Regisztráció Blogot indítok
Adatok
infrablue

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Wikipédia azt mondja, "a kuruzslás a köznyelvben azon személyek által elkövetett tett, akik orvosi és gyógyszerészi képesítés és megfelelő tudás nélkül betegek gyógyításával, gyógyszerek készítésével és árusításával foglalkoznak". Jómagam azonban hajlamos vagyok ezt a kifejezést kicsit tágabb…..
"A pillangóhatás vagy pillangóeffektus kifejezés magába foglalja a kiindulási tényezők fontosságát a káoszelméletben. Az alapelv az, hogy egy kaotikusan viselkedő állapotjelzővel bíró dinamikus rendszerben a kezdeti feltételek apró változásai véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén…..
infrablue 2020.09.13 10:30:58
@Szornyeteglajos: Igen jó összefoglaló. Ami érdekes, hogy a vélemények jó része a nyuggerezésbe fut ki. Ez valahogy azt sugallja, hogy a nyugger, aki köztudomásúlag nappal is aludhat, nem bír magával, de mi van a gyerekekkel, és a dolgozó réteggel? Réteget írok, mert ezek szerint nagyon kevesen dolgoznak, tehát az iskolában, munkahelyen nem probléma a kialvatlanság és az élhetetlen környezet minden hatása. Mellesleg pl. a Népliget miért nem jó a hánytatásra? Vagy az ún. "rozsdaövezet", amit vagy húsz éve hasznosítanának? Netán Illatos út - Vegyiművek ott van ingyen koksz csak le kell nyúlni a földre.
A Covid látványosan letérdeltette a budapesti turisztika-ipart. Bár sokan reménykedtek a július-augusztusi feltámadásban, ez nem jött be. Gyakorlatilag visszazuhantunk 2008-ba, azzal a különbséggel, hogy most jóval több eszkimó igyekszik becserkészni a hazai fókákat, de a fapadosokkal ideözönlő,…..
infrablue 2020.08.27 13:25:29
@Exploiter: Ez egy naiv vágyálom, a bulinegyed hasznából a kerület részesült legkevésbé. Csak hogy soroljam: fizetni csak készpénzben a legtöbb helyen, feketén beszerzett italok, számlaadás csak részben, 4 órára alkalmazott 12 órát dolgozó személyzet, munkaszerződés, bejelentés esetleges, adócsalás, korrupció az előző önkormányzati garnitúra és holdudvara felé, beleértve a rendőröket, köztereseket, NAV-ot, NÉBIH-et, örző-védő köztörvényeseket, kábszer dílereket. Talán ennyi adalék ahhoz, hogy a Mari néni jól járt és most ráb@szott. Ja és 30+ év után migráltam a bulinegyedből, szóval az itt folytatott gengszterizmust születése pillanatától ismerem.
A környezetvédelmi tudatosság a szokásoktól való eltérést igényli A mindennapokban általában csak a szokásokat követjük és nem gondolkozunk el azon, hogy tevékenységünk mennyire környezetromboló. A legtöbben megelégednek egy-két szimbolikus értékű tettel, például nem vesznek műanyag zacskót,…..
Új lakásba költözni mindig izgalmas, de sok mindenre kell odafigyelni. Egyik ilyen tényező a szomszédok, mert a velük való viszony nagy mértékben meghatározhatja, hogy hogyan fogod érezni magad hosszútávon az új helyen. Most segítünk a kezdeti lépésekben, hogy később már simán menjenek köztetek a…..
Nem rég jelent meg a 73 éves Bródy János legújabb lemeze bakeliten is, melyről az ATV élő adásában beszélgetett a napokban. [A fiatalabbak kedvéért kiemelném, hogy Magyarország egyik legkiválóbb, leghumánusabb veterán zenészéről van szó.] Szóba került az „Akit a hazája nem szeret” című dal is,…..
Fullasztó autóforgalom, a parkoló autóktól elakadó trolik, kiforduló járólapok, szemét, hányás a sarokban, sütőport kokainként áruló csalók... Tömegturizmus? A budapesti hatóságok megtalálták a megoldást! Rendőrség vitte el azokat, akik felhívják a problémákra a figyelmet...
infrablue 2019.03.21 22:12:03
@gigabursch: Ugye jól sejtem, hogy virágnyelven, -mert kimondani beszari vagy - most egy kicsit zsidóztál? Nos, ott már többnyire ne ők, hanem lakáskiadók, oroszok, kínaiak, afrikaiak élnek. Valamint a bulinegyedet tulajdonló NER hátszeles söpredék emberei.
Bezár a méreggyár! Sikerült kiharcolni. Budapest, a 8. kerület, azon belül is a józsefvárosi Tisztviselőtelep lakói és a Heim Pál Gyermekkórház kis betegei végre biztonságban lesznek! Néha-néha ellenzéki képviselőként is lehet sikert elérni. Ha az ember nem hagyja annyiban! Kirobbantottam a…..
2017. április 24. Egész nap fájdogált a hasam és a derekam, de pihenésre elmúlt. A pocakom egyértelműen leszállt, és a formája is megváltozott. Sétáltam 6 km-t: reggel elvittem a kislányomat bölcsibe, délután pedig elmentünk vásárolni és játszóterezni. Jól el is fáradtam nap végére.  Április 25.…..
Csak azért nem vesszük figyelembe, hogy a mobiltelefon veszélyezteti az egészségünket, mert a rák és a mobilhasználat kapcsolatáról szóló tanulmányokat a mobilipar kétségbe vonja? A brit Guardian beszámolója érdekes megállapításokat rejt...
Szólj anyának! Eladtam a lelkem 2018.07.20 05:55:00
Két éve. Az ördögnek. Elhatároztam, hogy a Mammonnal randizom. Megpályáztam egy állást egy népszerű multinacionális cégnél. Elérkezett az idő, amikor az évekig tartó pelenkázás után ellenállhatatlan vágyat éreztem újra, hogy a felnőtt világhoz kapcsolódjak. Eljátszottam…..
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_BKK_%C3%BCzemeltet%C5%91inek_j%C3%A1rm%C5%B1parkja A buszra várok. Régóta ácsorgok a megállóban, fogytán a türelmem. Nem vagyok ezzel egyedül, tizenöt-húszan várakozunk. „Jönni fog egyáltalán busz?” Elhatározom, hagyom a csudába, s neki…..
Négy hónapja került ki Szabó Viktória posztja a Facebookra, amin az Akácfa utcát teljesen élhetetlenné tévő taxiskaraván látható. Azóta felpörgött a turistaszezon, így a VII. kerületi lakók és arra keveredő budapestiek a címben szereplőnél csak durvább szavakat használnak...