Regisztráció Blogot indítok
Adatok
louise

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellenőrző Hulljon a férgese? 2010.06.03 18:02:00
Sziasztok! Érdekelne a közösség véleménye a kormány legújabb döntéséről: http://index.hu/belfold/2010/06/02/ujra_megbuktathatjak_a_kisiskolasokat/ Üdv: Marcsi..
louise 2010.06.04 21:25:11
@sorstárs: Értem én, én is tanár vagyok, csak valahogy jó gondolatnak tűnt az, hogy ne stresszeljék a gyereket negyedik végéig jegyekkel, különösen, hogy nem is értik még, hogy mit is jelent. A saját kiselsős gyerekem nagyon figyelmesen hallgatta az írásos értékelést, forgatta a kis agyában, értelmezte, megértette, hogy miben kell javítania, utána megbeszélhettük, hogy milyen segítséget tudunk mi nyújtani hozzá. Szeptembertől csak azt látja majd, hogy négyes, de hiányzik hozzá a plusz információ, ami segítené abban, hogy javítson. Természetesen megértem, hogy az osztályozás is eszköz, de lehet, hogy ilyen piciknél még felesleges. Hozzáteszem, hogy én személy szerint megőrülnék, ha mind a 150 gyereket írásban kellene értékelnem.
A gárdisták megjelenése sokakat tölt el félelemmel, bár legtöbbünk inkább értetlenül áll a jelenség elől. Levélírónk arról számol be nekünk, hogy iskolájukban egy társasági oldalon a diákok megtalálták az egyik tanár fényképét, aki gárdista egyenruhába öltözve…..
Kedves levélírónk elküldte nekünk a, blogunkban korábban már felvázolt problémára kapott levelét. A felsőoktatási intézmények tanulmányi osztályaitól már megszokott lekezelő, bunkó stílust úgy látszik, a Felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár oktatja, levele…..
louise 2009.11.15 08:05:22
@Csavarhúzós: Ez is egy lehetséges hozzáállás. Szerintem meg ez egy újabb példája annak, hogy mennyire szarba se nézik a tanárokat és a tanárszakos hallgatókat. Én is elkezdtem egy BA képzést 3 éve és annyira fogalma sem volt senkinek a világon arról, hogy milyen jogszabályok is vonatkoznak ránk, hogy nem volt kitől információt kérni. Ez egy kihelyezett tagozat volt, a tagozat vezető azt mondta, hogy ne kérdezzünk tőle semmit, mert nem tudja megmondani, hogy ez a BA mire is lesz jó. Ilyen volt a helyzet 3-4 évvel ezelőtt! Össze sem lehet hasonlítani a mostanival,utólag már mindenki okos.
louise 2009.11.15 08:06:00
@Csavarhúzós: Ráadásul bunkónak lenni a legkönnyebb. Portásország rulez.
Ellenőrző A szülő is ember 2009.10.22 08:17:00
Rövid vitaindító levelet kaptunk Brektől, amelyben a szülő-tanár viszonyt próbálja más oldalról megközelíteni. Nyitni kell mind a két félnek a másik felé, hiszen közös érdekünk lenne, egy következő kiegyensúlyozott, nyitott generáció felnevelése. A kissé irónikus hangnem…..
louise 2009.10.22 09:50:38
Ellenőrző "Netre, te gyerek!" 2009.10.15 14:02:00
Örömmel adjuk közre a Budapesti Művelődési Központ megkeresését, mivel olyan témával foglalkozik, amit mi is a szívügyünknek tartunk. A gyerekek tévézési és netezési szokásai, illetve ezek  lehetséges veszélyei nagyon komoly problémát okozhatnak a megfelelő…..
louise 2009.10.15 14:12:52
 Sokan gondoljuk, hogy jobb alapítványi iskolában tanítani, mint önkormányzatiban, mert több a fizetés és általában jobban a körülmények. Mézes leveléből ennek az ellenkezőjéről győződhetünk meg, egy idős tanárnőt küldött el melegebb éghajlatra egy diák,…..
Julien Sorel tollából olvashatunk egy érdekes gondolatmenetet arról, hogy ha egyetértés mutatkozik abban a kérdésben, hogy a nevelés nem csupán az iskola feladata, akkor ebből az is következik, hogy az itt tapasztalható anomáliákért sem az intézményeket terheli a kizárólagos…..
Panni levelét ajánlom figyelmetekbe: rejtélyes betegségben szenvedő kollégáját szeretné jobban megérteni, illetve arra kíváncsi, hogy tényleg csak tanárként teheti meg  az ember, hogy addig van betegszabadságon, amig az orvos engedi? Egy szerintem érdekes jelenséget…..
