Regisztráció Blogot indítok
Adatok
f.nero

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy elég kemény írás lesz. De meg kell írni a szemforgató magyar migránsgyűlölők miatt, akik maguk is gazdasági bevándorlók Németországban, vagy "életerős magyar fiatalok", akik kalandvágyból mennek Nyugatra, esetleg magukkal mit kezdeni nem tudó hülyék, akik úgy…..
f.nero 2015.09.08 09:52:31
@high up!:
Dehogy van 1100 év különbség! A lemaradásunk nagy része a 40 év kommunizmusból ered.
A vágányos-csecsemős képnek nézz utána, nézd meg a videót, hogy került földre az anyuka. A kedves férje rántotta le. A rendőrök segítették fel.
Egy dolgot Orbán nagyon jól csinált: a menekültek egy rohadt szót nem szólhatnak a magyar rendőrökre.
Eközben Németországban már számtalan menekültszállást felgyújtottak.
Ne bántsd a magyart, főleg ha te is magyar vagy!
f.nero 2015.09.08 11:13:28
@high up!:
Mázlid van, mert részt vettem egy Gorenjés túrán.
A nagymamát azért kellett vinni, mert a kivihető valutamennyiség korlátozva volt, plusz személyekkel lehetett emelni az összeget.
Miért kellett kimenni? Mert itthon nem voltak kaphatóak a nyugati áruk, ill. ha mégis, akkor 2-3-szoros áron. Az osztrákok szénné keresték magukat ezen a rohamon. Nem emlékszem, hogy szemetet eldobáltunk volna.
De hogy jön ez egyáltalán ide?

A magyarok lemaradásáról: azok, akik veled ellentétben tényleg éltek külföldön, tudják, hogy az osztrákok, németek semmivel sem különb emberek, mint mi. Csak több a pénzük.

NE FOLYTASSUK, veled nincs értelme, egy ócska troll vagy.
Ádám harmadik éve él az Egyesült Királyságban (korábbi tapasztalatairól itt és itt olvashattok), írt egy kis számvetést arról, hogy mit ért el, mit nem sikerült megtalálnia, és mi értelme van még egyáltalán annak, hogy még Angliában van. Kérdéseit a poszt végén…..
f.nero 2015.02.13 10:51:09
Kedves Ádám,

tökéletesen értem amit írsz, nálam elég hasonló a helyzet Ausztriában. 5 év után van egy csomó ismerősöm, foci, jégkorong, és salsás ismeretségek, jó kollégák.
De olyan barátságok, mint amik otthon voltak, nemigen alakulnak ki. A helyieknek megvan a maguk kialakult élete, megvannak a barátaik, a családjuk. Leginkább más külföldiekkel lehet jól ismerkedni, akik szintén otthon hagyták a kapcsolatrendszerüket.
De ez is főként csak felületes barátság. Ha kocsit kell vontatni, vagy bútort kell cipelni, leginkább a néhány itt dolgozó magyar kolléga jön szóba. Természetesen ez kölcsönös alapon megy, segítjük egymást.
A randizás sem egyszerű, mert az itteni lányok kissé lenézik azért a "bevándorlókat", másrészt akármennyire is jól beszélem a nyelvet, udvarolni, finom utalásokat tenni, évődni azért nem triviális. A magány eddig kevéssé érintett, mert tudtam már korábbról, hogy egyedül nem jó, ezért egyből hoztam magammal a páromat is, de az utóbbi hónapokban tönkrement a kapcsolatunk, és nagyon féltem a magánytól. Külföldön ez sokkal jobban fáj. És valóban nem minden a pénz.
Akarjál lakást venni! Nem muszáj benne laknod, kiadhatod albérletbe. És gyűjtsd csak azt a pénz, később még jól jön, és egyébként is akkor kell pénzt keresni, amikor van rá lehetőséged.
Én az internetes társkereséssel próbálkoznék, és persze nyitott szemmel járnék a világban. Egyszer majd szerencséd lesz.
Azért én simán metróznék 45 percet egy nőért, de még sokkal többet is.
Mindenesetre kitartás, és fel a fejjel! Sokan szeretnének a helyedben lenni.
Ennyi pénzt adnak francia cégek, ha biciklivel megy valaki munkába. Hat hónapos kísérletbe kezdett Franciaország, amivel növelni akarja a biciklivel munkába járók arányát. Húsz cég és szervezet (összesen tízezer alkalmazottal) döntött úgy, hogy 25 eurocentet (76 forintot) fizet…..
ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Egy esküvőnek igazi örömünnepnek kellene lennie, ahol mindenki, de főleg az a két ember, aki épp összeköti az életét, jól érzi magát. Ehelyett az átlagos esküvő csupa aggódás, és idegesség, főleg annak a kettőnek, és mindezt azért, hogy megfeleljünk…..
f.nero 2014.05.16 12:47:55
Az esküvő alapvetően jó dolog, egy napig ünnepeltetheted magad, és pénzbe sem nagyon kerül, mert a nászajándékból visszajön a költség.
Csak meg kell érni rá fejben, 20 évesen még én sem tudtam volna magamról elképzelni, hogy egyszer esküvőt tartok.
Aztán annyira tetszett, hogy mondtam is újdonsült nejemnek, akár minden héten újra házasodnék, persze mindig egy-egy új nővel! :)

