Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Izomor Lánya

7 bejegyzést írt és 196 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        2017. október 22. (origo)        1.  "A szexuális zaklatási botránnyal elveszítették kedvencüket a balliberálisok. "       2.  Marton László "közismerten hiperliberális ember"       3.  "24 évig igazgatta a Vígszínházat, Kádár János nyolcvanas éveitől kezdve egészen Bajnai Gordon…..
Izomor Lánya 2017.10.23 21:02:07
           Néhány napja a Google Cloud Machine Learning Group leigazolta a Snapchat kutatási részlegének vezetőjét Jia Li-t és a Stanford Egyetem Mesterséges Intelligencia Csoportjának igazgatóját Fei-Fei Li-t.  Korábban a torontoi mesterséges intelligenciaguru Geoffrey Hinton is átment (legalábbis…..
Izomor Lánya 2016.11.29 10:58:04
@jotunder:

1) ööö, az, hogy az alpha go olyat lépett, ami még a profi gojátékosoknak nem jutott az elmúlt mondjuk ezer évben eszébe, az milyen értelemben kreatív? Ha éppen brute force alapján jutna erre a lépésre, az mitől kreatív? Azt hiszem el kéne gondolkodnunk a "kreatív" szó [új] definícióján.

2) A legrémisztőbb ebben az egészben, hogy teljesen kikerüli az emberi gondolkodást, egy lokális evolúciót játszik le, kifejezetten a célfeladatra koncentrálva. ... A "deep learning" nem akarja utánozni az embert...

Biztos? Tudjuk ennyire pontosan, mi is történik az agyunkban (vagy legalább annyira, hogy tudjuk, hogy *nem* így, vagy ehhez hasonlóan történik az agyunkban a folyamat)?
Spíler minapi blogbejegyzésében azt ígéri, hogy kibontja az igazság minden részletét az EU legszegényebb régióival kapcsolatban. Valójában kibontott néhány részletet, azonban olyanokat, amiket gondosan megválogatott. A magyarországi régiók gazdasági teljesítményének alakulásához három évszámot,…..
Iszlám hittételek a közös ebédlőben, fejkendős lányok a kertben, arab feliratok a házakon - erről számolt be blogunknak egy debreceni tanár, aki diákjaival Nagyvizsnyón táborozott. Mint kiderült a tanulók nem a magyar iszlám közösség egy táborába csöppentek. A Radnóti…..
Izomor Lánya 2015.08.25 11:08:08
@SkizofrénSün:
1) amennyiben a tízparancsolatot tíz bibliai idézetnek számoljuk, akkor valóban 5 Korán-idézet volt az ebédlőben.
2) Tudom, hogy a tábor tematikája az arab mesevilág volt, gyerekem ugyanis ott volt. Iszlám ismeretterjesztés sem volt. Kalifa, dzsin, varázsszónyeg, stb. viszont annál inkább. Mint sokszor leírtam, leírtuk, ennek körítése, díszlete a ruha, a zene, a feliratok ("történelem", "földrajz" arab betűkkel), a motívumok, és a Korán-idézetek. Feltételezhetően Allah neve is elhangzott, hülyén hangzana egy arab kereskedő szájából más.
3) Az "iszlám kiképzőtábor" olyan távol áll a valóságtól, hogy teljes joggal nevezem ordas hazugságnak. Ezt biztosan nem a radnótisok követték el. Lehet, hogy a vigyázó blog habosította ezt a nézettség érdekében, de a debrreceni levélíró sem tiltakozott eddig, hogy kiforgatták volna a szavait, és igazítsák helyre, ezért ő is része a hazugságnak.
Izomor Lánya 2015.08.25 14:30:19
@SkizofrénSün: A cikk jelen állapotára gondolsz? Mert sokat változott. Bár a cím is elég baj lenne, a cikk még jelen állapotában is tele van valótlanságokkal. Lényegében mondatonként hazugság. Amikor az illegálisan titkosan készített videó kinn volt, akkor látszott is, a 170 gyerek között egy-két ifin volt alkalmanként jelmez, tehát nem "népesítették be" fejkendős lányok a tábort. Nem, az arab mesevilág az nem "tematikus muszlim tábor". Nem, nem az "iszlám köré szervezték". Ez csak az első három mondat, elég lesz? Ha ennek ennyi köze van a leírtaknak a valósághoz, akkor engedtessék meg, hogy felmerüljön bennem, hogy nem biztos, hogy az a kérés a plakátok levételéről egész biztosan úgy történt, ahogy itt le van írva.

