Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mesekukac

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fekete ruhás biztonsági őrök erőszakkal vetettek végett a Bókay kertben megrendezett Szeptemberi Kóstoló rendezvény ellenzéki sátrában tartott rendezvénynek. A kerületi demokratikus ellenzéki pártok közös sátorban várták a Bókay kertben megrendezett Szeptemberi Kóstolón az…..
Subba Hofi, hiányzol! 2012.01.17 11:16:00
/thx zmn/..
mesekukac 2012.01.17 11:54:00
Csütörtökön lesz 80 éves az F1-főnök, Sebastian Vettel és a Red Bull már néhány nappal előtte kedveskedett neki. Műanyag kormánnyal, 80-as rajtszámmal, szívószálas Red Bull-flakonokkal és első spoilerrel ellátott járókeretet kapott az öreg, aki értékelte a viccet, és…..
Már másodszorra írnak a bulvárlapok arról, hogy mennyire unalmasak az Esti showder felvételei, és hogy a műsort készítő produkciós iroda "vadássza" a nézőket. A mai Bors szerint már ingyen osztogatják a jegyeket Fábry műsorának felvételére. A lap szerint az Esti…..
Subba WTF: Bussz 2010.09.08 11:56:17
Van baj. ..
mesekukac 2010.09.08 14:35:29
A tegnapi „első akcióterv” bejelentésekor elhangzott, az állami köztisztviselők bérét havi bruttó 2 millió forintban maximalizálják, beleértve a jegybankot is. Orbán a beszéd bevezetőjében ismét „offshore-lovagozott” egy kicsit: „az a…..
A Stop.hu információi szerint Orosz József napokon belül abbahagyja rádióműsorát, és gyorsan Kanadába távozik. A lap információi szerint a Kontra már csak április végéig marad műsoron, azután a rádiós műsorvezető állítólag a tengerentúlon fog tanítani. De hogy mit, arról…..
Vannak az átlagos dolgok. Vannak dolgok, amiknek a puszta megléte felborít szabályokat. És vannak azok, amelyek alkotják a szabályokat. A Monaco V4 pontosan egy ilyen dolog. Előző posztban egy vertikális, lánchajtásos óráró volt szó, telis-tele fogaskerekekkel, de azért mikor…..
Belsőség A legtaxibb érzés 2010.01.08 09:55:00
A rendes forgalmival, valamint a hivatalosan lefordíttatott Euro 3-as átalakítási engedéllyel Tamás berobogott a Mozaikba, hogy elkezdje görgetni a behozatal úthengerét. Nézik a szakértők a papírokat – hát ezen sehol nem szerepel, hogy Euro 3-as. Dehogynem, ott áll rajta, hogy…..
The Room 2009.12.03 03:52:00
Bassza meg, nem tudok aludni!Hallom ezt a szart, és nem tudok tőle elaludni, mert fél percenként hallom! Elkezdtem neki ordibálni, hogy hagyja abba! Komolyan mondom, amennyire örültem neki, most annyira megutáltam ezt a hangot!!Nem igaz.....
mesekukac 2009.12.04 15:57:28
-Mondta egy rendőr olvasónknak akinek autóját egy BKV busz törte össze. A buszvezető először észre sem vette, hogy kanyarodás közben (az ívet levágva) összezúzta a Passatot. Olvasónk rádudált, a vezető leszállt a buszról, majd azzal vádolta meg az autóst, hogy Ő ment bele.…..
A főként természetes anyagokból, organikus dekorációkat alkotó, francia Bleu Nature stúdió terméke a képen látható faldekor. A méretre vágott ágdarabokat lapra ragasztják, így a Pixels Of Driftwood In Relief elnevezésű burkolat bárhol könnyen felszerelhető. Látványos,…..
mesekukac 2009.11.12 15:26:23
Ha maga az órakészítés nem is feltétlenül Svájcból ered, hazájának azonban mindenféleképpen az alpesi országot tekinthetjük. Közismert, hogy az ország ma többnyelvű, és természetesen a múltban is az volt, az egyes népcsoportok (ha egyáltalán lehet még erről beszélni)…..
Elcsépelt közhely, hogy a mai világban elengedhetetlen a legalább középszintű angoltudás, azonban sokan nem szívesen szólalnak meg ezen a nyelven, mivel félnek, hogy rossz kiejtésük miatt nevetség tárgyává válnak embertársaik körében. Ez az aggodalom bizony egyáltalán nem…..
Az órák történetével foglalkozó posztban már említésre került, hogy a kezdeti mechanikus órák nem horizontálisan elrendezett akatrészekkel készültek, a kor technikai megoldásai és a technológia akkoriban ezt még nem tette lehetővé. Azonban mi történik akkor, ha az…..
Elkezdődött a szeptember, vége a nyári pihinek, óvodába/iskolába mennek a gyerekek, ezeknél a dolgoknál fogva megcsúsztunk mi is picit idővel, bár ez most kicsit ironikusan hangzik ezen a blogon :DDe azért lassan-lassan magunkra találunk, és ismét jönnek a posztok, nehogy az…..
Paródiák Eszperente - Ezt tettem 2009.09.02 08:00:00
Te nem sejted: eme eszperente nyelv rettenetes egy teher. Pesten nevelkedtem egy telken; rengeteg meleg tejet ettem teveeledellel. Egyetemet Debrecenben tettem le, s ezermester lettem. Kereskedelemben helyezkedtem el, egy hetvenegyezer lelkes helyen. Kecelen vettem telket, mert Pesten nem kerestem…..
mesekukac 2009.09.02 11:44:14
Nem tehetek róla, a kortárs mesterek mindig tesznek le valami olyat a mai órakészítés előttünk fekvő virtuális asztalára, ami számomra elhomályosítja picit a nagy elődök munkásságát.Pedig foglalkozom veterán motorokkal, imádom az órák történetét és történelmét,…..
  Helikopterleszálló-pályás budapesti szállodáról már volt szó az Urbanistán, de az egyrészt csak egy látványterv volt, másrészt meg az alighanem egy kényszermegoldás. (Ott tulajdonképpen nem is heliportot tettek a szálló tetejére, hanem a pálya alá raktak egy hotelt:…..
Ez jellegében egy kicsit szárazabb poszt lesz, de a visszajelzések alapján úgy gondoltuk, hogy ennek a pár dolognak a leírása talán segít eloszlatni pár téveszmét az órákkal kapsolatban. Igazából szeretnénk ezt egy olyan futó posztnak kialakítani, ami folyamatosan…..
Az alábbi levél egy nem mindennapi kutyatámadásról, és egy sajnos mindennapi rendőrségi feljelentés-elhárításról szól. Pedig ennél kisebb dolgokért is nem egyszer eljárást indítanak garázdaság miatt.Kedves Zugügyvéd!Tanácsot szeretnénk kérni, hogy kihez fordulhatunk ilyen…..
mesekukac 2009.08.24 17:25:34
@Art Mooney: persze hogy joga van, nem is ez a kérdés, hanem a kockázatfelismerés és annak ésszerű bevállalása.

