Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Azbej Tristan

13 bejegyzést írt és 255 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Információink szerint a Közgáz Campus Koordinációs Tanácsának keddi ülésén – eltérve a kijelölt napirendtől – megvitatásra került a Marx-szobor ügye. A vita során forrásunk szerint elhangzott, hogy „politikai nyomásra” nyáron áthelyezik a szobrot a volt ajándékbolt…..
Azbej Tristan 2014.06.11 07:24:32
@csíkosfejű cserregő nádiposzáta:
...hát "barátom", ahogy olvasom itt a kommenteket, nektek egy egész ménesre való kijut.

True story bro
Az Ybl Egyesület idén, Ybl Miklós születésének 200. évfordulóján események egész sorával emlékezik meg az építészről. Az emlékévre 100 millió forint támogatást ígért a Nemzeti Kulturális Alap, és Fekete György Magyar Művészeti Akadémiája is részt vállalt az…..
Marx szobrának és antiszemitizmusának kérdése ismét bizonyította: a liberális nagyokosokat továbbra sem zavarják a tények. Megint ők akarják megmondani ki antiszemita és ki nem az. Szerintük Marx nem az. Hát nézzük! A minap született egy levél, ami célba vette egy…..
Azbej Tristan 2014.05.21 16:00:56
@vidékii:

Az első bekezdést hagyjuk, mert ennél a három éves gyerekem érvelési készlete szofisztikáltabb. "Nem! TE vagy a büdös.... mert én azt mondtam".

A második bekezdés pedig nettó élveteg okoskodás, ami ráadásul olyan dolgon rugózik, ami irreleváns. Az általad zsidó-ellenességnek tükörfordított antiszemitizmus undorító volt a XIX. században és undorító most is. Hasonlóan ehhez a szerecsenmosdatáshoz, amit űztök ti itt.
Nemrég volt itt a Piroslapon egy cikk - nem én írtam - amely arról szólt, hogy Kuncze Gábor egy fórumon kiosztja a HírTV-s riportert. A cím szerintem túlzás volt, a HírTV riportere nem hazudott, csak hozta a maga HírTV-s formáját, valóban eléggé rámenősen-félrevezetően…..
Azbej Tristan 2014.03.14 21:00:06
A jövendő magyar középosztály színe virága tapsával jelezte, hogy kész alárendelni magát az egyre mindenhatóbb államnak. Előadásként határozta meg Orbán Viktor miniszterelnök a február 16-án, a Millenárison, az övéi között – persze a média megkülönböztetett…..
Azbej Tristan 2014.02.17 14:32:03
@Magyarország jobban teljesít:

gyerehaza.org/node/14869

Az alapítvány munkatársai célzottan azoknak a fiataloknak nyújtanak ingyenes elhelyezkedési tanácsadást, akik több évet tanultak vagy dolgoztak külföldön. A Karrier Pontnak és a Vállalkozási Pontnak együttesen több mint kétszáz mentoráltja van.
Csontos Sandra, fiatal kereszténydemokrata a Helyi Témának adott interjújában elmondja, hogy talicskával hordta a könyveket megsemmisítésre, valamint politizált az iskolában. A hölgy korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy besétált a Corvinus Egyetem aulájába társaival,…..
Azbej Tristan 2014.01.30 13:44:44
@xunilo: Adom :)
Azbej Tristan 2014.01.30 14:16:13
@Nikuyome:

Igen, Izraelből, a két alapítványi munkatárs, az önkéntesek és a munkaadó partnerek pedig Magyarországról.