@prolee: Minden évben ugyanaz a játék elve, mindig más köntösben. Király, lovag, mesehős, maffia, most éppen arab mesék. Nagyon ravasz lehet a szervező, évekig mindenféle más keretekkel eljátszotta ugyanazt a tábort, hogy idén végre érintőlegesen be tudjon csmpészni egy kis muszlim propagandát. Ez igen életszerű, nem gondolod?
Izomor Lánya 2015.08.25 17:20:00
@SkizofrénSün: "Éppen az ELTE másik gyakrló iskolájában - leanykori nevén Ságvári - volt táboros szexuális visszaéléses törénet. Az abban szereplő tanár urat meg sem büntették, ma is vígan éli világát"

Ebbe szerintem ne menjünk bele, amikor a másik fél egy keresztény tábor, ugyebár én is gonoszkodhatnék, de nem teszem. Meg tudom ugyanis különböztetni az egyes embert az intézménytől, és a kultúrától, amihez tartozik. Akkor is, ha sokszor van valamennyi vélt, vagy valós korreláció. Ha meg tudod tenni az egyes papokkal, akkor esetleg próbáld meg az egyes tanárokkal, sőt, az egyes terroristákkal is.
       Nem tudok nem írni erről.       Tegnap egy MTA-doktori védésen voltam az Akadémián. Állnak az emberek a folyosón, a családtagokon kívül mindenkit ismerek, sokukat tinédzser koromból, ami elég rémisztő, mert nem mostanában voltam tinédzser. A jelölt gyakorlatilag…..
            Akkor, amikor gyerek voltam, még volt hangjuk a színészeknek.            Akkor az  emberek még hallgattak rádiót. Nem zenét, hanem rádiót. Volt Szabó család, meg rádiószínház, ahol a bemondó részletesen elmesélte, hogy mi van a színpadon, meg volt…..
Izomor Lánya 2014.09.13 21:52:02
@nandras01: Akkor még a borotva is borotva volt. Bezzeg. (viszont akkor még azt hittük, de ma már tudjuk).
Izomor Lánya 2014.09.13 22:15:42
@jotunder: Örülök, hogy nem jól olvastalak, mert persze, karakteres, de ez önmagában kevés, a Trabantnak is karakteres hangja volt, vagy akár <törölve> művész úrnak, ennél azért több kell, és többről is van szó, nem tudtam, hogy esetleg szarkasztikus vagy-e, de szerencsére nem.
Néhány autótípussal a szocialista gyártók már az ötvenes évek elejétől megjelentek a tőkés országokban. A kétségbeesett erőlködés a konvertibilis valutáért néha egészen nevetséges mai szemmel. Jó lenne tudni mennyire ríttak ki ezek a "szocialista műszaki csodák" a nyugati autóforgalomból, vagy az…..
Izomor Lánya 2014.01.30 17:44:52
Az Egyesült Államok legnagyobb műanyaggyártójából mezőgazdasági és biotechnológiai óriássá alakult Monsanto, 400 gazdát készül a legfelsőbb bíróság elő rángatni a szerzői jogok megsértésének a vádjával. Az ültetésbűnözéssel gyanúsított farmerek a gyanú szerint…..
 "   Dr. Tamás Gáspár Miklós filozófusnak, a filozófiai tudomány doktorának, kiemelkedő tudományos és oktatói munkássága, publicisztikai és közéleti tevékenysége elismeréseként" (Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetés 2005) " Magyarország : Izland 34…..
Izomor Lánya 2012.08.09 07:44:58
@billy reed: "Marxistának lenni, ma nem népszerű dolog."
Egy fenét nem. Valójában nem marxistának lenni (azt gondolni, hogy a kapitalizmus alapvetően egy jó dolog) nem népszerű. Az egy másik kérdés, hogy ezt a de facto marxizumst konkrétan marxizmusnak nevezni nem népszerű. Kicsit olyan ez, mint a rasszizmus. "Én nem vagyok marxista, de...".
És sajnos nem magyar jelenség (csak itt erre is rájátszik a kormányunk), a kísértet sajnos az egész világot bejárja most is.
Nemcsak a kerékpárosok, az autósok biztonságát is veszélyezteti a főváros XIV. kerületében egy ismeretlen, aki azzal szórakozik, hogy összezavarja az útjelzéseket. A kerékpárutakat is érintős esetekre egy felháborodott biciklis, magpet hívta fel a figyelmet. "Egy igazi…..
A matematika történetének talán leghíresebb előadását David Hilbert tartotta 1900-ban a párizsi matematikai világkongresszus megkezdése előtt, az általa fontosnak tartott matematikai problémákról. Ötvennégy évvel  később az amszterdami matematikai világkongresszus…..
Zuglóban tanultam vezetni, jól ismerem, tele van jobb kezes utcákkal. Sajnos ezek közül több is elég veszélyes, mert néha egész széles vagy osztott pályás utak is bele tartoznak ezek körébe, mint például a Hargita levelében megjelölt kereszteződés.  Ez persze nem mentesít…..
Napi humor Vicces locsolóversek 2011.04.24 17:27:00
Sivatagban megy a teve, tele van a töke vele, nálam van a töke leve, meglocsolhatlak-e vele?Egy tök, két tök, öt tök, nem tökölök, öntök!Biciklivel érkeztem, negyven métert fékeztemKiszakadt a nadrágom, kifigyelt a ... tojásom.Szabad-e locsolni?Zöld erdőben jártam, részeg…..
Időnként mindig előjön a vita az elfogyó sávok használatáról. Vannak, akik nem merik használni, mert szerintük pofátlanság, holott más országokban elfogadott a "cipzár-elv". Sokan pedig egyetértenek abban, hogy ha már ott az aszfalt, akkor használjuk már, amíg lehet,…..
Izomor Lánya 2011.03.21 18:26:23
A bezzegosztrákoknál is pont az a helyzet, mint itt, a forum arról szól, hogy NEM használják, és azon polemizálnak, hogy miért is nem, épp úgy mint ebben a topikban.