Mivel az ifjú párnak így vagy úgy szerepelnie kell, ezért az idegeskedés sajnos elkerülhetetlen. Stimmelnie kell ételnek-italnak, dekorációnak, virágnak, ruháknak, zenének, ceremóniának, gyakorlatilag egy kosztümös filmet kell "forgatni", ami nagy kihívás.
Vőfély nélkül kicsit nehéz lett volna 70 szervezetlen, részben ittas vendéget terelgetni, kell valaki, aki ezt irányítja, és nem akartam volna egyik vendégemet se ezzel terhelni.
Fotós is kell, bár nálunk a tesóm jobb képeket csinált, szóval vele sajnos melléfogtunk.
A rokonokat meg kell hívni, ez szerintem alap, persze ott voltak a barátok is.
A többivel nagyjából egyetértek, és ezeket a buktatókat sikerült is elkerülnünk. A zenéink kiválóak voltak, de kissé őrült hifistaként ez a mániám, időt-energiát nem kímélve több terabyte-nyi anyagból válogattam ki a legjobbakat. Ebből készült is egy CD, amit a vendégek is megkaptak, és én is szívesen hallgatom azóta is.
A 4-tagú profi zenészekből álló zenekar az alkalom színvonalához illő volt, a torta mesés, azóta se ettem olyan finomat.
A nyitótáncunk szépen sikerült, az éjféli menyasszonyi helyett már szexi piros ruhás salsa előadásunkból kimaradt pár jó figura, mert nem volt elég időnk begyakorolni, de ezt senki se vette észre. :)
Nekem egy nagyon szép emlék az a nap.
Addig is, míg kiderül, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a kamarai hozzájárulás felhasználását firtató adatkérésre bíróság előtt is bevállalja-e majd azt a védekezést, hogy ők nem is látnak el közfeladatot, megnéztük, hogy mi értelme látszik két év után az 5000…..
A zakó begombolására vonatkozó szabályok - ahogy az alábbi grafikán is látható - pofonegyszerűek. Érdemes ezeket minden körülmények között betartani nemcsak azért, mert az illemszabályokhoz hasonlóan fontos üzenetet hordoz a külvilág felé, hogy valaki tisztában van-e ezzel a…..
Már csak néhány nap és a szavazófülke magányából az urnákhoz járulva döntenünk kell az ország további sorsáról. Sokaknak még mindig nem egyértelmű, hogy kire szavazzon, a bizonytalanok száma történelmi magasságokban van, miközben a pártok támogatottsága történelmi…..
Itt a folytatása annak az írásunknak, amelyben azzal a súlyosan diszkrimináló eljárással foglalkoztunk, ami gyakorlatilag ellehetetleníti azon külföldön élő magyar állampolgárok szavazását, akik itthon nem számolták fel magyarországi állandó vagy ideiglenes…..
f.nero 2014.04.01 17:06:30
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:
Velem nem beszéltél, én a Fideszre fogok szavazni, és csak ezért pont most hétvégén megyek haza.
Sőt, jön velem a feleségem is, ő is behúzza az X-eket a Fideszre.
Nehogy már a hivatalos MSZMP utódpárt kormányozzon megint! Mekkora gáz volt az már 1994-ben is, akkor gondolkoztam el rajta először, hogy el kéne hagynom az országot...
