Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szajkó

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai teszt rendhagyó, lévén egy elektromos rollerről lesz szó. A Segway Ninebot ES1 az ES2 fékezett habzású variánsa, a kvázi összecsukható néproller, amely a nagyobb testvérénél karcsúbb hardveres jellemzőkkel száll harcba. Azért maradt még a cégnek energiája 20-25 km hatótávot belecsempészni a…..
szajkó 2018.08.12 09:17:03
Peter Hujar – a fekete-fehér portréiról ismert amerikai fotóművész – a New Jersey-ben található Trentonban született 1934. október 11-én. Soha nem ismerte az apját, aki születése után nem sokkal elhagyta a családot. Pincérnőként dolgozó édesanyjával Manhattan belvárosában éltek, de viszonyuk sosem…..
Budapest népszerű belső kerületeiben, frekventált helyen kevés olyan foghíjtelek van, ahol új építésű társasház építhető. Ha mégis épül néhány új projekt a tágabb értelemben vett belvárosban, az nem feltétlenül illeszkedik az utcaképbe, a főváros klasszikus épületei…..
A baloldal Ference most találta elérkezettnek az időt arra, hogy kampányba fogjon a külhoni magyaroknak a választási végeredmény szempontjából marginális, érzelmileg viszont annál terheltebb választójogával szemben -- nagyon helyes, mi is lehetne alkalmasabb a "demokratikus ellenzék"…..
szajkó 2017.11.02 06:48:56
Napszemüveg mögé bújni – énekli Skeeter Davis a régi slágerben. Milyen lehet egy rettenetesen drága napszemüveg mögé bújni, vagy annak takarásában sírni? A világ tíz legdrágább napszemüvegének listájára felkerülni sem lehet 45 ezer dollár alatt a határ pedig szó szerint…..
szajkó 2017.09.27 15:42:48
Barsi Balázs ferences szerzetes atya ismét arra kért minket, tegyük közzé válaszírását Máté-Tóth Andrásnak, a Szegedi Tudományegyetem vallástudósának "Kipróbált férfiak pappá szentelése – nincs teológiai akadály" című írására. (Balázs atya az írását cím nélkül küldte el, a bejegyzés címét a…..
A IX. kerület már nagyon régóta szeretné felújítani a Bakáts teret, és a korábbi tervek között egy mélygarázs is szerepelt. Ezt azonban elvetették, és a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton már másodszor indultak, hogy a tér biciklis és gyalogosbarát átalakításához támogatást…..
Hosszú időn át kedvenc karikatúrám volt, amikor a repülőn az utasok át akarják venni a gép vezetését mondván, a pilóták túlságosan eltávolodtak tőlük. De elnézve az elmúlt másfél évtized kormányzásait tompult ennek a rajznak a kijózanító hatása. Látva, mennyire sikertelen szinte minden, amibe a…..
Az első részben végigmentünk az alapokon, de nincs megállás, ez már itt a 2. (és ebben a témában egyben a befejező) rész. A videóban kivesézzük a gépeket, megmutatjuk a leggyakoribb funkciókat, sőt még sebességtesztet is csinálunk, hamar kiderül melyik hajtással lehet a leggyorsabban…..
szajkó 2017.05.17 06:36:20
@Hollandexxonvaldez: gratulálok, ez jó választás volt! én az ehhez hasonló Viking MB 3 RT -t vettem, de az a duplájába került. Késő bánat.