Vagyis látható, hogy az autósok zöme -- ha a sáv ideiglenesen van jelen, nem besorolósáv, stb. és a dugó oka később van -- ott is illetlennek gondolja annak használatát, hiszen összességében nem jut több autó át, sőt, ekkor a felesleges kétsávozódás és újracippzárazás csak felesleges bonyodalom. Törvény nem tiltja (bár az egyik német postoló úgy értelmezi a KRESZt, hogy de igen -
www.motor-talk.de/forum/zweispurig-und-stau-t2089846.html) csak egy kialakult etikett: ahogy a böfögést is csak etikett tiltja, törvény nem, attól még tahóság.

(Az más helyzet, amiről a posztoló beszél, ha a dugót egy még a két sávos szakaszon levő lámpa okozza, ekkor indokolt is mindkét sáv használata, és nincs is anyázás, hiszen a lámpán túl, ha ott tényleg nincs már torlódás, vagy kisebb, nem gond a besorolás, legkésőbb akkor, amikor a lámpa megfogja a sort).
Izomor Lánya 2011.02.18 11:44:05
@egerészölyv: Ebben igazad van, viszont épp a Jesse Owens storyról (ami valóban mítosz, legalábbis a "Hitler kirohant a stadionból" az mítosz -- bár van alapja, csak nem Owensszel) -- szóval amit arról írsz, az sem tényszerű. A kézfogás elképzelhető, hogy megtörtént később, viszont erről nem ismert kép, a "Jesse Owensnek fényképe volt a Führerrel való kézfogásról" épp ugyanolyan ellenmítosz. Szóval az "antináci hazugságok elleni kampány" ugyanúgy nem érdekelt a nem tényszerű dolgok terjesztésében, sőt!, ha a szándékai tisztességesek.
Izomor Lánya 2011.02.18 12:11:36
@Rosszindulatú Vászka: öö inkább medencésnek válaszoltam, a tiédre inkább kiegészítésnek szántam, mint vitának, vagy egyet nem értésnek...
Na meg nem sokkal előttem Bud Hill nagyjából el is mondta ugyanezt (hogy a karmester szerepe inkább a betanuláskor, nem annyira az előadáskor van), csak akkor még nem láttam azt a hozzászólást.

