Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neevous

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatjuk YourLook rovatunkat, melyben most újra Steve nevű olvasónk egy újabb összeállítását láthatjátok.Mi a véleményetek róla?Ha Ti is megmutatnátok kedvenc összeállításotokat, ruhátokat, kiegészítőiteket, stb., akkor ne habozzatok, küldjetek nekünk fotókat a…..
neevous 2011.09.05 21:22:21
Appleblog Konzol lett az iPadből 2011.03.03 13:18:00
Tegnap apróságnak tűnt, mégis sok kérdést vet fel az iPad 2 mellett bemutatott HDMI-kábel. A leírás szerint a 39 dolláros kiegészítő 720p-ben nyom ki a tévénkre mindent, képeket, videókat nézhetünk, és Jobs szerint minden AppStore-os alkalmazással kompatibilis a mirroring.…..
neevous 2011.03.03 14:20:19
@mrgeez: LCD-nél már a 800 sor is nagyon jónak számít. :)
A legújabb pletykák szerint az Apple jövő héten tart egy nagyszabású iOS Eventet, amin az iOS 4.3 mellett az új iPadet is bemutatják.Utóbbiról természetesen nem tudni semmi biztosat, de azokat most csokorba szedem. Néhány napja a 9to5Mac beszerzett Kínából egy kijelzőt, ami a…..
neevous 2011.02.04 11:33:01
@Zool2107: Egy kijelzőnél a számodra ideális felbontást a nézési távolság határozza meg, illetve a képméret (általában). Egy 50"-es 1920*1080-as felbontású és egy 1024*768-as felbontású TV között sem veszel észre felbontásbeli különbséget 3 méterről, vagy távolabbról, hiszen a szemed felbontóképessége ezt nem teszi lehetővé.
Nem mindegy viszont, hogy kézben fogva mondjuk 30-40cm-ről olvasol iPad-en egy könyvet vagy egy méterre ülsz az azonos felbontású 17"-es monitorodtól.
A fent említett 30cm-ről 477ppi a szemünk felbontása, ami jócskán több, még az iPhone4 336pp-s felbontásánál is.
neevous 2011.02.04 12:25:30
@Zool2107:

"Ja a nyomdai anyagok meg 300 dpi-vel mennek. Akkor hirtelen a nyomtatott dolgok is szarrá válnak majd?"

Ha már itt tartunk, hasonlítsuk össze az almát a naranccsal.

"Kíváncsi vagyok, hogy ha csinálnák egy olyan tesztet, hogy mondjuk kezébe adom valakinek a cuccot, aki "látja a pixeleket", és normál távolságban tartva (30-50 cm) mondja meg, hogy egy találomra elindított app-ban mondja meg, hogy mondjuk egy nagy "A" betű hány pixel magas, és minden félresikerült találgatásnál fizet nekem egy sört, hány láda söröm lenne a végén :)"

Szó sincs arról, hogy ránézésre bárki is megmondaná, hogy az "A"betű hány pixel magas, csak arról, hogy a két szárát nem egyenes vonalnak látja a szem, hanem finom lépcsőknek, ha az AA nem taknyolja el a széleket.

