.06.16 07:18:46
@pincébezuhanási tudományok doktora: Ne törd magad, felesleges, nem fogja megérteni !
Grúziában minden megtalálható: tengerpart, hegyvidék és termőföldek is, így az ország bőségesen el van látva alapanyagokkal. Ennek köszönhetően a grúz gasztronómia rendkívül változatos. A grúz konyha egyedülállónak számít, bár a szomszédos országok és a kelet-európai és közel-keleti hatások azért…..
fáymiklós Börcsök és Kossuth 2021.01.29 07:11:25
Hogy lehet, hogy Börcsök Enikő nem (volt) Kossuth-díjas? Szerintem sokan teszik föl most a kérdést, és persze, tudják a választ is: mert valaki évről évre rosszul döntött. Bocsánat, hogy ilyen mellékesnek látszó dologról beszélek Börcsök Enikő halálakor, de a fontosakról most sokan szólnak, és nem…..
Ünnepi asztal, vegán asztal, halászlé egyikről sem hiányzik. Mit is lehetne ilyen időben csinálni? Enni és pihenni. Mutatjuk, hogy készülünk...
A koronavírus okozta válság kellős közepén érkezett a hír: az Alba Fehérvár három éves szerződést kötött, az Olaszországból hazatérő Vojvoda Dáviddal. Jó magyar szokás szerint a szerződés részletei nem publikusak (ha én egyszer a magyar sportban döntési jogkörrel fogok rendelkezni, az első lépésem…..
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
herut 2020.03.22 07:23:56
@komisz_kölök: Fáy azt gondolja,hogy amit évek írkál az faktum. Lengyel Tamás nem jelentéktelen, mint ahogyan sugallja , ellentétben vele.
Egy sajtótörténeti lábjegyzet kedvéért hadd rögzítsem az újságírói teljesítményt. Szanyi Tibor szocialista politikus ma reggel hétkor jelentette be a Twitteren, hogy megszüntette tagságát az MSZP-ben. Hét óra után hét perccel már olvashattunk egy rövid cikket erről az Index.hu-n. Bíró Marianna…..
herut 2020.01.09 07:47:45
Dézi története mindent elmond arról, milyen küzdelmeket folytatnak az állatvédők, milyen ma a magyarországi állattartási kultúra, és mennyi ember kell ahhoz, hogy egy kutyán segítsünk. Dézi küzdelmes története alig egy éve, szilveszter után kezdődik, és elmondja, hogyan lesz egy elhanyagolt,…..
Bevallom, ritkán vonatozom. Egy időben ingáztam a főváros és Kelet-Magyarország között, de szerencsére már csak alkalomszerűen megyek. Az egyik ilyen alkalom apropóján pedig végül mégis a vasút mellett döntöttem. A régi rossz emlékek megfakultak, gondoltam, adok egy esélyt. Az autó kevésbé…..
herut 2019.07.08 18:49:17
  Sokat fejlődött a MÁV, mióta gyerekemberből felnőtt lettem, és dagasztja is keblem honfibüszkeség, mikor az internet csodájának segedelmével csak úgy, otthonról vagy telefonról veszem a vonatjegyet, s nem mint nagyanyáink idején, mikor jegypénztárak előtt még…..
Bayer Zsolt megátkozta azokat, akik szerint a miniszterelnök harácsol. ..
A nyári kerti tartózkodás általában kellemes dolog, főleg délután és estefelé, mikor már enyhül a kánikula, és tényleg kellemes a szabad ég alatt tenni-venni, grillezni, vagy csak láblógatva bámulni az eget, a csillagokat. Nincsen azonban rózsa tövis nélkül, utóbbit ez esetben egy ádáz rovar…..
herut 2019.06.17 10:01:46
@geegee: Neem kellene egyedül állnod a buli költségét,elhiheted. Teljesen egyetértünk. A hétvégét Szolnokon töltöttem. Egyik napszakban sem lehetett a szabadban egyetlen percet sem eltölteni. Sepertem magamról a szúnyogokat.
Huszonnégy éves voltam, felnőtt nő. Lelki mecénásként vállaltam, hogy elkísérem egy barátnőmet nyelvvizsgázni és érzelmileg támogatom őt, bárhogy is alakul a napja. Mivel a számonkérés egy másik városban volt, ezért vonatra pattantunk és meg sem álltunk a vizsgaközpontig, ami pont az állomás mellett…..
Megihletett ez a nem túl kedves május közepi időjárás és valami erőteljes ízvilágú pikáns őrületet akartam készíteni ezúttal halas / indiai témakörben, amihez lényegében minden hozzávalót meg is találtam a hűtőben illetve a fűszerek között kutakodva. A végeredmény mondjuk még engem is meglepett,…..
A bevásárlás alapjáraton nem egy élvezetből folytatott tevékenység: mindenki szeret a lehető leggyorsabban túlesni rajta. Valjuk be, nem túl izgalmas sorok között szlalomozni, válogatni a különböző összetevő és márkájú termékek között. A feladatot tovább nehezíti néhány visszatérő tahó vásárlói…..
Miért van az, hogy gyakran még komoly közszereplők vagy feleségeik sem képesek megérteni, hogy az öltözettel üzennek vagy azt, hogy a szerephez fel kell tudni öltözni?..
herut 2019.03.25 06:52:37
@irdesmond: Nincs mit hozzáfűzni.Így igaz,ahogyan leírtad. Sajnos.
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..