www.stihl.hu/VIKING-term%C3%A9kek/F%C5%B1ny%C3%ADr%C3%B3-g%C3%A9pek/R-sorozat/21122-750/MB-3-RT.aspx
Levelek a szabadságról és a szolidaritásról V.       Csaknem pontosan huszonöt évvel ezelőtt, 1992. április 8-án Antall József miniszterelnök rögtönzött, ámde nagy ívű beszédet mondott az MDF-képviselőcsoport zárt ülésén. A szerepek némileg felcserélődtek. Antall hatvanadik születésnapját a…..
szajkó 2017.02.19 07:18:15
Ma még nem tudni, hogy ez 2018-ban lesz-e (bízunk benne, hogy igen), de Orbán és rendszere meg fog bukni. El fog jönni a pillanat, hogy szégyen lesz, hogy ott álltál mellette. Énekeltél neki, eladtad a lelked a pozícióért, pénzért, vagy csak félelemből, vagy mert simán hülye voltál és hittél…..
A többi történelmi egyházhoz hasonlóan egyelőre nem született állásfoglalás az októberi népszavazásról a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői részéről sem. Gáncs Péter elnök-püspök a Kötőszónak adott interjúban elmondta, hogy nem is terveznek ilyesmit, mivel a felülről irányított…..
„Ha Švejk később megemlékezett a bolondokházában folyó életről, mindig a legnagyobb elismerés hangján szólt róla: – Igazán nem tudom, miért olyan dühösek a bolondok, hogy ott tartják őket. Ott az ember meztelenül lefekhet a padlóra, üvölthet, mint a sakál, dühönghet és haraphat.” (Jaroslav Hašek –…..
szajkó 2016.07.26 14:23:53
Családi nyaraláson ér utol a hír, hogy meghalt Esterházy Péter. Ahogy az üzenetet megkapom, végignézek a toscanai nyárban lustálkodó embereken, és nem értem, hogyan tudnak változatlanul karattyolni. Most mindenkinek mélyen hallgatni kellene, még a kabócáknak is. Egy letört faággal a tengerpart…..
szajkó 2016.07.21 20:23:55
NemGogol Semmirekellők 2016.07.06 12:02:35
„Nem adtuk fel a célunkat arra vonatkozóan, hogy a munkavállalókat ne lehessen vasárnap a szükségesnél nagyobb mértékben munkára kényszeríteni.” (Senki sem tud Harrach Péter egyeztetéséről) A Jóistennek valószínűleg sokkal több problémája akadhat az álszent emberekkel, mint az elvetemült…..
Mennyivel szabad menni Magyarországon? 50-90-130 - ugyan már! Nem az elmélet számít. Valójában a gyorshajtás Mekkája vagyunk, csak nem tudjuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
szajkó 2015.07.30 09:08:42
@Körömcsiga: köszi. szinte folyamatosan 90-es táblák korlátoznak. vicces, ahogy a pár száz méter hosszú kétsávos szakaszokon hirtelen kilő mindenki és előzési versenybe csap át az addigi tempó.
Bármennyire erőltetik az EU-nál a dilettánsok a fogyasztáscsökkentést, nem érnek el vele semmit. Csak megszívatnak jó pár embert. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
szajkó 2013.07.02 11:48:51
@akira1:
"Az olcsó, kisfogyasztású városi csöppségekkel hogyan is lehetne a zsúfoltságot csökkenteni?"

- Ha te is kiszállsz a full extra Nissan Pathfinderedből, meg én is a mindent tudó Quashqaimból egy ilyen fapados minibe, akkor mindjárt három kisautónak lesz helye az előbbi kettő helyén.

A globális világból is kevesebbet harap ki egy ilyen egyszerű jószág, mint a - végcélját tekintve ugyanoda guruló - csúcstechnika.

Az pedig nem egy demokratikus nézőpont, hogy az olcsó, kisfogyasztású, igénytelen stb. "népautókat" azért ne forgalmazzák, mert az csak gerjeszti mehetnéket és zsúfoltságot generál.
Az egyik elítéltről holdkrátert neveztek el, a másikról koktélt. A fegyház filozófiáját még a magyarok is átvették. Al Capone luxuscikkekkel berendezett zárkája az egykori philadelphiai fegyházban, az Eastern State Penitentiary-ban (Fotó: Flickr.com) ..
Végre ismét rájött valaki, hogy az Uralból nem csak choppert lehet készíteni. Az amerikai Icon után most az ukrán Dozer Garage gurított egy nagyot, de tőlük már láttunk hasonlót: ugye, emlékeznék meg a Dnepr customukra? Az orosz bokszer úgy lett teljesen különböző az eredeti…..
Már én is rendszeresen olvasom Csikós reggeli hírlevelét. Mivel, ha jól értem, Kati alól lassan kirohad az autó, Zsolt megint vadászgat a hirdetési oldalakon és barátian megosztja velem a zsákmányt. Rutinos ember lévén, mindig kerül valami érdekes az asztalra, a reggeli kávém…..
Az idén 72 éves Nedeljko Ivanov római katolikus pap több mint 20 éven át, 1996-ig volt a dalmát tengerparti Zadar (Zára) városa melletti Bibinje falu köztiszteletben álló plébánosa. A misézés, párok esketése és gyermekek keresztelése mellett a helyi templom építését és egy…..
Pisztácia Az igazi hamburger 2011.05.09 16:45:00
Itt nem a mekis hamburgerre gondolok, hanem arra amit anno gyerekként ettünk. Hatalmas volt, alig bírtunk beleharapni, tele volt minden finomsággal. Íme:Hozzávalók:puffancs zsemle (semmiképp se a hipermarketekben kapható amerikai hamburger zsemle!)húspogácsasajtszószok (ketchup,…..
szajkó 2012.01.03 15:34:09
Sokáig hadakoztam, vajon van-e helye egy ilyen posztnak a blogon, s végül meggyőztem magam a szerkesztői szabadság fontosságáról: egy ismeretterjesztő "how-to" jellegű bejegyzés egy házi kacsa feldarabolásáról talán nem vonz annyi éhes tekintetet, mint egy csokis süti,…..
szajkó 2011.10.06 19:30:46