Jó zenélést.
Izomor Lánya 2011.02.18 12:23:22
@egerészölyv: Amennyire én tudom a storyt, a források alapján leghitelesebbnek tűnő verziót, Hitler akkor konkrétan nem volt ott, így senkivel sem fogott kezet, Owensszel sem. Azért nem volt ott, mert előzőleg, az első napo(kba)n, amikor jelen volt, viszont tényleg csak a német győztesekkel fogott kezet (és nem csak a fekete amerikaiakkal nem), mire a NOB mondta, hogy ez nem jó így, úgyhogy onnantól kezdve nem volt jelen az eseményeken és senkivel sem fogott kezet.

Viszont egyes források szerint az olimpia végén minden győztest meghívott valahova, és ott talán mindenkivel kezet fogott (tehát Owensszel is), de erre nincs biztos adat.

-------

Mindössze annyit akartam volna mondani, hogy azzal a megállapításoddal én is egyetértek, hogy az antináci mítoszok árthatnak, mert a neonácik -- amikor ezek a mítoszok kipukkadnak -- igazolást látnak abban, hogy itt nagy zsidó összeesküvés volna (pedig mítoszok mindig vannak, náci mítoszok is, sőt, a világ ilyen, mítoszokkal teli, ez önmagában semmi sem igazol se pro, se kontra). Sőt, önmagában a teljesen semleges módon való mítoszirtást is helyesnek tartom, egy mítosszal nem kell csak azért kesztyűs kézzel bánni, mert politikailag korrekt v. inkorrekt.

Na de a mítoszok ellen nem nagyon hiteles ellenmítoszokkal harcolni, szóval akkor igencsak törekedni kellene a tényszerűségre, egyébként gyanús, hogy a cél mégsem a mítoszok irtása, hanem a "na ugye, hogy zsidó összeesküvés van" igazolása.
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
Izomor Lánya 2011.01.05 15:54:14
@Poll: nem folytattad az idézetemet: "olyan helyzetfelismerés, *ami az adott szituációban kellett volna*".

Természetesen azt, hogy csak a zöldön megyünk át, csak a zebrán, stb. az elvárhatjuk a gyalogostól.

Azonban azt felmérni, hogy balra nagy ívben kanyarodó autó a szemből érkezőkre figyel, miközben a zebrán már átment, a főútvonalat figyelő autók takarnak, ez nem olyan forgalmi helyzet, aminek ilyen mértékű átlátását egy KRESZ tanfolyamot nem végzett gyalogostól el lehetne várni (azt sem tudja feltétlenül, mi az, hogy balra nagy ívben). Ez elsősorban attól lehet elvárni, aki ilyen képzést kapott. A gyalogos akár ittas is lehet újévkor, nem tiltja semmilyen törvény az ittasan zebrára lépést sem.

Mindezek ellenére egyetértek, hogy ez valóban egy rettentően veszélyes forgalmi helyzet -- a mondandóm lényege, hogy túl kellene jutni azon, hogy a szabályozás lényege az, hogy amikor baj van, jól meg tudjuk mondani, ki a felelős. Ilyen alapon a fekvőrendőr se kellene az iskola előtti zebra elé, hiszen elég ha festünk egy zebrát, és kitesszük a 30-as táblát, aztán ha mégis elültik a gyereket, tudjuk ki a hibás, mi kell még ennél több? Istenkém, hát évente meghal egy két gyerek, de jól végeztük dolgunkat, hiszen mindig rá tudtunk mutatni a felelősre, nem?

Vagyis -- ok, persze, tiszta a formális jogi felelősség, de megtettünk-e mindent, hogy ne következzen be a baj? EBBEN az értelemben kérdezi a cikkíró, hogy nincs-e más felelős? Oktatjuk-e a gyalogost, hogy OK, tiéd a zebra, de az autós is emberből van, mit tehetsz TE a baj elkerülése érdekében? Megtesz-e mindent a közútkezelő, hogy biztonságos legyen egy kereszteződés/zebra/útszakasz, vagy csak kitáblázza/felfesti, aztán ha baj van, mossa kezeit, hogy kéremszépen egyértelmű a felelősség?
Izomor Lánya 2011.01.05 15:59:42
@Poll: nem folytattad az idézetemet: "olyan helyzetfelismerés, *ami az adott szituációban kellett volna*".