Ellenőrző Iskola=bolondokháza 2009.09.15 14:03:00
  Ehhez az elkeseredett hangú levélhez nem fűzünk kommentárt, csak közzétesszük, ahogy kaptuk. Örömmel olvastam az eddig megjelent írásokat, sokukkal egyet is értettem tanárként, vagy szülőként- de a mai nap -ami egy átlagos idióta nap az iskolában-…..
louise 2009.09.15 18:45:28
@quesada: Így van, bár nem mondta, hogy ténylegesen felmondott.
louise 2009.09.15 18:52:04
@Píter: Ha jól tudom, még nem zárult le a nyomozás és nem tudjuk miért feküdt a vonat alá a gyerek. Valószínűbb egyébként, hogy a szülőktől tartott a várható következmények miatt. De egyébként ez hogy jött az én kommentemhez? Hogy ha azok a tanárok buzik lettek volna, akkor nem fekszik a gyerek a vonat alá?
louise 2009.09.15 19:04:39
@Píter: Ebben is van igazság, ilyet én nem hallottam, de nem azt jelenti, hogy nincs ilyen. Szerintem nagy baj, hogy egyáltalán vannak buzi tanárok, akár férfi, akár nő. Biztosan korlátoltnak tűnök, de én azt gondolom, hogy olyan ember nevelje a gyerekeket, aki képes és alkalmas rá. Ha a levélíró nem érzi magát erre már alkalmasnak, akkor jó döntést hozott.
Ellenőrző Minden diák cigizik? 2009.09.14 16:04:00
Érdekes kérdést vet fel Traktoros levelében. Valóban érzékeny pontja az iskoláknak a dohányzás visszaszorítása, a sok jó kezdeményezés ellenére, sajnos egyenlőre a látványos siker elmaradt. A blog témájához kapcsolódónak gondolom az iskolai dohányzás témakörét is.…..
louise 2009.09.14 18:47:34
@melkaart: Elő a szondát és behívni a szülőt. Nem járható út?
louise 2009.09.14 18:57:40
@melkaart: Biztos. Én nem, mezei tanárként, de az igazgató mindenképpen. Nálunk már olyan is volt,hogy a tanárt szondáztatták meg, az már keményebb dió volt. A diákot lehet, talán kell hozzá a szülő engedélye. Nálunk nagyon jófej az igazgató, mindent megtesz azért, hogy rend legyen az iskolában. Nyilván belátja, hogy ha iszik a gyerek, könnyebben okoz galibát, az meg nem hiányzik a sulinak egyáltalán. Talán 10 éve volt, hogy egy közepesen berúgott gyerek kiugrott a negyedikről, azóta nem ismer tréfát ezzel kapcsolatban. Nálunk nincsen se ivás, se drog, cigi van, mert azt a jóisten sem tudja sehonnan kiírtani, bár egyre kevesebb szerencsére.
Mettétől kaptuk ezt a levelet, amelyben az influenzával kapcsolatban szerzett egészen megdöbbentő tapasztalatait osztja meg velünk. Elmondása szerint az iskolák, nem csak, hogy nem veszik komolyan az újinfluenzát és a "zsebkendőbe köhögj, tüsszents!" bölcsesség jegyében…..
louise 2009.09.11 14:19:40
@zsoci: Talán karantént. Arról volt szó eredetileg, hogy azért nem oltják a tanárokat, mert ha járvány lesz, úgyis bezárják az iskolákat. Ezek után kicsit pongyolára vették a védekezést szerintem. Arról már nem is beszélve, hogy a háziorvos azért nem küld el tesztre, mert 4000 ft, az oltás meg csak 1000. Az egyik viszi a pénzt, a másik meg hozza. Üzlet az egész, sajnos a mi egészségünkre, bőrünkre, már megint.
louise 2009.09.11 14:21:57
index.hu/tudomany/2009/09/11/eloszor_a_gyerekeket_kell_beoltani/
Pláne így. Beoltani nagyon sok gyereket egy olyan anyaggal, aminek a hosszútávú hatásáról fogalma sincsen senkinek. Felelős viselkedésre vall.
Huebertől kaptuk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangvételű levelet, amelyben a frissen kézhesz kapott órarendjén töpreng, nem értve, hogy is kaphatott ilyen mennyiségű órát a nyakába. Aki szerint a tanárok egész nap csak sakkoznak a lyukas órákon, az olvassa el!Szia…..
louise 2009.09.08 17:12:15
@lor: Gratulálok, mélyenszántó hozzászólás.
louise 2009.09.08 17:16:01
@Bambano: Én nem ismerlek mégis be tudom kapcsolni a számítógépemet. Vagy csak eleve a létezésedtől tudjuk bekapcsolni?! Ott nem tanított senki, nem egy tanártól tanultad? Ha igen, jobb ha befogod a szádat és lapítasz, ha nem, tényleg akkora isten vagy, amilyennek érzed magad, te szerencsétlen.