Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mt

1 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazánk első nagy uralkodódinasztiájáról, az Árpádokról mindannyian tanultunk a történelemórákon, haladóbbak még egyik-másik haditettükre is emlékezhetnek, hiszen Koppány legyőzésétől Búvár Kundon át a muhi csatáig igen sok minden megtörtént az alatt a 300 év alatt, amíg a keresztény Magyarországot…..
Budapest Patchwork Hamarosan! 2017.10.05 14:10:14
Hamarosan indul, képekkel, kiállításokkal, videókkal..
Fővárosi Blog Képrejtvény 2016.10.25 16:48:00
Újjáélesztem a képrejtvény rovatot a blogon! Idén néhány olyan képpel indítok, amelyek régi újságokban jelentek meg, és magam sem vagyok biztos a válaszban :-)  A lenti kép 1927 májusában jelent meg a Magyarság c. lapban, ezzel a képaláírással: "A készülő új 14 méter…..
Mt 2016.10.26 13:35:59
Tavaly ősszel a szerzőtársak kilenc részes cikksorozatban vizsgálták meg Budapest tömegközlekedésének lehetséges fejlesztési irányait. Akkor a repülőtér és környéke kimaradt, hiszen ez önmagában egy komolyabb elemzést igénylő téma. A budapesti nemzetközi repülőtér kiszolgálása és tömegközlekedési…..
Mt 2016.02.04 11:09:15
@laci_52: csak azért nem fognak Budapestre jönni a turisták, mert vonattal jöhetnek be a reptérről (én még nem hallottam olyanról, ahol ez szempont lett volna)
Mt 2016.02.04 11:57:05
(közben megtaláltam, 2012-es írás: fovarosi.blog.hu/2012/02/04/ferihegy_jovoje