Természetesen azt, hogy csak a zöldön megyünk át, csak a zebrán, stb. az elvárhatjuk a gyalogostól.

Azonban azt felmérni, hogy balra nagy ívben kanyarodó autó a szemből érkezőkre figyel, miközben a zebrán már átment, a főútvonalat figyelő autók takarnak, ez nem olyan forgalmi helyzet, aminek ilyen mértékű átlátását egy KRESZ tanfolyamot nem végzett gyalogostól el lehetne várni (azt sem tudja feltétlenül, mi az, hogy balra nagy ívben). Ez elsősorban attól lehet elvárni, aki ilyen képzést kapott. A gyalogos akár ittas is lehet újévkor, nem tiltja semmilyen törvény az ittasan zebrára lépést sem.

Mindezek ellenére egyetértek, hogy ez valóban egy rettentően veszélyes forgalmi helyzet -- a mondandóm lényege, hogy túl kellene jutni azon, hogy a szabályozás lényege az, hogy amikor baj van, jól meg tudjuk mondani, ki a felelős. Ilyen alapon a fekvőrendőr se kellene az iskola előtti zebra elé, hiszen elég ha festünk egy zebrát, és kitesszük a 30-as táblát, aztán ha mégis elültik a gyereket, tudjuk ki a hibás, mi kell még ennél több? Istenkém, hát évente meghal egy két gyerek, de jól végeztük dolgunkat, hiszen mindig rá tudtunk mutatni a felelősre, nem?

Vagyis -- ok, persze, tiszta a formális jogi felelősség, de megtettünk-e mindent, hogy ne következzen be a baj? EBBEN az értelemben kérdezi a cikkíró, hogy nincs-e más felelős? Oktatjuk-e a gyalogost, hogy OK, tiéd a zebra, de az autós is emberből van, mit tehetsz TE a baj elkerülése érdekében? Megtesz-e mindent a közútkezelő, hogy biztonságos legyen egy kereszteződés/zebra/útszakasz, vagy csak kitáblázza/felfesti, aztán ha baj van, mossa kezeit, hogy kéremszépen egyértelmű a felelősség?
Izomor Lánya 2011.01.05 17:18:52
@TheElf:
1) A felelősség nem zéró-összegű dolog. Ha felmerül más felelőssége is, az nem (feltétlenül) csökkenti ez egyikét.

2) Igen, viszonylag egyértelmű a KRESZ szerinti felelős (bár ezt majd inkább szakértők fogják megállapítani, nem mi). Arról van szó, hogy talán nem biztos, hogy elég megnyugodni, hogy lám, megvan a felelős, más dolgunk nincs a továbbiakban.

Írtam feljebb egy példát arról, hogy ha van 30-as tábla és zebra az iskola előtt, és elütnek évente egy gyereket, akkor minden rendben van-e, ha mindig rá tudunk mutatni a felelősre, vagy esetleg gondolkozzunk el egy fekvőrendőrön, tanítsuk meg a gyerekeket hogy a zebra ellenére különösen óvatosak legyenek, stb. stb. hátha akkor csak ötévente lesz baj... Nem biztos, hogy a tanulságok ott végződnek, hogy aha, a furgonos a hunyó (vagy a pilóta, a légiirányító, a mérnök, a kőműves, a műszaki ellenőr), lehet, hogy javítani kellene a rendszeren, hogy az emberi hiba kockázatát, ill. annak következményét csökkentsük. Ezek a törekvések NEM csökkentik a felelősségét annak, aki éppen a hunyó adott esetben, viszont csökkentik a kockázatát annak, hogy a jövőben ilyen előforduljon. Ha nem értjük meg, hogy a felelősségen túli tanulságok levonása nem csökkenti a konkrét hunyó felelősségét, akkor ezzel meggátoljuk, hogy tegyünk valamit a holnap potenciális áldozatai megóvásáért.
Talán az ország legszemtelenebb, legbeszólósabb üzletvezetőjét jelentett föl Edit a Sparnál. Emberünk olyat mondott, ami még a Homár levelesládájában sem mindennapos. Kellemes teázgatás alant: Szeretnék önökkel megosztani egy kis szösszenetet arról, hogy a balatonlellei…..
Izomor Lánya 2010.12.14 13:49:14
@iqfighter: bocs, átaludtam a választ.
Izomor Lánya 2010.12.14 14:31:18
@atpijkamo: Tudod az emberek többsége képes a mondatokat elemezni, és a szavakat az adott kontextusban értelmezni -- az egér más számítástechnikai kontextusban, mint rágcsálókontextusban. Az ujjperc sem hatvan ujjmásodperc, a "kockás" is legfeljebb egy matematikafeladat jelzőjeként szól egy testről (pl: megoldottad azt a kockás feladatot?)-- ja nem, tévedtem, még a kockás has is egy testről szól. :-) A kockás abrosz viszont csak a matematikusnak négyzethálós (sőt! a kocka/kockás négyzet értelme sokkal régebbi, minthogy a matematikusok kisajátították)

