Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alib

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
COSMOPURITÁN - Ez egy nagyon kattintásvadász cím, de tényleg ez az igazság. Már megírtam, hogy a töltőm per pillanat is 224 km-re hever valahol és bizony nem vagyok miller, hogy vegyek egy másik kábelt, amikor tudom, hogy pénteken már visszakapom a sajátomat. Na, de. Tegnap 14:00…..
Kedves Despota és kedves Olvasók! Több éve, hogy ez a történet megesett velem, így már semmi aktualitása, de tanulságként megosztom veletek.10 évig voltam pénztáros az egyik helyi multinál. Ez alatt az idő alatt soha, hangsúlyozom, egyetlen egyszer sem volt se hiányom, se…..
alib 2012.08.03 14:48:39
@Nguyen: sajnos akkor, amikor sokaknak hónapokig/évekig nincs állásuk, a legtöbben nem engedhetik meg maguknak azt a "luxust", hogy munkavállalóként ő követelőzik, hogy már pedig azonnal kéri a munkaszerződést. Ha így tesz, könnyen megeshet, hogy más kapja meg az állást.

Ez egyrészt rossz hozzáállás, másrészt felőlem megkaphatja más azt az állást, amit nap végén nem fizetnek ki. Ezzel az erővel mondhatnád azt is, hogy mindenki hagyja magát kihasználni, mert ha nem hagyja, mást fognak helyette kihasználni. Csak ez nekem már nem baj, ha nem engem dolgoztatnak ingyen. Úgyhogy tessék csak válogatni a köcsög munkáltatók között, és a normálisakat választani.
comment:com Vége a Heti hetesnek? 2012.05.13 09:41:00
Az RTL Klub 1999 óta műsoron levő beszélgetős showműsorával kapcsolatban kis túlzással az utóbbi éveben szinte minden évadban felmerül a kasza kérdése, vajon folytatódik-e vagy sem, kell-e az RTL Klubnak egy nyilvánvalóan pártos, és egy oldalra (oké, mondjuk ki, balra) húzó…..
alib 2012.05.14 11:41:00
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember):
"Megállapíthatjuk tehát,hogy még mindig hihetetlenül nyomasztó a balliberális médiadominancia."
Persze, de ennek részben az is az oka, hogy a fidesz szavazók olvasási igénye és szövegértelmezési képessége kimerül a blikk szintjén. Talán ezért is szavaznak a fideszre. Évek óta az is köztudott, hogy a műveltebb városi rétegből kerülnek ki a balos szavazók, a kevésbé iskolázottak, vidékiek közül a jobbosok. Lehetnek jobbos médiákat létrehozni, de aki tud olvasni, és érti is, az nem olvasná, a többi meg enélkül is szavaz.
Tudja valaki, hogy miért állunk meg minden vízesésnél és csodáljuk azt sokáig? Legyen az egy magasabb csobogó egy patakon, vagy pazar vízkitörés egy sziklafalból - a látvány lenyűgözi az embert. Amíg a miérten gondolkodtok, addig íme a vízesések leg-leg-legje...Földünk…..
alib 2012.05.10 11:56:08
@hegyilany: írta a végén, hogy a leírás nem teljes.
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Hörcher Ferenc eszmetörténész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanárának írását olvashatják. 2002-2010   2002-ben érzékeny vereséget szenvedett Orbán Viktor négy éves…..
biztonságos? A wannabe diktátor 2012.04.22 01:20:00
Üdvözlöm önöket. Én egy amolyan "tollforgató terrorista vagyok" csak azért, mert nem tetszett, hogy a Hazám legfőbb közjogi méltósága egy tanulatlan bunkó, csaló, aki a doktori címét csalással szerezte meg és ezt hazug módon mindaddig tagadta (őt is megilleti az ártatlanság…..
alib 2012.04.22 19:18:31
@Fräulein Stefanie: "Szerintem ez a "tanulatlan bunkó, csaló" sokkal többet rakott le az asztalra, mint te, szánalmas nyomorék..."

Hopp egy párás szemű női schmitt rajongó még a 70-es évekből.
alib 2012.04.22 19:24:49
@vkaresz6: "besétált volna a köztársasági elnöki hivatalba vagy a fideszhez és közölte volna: 2-3 hónapotok van és nyilvánosságra kerül."