Az a poén, hogy én most jöttem haza, már a kuruc infón is elég gyenge volt. Ilyen erővel, akkor a budapesti USA nagykövetségen dolgozó 100+ amerikai diplomata és tanácsadó, mind bevándorló Magyarországon :))))

A 200 mentorált pedig finoman szólva rohadt nagy siker. Pár emberrel, minimál támogatásból, de leginkább lelkesedésből 200 ember sorsán javítani, az szerinted mi? Te hány emberen segítettél ma?
Azbej Tristan 2014.01.30 14:21:46
@Magyarország jobban teljesít:

Nem. "Célunk, hogy segítsük azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra."

mandiner.hu/cikk/20130321_segitenek_a_hazatero_fiatalokat
Tegnap a hazai politikus-utánpótlás (ótejóég) ismét megmutatta mire képes, fantasztikus performanszt hoztak össze. Ezeket a béna akciókat tuti tanítják a balfaszpolitikus-képzőben. Történt, hogy az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Gyurcsány Ferenc portréját…..
Azbej Tristan 2014.01.25 23:20:39
@Jani haverja:

Igen, nyilván egy 2*0,5 alkalmazottal dolgozó alapítvánnyal arra tettünk vállalást, hogy egyedül megfordítjuk Magyarország migrációs tendenciáit :)

A magyar adófizetők annyi pénzt költöttek erre a tényleg sikeres programra (magyarázd el a mentoráltjainknak, hogy nem volt az), amennyi az eddig hazatértek kb. egyhavi adóbefizetéséből megtérült nekik.
Azbej Tristan 2014.01.27 09:30:53
@Virág et.: @ColT:

Lol. "Hiteltelen hülye" mi?

Magyarázd el annak a több száz fiatalnak, akinek a boldogulását segítettük a Gyere Haza kezdeményezéssel. :) Magyarázd el nekik, hogy igazából nekik nem jobb, hogy Magyarországon élhetnek és sikeresek, mert a gyere haza alapító éppen magyar diplomáciai szolgálatot teljesít külföldön :)

Igazából ez a "tények nem számítanak, csak bemeveredett pártvonalak mentén fikázzunk mindent, ami jó"... ez a mentalitás, ami miatt a legnehezebb hazahozni fiatalokat Magyarországra.

De tudjátok mit, leszek hiteltelen hülye. Valakihez a fenti kommentekből jutott el a gyerehaza.org híre. Angliából jön haza 8 év után, GYED / honosítás ügyekben segítünk neki + féláron költöztetést intézünk. Nektek meg további jó közösségi popópaskolást. :)
Azbej Tristan 2014.01.29 20:42:25
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Ugye nem baj, hogyha most már egy kicsit röhögök? Ennek a hozzászólásnak mi értelme volt?

"Most meséld el, hogy nekik mit segítettetek?"

Semmit. Nem kérték. Akkor, hogy is / minek is segítettünk volna? *facepalm1*

"És mennyire jó szívvel várjátok azokat, akik saját erőből megoldják?"

Mennyire jó szívvel? Nagyon jó szívvel. *facepalm2*

+1 info neked, sok országban nemhogy letelepedési engedélyhez, de még egy turista vízumhoz is be kell mutatni bankszámlakivonatot.
A mai poszt kiindulópontja elsőre talán furcsának tűnhet, de reményeim szerint menet közben kiderül majd, milyen sok köze is van minden idők egyik legnagyobb futballistájának a határátkeléshez. Johan Cruyff nem csak csodálatos labdarúgó és zseniális edző, hanem legalább ennyire…..
Mindig a legjobbak mennek el. Úgy értem máshová melózni, mert a kismagyar rögvaló szűk a szárnyaló tehetségüknek. Most is elvesztettünk egyet a legjobbak közül, ráadásul a lövészárok túloldaláról. Azbej Tristan az volt a Varánusz blog közösségének, mi pálffypista a KDNP…..
Y-GEN Kabbe gyíkok, én leléptem 2013.12.12 15:10:36
Sok a hátraarc a magyar politikában és nem véletlenül indítottuk el ezt a rovatot. Hetente valaki biztos csinál olyat, ami elveszi az ember életkedvét. Vagy amitől fetrengve röhögnénk, ha történetesen nem Magyarországról lenne szó. Eheti választottunk az utóbbi kategóriába…..
Hát akkor beszéljük meg ismét ezt a dolgot, mert az érdeklődés nem szűnik - részünkről sem. Sokadik rész. Elsősorban lépjünk túl a szokásos alaptételeken: Félmillió: vagy igen, vagy nem - akár több is lehet az új állampolgárokkal együtt, mindegy. Kitűnő: na ez már…..
Azbej Tristan 2013.12.07 14:02:54
Segítjük az itthoni újrakezdést: gyerehaza.org/
(immáron egy éve karrier- és vállalkozásfejlesztési tanácsadással is).