Ugyanígy, visszafelé is van kölcsönzés, a matematikai terminológiából is mehet valami át a köznyelvbe, és átmehet jelentésmódosuláson, ahogy a Wiki "nagyságrend" szócikke helyesen leírja. Ahogy azt is helyesen leírja, hogy még matematikai kontextusban sem feltétlenül 10 hatványát jelenti, jelentheti 2 hatványát is. Vagyis, még okostojásnak is rosszul okostojáskodsz.
Izomor Lánya 2010.12.14 14:39:32
@atpijkamo: (persze ezt is úgy kellett volna értened, köznyelvi kontextusban, hogy "a köznyelv és a matematikai terminológia különbözik", és akkor ezen se kellett volna szőrözni.).

"Nem kéne ezen rugózni"

bizony nem. Én is csak mások rugózásán és kekeckedésén szoktam rugózni és kekeckedni, elismerem, ez súlyos hibám, ezalatt megehettem volna inkább pár csokit.
Gulyásdemokrácia Bóvli plusz egy 2010.12.06 17:43:15
Ilyen besorolású mától Magyarország. Köszi. De nem is ez az igazán csúnya, hanem az egész dupla leminősítésnek a kormányzati tálalása. Persze nem ért senkit meglepetésként, hogy így fogadták. Na de akkor is.Mert nem, persze, baj az soha nincsen. Megmondta Navracsics is reggel a…..
Izomor Lánya 2010.12.07 09:26:03
@tcom: Sajnos ez van. Nem én találtam ki a következő mondatot, de rettenetesen találó:

"Soha, de soha nem tudom megbocsájtani a FIDESZnek, hogy az MSZP-re kellett szavaznom".
A vörösiszapömlés kapcsán, az eset után nem sokkal napvilágot látott egy hír, miszerint a területileg illetékes hatóságnak a vezetőjét is lefejezte a Fidesz-kabinet. Az addigi vezető helyére Illés Zoltán államtitkár korábbi személyi munkatársa, Zay Andrea került. Akkor az is…..
Izomor Lánya 2010.12.06 19:23:11
@Ailton: Ez igaz, valóban létezik üzemeltetői felelősség, csak a te figyelmedet meg az kerülte el, hogy ez a MAL Zrt mint jogi személy felelőssége, és nem a tulajdonosaiké. A tulajdonosoknak (ebbéli minőségükben) nincs felelősségük (korlátolt felelősség) -- sőt, alapesetben ők is károsultak, a befektetésük tönkrement (ezt a jogászkormányunknak illene tudni). A vállalat vezetőinek (vezetői, és nem tulajdonosi) minőségükben egyébként persze lehet személyes felelősségük, de ezt már előbb egy vizsgálatnak ki kellne mutatni. Ilyen bírósági ítélet nélkül a vezetők magánvagyonának zár alá helyezése, pláne elárverezése jogi nonszensz.
Izomor Lánya 2010.12.06 20:01:59
@szita szita péntek:
>Én vagyok a hülye?

nem, teljesen jól látod, hogy nem látod nyomait sem annak, aminek történnie kellene.
"Még ebben a tizenkét éve kezdődött, külső okokból megnyújtott, de most már minden bizonnyal hamarosan lezáruló parlamenti ciklusban törvényt alkotunk a Nagy Nemzetboldogítási és Jógondolkodási Alap (NaJó) létrehozásáról", jelentette be Matolcsy György, a Nemzeti…..
Izomor Lánya 2010.11.27 16:55:54
@Rókakígyó: Esterházy úgy 15-20 éve pontosan leírta, mi a baj az országgal: az oroszok ugyan kimentek, de minket itthagytak benne.