Más: Senki nem mondta, hogy eddig hihetetlen rossz volt 1024*768-as kijelzőt bámulni, de ha lehet finomabb felbontású kijelzőt belerakni az iPad-be, akkor miért ne? Aki ezt felhozza szerintem csak azt sérelmezi, hogy az majd csak egy következő bőr lesz.
Dani már április vége óta próbál rávenni arra, hogy menjek el vele valamikor a hatodik kerületben található Kínai-Koreai-Ételbárba. Kissé rideg, nem túl szép kockás-terítős hely, ahol azonban fantasztikusan főznek, valami ilyesmit mondott. Valószínűleg inkább azt mondta, hogy…..
Aki olvassa a blogot, tudja, hogy a képnézegető szoftver 9-es verzióját szidom, mint a bokrot. Mert megérdemli, mert béna, mert téves koncepcióra épül, mert elrontott addig használható dolgokat. Úgy tűnik, másokat is zavartak ezek a jelenségek, mert tegnap kijött a 9.1.1-es update,…..
Múlt hétfőn benyújtották az új médiatörvény-tervezetet, melyben még csak az szerepelt, hogy a magyar rádiókban "a zenei művek közzétételére szánt műsoridő huszonöt százalékát magyar zenei művek bemutatására kell fordítani." Pálffy Istvánéknak ez nem volt…..
Októberben írtam róla a blogon, azóta sokakat érdekel a sorsa. András idén tavasszal került az utcára, sokáig egy sátorban próbálta megőrizni polgári múltját, amikor azt szétvágták, újat vett, amikor azt is tönkretették, megindult a lejtőn. Egy hónapja már keményen ivott,…..
A Ferrari a világ legjobb sportautója – bizonyos kategorizálás szerint. Ez többet tud, mint egy Ferrari: nem féltjük annyira. Vélemények az azonos című írásunkról...
neevous 2010.11.18 23:05:46
@Rogue: Konteo gyártás helyett:
iaro.3dmax.hu/images/2010/11/18/dfd.jpg
A maces szoftverek fordítása egy neuralgikus pont az érintetteknél: a kilencvenes évek első felében elterjedt nyelvezet ugyanis tájidegen a legtöbb új felhasználónak, akik már a Windows 95 magyarított verzióján szocializálódtak. Egy apró, de erőteljes ortodox csoport komoly…..
Az apró gépek Flash nélkül érkeznek, ami elég határozott, bár buta állásfoglalás az Apple-től. Értem, mi van a döntés mögött: hogy az 1,4 gigahertzes processzort kár megterhelni az erőforrás-zabáló pluginnel, hogy az üzemidő húsz százalékkal csökken, hogy a Safari folyton…..
Ennyi a nagy hír, amire tegnap óta várunk: az iTunesban elérhető a Beatles életműve, az Apple.com weboldalon pedig a zenészek képével találkozhatunk.Hogy ezt annak ellenére csalódásnak érezzük, hogy Magyarországon egyáltalán nincs iTunes Store, vagyis számunkra továbbra is…..
neevous 2010.11.16 23:40:20
@csintapala: Van más normális alternatíva jelenleg?
Na, hát a nap végére az végérvényesen kiderült, hogy a Facebookra képtelenség képet posztolni, de hát miért is akar az ember ilyen hülyeséget csinálni egy közösségi oldalon, nem igaz?Most tehát downgrade-elünk egyet, és blogposzt formájában játszunk. A tét ugyanaz:…..
neevous 2010.11.08 21:33:11
  Még közel sincs vége az idei MotoGP szezonnak, mi több, az igazi tűzijáték még csak most kezdődik. A világbajnoki címeket ugyan lassan borítékolhatjuk az illetékeseknek, azonban az érmekért még keményeket fognak meccselni.   Egy kis játékra invitálom az olvasókat.…..
neevous 2010.09.07 14:52:23
132
Péntek van végre, süt a nap, nem szeretnélek Titeket nagyon megterhelni a csodálatos kis országunk egyre bámulatosabb híreivel, úgyhogy most kaptok egy csokornyit, röviden-velősen, aztán majd lehet ízlelgetni, emésztgetni ... 1. Deutsch Tamás (!!!) lesz az MTK (!!!) elnöke Hunvald…..
photoshop? vagy a valóság?(Forrás: napiszar) ..
Először egy kis költészet veva-tól: "A csendharang, ha megkondul, még a szusszanás is lengedez, s út nyílik a végtelenbe, melyet tábla többé nem jelez."   Most pedig következzen a rideg valóság: Lukáts Andor színművész és Khell "Csörsz" Zsolt…..
Hétfő óta röhög az ország az MDF-es jelöltek bemutatkozó kisfilmjeikből összerakott 10 perces videón. 2 nap alatt 100 ezren nézték meg idáig a Youtube-on ... Somogyi Zoltán, a párt kampányfőnöke érezhetően nem örült a kisfilmnek: "Nem számítottam ilyenre, nem…..