Ez volt itt a "reklám" helye, remélem eljut azokhoz, akik hasznát tudják venni.
Cifra Kaloda 2014: Rezsi Wars (16+) 2013.11.10 20:32:27
A Békemenet leszámol a magas számlákkal. A mozgóképet 16 éven felül, nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.             ..
Gyerekek! Valamit tisztázzunk le. Én nem haragszom a Fideszesekre és a Jobbikosokra, hanem egyszerűen másként gondolkodunk. Hithű demokrataként ez engem nem zavar. Ők azok, akik többnyire utálnak engem. Ezt lázadóként elfogadom, keresztyénként pedig megbocsátom. Tényleg…..
Azbej Tristan 2013.08.05 19:42:23
@hoseman: Igen, de miközben mi a túrórudis mutatvánnyal szóraztattuk a nagyérdeműt, addig sikerült sorsokat jobbá tennünk, kilátástalan életeket egyenesbe hoznunk és segíteni magyar fiataloknak, hogy ne kelljen lenézett idegenként, honvággyal leélni az életüket valahol külföldön... aztán az eredményeink láttán a fikabajnokok röhögése is elhalkult. Mit tett le a művész úr az asztalra?
Azbej Tristan 2013.08.05 22:15:13
@hoseman: :) így sokadjára már unalmas, hogy amikor egy csípőből mindent fikázó nethuszárt szembesítenek a valós teljesítménnyel és tényekkel, akkor vagy eltűnik a fórumról vagy elkezd összevisza hablatyolni. Szóval, bocs de ez nem működik... milyen rezsicsökkentésről maszatolsz te itt? Hogy jön ez ide? :)
Amiről szó volt az az a tény, hogy emberek sorsát fordítottuk jobbra, és hiába kezdesz el itt összevissza kapálózni mint valami csapdába esett pincsikutya, az eredményeinket nem lehet bagatellizálni. Mond a szemébe annak az egyedülálló anyukának, hogy nevetséges dolog, hogy utolsó szalmaszálként a Gyere Haza Alapítvány segített nekik. Persze ez a való világ, amit csak akkor tudsz átérezni, ha felállsz a géptől, kiszállsz a langyos kis internetes gyűlöltpocsolyádból, megismered a sorsokat, és megérted, hogy mennyit jelent valakinek ha önzetlenűl segítenek neki. Teszek a statisztikára, mindenki tegyen a pofázás helyett csak annyi jót másokkal mint a mi önkénteseink, és máris jobban állnánk.
Egy percig nem gondoltam, hogy a Budapest Pride napján, saját maga fontosságának és felelősségének (tökéletesen félreértelmezett) tudatában, a kisebbik kormánypárt csendben fog maradni esetleg. Nem, nem tudott csendben maradni. Pedig amikor határozottan állást kellett volna…..
Azbej Tristan 2013.07.06 22:38:33
@anyadmajma: Latex szerzetes nővér ruhában aktust imitáló, bibliával tangában táncoló srácok, "Jézusnak is két apja volt" transzaperens, és hasonlók... teljesen felesleges. Nem csak én, a meleg ismerőseim sem értik, hogy ez miért kell.
Azbej Tristan 2013.07.06 22:55:23
@milyen szép a Vértes, ó: Egyrészt van. Másrészt pedig pont "csak" annyira sérti a keresztény embereket, mint az LMBTQ közösség tagjait a homofób és hasonló megjegyzések és cselekedetek.
Karrierista Gyere haza! 2013.07.05 06:55:01
Munkanélküliek és rosszul fizetettek ezrei gondolkodnak külföldi munkavállaláson. Szomszédaik, közeli és távoli ismerősöseik, de gyakran még családtagjaik is azt tanácsolják nekik, hogy máshol próbáljanak szerencsét. A diákokat röghöz kötéssel igyekeznek hazai…..
Azbej Tristan 2013.07.05 15:29:35
@Whave: Kb. 6-7 önkéntesünk + én, mint alapító ingyen segítünk. A 2 tanácsadónk félállásban kb. diplomás minimálbérért.
Azbej Tristan 2013.07.05 15:57:09
@Whave: Annyi mocskot kapunk a nyakunkba, néha hagyom visszapattanni. De pl. a gagyi "fideSS" poénodon szó nélkül továbbléptem. :)
Azbej Tristan 2013.07.05 16:21:19
@komment2010: A politikai nézeteimet sosem titkoltam. Az amit az alapítvánnyal csinálunk viszont össznemzeti és összemberi ügy. Ezért is csatlakoznak hozzánk önkéntesek, támogatók midenféle meggyőződésüktől függetlenül.

