Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csiger

194 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új videó a csatornán, ahol arról beszélek, mi kell ahhoz a feleszerelésen kívül még, hogy valaki jó fotós, és ügyes vállakozó legyen. Katt a linkre, és hamár ott vagy iratkozz fel!..
A 15-ik VLOG epizódban Prágát mutatom be nektek. Remélem tetszeni fog mindenkinek, tartsatok velem és ha tetszett iratkozzatok fel!..
Új epizód a vlogon, csekkoljátok...ja és persze IRATKOZZÁÁÁ FELFELEEEE!..
Új epizód a csatornámon. Ha érdekel a stúdió fotózás, hogy mit mivel és hogyan, akkor katt a videóra és ha tetszik iratkozz fel!..
Az analóg fotólabor összeállítása elsőre nem könnyűnek tűnő feladat, ebben próbálok segíteni ebben a részben, hogy hogyan is induljon el valaki az otthoni film előhívás rögös útján. Katt a videóra és iratkozz fel ha várod a folytatást...
Az új gép második teszt útja Pozsonyba vezetett, teszt snittek mellett a végén teszt fotókat is megosztok. Ha tetszik iratkozz fell és találkozunk jövöre is...
Új rész a VLOG-on. Csekkoljátok le, remélem tudtam pár infoval szolgálni. A Canon EOS 6D Mark II-t a következő részben is feszegetjük még...
Fogadjátok szeretettel a csatorna első utazós VLOG epizódját. Tartsatok velem Szlovéniába, Portorozba...
Ismét egy új videóval készültem nektek. Megint egy TECH rész, az új DJI Mavir Pro drónom első tesztjét nézhetitek végig...
Elkészült a csatornára egy újabb videó, a VLOG részekben pedig több infó. Nézz rá ha arra jársz...
Megszokta már, aki engem ismer, hogy mindig agyalok valamin. Néha túl sokat is az a baj. Azt, hogy egyszer majd ilyen video blog jelleggel folytatom a blogolást már régóta tervezem. A saját kis gmail cimhez tartzó youtube "csatornára" fel i tettem pár családi jellegű videót, meg ezt azt néha…..
Fényecsetvonások Projektekről 2018.03.15 22:03:39
Eljött ez a nap is, amikor a BASF márkájú kazetta A oldaláról megfordult a B oldalára. Eleve árulkodó, hogy mi az, hogy BASF és pláne mi a pöcs az a kazetta. Hát igen...a 40-esek még tudják mik ezek a kis szösszenetek. Gyorsan szalad az idő, sok mindent hanyagolni kénytelen az ember fia, amit anno…..
Krisztián régi barátom és kollégám is ha úgy tetszik, bár az Ő ügyfelei inkább négylábúak de a lényeg ugyan az. Judit az esküvő szervezésénél nem is gondolt arra, hogy a fotózás kreatív részét, azaz a páros fotókat nem feltétlenül kell azon a napon tartani, amikor a legnagyobb a stressz és a…..
Ne a kamerába nézz és várj, ne az legyen az első kérdésed: Mit csináljunk? Egyszerűen merj önmagad lenni, hagyjd, hogy a fotós részese legyen annak a csodának, ami a kettőtök közt létre jött és jelen van A kreativ szó a fotózásban ma már mást akar jelenteni és arra a szintre jutott mint a kastély…..
Fényecsetvonások Bemutatkozunk 2017.01.16 18:52:40
Nem célunk megmondani kinek mit hogyan kellett volna Nem célunk mindenkinél mindent jobban tudni Nem azt mondjuk mi vagyunk a legjobbak Nem állítjuk, hogy mi vagyunk a legjobb 9 Nem mi mondjuk meg ki az év fotósa De.. Tudjuk, hogy hogyan állj neki fotóst választani Tudjuk mivel jár egy nagy…..
Pont ma egy éve, hogy esküvői kreativot fotózhattam Olaszországban, Trieszt városában. Niki és Attila esküvőjét itthon rendezte meg, de a kreativra mindenképpen Olasztoszágot nézték ki több okból is. A lánykérés Milánóban voltm és nagyon szeretik Olaszországot, az itteni kultúrát a tájat a…..
