Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Civitas Fidelissima

0 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
De most komolyan, akárhová kattintok a neten, megyek az utcán, mindenhol Anna & The Barbies van. Sőt, ugye még a tévében is, egy tehetségkutatóban. Ott magát Pásztor Annát láthatjuk szakérteni. Most meg kaptam egy hírlevelet, hogy itt az új lemez, meghallgatható. Szóval…..
A november 6-i Soproni Témában jelent meg az alábbi cikk, amelyben Kovács Miklós alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője nyilatkozik Sopron új kerékpárhálózatával kapcsolatban, eképpen: Mint a zöld színű kiemelésből látható, az…..
Civitas Fidelissima 2013.12.04 17:05:38
@SopronBike: 16-án közmeghallgatás. Lehet szólni!
Azt hittem, hogy nincs attól lejjebb, amikor valakinek a halálhírével szórakoznak és akarnak újabb, Kínában gyártott, fölösleges hulladékot eladni. Legutóbb Árpád húzta fel magát - teljes joggal - egy hasonló levélen. De van lejjebb, most esett be a privát fiókomba (nem…..
Civitas Fidelissima 2013.07.17 22:09:19
@ommm: a lehetőség most is adott:
indapass.hu/regisztracio/indamail/
Olyankor derül ki igazán, amikor épp nem jön össze. Hetek óra kering mindenféle weboldalakon és a Facebookon is egy fotósorozat, amiben gyönyörű képek szerepelnek (félig-meddig) a természet alkotta alagutakról. Mivel az egyik képen egy bonni utcakép szerepelt, és ma délután…..
Velem együtt sokakat meglepett a Fidesz békés válasza a regisztrációt alkotmányellenesnek minősítő múlt heti alkotmánybírósági döntésre. Az értelmezések meglepően tág skálán mozognak: egyesek szerint eleve ez volt a Fidesz terve, mások szerint nem volt más választásuk,…..
Civitas Fidelissima 2013.01.06 23:12:19
@tölgyes: nem ér minden szavazat ugyanannyit, mivel a győztes töredékszavazatait is kompenzálják, tehát az övé most még többet ér.
Mint a rossz lelkiismeret, úgy üldöz engem a Puch. Ez az autó a legsötétebb lelkiismeretem fizikai megtestesítője. Egyetlen szerencsém vele - oly régóta lohol a nyomomban, hogy alig kellett ráköltenem. Nem viccelek, valamennyi közül a legelfeledettebb, legmellőzöttebb, ugyanakkor…..
Civitas Fidelissima 2013.01.06 12:09:02
Az ünnep közeledtével csak jó híreket találtunk az MTI-n, ezekből szemezgettünk. Szeretet, béke, fennkölt hangulat uralja az országot. "Pedig már majdnem összejött egy squash-bérletre, de úgy vacogott a foga, hogy nem hallottuk tőle a pánsíposokat" - kezdte beszámolóját…..
Civitas Fidelissima 2012.12.22 18:22:37
@JohnHenry: kóstold meg és megvilágosodsz...
Zajos elégedetlenkedés, tüntetés, hídfoglalás. A hős diákforradalmárok 1848 és 1956 méltó örököseivé léptek elő. Sőt, talán még menőbbek is az elnyomó zsarnok ellen elöltöltős puskát, illetve dobtáras gépkarabélyt ragadó elődeiknél. Az ország érdekeit szem előtt…..
Civitas Fidelissima 2012.12.22 16:13:20
@Lone Wolf: van egy C verzió is: nem várnak évekig, hanem az első év után ha nincs meg az előírt kredit 50%-a, átrakják automatikusan költségtérítésesre.

Persze a büfé-ruhatár szakokon ez nem sokat számít. Azok nagy részét egyszerűen nem szabadna önmagukban elindítani, csak másoddiplomás vagy felsőfokú szakképzésként. Az összes bölcsészt meg beraknám mesterképzésre, hogy előtte valami rendes végzettséget is kapjanak, és csak az maradjon, aki valóban az akar lenni.
Mandiner blog Senki nem ért semmit 2012.12.21 11:11:00
... a kormány a diákokat, a diákok a kormányt, satöbbi. Én egyikőjüket se értem. Leginkább azt nem, hogy mi köze a felsőoktatás ingyenességének vagy fizetősségének a minőségéhez. A legnagyobb baj ugyanis jelenleg a felsőoktatással az, hogy nagyon rossz. Az már csak hab a…..
2012. december 19., MTI: Giró-Szász András elmondta: a kormány szerdán meghatározta az Emberi Erőforrások Minisztériuma számára, hogy a felsőfokú oktatásban az állam által finanszírozott hallgatók száma nem lehet kevesebb a tavalyinál, azaz 55 ezernél. Ez alsó határ,…..
Civitas Fidelissima 2012.12.20 17:11:15
@Civitas Fidelissima: az, hogy a kommunikáció és andragógia fizetős lesz, talán a diplomagyárak végét is jelenti (persze lesz még így is elég bölcsész a szolgáltató központokba)
Huszonnegyedike, kénefa, ráérmég, nemérrá, majdholnap, elválok, veszekfát, azjólesz, hogynézmárki, jakérem, akkorazt, mennyilesz, ennyitegyfáért, legyenöt, legyenötfél, legyenhat, jóleszazelső. Megyünknagyihoz, nemakarok, jönjézuska, minimaxkell, nagyimesél, minimaxkell,…..
Civitas Fidelissima 2012.12.20 12:55:52
..