A lényeg: az a tény, hogy már több fiatal magyar családnak segítettünk hazatérni és megélhetést találni, nem propaganda, hanem kézzelfogható eredmény. Ilyenekből szeretnénk még sokat.
És igen. A belvárosi plébániatemplom nélkülem is zsúfolásig megtelt péntek délután, amikoris a Lányok és Asszonyok Orbán Viktorért gittegylet Egyesület ügybuzgó megrendelésére a miniszterelnök 50. születésnapja alkalmából mutattak be hálaadó szentmisét. Dacára annak,…..
Jippiájé, győzelem! Mit győzelem, G Y Ő Z E L E M  ! Lenyomtuk Brüsszelt , kokit osztottunk és feltartott középső ujjunkkal beintettünk a túlzott deficit eljárásnak. Mi ez, ha nem hurrá? Megcsináltuk, Feleim! Igen, mi, és nem a kormányunk, ezt azért nem baj, ha a…..
Hétvége óta arról cikkeznek az újságok, hogy Édes Viktor portája elé leparkol az NB1, csuhaj. Lelkesen indokolják minek az 1800 lelkes Felcsútnak 3500 férőhelyes stadion, ami /szék áron többe kerül, mint a Juventus új arénája. Sebaj, gondolhatnánk, hisz a kormánypropaganda…..
Azbej Tristan 2013.05.16 13:18:11
Azbej Tristan 2013.05.16 13:57:40
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ezek playerhaterek. Csak azért utálnak mert olyan jóképüek vagyunk. Némelyikünk :)
Kevés nehezebb helyzet akad annál az ember életében, mint ha öt év után kényszerből el kell hagynia azt az országot, ahol már berendezkedett és otthon érzi magát. Így járt mai szerzőnk, Zsófi is, aki a jelek szerint egyre csökkenő reménnyel próbálja a diákvízumát…..
Azbej Tristan 2013.05.08 15:53:04
@Babette_:

Hasonlóan. Amit mi csinálunk az ennél személyre szabottabb és teljesebb körű. Tehát egy HR tanácsadó nem feltétlenül foglalkozik olyan kérdéssel, hogy pl. a Magyarországra települő magyar-külföldi vegyesházaspárnak milyen honosításásokon kell átesni.
Volt olyan is, aki magyarországi parlagfűhelyzetről érdeklődött, mert ő az allergiája miatt ment külföldre...Szóval ez egy komplex "tanácsadás".
Azbej Tristan 2013.05.08 15:57:15
@Babette_:
Igen, ebben van valami. Azért "kivételezünk" az "új betérőkkel" mert a hazahozott tudásuk gazdagítja az itthon élőket is. Ismét csak Széchenyit tudom felhozni példának.
Azbej Tristan 2013.05.10 09:32:13
@Diffeomorfizmus: @Babette_:

Sziasztok!