Honnan tudjuk, hogy ez nem történt meg előtte?
alib 2012.04.22 19:30:04
@vkaresz6: Egyébként pedig a sajtószabadság (tudom, nem fontos dolog itt nálunk) arra van, már ahol van rá igény, hogy ezek a dolgok kiderüljenek, és ne fű alatt lőjék fejbe azt, aki talál ezt vagy azt politikusok múltjában. Számos már országban kerültek politikusok vállalhatatlan helyzetbe, aminek a következménye lemondás volt. Ők így vigyáztak az ország jó hírnevére, a te fideszes politikusaid, akikhez még mindig vonzódsz valamilyen pusztán érzelmi okból, pedig így nem vigyáztak rá. Biztos sokan kedvelték Pali bá-t, mert mint tudjuk, mindenre mindig van vevő, de ettől még sajnos elég gerinctelenül viselkedett.
Gerinctelen dolognak tartom, ha valaki az általa okozott karambol után a felelősséget nem vállalva elhagyja a helyszínt. Ezen a tényen az sem változtat, hogy Gáspár autója nem sérült meg nagyon, bár szerintem egy lökhárító javítás sem olcsó egy fiatalabb (ha jól látom)…..
Hát elérkezett. Itt van, nem is lehetett másra számítani. Most, hogy a közszolgálati média fő funkcióit tekintve gyakorlatilag megszűnt létezni, a kereskedelmi televíziózás és rádiózás így vagy úgy zsebben, már csak egyetlen "platformot" kell valahogy kiiktatni, a…..
alib 2012.04.20 17:00:18
@Macropus Rufus: Hell yeah
Én osztrákiához szeretnék majd csatolódni a végén.
alib 2012.04.20 17:05:51
@nápolyi maszti: "Én már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a 2014-es gigabukta után,"

Ezt ki mondta nektek, hogy meg fognak bukni? Az még nem tűnt fel, hogy olyan szintű hatalomcentralizálás megy, ami nem teszi lehetővé a megbuktatást? Miért pont 2014? Akkorra kinő a magyar emberek agya, vagy mit várunk pont attól az évtől?
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
alib 2012.04.20 16:53:39
@akakukk: "Szerintem nem rossz ez. Vegul is volt egy nagy adocsokkentes, es most azokat a fogyasztasokat adoztatjak, amin keresztul minden ismerosom ekoltsegelte a bevetelt. Normalis felhasznalonak ez nem akkora plussz, es mindenki fizeti, nem csak a rendesen adozo torhei nonek. "
Szerintem a költségelő ismijeidet kellene egy nagyobb összegre megb..ni, viszont azokat, akik internetezni akarnak, mondjuk nem kellene büntetni. Másrészt azért is rossz ez a dolog, mert a kormány szemmel láthatóan továbbra sem a luxuskiadásokat akarja adóztatni (mostanában csökkent a nagy értékű kocsik regadója a szlovák rendszámos ügy miatt), hanem a mindennapi életterünket szűkíti egyre nagyobb sikerrel. Hiszen minél kevesebb ember netezik, minél kisebb a "látótered" annál közelebb jutunk mondjuk egy Észak-Korea szerű ország felé. És ott már csak az imádott vezér van. Egyelőre nyerésben van, hiszen nekünk nem kell sajtószabadság, egymástól szétválasztott hatalmi ágak, független bíróság, nyugdíj és lassan net sem kell. De nem baj, mert mi egyébként is elég intoleráns nép vagyunk, aki nem tűri a másságot, tehát arra sincsen szükségünk, hogy bárki véleménye eltérjen a közétől. Márpedig a demokratikus berendezkedés, a sajtószabadság könnyen szül eltérő felfogású, véleményű embereket. Nekünk szerencsére erre nincsen igényünk, ezért ezek a dolgok könnyen lecsúsztak a torkokon. Ha nem lesz net sem, marad a kossuth rádió véleménye, érdemes egyszer vasárnap délben bekapcsolni, gyakorlatilag nem szól semmiről. Én 2 órán keresztül hallgattam egyszer véletlenül, és egy db hír nem volt. Frenetikus volt.
  A végtörlesztési hajrá után lecsitulni látszik a devizahitelesekre fordított figyelem a médiában.Pedig a probléma nem oldódott meg. Az adósok többségének nem sikerült kiszállni avészkijáraton, és továbbra is utazni kénytelenek az adósság vonatán. A vonatozás sokaknak…..
alib 2012.04.10 09:53:24
@Friedman: Nagyon jó!!! :)
Történelem formálás banki módraEx-köztársasági elnökünk etikai vétsége meg sem közelíti azoknak a banki agytrösztöknek bűnét, akik olyan kölcsönszerződési konstrukciókat kreáltak, amellyel megalkották a modern kori kizsákmányolás „mintarendszerét”. Az…..
alib 2012.04.06 10:07:33
@apanna: "Nem igaz. A banki alkalmazottak közül 1 nem volt aki ezt mondta volna.
Sőt, még javasolták a chf alapút, mert ugye évtizedek óta stabil, és jó. "
Ezt nem tudom, mert banki alkalmazottakkal nem beszéltem, de olyanokkal, akik fel akartak venni igen, ill. ez akkoriban elég felkapott téma volt különböző médiákban. Nem forgok a felső tízezerben, de ettől még tudtam, hogy a deviza alapú hiteleknek van egy ilyen kockázatuk.
Abban viszont igazad lehet, hogy az ügyintézők és az ún. független pénzügyi tanácsadók (muhaha) minden áron rád akarták sózni a CHF alapú hitelt.
Az a rossz tapasztalatom van egyébként, hogy ha valamilyen dolgodat el akarod intézni, akkor magadnak kell érted valamilyen szinten hozzá. Sokszor jártam volna már rosszul orvosokkal, ügyvédekkel, bankokkal, bármivel, ha elhiszem amit az első ügyvéd, orvos, ügyintéző vagy bárki mond.
alib 2012.04.06 10:14:17
@Friss A.: "Csak sajnos az értelmiség nálunk vagy eladta magát, vagy felcsapott mazsorettnek valamelyik párthoz."
Vagy csak alapvetően a magát nagyon faszának tartó nem értelmiségi rétegnek hiába beszél az értelmiség, hogy sajtószabadság, demokrácia, stb., mert szerintetek az ilyen "úri huncutság", amiről csak beszélni szoktak egyesek, akik alá _biztosan_ a szülei toltak lakást. Hát így nehéz lesz...
alib 2012.04.06 10:47:04
@z1234: "Szeretem azt a sok okos beszólást, hogy "Jaj, de jól csináltam 5 éve, mert figyeltem az árfolyam kockázatra és inkább forinthitelt vettem fel!".
Biztos előre tudta, hogy 150 Ft/Chf helyett mára 245 Ft/Chf lesz az árfolyam, ugyebár."