TrendGlas termék film from TarnaiFrames on Vimeo. A Sopronban gyártott Trendglas termékekről és azok konyhai használatáról készítettünk egy közös projekt formájában fotókat és image filmet a Tarnaiframes csapatával. A csapat további tagjai voltak a gyártó részéről Csonka László (Trendglas)…..
Ma nyílik meg Selection című kiállításom a Búgócsiga Akusztik Garden galériájában este 19:00 órakor. A kiállítást Zolek barátom nyitja meg aki blogger, online marketing szakember és lokál celeb egy személyben. A kiállítást inygenesen tekintheti meg bárki a hely nyitvatartási…..
Érdekes dolog sokszor nagy neves kollégáktól azt olvasni, hogy mennyire elcsúszott a "szakma" az öncélű kifejezési formák felé és hogy hova tart, mi lesz a vége stb stb... Nos igen, érdekes...de miért is csúszott el sok midnen és miért nem a lényegről szól pl az esküvői…..
Fényecsetvonások Indul a móka 2015.05.18 15:05:52
Az utóbbi időben elhanyagoltabb a BLOGom mint egy lőtéri budi mögötti füves placc. Sajnos ez az én hibám első sorban, jó is lenne ha néha másra fogahtnám, de nem teszem. Nos, kissé megváltoztattam az OUTFIT-et a blogon, és talán gyakrabban is próbálom frissiteni, anno azért a…..
Bár Boldika minden féle formában él-hal a vonatokért, még nem utazott vele soha sem. A vicces az, hogy mozdony fülkéjében is előbb volt mint az utastérben. Ezért elérkezetnek éreztük az időt most a télen, hogy egy szürke hétköznapból öröm ünnepet csináljunk. Mondanom sem…..
Fényecsetvonások Nyújír 2015.01.14 19:26:48
Hát úgy szaladt el a 2014, hogy én fel sem ocsudtam még. Az év elég hajtósra sikerült, eseményekben gazdag volt, de ez mindig csak utólag esik le nekem is. Sok munkán vagyok túl, de úgy érzem az igazi nagy dolog mégis Barnika megszületése volt, és most már első születésnapját…..
Fényecsetvonások Együtthatások 2014.10.09 14:07:35
Jó ritkán járok a saját blogomon is, annyira telítve vagyok tenni valókkal. Direkt nem írom, hogy sajnos, mert amíg van mit tenni, addi a Kövér Ellenőr szavaival éleve: "Iagzán hasznos mozdony vagyok"! Szóval zakatolnak a kerekek az agyban és azon kívül is rendesen. Pörög az idő…..
Előszó: Szeretném leszögezni, hogy minden jelenség alól, minden fotóstípusra nézve vannak kivételek, vannak, akik gyönyörű dolgokat csinálnak, de nem szeretném folyton odaírni, hogy "tisztelet a kivételnek", mert aki ezt az írást érti, aki ismeri a jelenséget, az pontosan…..
csiger 2014.09.03 18:31:30
Hát én kibaszott jót röhögtem. Nagyon jó az egész cikk és nekem is hasonló az elképzelésem az egészről. Egyrészt mert ez egy olyan társadalmi réteg kritikája, mint pl ha valaki a FIDESZ-t szidja, mindenki úgy érzi hozzá kell szóljon vagy védeni a mundér becsületét vagy szidni mint az állat, tartózkodó nincs. Amúgy nem politizálok, de a hasonlat így még a hülykéknek is érthető lesz.
