Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gregaba

0 bejegyzést írt és 526 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan hiszik, hogy azok, akik nem vállalnak gyereket, az életük valamely pontján meg fogják bánni ezt a döntésüket. Lehet, hogy csak idős korukban, mikor nem lesz kihez szólniuk. Lehet, hogy előbb. De rengeteg ember meg van róla győződve, hogy a teljességhez elengedhetetlen, hogy gyerekünk…..
Én már az Exatlon első promója láttán attól rettegtem, hogy előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a távolról skorbutos öregasszonynak tűnő Palik László lefordul a dobogóról Dominikán. És akkor még nem is tudtam, hogy a műsorvezető csak gyümölcsöt és zöldséget eszik, és minden nap edz valamit de a…..
Magyar idő szerint hétfő hajnalban ment le az amerikai HBO-n a Last Week Tonight with John Oliver idei utolsó adása, ami a világszerte egyre népszerűbb tekintélyelvű vezetőkkel foglalkozott. Az epizód fő szegmense végül természetesen Donald Trumpra futott ki, de a példák között ott volt Putyin és…..
téveszmék "Falun volna jó" 2018.10.31 02:23:22
  A népi-urbánus egymásnak feszülés immáron évszázados múltra tekint vissza. E két világ közt számos ideológiai, filozófiai, értékrendbeli eltérést érzékelünk. Itt ütközik össze legnyilvánvalóbb módon a közösségi és az individualista szemlélet; illetve a konzervatív és liberális világlátás. Amiről…..
Kívül tágasabb – valóban ezt mondta főnöke egy 24 éves brit nőnek, ám meglehetősen szokatlan indokból. Emma Hulse első napja egyben az utolsó is volt az angol Unit TV társaságnál. Produkciós állásra vették fel, de öt perccel később már ki is rúgták – mert túl jól…..
Az egykori Szovjetunió területén rengeteg olyan tömegközlekedési rendszer üzemel(t), melyek nyugati szemmel teljesen szokatlannak, vagy irracionálisnak tűnhetnek. Azonban a Szovjetunió sajátságos világában, ahol többek közt a kevés pénz, az erőltetett iparosítás, a propaganda, a magán…..
A német Sky1 csatorna, ami az X-Factor című zenei tehetségkutatót sugározza, fizetős, de a 24.hu kiszúrta, hogy felkerült az első adás a YouTube-ra és ott mindenki megnézheti, hogyan működik Istenes Bence német műsorvezetőként. Úgy tűnik elég jól.  Istenes Bence már 2016 nyarán arról beszélt,…..
gregaba 2018.08.30 15:21:04
@consul: ha nem tudsz örülni ilyesminek, akkor felesleges egy ilyen kérdést betolni. Nekem se Istenes a kedvencem, de csak nézek, hogy milyen faszán hadarja a németet --- és ez valahol "magyar siker", ha nem is Hosszú Katinka volumenű.
Potrien Ursula, Celine Dion, az asszisztens, Hókuszpók és a többiek – mindannyian egy svájci hotel alkalmazottai, melynek hétköznapjaiba Ütvefúró segítségével tekinthetünk be ismét. Nem mellesleg az is kiderül, milyen feltolni egy kétméteres rámpán egy megpakolt, egymászás…..
A Válasz.hu vette észre, hogy egy lengyel sitcomban, a tavaly óta látható Ucho Prezesa (Az elnök füle) címűben, Orbánból csináltak hülyét az alkotók. A lengyel közélettel foglalkozó politikai szatíra a Youtube-on és a Showmax nevű streamingszolgáltatón látható, a nézettsége meg elég fasza, akad 3,6…..
gregaba 2018.05.04 22:38:03
@Budapest a kutyaszar városa: dehogynem, Jóska bácsinak és nejének Bivalybasznádról még Hofi is túl magas lenne, pláne ha Orbán szó szerint lekenyerezi őket a választás előtt.
Nem tudom, közületek hányan járnak/jártak a hamisítatlan hangulatú megyei labdarúgó mérkőzésekre, de remélem, hogy sokatok számára átélhető, azonosító lesz az a néhány archetípus, amit lentebb fogok ismertetni. A cím magáért beszél, igyekeztem összeszedni néhány olyan jellegzetes figurát, akik…..
Tóbiás József MSZP pártigazgató: „Megkérdezhetem, hogy mi a szakmája… ami, ami…. tehát, hogy mi a civil szakmája?” Márki-Zay Péter polgármester: „Választási szakértő.” Tóbiás József: „Ja, hogy azzá vált? Akkor rendben van.” Márki-Zay Péter: Csak vicceltem.”  Márki-Zay Péter az…..
Fotó: Amanda Edwards / Getty Images Hungary Hetvennégy éves korában meghalt Steven Bochco, a modern sorozatkészítés egyik legnagyobb legendája - írja a Variety. A Zsarublues és a New York rendőrei producere régóta küzdött a leukémiával, 2014-ben egy transzplantáción is átesett; a család közlése…..
Mindig mondja az ember, hogy ennél nincs lejjebb, és valamiért bízik abban, hogy vannak olyan dolgok, tragédiák, amiket nem lehet felhasználni kampánycélokra. Mondjuk egy halott lányt. És akkor jön a Bors, ami azóta, hogy Vajna András megvette, fokozatosan süllyed le a Ripost szintjére, oda, ahol a…..
Régen volt olyan adásunk, amiben egy fejlesztőcsapat történetét veséztük ki. Márciusban kettő ilyen is lesz, és a mostani adás az egyik: a Rare korszakait és évtizedeit beszéltük át, illetve az Ultimate Play The Game-ét. Hiszen a Spectrum-korszak egyik legsikeresebb fejlesztőcége, az Ultimate tagjai…..
Érdekes, hogy miközben az Egyesült Államok kapcsán rendre felmerül, hogy egy olyan nagy országról nem lehet egységként beszélni, ez Kanadánál ritkábban hangzik el, pedig a nyelvi-kulturális különbségek talán még nagyobbak is, mint a déli szomszéd esetében. Erre is rávilágít Lívia posztja, aki…..
Múlt héten olvashattátok Lívia írását a kétarcú Vancouverről, amiben akkor az árnyoldalakat emelte ki talán erősebben. Most viszont a Tíz dolog-sorozat részeként elsősorban arról lesz szó, ami kifejezetten jó és kellemes a kanadai városban...
Miközben az Egyesült Államok, Ausztrália vagy éppen Új-Zéland egyre jobban szigorítja a bevándorlást, a jelek szerint Kanada éppen az ellenkező irányba mozdul. Más kérdés, hogy ezzel együtt sem olyan egyszerű munkavállalói vízumot szerezni az észak-amerikai országba...
Tessék elképzelni, hogy 1995-öt írunk, Peter Jackson csak egy közepesen ismert, tehetségesnek tartott hippi Új-Zélandról, akinek eszébe sem jutott, hogy meg kéne filmesíteni Tolkien regényfolyamát. Bezzeg a Horváth Ádám vezette köztévének! És érdeklődtek is a jogtulajdonosnál, hogy mégis, lehet-e…..
A tegnapi sajtótájékoztatójából az Index készített másfél perces videót Németh Szilárdról. Minden benne van a Fidesz utóbbi nyolc évéről és az ország állapotáról. ..
gregaba 2018.02.14 18:01:22
@kószák egyike: "Az idei választás lesz Magyarország nagy IQ tesztje"