Nem tudta előre, csak nem vállalta azt a kockázatot, hogy ez benne van a pakliban.
Lehet játszani a faszagyereket, ahogyan te is, és bevállalod, de akkor most miért jössz ide sírni? Vagy tudtad, hogy mit vállalsz, és akkor most kussban szívod a fogad, vagy nem tudtad, és akkor most kiderül, hogy a saját nem tudásod miatt vagy itt. De hol tehet erről az aki kockázatkerülő volt, mit tehet erről a bank, vagy bárki más rajtad kívül? Ezt kellene felfogni. Jó lenne, ha kiderülne, hogy nem neked kell vállalnod a felelősséget a döntéseidért, de az a rossz hír, hogy neked kell.
18. éve dolgozom mentális problémában érintett emberekkel. Dolgoztam kórházban, közösségben, állami és civil szervezetnél, az utóbbi években pedig egyetemi oktatóként és kutatóként az átfogóbb szakmapolitikai szinteken foglalkozom a témával itthon és külföldön egyaránt.…..
alib 2012.04.05 18:44:24
@Sir Galahad: soha ne kerülj olyan helyzetbe, amikor megérted, vagy reális alternatíva lesz az, hogy kiszállsz a játékból. Valószínűleg nem érted meg, de nekifutok: aki kiszáll, annak nem opció a munka, mert valószínűleg nem talál olyat, amiből fenn tudná tartani magát, ill. egyáltalán nem talál, és mindezt önhibáján kívül. Igen, sokan lógnak, és lustaságból nem dolgoznak, de a poszt most azokról az emberekről szólt, akik valóban segítségre szorulnak, akik olyan szociális helyzetbe kerültek, amit mi átlagemberek - szerencsére - nem tudunk felfogni. Tőlük nem hiszem, hogy sajnálnám az adóforintjaimat. Sok embertől sajnálom, de tőlük többek között nem.
alib 2012.04.05 18:49:05
@Katzenstreu: "Kellemesen szánalmas írás. A megszálló hatóságoknál, (IMF, EU) panaszkodj. Az ő követelésük. "

Kellemesen szánalmas hozzáállás.
Ma van a nagy nap, ami megkönnyebbülést hozott egy országnak, beleértve magát Schmitt Pált is. Nincs értelme a 'mi lett volna ha' kérdéssel sokat spekulálni, de azért egyben biztosak lehetünk. Ha Schmitt Pál a doktorija körül alig két hónappal ezelőtt kirobbant botrány első…..
Mubarak bukása óta vártunk arra a médiatörténeti pillanatra, ami ma bekövetkezett. A Bors számba vette azokat a külföldi politikusokat, akik az utóbbi időben Orbánnal vagy Schmitt Pállal találkoztak, majd meghaltak, vagy jobb esetben megbuktak. Schmitt "lelkén szárad" a…..
alib 2012.03.22 10:05:49
@ananda123: Az egymillió szólásszabadságért küzdőt (millió? muhaha) kérdezném, hogy ha ilyen nevetséges cikkek megjelenhetnek minden nyílt vagy bújtatott kormányzati neheztelés nélkül, akkor mégis mi a baj a magyar szólásszabadsággal?