Jómagam olyan fő állású fotós vagyok, akit külföldön profinak hivnak,mert nincs rá más jelenlegi szavuk, itthon simán amatőr is, profi is, meg fóállású is. Mindenki annak hiv aminek akar. Jah fotóművész is vagyok, legalább is egy országos meg egy nemzetközi szervezet szerint, de magam közel sem tartom annak, de néha mások rám mondanak ilyeneket, azt én meg elfogadom vagy nem, attól függ ki mondja. A legnagyobb baj az itthon és külföldön is szerintem, hogy már az is ciki, ha valakit megdicsérnek azért amit csinál. Hogy meri már magát valaki 10 percig is jól érezni a bőrében azért a kis elismerésért amit kapott itt-ott. Ez nem helyén való. Az ilyen nem szereti a kritikát (mondják) nem viseli el, pedig az épitő meg mennyit lehet belőle tanulni..meg a sok ilyen baromság. Hát elmondanám, hogy az olyan okos tónik véleményéből én rohadtul soha nem tanultam semmit, hogy itt meg kell vágni, meg ez szerintem kiégett. Ez többnyire olyan technikai alap, amit ha az ember ránéz egy képre látja, aztán nem tölti fel sehova, meg nem mutogatja azt kész. Nyilván ha mégis, akkor ott a szintet kell nézni, ki mit tölt fel miért milyen szándékkal. Hasznos kritika mint olyan nem létezik a facebookon csak fika fika hátán meg hüvelyk ujj felfelé azt jóccakát. Attól hogy be LIKE-ol valaki egy képet vagy 10-en még nem igazolás arra hogy az jó, mert az nem látszik mellette hogy 1000 másik meg nyomna rá olyant hogy baszottul nem tetszik. Értelem szerűen ezért nincs dislike gomb a facebookon. Érdekes a youtube-n van, nem tudom itt miért nincs de hagyjuk.
Szóval a lényeg az, hogy dslr gépem is van, slr is, meg jó pár régebbi ketyerém amivel akkor is, most is tudtam képet alkotni, aztán néha meg mertem mutatni olyanoknak is, akik cseppet sem kedveltek engem ezért nem számithattam alap elismerésre, mint PL barátok vagy rokonok vagy anyám dícsérő szavára. És mégis élek, sőt kaptam kritikát is, dícséretet is, mindkettőt büszkén fogadtam az ismeretlentől is. Miért? Mert addig is az én szaromat lesték nem másét, és azzal foglalkoztak. 10 javaslatom van az itt felháborodóknak és az összes dslr huszárnak. Ezek olyan dolgok amiket magamon tapasztalva javaslok:
1: Fotózz úgy, hogy nem a netet bújtad előtte.
2: Lehetőleg ne egy presettel legyél egyedi, hanem látásmóddal.
3: Ha szar a kép, ne "nézzük meg talán ff-be" szindrómába szenvedj, ha szar akkor szar
4: Attól hogy valami éles, vagy homályos, még nem lesz művészi
5: Merd a képet 500 pixel helyett kb 100cm-esbe előhivni, és ott is nézd meg éles e még, nem esik e darabokra, mert csak vágó eszközzel tudunk ugyebár komponálni...(ne menjünk bele)
6: Nézd meg néhány nagy fotós elődünk képeit (akik érdekes módon mind magyarok voltak az 50-es évekig) és próbálj meg rájönni miért lettek akkor ők nagyok, és mi miért nem tudunk azóta sem
7: Ha művésznek hiszed magad néha nyiss másik művészet felé, irodalom, festészet, szobrászat...észre fogod venni más művészetekhez is kell technikai tudás, de sokkal több más is
8: A fotózás technikai sport, nem művészi az ha minden rendben technikailag egy képen, hanem ez az alap, ebből indulunk ki a más felé..innen kell többet mutatni, mivel a mai gépek igen is tudnak oylan képeket "zöld" módban fotózni, amivel akár profinak is hiheti magát mindenki. Az aki áltatja magát azzal, hogy az elején szarabb mert itt utómunka kell a kompaktnál meg nem az nagyon téved, az életbe nem fog a raw konvertálási nyavajáin túl lépni. Az ilyen a szintereket fogja buzulni élete végéig.
9: A fotográfia iránti alázat fontos...nem izgulj, ha nem érted ezt a mondatot neked nincs ilyen és nem is lesz, mert ez olyan mint a tehetség, nem tanulható.
10: Ha több az ideggörcsöd a fotózással kapcsolatban mint örömöd, mert alig várod, hogy másoknak jól megmondhasd a véleményed, inkább gyorsan hagyjd abba a francba az egészet, és nézz másik hobby után!
Fényecsetvonások Laci bácsi... 2014.07.18 00:35:30
Vannak dolgok, amiket az ember társít valamihez és azt egyszerűen öröknek veszi, mint ahogy egyértelmű, hogy sosem tudtam egy autóversenyt Schumacher nélkül elképzelni, vagy anno egy kosár meccset Jordan nélkül nem tudtam elképzleni, úgy a fotóklubot sem tudtam Laci bácsi nélkül…..