"Teljesen kivagyok......megint órákon át kellett vigyorogni. De ha egyszer ez kell ezeknek .....izé, a választópolgároknak. Tele volt velük a csarnok! Nem is értem....de hát ők tudják. Jó, hogy Ildikó is ott volt velem, egy harcrahívó tábornok nem beszél ilyen lelkesítően…..
neevous 2010.02.20 21:17:44
@Kartal (aki beleszól): És ezt nagyon is komolyan veszik:
Miután elküldtek a munkahelyemről (létszámleépítés) találtam egy hírdetést, hogy munkanélkülieket keresnek az irattár archiválására. Kaptam is fel a telefont, gondoltam, hogy ameddig valami értelmes helyet nem találok, addig ez is megteszi, megszakadni nem fogok.
Egy kedves ügyintéző vette fel a telefont és közölte, hogy sajnos csak romákat vesznek fel (WTF#1). A munka úgy történne, hogy a dolgozók 5ös csoportokban dolgoznának és minden csoportra jutna egy diplomás kissebbségi (WTF#2). Mondom, jajó o.O
Vicces, hogy nem kapok alig kapok munkát érettségivel, angol felsőfokúval, meg alapszintű német tudással, nem olyan messze a diplomától, csak azért, mert fehér vagyok.
Magyarország én így nem szeretlek.
Vastagbőr Gordon az Avason járt 2010.02.19 15:01:00
No nem a híres lakótelepen, hanem a rendőrőrsön.Ma egyébként egész nap B.-A.-Z.-megyében kirándult, Kazincbarcika, Tolcsva, Edelény is szerepelt a programban, és Miskolcon a kórházban is lelkendezett egy sort.Az avasi rendőröknek is mondott egy csomó bullshitet (videó1, videó2),…..
Blaha Luja tér, 16:15, útban hazafelé. Fent a téren a következő látvány fogadott (csak a mobil volt nálam, azért ilyenek a fényképek): Lent az aluljáró pedig ez:   Az emberek sorban álltak, hogy leadják a kopogtatócédulájukat ... lent az aluljáróban. Odafent egy…..
neevous 2010.02.16 23:12:51
Előzmény 1: Kommentelj pontokért a szociknak Elismerték, ezt valóban ők küldték. Előzmény 2: A Kuruc.infót ajánlják a societasos trollok Nem ismerték el, hogy ezt ők küldték, ez szerintük hamisítvány. Az ATV-n a Societas kampányfőnöke, Patek Gábor, a netkommandó…..
neevous 2010.01.21 20:11:11
Ózd, Hétes-telep:
kuruc.info/r/35/53966/
Van egy olyan érzésem, hogy erről nem fog szívszorító cikket írni az index.
A Bershka laza spanyol ruhamárka. Annyira laza, hogy ha a még náluk is lazább Pumaföldre érkeznek, végképp elengedik magukat. Az Arénában pédául addig mentek a karácsony utáni emberközeli hangulatban, hogy egy csomó ruhát nem is merev, svájciakhoz-japánokhoz illő fogasokra…..
neevous 2010.01.09 23:48:21
@Mara szerint...:
Ott a pont. Minden áldott este akár 10-ig vagy 11-ig bent kell maradni, mert addig ugye senki nem megy haza, amíg nincs minden a helyén gyűrődésmentesen, áthajtogatva, mert másnap reggel nyitás.
Délután, amikor megindul a nép osztályonként 1, maximum 2 embernek lehetetlenség rendet tartania. Szélmalomharc az egész és ugye közben alkalomadtán a vevőkkel is kellene foglalkozni
Lehet, hogy engem neveltek túl jól, de amikor elmegyek vásárolni és széthajtok valamit, akkor nagyjából legalább visszahajtom a helyére, ha felpróbálok egy kabátot, vagy meggondolom magam és mégsem veszem meg a kiválasztott ruhát, azt nem baszom le a legközelebbi asztalra, ha leverek valamit, akkor azt felveszem és visszateszem a helyére.
Ha ezekre a dolgokra nem a vevőknek cirka 3%-a figyelne oda, akkor nem kellene térdig gázolni a ruhákban és az eladók is sokkal mosolygósabbak, készségesebbek lennének.
(Mielőtt megkérdeznétek, nem a Bershkaban dolgozom...)
neevous 2010.01.10 21:44:17
@DonBandi: Sajnos ki kell, ábrándítsalak. A Bershkaban kapnak munkaruhát, amit a szezon végéig hordaniuk kell, utána megtarthatják, és kapják az új munkaruhát a szezon elején. Ha mást vesznek fel, seggberugdossák őket.
Kíváncsiak vagytok, hogy mit érez egy baloldali MSZP-s fiatal? Hogy milyen lehet életünket a Párt szolgálatába állítani? 2999 társunkkal együtt Happy Birthday-t énekelni Lendvai Ildikónak? Nesztek, majd én megmutatom! IUSY 2009 fesztivál Zánkán - Egy stábtag szemével (Ez nem…..