Már a 2014-es, sőt a 2010-es választás is az ország IQ-tesztje volt, és csúnyán alul is maradt a mérésben. Én 2014-ben konkrétan le is írtam magamban az országot (sok más fiatallal együtt), és egy időre kiköltöztem Skóciába. Más kérdés, hogy ott meg más jellegű gondokkal szembesültem.
A Commodore 64 végnapjai itthon elég mozgalmasak voltak, sok játékfejlesztő tette oda magát a kilencvenes évek elején pár emlékezetes játékkal - leginkább kalandjátékokkal. Bár ezek között gyakran említik A Gályát is, alkotója, Olessák Róbert kevésbé ismert itthon, mint mondjuk Rátkai István, pedig…..
gregaba 2018.02.11 11:21:02
@HellsAngel: "A szoveges kalandjatek arany eve kb. 1980 volt"

Inkább 1983-87 szerintem, akkor már volt nekünk egy Magnetic Scrolls és egy Level9 is, ráadásul a Lucasfilm-féle Labyrinth (1986) is félig-meddig text adventure.
Európából nézve hajlamosak vagyunk szidni és lenézni az amerikai oktatási rendszert, aminek kétségtelenül vannak hibái (melyiknek nincsenek?), ám Gábor mai írását olvasva (és az általa küldött képeket elnézegetve) azért érdemes talán egy picit elgondolkodni. Például azon,…..
Vajon milyennek látjuk Magyarországot és azon belül is Budapestet, és a szülővárosunkat több évnyi távollét után? Mennyit változott előnyére és hátrányára az ország? Ezeket a kérdéseket válaszolja meg a mai poszt, Susan írása, amihez képeket is küldött. Te milyennek látod külföldről Magyarországot?…..
gregaba 2018.02.06 12:53:36
@Pink Petsch: "ha onnan írtad volna a mondandódat és nem a "Lendvaiból", még akár hiteles is lehetnél ... de nem vagy."

:) Ez az igazán kemény értékzavar és kb reménytelenül átpolitizált lélek, amikor zsigerből Orbán/Habonyista ügynökként mutogatsz valakire, aki le meri írni, h teszemazt a budai agglomeráció igenis jó hely.
Akkor 2 tény, csak neked:
1. meggyőződéses Momentumos vagyok, amióta léteznek
2. Hosszabb időt töltöttem Szingapúrban, majd írországban, majd Skóciában: maradhattam volna, viszont hazaköltöztem, és egyáltalán nem Orbánék kedvéért.
Abban igazad van, h Szabolcs megye sokkal keményebb Pest megyénél, de ez önmagában nem érv a hazaköltözés ellen.
Amikor évente 500 saját gyártású, forgatókönyvalapú tévésorozat készül évente Amerikában, akkor nincs értelme csodálkozni azon, hogy újrafeldolgozással és trendmásolással van tele a kínálat. Az Amazonra került, de eredetileg az angol Channel 4 rendelése alapján készített Philip K Dick's Electric…..