5. pontban van: " És persze elegendő utas is kell - úgy számolnak, hogy kb. 10 milliós éves utasforgalomtól felfelé éri meg gyorsvasúti kapcsolatot építeni. Ez persze csupán a gazdaságossági számításokon alapul, a beruházás turisztikai, presztízs szempontjai nélkül"
1930. A híres kép és modelljei...
Mt 2014.05.06 14:02:06
@Kovács Ferenc 14: Dreher palotát biztos, hogy eltolták? nem csak az épület frontját bontották el és építették újra 5 méterrel hátrébb?
Norman Foster angol sztárépítész három emelet magasban, a városi vasúthálózat fölé vinné London kerékpáros közlekedését. Összesen több mint 200 km bicikliút épülhetne így a következő húsz évben. Hihetetlen kreatív koncepció, amely akár Budapesten is működhetne,…..
A felújított Margit híd (minden hibája ellenére) gyönyörű, ám máig nincs teljesen befejezve - emlékeztetett Vaandor, aki néhány képet is mellékelt leveléhez. Nem csak a pillérszobrok újrafaragása várat magára, de ott vannak "kiakasztva" az üres keretek jó ideje a pesti és a…..
Pintada Budapest ostroma 2013.02.12 20:17:28
1944 szeptemberére már mindenki tisztában lehetett azzal, hogy a háború elveszett, de mindenki bizakodott abban, hogy a front nem fogja elérni a fővárost. Magyarország erődvonalai között Budapest kulcsfontosságú helyet foglalt el. Hamarosan bizonyossá vált, hogy…..
Mt 2013.02.13 11:21:37
Csak a Szépre! Jövünk! 2012.06.02 17:00:00
Kedves Olvasók! Hosszas szünet után hamarosan ismét jelentkezünk vadonatúj posztokkal, sok szépséggel. Ráadásként egy igazi különkiadás is várható, mely legyen meglepetés! Köszönjük az eddigi türelmeteket.    ..
Mt 2012.06.03 11:22:21
Szombaton a Várban járva  ez a látvány fogadott a Szentháromság téri buszmegállóban. Az elkent, szennyes homokfoltot kell nézni, a hiányos macskakő nem újdonság: Mivel az ember tisztában van a 16/16A viszonylatokon közlekedő Ikarus 405-ösök kritikán aluli állapotával,…..
2011. június 1. van, a naptáramban pedig azt olvasom, hogy "Margit híd átadás", és utána egy kérdőjel. Jó régen írhattam be, ez a dátum olvasható ugyanis a hídfőknél elhelyezett óriásplakátokon, mint a projekt befejezésének várható ideje. A budai oldalon már…..
  Lássuk be, elég vacakul állunk várak terén. Nem akarok a vérzivataros dumával jönni, de hát tényleg az a helyzet, hogy amelyeket nem robbantottak fel az osztrákok, azokat szépen elcsatolták tőlünk száz éve. Akadni akad azért egy-kettő, de azoknál meg gyakran a…..
A Fidesz megalapításának 23. évfordulója alkalmat ad egy kis visszaemlékezésre. Mélázzunk el egy cseppet a múlton, és egyúttal szedjük tendenciózus, önkényes és a szövegkörnyezetéből kiragadott csokorba az alapító pártelnök, Orbán Viktor tiszteletet parancsolóan…..
Mt 2011.03.31 11:31:49
@zulu: "Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél. (1993)"
HamPLÓ Stairway to hell 2011.03.21 14:14:00
Amíg a berlini poszt folytatása elkészül, egy kis budapesti rögvalóság pár héttel ezelőttről, "kedvenc" budai közlekedési csomópontomról (majd valaki megírja, ha valami varázslatos úton-módon azóta rendbehozták): Tudom én: a tél okozta a repedéseket és…..
2010 júliusában az alábbi terv szerint oldották volna meg az egykori pasaréti laktanya helyén megvalósuló/megvalósítandó Akadémia Park közlekedési kiszolgálását. A helyi szabályozási tervet (KSZT) alátámasztani hivatott közlekedési munkaterven jól látszik, hogy a készítők egy teljesen…..
Bencsik János (akit legtöbben alighanem Tatabánya rendszerváltás óta regnáló, erősen Tarlós-karrierű, sikeres polgármestereként ismerünk) mint klíma- és energiaügyi államtitkár adott  interjút tegnap. A téma a 2011 január 15-én, vagyis kevesebb mint egy hónap múlva…..
Major Ákos, budapesti fotós balatoni, fővárosi sorozatai az elmúlt hetekben számos komoly, külföldi blogon szerepeltek, amihez ez úton is gratulálunk! Hogy a hazai blogolvasók se maradjanak vizuális élmény nélkül, most a 35 éves alkotó Budapestről készített sorozatából…..
Mt 2010.11.04 13:54:20
A tervek szerint még a választások, sőt ha lehet, még a kampányhajrá előtt megkeresem valamennyi főpolgármester-jelöltet indítós szervezetet, hogy egy szakpolitikusok vagy akár maga a jelölt beszéljen a terveiről. Nem lesz szó ideológiáról, pártokról, koalícióról, személyi…..
A 9-es busz egyik Kőbányai úti megállója szabadtéri múzeum is egyben. Itt látható ugyanis a vélhetőleg legrégebbi, még eredeti helyén található plakát. Régóta figyelem ezt a hirdetést, amely a Best magazin egy 2003 novemberi számát reklámozza még most, 2010 márciusában is.…..
Mt 2010.03.02 19:14:58
@Paranoid Android2: Még mindig megvan:)
Hogy miért nem szeretném, ha Jobbik kormányzati tényező lenne? Idézek pár mondatot a Jobbik nagygyűlésről szóló beszámolóból: a Jobbik megerősítené a rendőrséget, csendőrséget hozna létre, és legalizálná a Magyar Gárdát, amely a párt rendfenntartójaként működhetne.…..
Felpörgött az LMP ajánlószelvény regisztrációs kampánya.Terjesszétek a http://lehetmas.hu/176 oldal linkjét minden lehetséges helyen. Szóljatok személyesen is minél több embernek (ismerős, rokon, barát, zöldséges, fodrász), hogy regisztráljanak! Minden egyes emberre szükség…..
A 2010-es választás tétjéről szóló bejegyzésben már említettem, hogy a korábbi (a kétosztatú pártrendszerben szerzett) elemzői tapasztalatok a pártverseny konszolidációja irányába mutatnának: azaz azt várhatnánk, hogy a most már évek óta tapasztalható rendkívüli…..
Színes, vidám, modern, fiatalos, kedves és kicsiny. Néhány jellemző jelző a most következő épületünkről a Dohány utcából. A Soho Hotelben járunk, ami egy butik hotel, mely szállodák jellegzetessége, hogy az átlagosnál kisebbek, a mai trendeknek megfelelő kialakítással bírnak, ugyanakkor…..
Új rovat! Mikor indítottam a blogot, terveztem "hónap növénye" posztot, ami valahogy elsikkadt. De most itt az októberi "kiválasztott"!      forrás Őszi fasorok, gesztenyeemberkék... nem is lehetett volna jobb "alany" októberre, mint…..
A HVG vitát indított Miért nem integrálódnak a magyarországi romák? címen. A vitaindító két szerző (Romano Rácz Sándor író/szociológus és Stadler János jogász/közgazdász) írásai az én gondolataimnak a szakszerűbben, megalapozottabban, és talán közérthetőbben kifejtett…..
Mt 2009.10.17 12:31:07
@úriparaszt: Igazad van, de:

1, a magyar pártok max 4 évben tudnak gondolkozni, ennél hosszabb távú terveket nem fognak csinálni. Pedig ebben a témában (oktatás) az kéne

2, ha csak a cigányokkal szemben lenne szigor, az öngólhoz vezetne, mélyítené az ellentéteket (mindenkit szigorúan kéne büntetni, főleg az x5-össel mászkáló bűnözőket, bőrszíntől függetlenül)