Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Melkor78

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Az utolsó egyszarvú 2014.04.23 14:36:45
Aligha találni olyan, a legfontosabb fantasy írókat felsoroló százas, vagy akár ötvenes listát, amin ne szerepelne Peter S. Beagle neve. Igazi reneszánszember ő, akinek munkássága messze nem merül ki a hírnevét leginkább megalapozó fantasztikus írásaiban, ezek mellett ugyanis…..
Geekblog Ma 75 éves Batman! 2014.03.30 12:34:08
1939. március 30-án bukkant fel az újságosoknál a Detective Comics 27. (a borítón májusi dátumozású) száma, aminek The Case of the Chemical Syndicate című sztorijában Batman először kente el néhány gazember száját. A sötét lovag a DC Comics egy évvel korábban debütált…..
Melkor78 2014.04.01 10:20:03
@kukilopezromero: "...Bruce Wayne álarcában?" :)
Melkor78 2014.04.01 17:38:12
@kukilopezromero: teljesen érteni vélem a dolgot, és egyet is értek vele. Kedvenc hősünk esetében minimum kérdés, hogy melyik a jelmez: Bruce Wayne vagy a Denevér. :)
Geekblog Newsflash! - 3. hét 2014.01.19 12:43:08
Jön a DJANGO LIVES, az eredeti Django folytatása, magával Franco Neróval a főszerepben. A sztori szerint az idős címszereplő 1915-ben, Hollywoodban dolgozik szakértőként westernfilmek forgatásán, amíg gengszterek újra harcra nem kényszerítik. A rendező Joe D'Augustine, aki…..
Melkor78 2014.01.20 16:26:06
@Case: ld. dr. Sick Fuck legnagyobb várakozását az alábbi listában:

