Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kósza szellem

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar kreativitás kimaxolása dölux: pár nappal azután, hogy be kellett szüntetnie az utasok szisztematikus lerablását a Wizz Air budapesti földi kiszolgálójának, a Malév GH megtalálta a megoldást a kieső bevételek pótlására: a telefonokra pdf-ben letöltött beszállókártyát nem fogadja el, 30 euróra…..
Kósza szellem 2019.08.03 21:30:57
@kisf: es On jart? 20szor? Normalis??Es legalabb 1szer? Es Irottkon? Es Nagy-milicen? Es a Predikalo szeken vagy a Nagy villamon?
Azt gondolom populista ez a megjegyes, pedig valoszinuleg nem politikus irta...
Nem nehéz feladvány. Sötét lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Kósza szellem 2019.07.25 23:44:55
@General Ludd: ertem hogy igy van egy huszar elony, en azonban inkabb bealdoznam a feher futot es leszednem a vilagos vezert, hosszutavon biztos jobb, plane hogy fekete allasa eleg beszoritott
Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája: Charles Caleb Colton angol író ötlötte ki ezt az aforizmát valamikor a XIX. század legelején, mely tökéletesen igaz a rockzene esetére is. Ahogy Jack Black is látványosan mutatta be ezt a Rocksuli című örök filmklasszikusban, a bandaalapítás legelső fázisa…..
Kósza szellem 2019.06.27 00:57:50
Míg a pasi külföldön robotol, a magányos nő kreatívan kihasználja a szabadságot és beújít egy csődört. Amikor borul a bili, nem akar szakítani a szeretőjével, inkább arra kéri párját, hogy költözzön el. A visszahúzódó, csendes nő új oldalát mutatja meg, a röhejes…..
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
Kósza szellem 2019.05.11 00:15:41
@Mikrobi: nem ertem, mi motivalja arra, hogy egy vicces, konnyed bejegyzest, marmar Orkenyi egypercesi szintu, csattano nelkuli pamfletet trolkodjon szet egy ilyen bejegyzessel. Miert???
Vajon létezik magyar álom? És holland? Van-e a határátkelőknek álma? Ezeket a kérdéseket boncolgatja Zita írása, aki az általánosabból indulva jut el a konkrét válaszokig, azaz érdemes végigolvasni a posztot. Mi a magyar álom szerinted? Halászlé paprikás csirkével? Osztrák életszínvonal? Három…..
Kósza szellem 2019.04.22 22:03:59
@Golf2: nekem is ez a resz tetszik a cikkbol a legjobban. Gratulalok a cikkironak ezekert a gondolatokert! Teljesen egyetertek, es sajnalom, hogy a 40+ ev kollaboracio utan sokan az orszagunkban egy masfajta kollaboracioba menekultek a szabdsag helyett. Viszont mindenkit megillet a szabad valasztas, oket is, es azokat is akik ezt nem akarjak, es jelenleg csak az egyen szinten tudnak ebbol kiutat.
Az elmúlt napok hazai médiájában újra "előkerültek" a Star Wars filmek: cikkek, posztok jelentek meg on-line felületeken és az egyik TV csatorna is műsorára tűzte több rész újbóli levetítését. Az SW univerzum nagy rajongójaként én is elhatároztam, hogy újranézem és górcső alá veszem valamelyik…..
Kósza szellem 2019.03.23 22:17:29
Kedves Kritika Iro!

Magam reszerol koszonom a kritikat, mert igy van lehetosegem valamivel egyeterteni illetve nem egyeterteni az Utolso Jedik kapcsan.
Star wars ismereteinrol annyit hogy gyerek korom ota nagy rajongoja vagyok az universiumnak, nyilvan sokszor lattam a filmeket, a rajzfilmsorozatokat, elolvastam kb 350 rerenyt es vagy 800 novellat.

Sok mindendenben egyetertek a kritikajaval, es vannak reszletek amivel boven vitatkoznek.
Most csak egy dolgot ragadnek ki, ami szamomra a legfontosabb es legmegrazobb, ami miatt szerintem ugy rossz a film ahogy van, es egyaltalan nem illik bele semmilyen modon az eddigiekbe.
A 4. reszben kb 1-2 ezer felkelorol tudunk, az 5. reszben is kb., a 6. reszben pedig a hajok szama es a vege alapjan tobb ezerrol. Ezek utan a 8. resz vegere marad 20-30... mi van? 8 resz utan ujrakezdodik 0 rol? csak azert mert nincs a Disneynek kedve regi karalterekhez es sztorikhoz kapcsolodni? Vagy mert szerintuk erdekes par emberrel gyozni egy galaxisban ahol millioszam vannak lakott bolygok mind milliardnyi lakoval? Az 1-3 resz kinyitotta az univerumot, a konyvek meginkabb, ezek utan ez a film visszavitte egy garazsba, hogy eleg legyen ZS filmeket gyartani olyanszintu szereplokkel.
Szerintem ez borzaszto! Fantaziatlan es gyenge. Barmely hardcore fan jobbat talalt volna ki. Igaz, mit varunk? Az elozo rendezo az leforgatta a 4. reszt kicsit mas csokimazzal... mar az is gyenge kiserlet volt, de a Zsivany egyes visszahozta a remenyt, mert az egy jo film volt. Ez utan azonban, akarmit is mondanak a filmben, nincs mar remeny.
Kósza szellem 2019.03.23 22:18:35
@Egyallampolgar: nagyon egyetertek!
Kósza szellem 2019.03.23 23:15:43
@CriticalMaster: @Kritikus 73:
Igen, az a bajom hogy az az uzenete a filmnek, hogy 30+ ev szamos kuzdelme, gyozelme es szenvedese utan, lenyegeben vege, kezdodik minden elolrol. Es igen voltak olyan forradalmak amik ujrakezdodtek a 0rol.
Csakhogy (ahogy masok is irjak) ez egy mese. Ha leirod 0-ra, akkor az onnantol egy masik mese. Nekem az eredeti mese tetszett, es nem egy uj mesere vagyok kivancsi. A Disneytol nem azt vartam, hogy uj meset irjon, a regi nevevel, hanem folytassa, bontsa meg jobban ki, adjon hozza. De a VII es VIII reszben nem ezt tortent, ezert nem tetszik.

@CriticalMaster: nem tudom hol tanultad azt a vitakulturat, hogy ha nem ertesz egyet velem akkor sertegetsz. Ettol nem lesz eroteljesebb a velemenyed. Irasaid alapjan kritizalni is es sertegetni is lehetne Teged is, es az mire lenne jo? Mikoze lenne ehhez a filmhez es a kritikai eszrevetelekhez?
Magyarország újabb kori történelmében példa nélküli az a hatalomkoncentráció, amelyet Orbán Viktor és a csapata megvalósított. Horthy Miklós különféle kormányfőket nevezett ki és leginkább az ő intézkedéseiket hagyta jóvá, Kádár Jánosnak még kevesebb mozgástere volt, akkoriban bármilyen fontosabb…..
Ahol fát vágnak, ott forgács is van, ugye, illetve az nem hibázik, aki nem is dolgozik. A Kód című RTL Klub-vetélkedő pénteki adásában sikerült egy meglehetősen véleményes kérdést is betolni, amit egy sasszemű közlekedésbuzi olvasó ki is szúrt, és jelzett is nekünk,…..
Nem krimi, nem is szappanopera, és mégis a Másfélmillió lépés Magyarországon az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar sorozat. 1996-ban Magyar Örökség-díjjal tüntették ki, de születése nem ment könnyen, és a forgatást is hosszú munka előzte meg. Az…..