Egyes fiam, leülhetsz. Aztán újra nekifuthatsz, hogy felfogd a szólásszabadság lényegét.
Tisztelt Praxis blog!   Egy ismerősömtől hallottam a blogról és elhatároztam, én is megírom a velünk történteket. Óvodás kislányom nem sűrűn szokott megbetegedni, valahogy mindig az ünnepekre időzíti a megfázásokat és vírusos fertőzéseket. Ennek okán jelentős…..
alib 2012.03.02 16:23:34
@R.-né Kerrigan Sára: Hát, ha azzal hívod fel a rendőröket, hogy betörő van a házadban, megnyugodhatsz, hogy nem fognak kijönni. De a konyhakést sem fogják ajánlani. Ilyenkor érdemes azzal kezdeni, hogy lelőttél egy betörőt. Na ekkor azonnal kint lesznek. That's hungarian virtue.

Egyébként nincs tapasztalatom kisgyerekekkel, de az első ötletem nekem is az volt, hogy autó -> ügyelet. Ha 30 km-re van, és nincs autó, akkor taxi. Ha a gyerekről van szó, akkor nem lehet tétel egy taxi, vagy hogy akár a legnagyobb ellenségem segítségét kérjem. De szerencsére ennél kiegyensúlyozottabb világban élünk. Szóval a posztot nem értettem igazán.

@quadrocs: lázat azért szoktunk csillapítani, mert ugyan egy ideig jó, ha a szervezet védekezik, hosszú távon a láz által termelt "anyagok" gátolják a gyógyulást. Ugyanez igaz a fájdalomra is. Nem vagyok gyógyszerkapkodós típus, de nagyobb fájdalom, vagy 38 fölötti láz esetén gyógyszerpárti vagyok.
  Kösz, HáZsé. Ez kellett, főleg az eredeti meg hácsé után. Akik 1990 után születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, az 1990 után születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben vagyunk. Nekünk…..
Orbán Viktor felveszi a kesztyűt, nem hagyja, hogy kikukoricázzanak velünk. Sem az EU, sem Amerika, sem a liberális értelmiség, sem a hazai nemzetrontók. Egy hete sincs annak, hogy kilátásba helyezték a megbüntetésünket, s a megszeppenés nem sokáig tartott. Mindenki leste a…..
 Jennifer Aniston nem az a vetkőzős fajta. Amennyiben mégis ledobná a textilt, akkor azt nagyon szolidan, de annál dögösebben tenné, vagy tette. Legutóbbi GQ címlapja is biztosan emlékezetes maradt a magazin férfi olvasóinak - merthogy, egy szál piros-kék-fehér csíkos…..
alib 2012.02.17 10:32:46
@Ronald: mármint 43 évesen ennél jobbakat látsz itthon? nem ugyanazt az országot nézzük...
ProgBlog A leghazugabb mondat 2012.02.07 20:54:00
Ma és holnap bizonyára mindenki, aki politikával-politológiával foglalkozik, rá fog cuppanni orbán évértékelőjére: vesézik, elemzik és elvesznek a részletekben… Azonban az egész beszéd nem ér annyit, hogy érdemes legyen megpróbálni azt összevetni a…..
alib 2012.02.08 10:48:22
@jog-ász: a poszt nem arról szólt, amit írtál, a szerző nem mondta, hogy többet kellene dolgozni, ellenkezőleg, kevesebbet kellene, de hatékonyan.
Miután Madonna pénteken kiadta új, Nicki Minaj és M.I.A. közreműködésével készült dalát, a Give Me All Your Luvin'-t, és annak a MEGAFORCE által rendezett videoklipjét, ma hajnalban a Super Bowlra hónapok óta nagy erőkkel beharangozott, szuperlátványosnak ígért félidei…..
alib 2012.02.07 14:02:28
@Scala: tűsarkúban könnyebb guggolni, tudtad? ezzel együtt kevés 50-es tud ebben a tempóban guggolni, ezt elismerem