geekz.blog.hu/2014/01/02/2013_legjei_a_geekz_szerkesztoseg_teljesen_szubjektiv_listaja
Mondják, a művészek gyakran szenvedésből, fájdalomból, félelemből, azaz főként negatív emberi érzelmekből merítenek szikrát nagy marékkal, ha ihletre van szükségük. Biztosan van olyan író, aki nem elsősorban eme módszert érezné magáénak, de James Ellroynál…..
Hol a határ jó és rossz között? Ez egy olyan kérdés, amire sosem tudjuk meg a választ. És hol a határ jó és rossz film között? Ó, ez sokkal könnyebb kérdés, vágná rá sok filmkedvelő kapásból. Aztán előkerül az Őrült Stone, avagy 2008, a Patkány éve, ami máig…..
Geekblog Tűzgyűrű 2013.07.11 00:01:00
A geekek gyakran kilóra vehetők a filmpiacon, egy nyálcsorgató koncepció már elég ahhoz, hogy hibákat, problémákat söpörjön el náluk, valahogy így: „kit érdekel a logika, bazmeg, hát itt óriásszörnyek harcolnak óriásrobotokkal!” Vagy, ahogy ánglisül mondanák, „your…..
Melkor78 2013.07.22 13:48:18
Enyhe SPOILERveszély.
Nekem pont a hong kong-i csatáig jött be a film. Addig a „világépítés” fázisa tartott, és öröm volt látni, ahogy del Toro végzi a munkáját. A „drift” koncepciójában akkora lehetőségek vannak, hogy csak na (és javarészt kiaknázatlanok is maradtak). Viszont Hong Konggal kezdve robotpilótára kapcsolt a sztori, és az inváziós sci-fik olyan szokványos fordulatait vonultatta fel, amik lerágottabbak, mint a Hannibal Chau napszámosai által megdolgozott kaiju csontvázak. Várom, hogy mikor lesz végre más egy ilyen filmben a megfejtés, és nem az, hogy küldjünk át egy atombombát a dimenzióközti portálon (vagy az idegen anyahajóba).
A csaták tényleg jól néztek ki, de kicsit obszcénnak éreztem, hogy a hirig folyamán nem tudtam, kinek drukkoljak igazából, a kaijuknak vagy a robotoknak (itt valszeg átsugárzott rám del Toro és a készítők kaiju-imádata). Sajnos a főhőseinken és az ausztrál apa-fiú pároson kívül egyik pilóta sem volt kidolgozva. Ráfért volna még egy győztes csata a bandára, mielőtt a fentieken kívül mindenkit likvidálnak a finálé érdekében, de már így is 131 perc volt a film, nyilván nem bírt volna el még 20 percet (az agyam a 3D szemüveggel meg biztos nem, habár az Avatar is megvolt egykor IMAX 3D-ben).
Amit nem értettem, ha a robotok az idegrendszerre vannak hangolva, miért kell annyi mindent kézzel nyomkodni. Plusz a Gypsy Danger „ingujjában” tartott plusz kardra (amiről a veterán nem tudott, de a kezdő igen) kitalálhattak volna egy épeszű magyarázatot (mondjuk, hogy Mako építette be a Dangerbe a felújítás során, amit amúgy is ő vezetett). Meg persze még néhány dolgot, ami közül jópárat az előttem szólók is felemlegettek már.
A motivációs beszéd pedig elég bénán lett lefordítva, a „Today we are cancelling the apocalypse” kulcsmondatot valami olyan általánossággá alakították, hogy fel sem tudom idézni, pedig tegnap láttam a filmet. Ez után tényleg vicces volt következő mondatnak az, hogy „Ejj, ezredes, rég nem hallottam ilyen tökös beszédet.”
Összességében a kompromisszumok ártottak a legtöbbet ennek a filmnek (is), mint oly sok nyári blockbuster-nek. Tényleg egy bájos gyerekfilm ez, de sajnos nem hajlandó elszakadni a bejáratott formuláktól, különösen a film második felében. Értem én, hogy biztos elrugaszkodási pontot akartak csinálni az új óriásrobotos franchise-uknak del Toro-ék (meg a stúdió), de sajnos lehet, hogy a kockázatkerülő stratégia nem lesz kifizetődő. Pedig a világépítő-bemutató rész nagyon reményteli, még további történeteket el tudnék képzelni ebben a setting-ben, persze szigorúan óriásrobotokkal.
Egy képregényrajongónak lehetetlen a kedvére tenni. Ha nem készül film a kedvenc karakteréről, az baj – milyen dolog már, hogy tele van minden Batmannel meg X-Mennel, és sehol egy Wonder Woman/Flash/Dr. Strange-mozi? Ha pedig mégis készül? Na, akkor aztán Isten meg az Ördög óvja…..
Melkor78 2013.06.28 11:47:52
@Gamma Leonis: igen, a film legnagyobb adóssága, hogy nem érteti meg velünk, hogy miért is érdemes embernek lenni, az emberek pártjára állni -- érzelmileg Kal-El olyan "elidegenedett" (pun intended) a mostanában divatos sötétebb hangulat nevében, hogy tkp. egyáltalán nem indokolt, hogy miért nem Zodhoz csatlakozik.

A józan ész hiánya pedig ott mutatkozik meg, hogy értelmes történetvezetés mellett jópár konstruktív megoldás is szóba jöhetett volna, dehát azért nem fizet a nép, ha 90 perc után az inváziós erők a genezis-kamrás űrhajóval inkább elhagyják a Naprendszert egy másik benépesíthető bolygóért.