Civitas Fidelissima 2012.10.09 22:21:41
@uzoni.pal: Ez érdekes. Hogy lett 2 év alatt majdnem 200 fővel több választópolgár ugyanabban a körzetben? Ez kb. 5%-os emelkedés, ami már nem csekély. Vajon a jerevánt is hasonló nagyságban lepte el a szerencsét próbáló, messziről jött emberek hada? Akkor 2014-ben lesz meglepetés, mert finoman szólva nem a narancs a kedvenc gyümölcsük...
Az elmaradt Prága City Festival miatt a Volt-os szervezők felvették a kapcsolatot a zenekar menedzsereivel. Közben a szervezők a Volt-os fellépések kérdéseire nem válaszolnak a hivatalos fórumokon (tehát még nem tudják megcáfolni!!), de gondolom a holnapi sajtótájékoztatón minden…..
                   Health Care reform ..
Civitas Fidelissima 2011.12.10 15:35:32
Cool List 2011 30. Orbán Ráhel 2011.12.07 10:00:00
Gondoltátok volna, hogy a magyar miniszterelnök lánya nem egy karótnyelt, unalmas kékharisnya, hanem egy vagány, természetes és persze veszettül COOL csaj? Erre sokan csak akkor döbbentek rá, amikor nyáron az Európa Kemping főszervezőjeként összegyűjtötte Európa legkúlabb…..
Civitas Fidelissima 2011.12.08 09:14:22
A tévében mostanában tapasztalható retróhullám egyik jobban sikerült darabja az ABC Pan Am című sorozata, ami a repülés azon korszakában játszódik, amikor a fapad kifejezésről még senki nem hallott, és üvegpohárban szolgálták fel a bort a turistaosztályon is. A Pan Am 1991-ig…..
Civitas Fidelissima 2011.10.10 19:57:57
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
Civitas Fidelissima 2011.09.20 20:43:00
@Modor Tibi: Tibi, ha kérhetném, holnap a 27%-os áfáról írj! Hátha az is csak fél napig lesz aktuális!
(csak nehogy több legyen belőle)
Miután az MTV-ben elszaporodtak az egykori Echo és Hír TV-sek, már vártuk, hogy mikor tűnik fel a jobboldal pirospozsgás arcú nagyasszonya, Borbás Marcsi. A lépés annyira egyértelmű volt, hogy szinte hihetetlen, hogy csak most történt meg. A Hír TV és a CBA arca az őszi…..
Nem tudom mi mehet egy ilyen politikai dzsemborin, mint a mostani frakcióülés (kihelyezett, mert a Parlament erre kicsi, és spórolás van), mert igen messze vagyok a tűztől. Annyira, hogy még a rőzsét sem én gyűjtöm hozzá, de nincsenek vad illúzióim. Ha azok az ötletek…..
A pódiummal szemben ülök. Áldozatok rokonai pózolnak az újságíróknak. Sok Jack Bauer van a tömegben, minden harmadik ember titokzatosan néz, fülhallgatóval a fülében. Mellettem egy kerekesszékes újságíró standup-ot gyakorol. Mindjárt kezdődik a ceremónia.Carl 20 éves, 10…..
Pamacs és penge Dzsivendzsin 2011.09.07 10:05:00
 Van egy iszonyú jó humorú barátom, nemrég a maga könnyfakasztó stílusában – amelyhez persze irigylésre méltó dramaturgiai érzék társul – ecsetelte azon élményét, amely egy benzinkút kávézójában érte, amikor is bevonult egy kifejezetten elegáns, fölöttébb…..
Civitas Fidelissima 2011.09.07 23:53:24
Civitas Fidelissima 2011.09.08 09:59:16
@tumpara: ezt most benézted, az idegennyelv-ismeret a helyes.
Onlinemarketing blog Indexre téve 2011.09.05 17:48:00
Az Index.hu tizedik születésnapján volt egy furcsa momentum. A CEMP - és ezen belül az Index.hu - két tulajdonosa beszédet mondott. (Most tekintsünk el az adózási trükköktől, és fogadjuk el: a két nevesített tulajdonos A tulajdonos: Spéder Zoltán és Nobilis Kristóf.) Amikor a…..
Civitas Fidelissima 2011.09.05 23:47:30
@Waldi!: ő figyel?
Modorosblog mindentbele.blog.sk 2011.09.05 21:09:00
Hogy lesz egy Palisády-i gyerekből győri, majd budapesti lakos? Hogy szurkolhat egy szlovák a magyar válogatottnak (is)? Itt megtudjátok. Magyarország egy anyaországi szlovák szemével.Sziasztok, kedves szlovák szurkolók. Mindenkit üdvözlünk innen, BUDAPESTRŐL, a világ legmenőbb és…..
Ássatok nyakig a földbe, utána meg jöjjön a kíméletlen kövezés! Szégyen és gyalázat, de be kell vallanom: számomra vakítóan fehér folt volt a bosnyák grafikusok és tipográfusok kreatív közössége, egészen mostanáig. Ezt a hiányosságot pótolja be – persze csak részben – a rendkívül tehetséges grafikus…..
Nem annyira örülnek a felhasználók Sopronban a Telenor hálózatbővítésének, ugyanis bármilyen hihetetlen, a 4G szolgáltatás a 3G elől szívja el a sávszélességet:Gondoltam megosztom veled kedvenc mobilszolgáltatóm mobilinternettel való állandó szopatását, ami gyakorlatilag…..