de ez már offra ment, mert időközben Gabiiiiii feltárta az igazságot...
mesekukac 2009.08.24 17:32:27
@Art Mooney: bizonyára félreolvastad, én a bcs (ti. a lányon elszenvedett testi sértés) ELŐTTI történésekről beszéltem eddig. A férfi viselkedése a lánnyal szemben elítélendő, ezt senki nem vitatta vagy tolerálta.
mesekukac 2009.08.24 17:41:42
@Gabiiiiii: "ugy tudom aznap a ket lany setalt 2 dogmeretu kutyaval...De ok kivul a keritesen a dobermanos pedig belul az anyakutyaval meg azt hiszem 3 kicsivel..." -- teljesen érthető a szuka dobermann viselkedése, védte a kicsinyeit a két 80 kilós doggal szemben.

Art Mooney kedvéért: a lány elleni erőszakot továbbra is elítélem, nehogy félreérts megint :-)
Óravilág Richard Mille RM008 2009.08.23 23:00:00
Ha közel akarunk kerülni az automata karórák királyához, mai mechanikai precizitásunk és tudásunk non plus ultrájához, akkor nagyjából egy olyan szerkezetre lenne szükségünk, ami automata, kronométer minősítésű rattrapante kronográf, fly-back funkcióval, és mondjuk habként a…..
Óravilág Felújítás, blog, .... 2009.08.14 12:49:00
Személyesebb jellegű poszt következik, hátha valakit ilyen is érdekel :)Ma végre elcipeltem a Promastert kedvenc órásomhoz, ahol (sajnos 2 hét alatt, de) elvileg kapnak a mutatók és az indexek új foszfort, üvegnek polír, kicsit rendberak rakoncátlankodó módválasztó gomb,…..
Óravilág Szerelem 2009.08.08 15:08:00
Havi (najó, heti) szokásos "rámjön hogy fél este órákról olvasok" rohamom során találtam tegnap Őt, valamint az Audemars Piguet (nyilván) svájci cég többi termékét, és talán kitalálható a bejegyzés címéből, meghatározó élmény volt. Olyannyira, hogy…..
mesekukac 2009.08.13 09:09:19
@Sundance-: egy baja van, ez a 33 millás price tag... úgyhogy maradok a Daytonámnál, azért azt sem rossz kilógatni :-))