Egy egészen durva történetet osztok meg ma veletek, melynek írója és elszenvedője, Annamária, akinek egy szép nap az az ötlete támadt az Egyesült Államokban, hogy egy évre Magyarországra költözik a már ott született fiával, hogy a gyerek is megismerhesse édesanyja hazáját és…..
Az előkészületek kitárgyalása után mai témánk ismét az interjúkkal lesz kapcsolatos, ráadásul egy vendégírás keretében. Engineer001 összegyűjtött néhány pontot, amire érdemes odafigyelni egy ilyen meghallgatás során. "Igen, igen, tudom, hogy volt már itt egy hasonló…..
f.nero 2013.10.23 11:10:50
@xtlight: Ott a pont!
Egyszer én is résztvettem egy kétkörös interjún, ahol a 2. munkából elkéredzkedős, kocsiban átöltözős öltönyös-nyakkendős kör végén derült ki, hogy az addig agyonfényezett cég a felét fizetné az addigi bevételemnek.
Hagyjuk a maszlagot, az egész üzletben az ár a legfontosabb szempont, rögtön az elején érdemes tisztázni, hogy nagyságrendileg oké-e.
A választásokat követően nagy kérdés Németországban, hogy mi lesz az Energiewende – a nagy német energetikai hátraarc – további sorsa. Jelenleg úgy tűnik, hogy az ország halad majd tovább a maga által 2011-ben kijelölt úton, azaz 2022-ig leszereli nukleáris energiatermelő…..
TComment Kell a cirkusz 2013.09.25 06:54:11
.Bizony kell, kirakat nélkül nincs bolt. Az erősebb kutya szerepből pedig nem lehet engedni. Még akkor sem, ha már lassan nincs kit fedezni. Európa elfogy. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
f.nero 2013.09.25 10:51:34
@Schütii: a 20 éves Volvóm egy igazi szerelem.
Turbós, benzines, 165 ló, és hátsókerekes, imádom. Már 10 éve tart a kapcsolatunk. :)
Fura vagy nem fura, tudnék 5-ért új Mustangot venni, a helyedben nem fogadnék velem.
Miért, ha neked pénzed van, azonnal rohansz egy autószalonba? Én nem érzek ilyen késztetést, főleg, hogy újonnan 5 milláért egy közepes Octaviát vagy Golfot kapnék maximum, szépek meg jók, de valahogy nem hoznak lázba.
Sok álláskereső inkább lemond a bemutatkozás lehetőségéről, ha kiderül, Assessment Centerre hivatalos. Az okok a korábbi rossz tapasztalatokban vagy az AC elrettentő hírében keresendőek. A HR szakma mégis elkötelezett híve a módszernek és a legtöbb külföldi tulajdonú cégnél…..
Külföldi munkavállalásnál a nyelv kulcskérdés. Ezzel persze semmilyen nagy igazságot nem fogalmaztam meg, ugyanakkor nem árt sokszor felhívni a figyelmet, hiszen ha nem beszéljük az adott ország nyelvét, azzal komoly gondokat zúdíthatunk a nyakunkba és alaposan megnehezíthetjük a…..
42 éves nő vagyok, 2 egyetemi diplomával (nem büfészak, de sajnos nem is mérnöki) és 2 aktív felsőfokú nyelvtudással rendelkezem (világnyelvekből). Bp-en keresek állást, lassan 1,5 éve. A  kB. 20 év munkaviszonyom folyamán 3 munkahelyem volt eddig, az utolsóról 2012 év…..
Néha az az érzésem, mintha kicsit háttérbe szorulna a határátkelésnek az a lelki folyamata, ami független pénztől, áraktól és bérektől, egyszóval az anyagiaktól, mert az új élet kezdetének nehézségeiről is szól. Miként Zsolt mai írása. FOGADÓ A HATÁRON!!! Ma…..