Diffeo, kösz a felvetést, megkaptuk a kérdésedet emailben is. A kiindulási pontod szerintem jó, és egyébként nem csinálunk belőle titkot, hogy a Gyere Haza program konkrét támogatási elemeit külföldi példákból "lessük el". Az anyagi ösztönzőkön mi is dolgozunk, jelenleg is van bent a kormányzatnál pár javaslatunk a fital kereszténydemokraták jóvoltából. Ezeket próbáljuk keresztülvinni: párhavonta számon lehet kérni rajtunk, hogy milyen sikerrel. Az SZJA kedvezmény nem tartozik ezek közé, egyrészt azért mert nem illik az egységes adókulcsos adópolitikába, másrészt pedig a Babette által leírtak miatt.

Mindenestre kösz a konstruktív hozzállást!
..
Azbej Tristan 2013.04.28 21:18:08
@taga20: Arra van a Kormány, az ellenzék, több tízezer gazdasági és civil és egyházi szervezet, valamint 9,9 millió magyar állampolgár, beleértve Téged is.
Mai szerzőnk már gimnazistaként Amerikába vágyott, meg is szervezett mindent, egyetlen dolgot kivéve... Így lett Dallasból először Nottingham, majd némi kalandozás után végül Skócia. Melinda álmaiban ugyanakkor még mindig Amerika a nagy cél. „Már középiskolában tudtam,…..
Azbej Tristan 2013.04.23 21:00:35
@Babette_: Nem tudom. Akkor kéne számonkérni, amikorra ígérték (2020) és attól aki ígérte (kormányfő).
Azbej Tristan 2013.04.23 21:05:31
@Jess G:

Ez tévedés: sok szakmában sok embert sikerült eddig is megélhetéshez segítenünk. Legtöbben persze csak kisebb-nagyobb kérdésekkel fordulnak hozzánk: fizetési szintekkel, pályázatokkal, honosításokkal, stb. stb. kapcsolatban. Olyan is volt, aki magyarországi a parlagfűhelyzetet szerette volna tisztán látni...

Karrier, vállalkozásindítási és jogi tanácsadással foglalkozunk + gyűjtjük és közvetítjük az információkat minden más hazatérők számára elérhető támogatásról. gyerehaza.org/hirek
Azbej Tristan 2013.04.23 21:09:42
@Babette_:

Én értem miről szól a blog: magyar sorsokról, emberekről akik próbálnak megélhetést szerezni, boldogulni, akár külföldön is, ha már otthon nem megy.

Te nem érted, hogy ez a blog nem arról szól, amit bele szeretnél magyarázni: politikáról, kormánykritikáról.
Előre az új mozgalomért nertársak! Már ott tartunk a Nagy Országátalakításban, hogy GondosGazdánk államosítja a csajozást. A Nemzeti Gyermekütemezési Hivatal felállítására még picit várni kell, de a legjobb úton haladunk a kereszténykonzi mázzal leöntött kisztábor hangulat…..
Azbej Tristan 2013.04.12 15:45:51
Azbej Tristan 2013.04.12 16:48:49
@Penivaldes: Ez valahol megtisztelő.

Viszont ettől még nem fér a fejembe, hogy abból, hogy egy minisztérium pár egyesületet megpályáztat, hogy szervezzenek táncházat, hogy "lett levezetve" ez a bejegyzés + a kb. 400 kommentje, de OK. Ez egy ilyen műfaj. Meg különben is péntek délután van.
Azbej Tristan 2013.04.12 16:53:52
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
:) Az szép jelenség lenne.