----

Minap Michael Palin-t láttam valamelyik Discovery/Spektrum stb. csatornán K-Eu-ban kószált, éppen Mo és Ukrajna volt soron. Egy okos (angolul kiválóan beszélő) ukrán elmondta, hogy Ukrajnával az a baj, hogy a nép nem érti, ha a kormánynak bíbelődni kell mindenféle demokratikus megfontolásokkal, mert az úgy nem 'hatékony', tökölésnek látja az ilyesmit -- egy kormány (hatalom) legyen hatékony; de hát mit várhatunk szegény ukrán néptől, meg kell ezt tanulni, sok idő.

Hát nem úgy látom, hogy a magyar nép előrébb tartana ebben a tanulásban.
Tisztelt Praxis blog!   Pénteken a balesetin jártam, mert sikerült ügyesen leesnem egy létráról és eltört a jobb bokám. Mentőt hívott a feleségem, körülbelül fél óra alatt értek ide, bár nekem egy örökkévalóságnak tűnt.Ezt leszámítva a mentősök nagyon rendesek…..
Izomor Lánya 2010.11.20 08:24:17
@Slaydo: (és mások) öröm ilyen jó híreket olvasni: úgy látszik a magyar rendőrség kiválóan működik, hiszen itt többekhez törtek be, lopták meg, törték fel az autóját, és ezeket egytől-egyig a rendőrök elkapták -- hiszen különben honnan tudnák az elkövetők származását?
Izomor Lánya 2010.11.20 08:41:17
VaTi, guderian: persze, Tiszaeszláron meg szűz lányokat áldoznak fel.

Mindenki akkora f*ságokat írhat, amekkorát akar, senki nem kéri számon. (ezalatt nem azt értem, hogy nincs alapja azoknak amiket mondtok, csak azt, hogy szelektíven és kiszínezve emlegettek fel dolgokat).

Nálam meg a fehér főnök telefonált, a fehér munkások részegek voltak, egy ügyes cigányfiú csinálta meg a cserepezést (tényleg).

Ha valahol tényleg meg kell fogni a csákány végét, ott mindig cigányokat látok dolgozni -- mondhatnám, hogy egy kábel vagy csatorna se lenne lefektetve az országban nélkülük: ugyanolyan részigazságokra épülő hülyeség lenne, mint amiket ti írtok.

Persze, van cigánybűnözés, ahogy kékszemű-, magyar- és eszkimóbűnözés is van. Sőt, vannak jelenségek, amik különböző csoportokra jellemzőek, pl. a bankrablás tipikusan magyar nem-roma elkövetőkre jellemző, a fatolvajlás meg a romákra. Biztos találhatunk olyat is, ami meg zsidókra jellemző (mondjuk benfenntes tőzsdei kereskedés?). Az kétségtelen liberális baklövés volt, ahogy megpróbálták a sztereotípiákat 'political correctness'-el irtani: ahelyett, hogy pl. azt az alapvető logikai készséget tanították volna az embereknek, hogy attól, hogy pl. majdnem minden fatolvaj cigány, nem következik, hogy majdnem minden cigány fatolvaj. Ahogy ez pl. az amerikaiaknak gond nélkül megy az olaszokkal és a maffiával. Érdekes módon a magyaroknak is megy bankrablóval és nem-romával.
„Próbálják elképzelni, hogy mégis lehet másként, erre teszünk kísérletet” – mondta ma az ellenzéktől szurkolást és támogatást kérve egy ismételten rettentően tanulságos parlamenti vita végén Orbán Viktor. A kormányfő megtalálta a helyes kifejezést, igen,…..
Izomor Lánya 2010.10.18 22:49:06
@nyünyüge: Ma úgy mondanánk, hogy "mém járja be Európát, a kommunizmos mémje".