Hogy olyan extrém ötletekkel ne is jöjjek, hogy pl. a Vénusz miért nem felelt volna meg nekik kryptonformálásra? Biztos áll olyan szinten a technológiájuk, hogy ezt megoldják, ad absurdum akár kivontathatják valami gravitációs trükkel, messzebb a Naptól, hogy ne kelljen az üvegházhatás ellen küzdeni folyamatosan. De ez már túl sci-fi-s megoldás lett volna, és nem lehetett volna városokat porig rombolni az ürügyén.
Melkor78 2013.06.29 13:34:51
@chuck-d: :) Hát nem mondom. Ha már úgyis a "puszta kézzel bolygókat tologató" Superman újraindítása volt a cél.
Oké, a cím félrevezető: senki sem kíváncsi arra, mit álmodtál, főleg nem film formájában, feltéve ha nem egy vizionárius-féle direktor vagy karriered csúcsán vagy útban oda. Másról van itt szó, és a kérdés igazából az immáron hivatalosan is bejelentett Assassin's Creed-film…..
A no-one has to die igen furcsa játék, nem is igazán tudnám besorolni egyik kategóriába sem. Viszont az első játék döbbenete után akaratlanul is jön a kíváncsiság, utána pedig a nyomozás élménye, ami a végső megoldás fényében elég érdekesnek hat visszafelé. Nekem az…..
Azért a Blizzard, az Blizzard. Olyan játékokat csinál, amiket 2-5-10 év múlva is előveszek újra és újra, és elképesztően jó hangulatot tudnak teremteni. A Starcraft II-vel voltak kisebb gondjaim, de azért nagy duzzogva végignyomtam. Aztán még egyszer. Aztán nemrég megint. És az…..
Melkor78 2013.01.23 22:35:44
@rognork: Erre van egy irracionális magyarázat is: ezt az egészet álmodta Kerrigan. Ő olyat nem álmodik, hogy van benne egy Mengsk szobor, és nem dől le, vagy van egy város, amiben Mengsk bújkál, és arra nem esik rá egy, a valódinál is nagyobb Battlecruiser.
Melkor78 2013.01.25 08:00:53
@Dester: vagy kétcopfos gnóm Death Knight?
Geekblog Zero Dark Thirty 2013.01.08 08:39:15
„I want targets. Do your fuckin’ jobs. Bring me people to kill.”  Kathryn Bigelow rehabilitációja teljessé vált: a rendezőnő, aki a K-19: The Widowmaker kereskedelmi bukását követően öt évig nem készíthetett filmet, a The Hurt Lockerrel diadalmasan tért vissza, a Zero Dark…..
Bármennyire is pofás ez a plakát, mégis csak lízing. ..
Még mindig Mass Effect 3, mert még mindig forrnak körülötte az indulatok. (Aki lemaradt volna róla: itt a játék vége körüli balhé röviden összefoglalva, itt pedig spoileresen ki lehet beszélni a befejezéseket, amelyek erősen megosztották a rajongókat). Az új fejlemény az, hogy…..
Mikor a közelmúltban kiderült, hogy a három éve pletykált Syndicate-reload valójában valami FPS-es lövölde lesz... Eh, kit akarok átverni, mindenki tudta, hogy 2012-ben az EA nem kockáztat majd egy kőkemény buktát csak azért, hogy négyszáz megszállott élvezkedjen az izometrikus…..
Véleményes is, cím is, szóval Kovácsné legújabb kitűnő fogalmazványának éppen egy ilyen álmos vasárnap koradélutánon van a helye.Figyelem: Abszolút és 100% véleményes vélemény következik.Nem nagyon akarnám háromezer plusz gyökkettedik alkalommal beélesíteni a filmcímek…..
Na, kérem szépen, aki a mostani epizód után is azt állítja, a Trónok harca lassú és unalmas, az hazudik, ez az egy óra konkrétan 22 percnek tűnt a kanapé szélén feszülten üldögélve. Legutóbb ott hagytuk abba, hogy Cat elkapta Tyriont, most viszont királyvárban (csak egy makett)…..
Ma a 61-es villamoson (hiába, azzal járok...) egy csinos, harmincas nő John Ajvide Lindqvist: Let the Right One In című svéd horrorját olvasta, orrán nagy, körbeérő napszemüveggel. Sötét képet kaphatott a könyvről és a világról. (Most néztem meg, filmfeldolgozása is volt.)…..
Melkor78 2009.10.18 20:31:52
www.imdb.com/title/tt1139797/

Let the right one in
Let the old dreams die
Let the wrong ones go
They do not
They do not
They do not see what you want them to
Oh ...

Let the right one in
Let the old things fade
Put the tricks and schemes (for good) away

I will advise
Until my mouth dries
I will advise you to ...

Let the right one slip in
Slip in
Slip in

And when at last it does
I'd say you were within your rights to bite
The right one and say, "what kept you so long ?"
"What kept you so long ?"

Morrissey: Let The Right One Slip In

Eli üzenete Oskarnak:

Night's candles are burnt out, and jocund day
Stands tiptoe on the misty mountain tops.
I must be gone and live, or stay and die.

Forrásmegjelölés nélkül, viccből. A Google korában ez úgyis csak 15 másodperces késedelmet jelent.
Annyian beküldtétek a Mirror’s Edge 2D-t, hogy muszáj kitennem. Pedig túl sok munkakerülés nincs a játékban: az ember ugrál, rohangál és összegyűjt mindent, amit lehet, mindezt pofás animációkkal. Hogy miért érdekes mégis a cucc, arra a cím a magyarázat: a program csodás…..