Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.Iván

25 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hadd kezdjem azzal, hogy egy olyan évjárat van mögöttünk, amire sokáig emlékezni fogunk, és amiről az unokáinknak is sztorizni fogunk. Ha ki kellene emelnem egyetlen jó dolgot a mögöttünk levő szőlészeti évből, akkor a legelső amit mondanék az az, hogy jó túl lenni rajta.…..
 A könnyebb elérés érdekében a blokád egyes napjaival foglalkozó bejegyzések linkjei: 1990. október 25. (csütörtök)1990. október 26. (péntek)1990. október 27. (szombat)1990. október 28. (vasárnap)1990. október 29. (hétfő)(Az index.hu épp címoldalon foglalkozik a 20…..
"Húsz év múlva az ifjú vándor megpihen"A mai napon búcsúzott el a fővárosi közgyűléstől Demszky Gábor, aki a rendszerváltás óta folyamatosan főpolgármester, ám az október 3-i választásokon nem indul, így ennek a korszaknak biztosan vége…..
Levélírónk ezuttal sem a segítőkész Tanulmányi Osztályról, az egyszerű adminisztrációról és a könnyen követhető információkról számol be nekünk. Sokunk számára ismerős problémákat oszt meg velünk, a legtöbb szinte ellehetetleníti a tanulást. Kedves…..
Az 1989-es népszavazásról minden szavazásra jogosult állampolgár személyre szóló értesítést kapott, mint azóta minden választásról és népszavazásról. Az értesítő hátoldalán a szavazásra feltett kérdések pontos szövege is olvasható.A bemutatott példányon a személyes…..
Demonstrációs blog Lorem 2009.11.22 18:37:00
Eleje Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit…..
  Bár az 1989. november 26-i népszavazással, az annak kapcsán gyűjtött kampányanyagokkal már foglalkozott egy előző bejegyzés, azóta előkerült egy olyan dokumentum, ami a huszadik évfordulóhoz közeledve érdekes is lehet. A dokumentum grafikailag nem különösebben…..
Az állampárt 1989-ben végérvényesen elfogadta, hogy előbb-utóbb szabad, demokratikus választásokon kell megmérettetni magát és erre készülni is kezdett. A párt 1989 októberében nevet, vezetőséget és irányvonalat váltott, egyfajta eurokonform szociáldemokrata pártként…..
Demonstrációs blog 2009.09.28 22:06:00
Próbaszöveg ..
Demonstrációs blog 2009.09.28 21:34:00
  Az 1989-es évben jelent meg az ország közterületein az a plakát, ami később az egész rendszerváltó folyamat egyik jelképe lett. Az alkotás egy nem különösebben sovány katonát ábrázol tarkómagasságban, hátulról. A rajta szereplő товарищи конец feliratot…..
.Iván 2009.08.27 10:15:09
@vandorbot: Ezer szónál többet ér egy videó:

www.youtube.com/watch?v=QYGInEXBhAg

.Iván
A rendszerváltás előtt a mai helyzethez képest elképzelhetetlenül egységes volt a társadalom élményészlete. Nem voltak óriási jövedelmi és vagyoni különbségek, a társadalom döntő többsége ugyanazokat a mintázatokat élte át, amikor annak volt az ideje. Legyen szó a boltok…..
1956. novemberében szokatlan történések sorozata vezetett ahhoz, hogy kicsúszott az irányítás a kezükből, még ha csak egy rövid időre is. Részlet a lezajlott eseményeket utólagosan rekonstruáló jelentés szövegéből:  "A Földi Történelmet Felügyelő Hivatal…..
.Iván 2009.07.21 10:45:22
@gavrilo.777: Sajnos nincs. :) A Népszabadság a negyvenéves fennállásakor kiadott egy olyan mellékletet, amiben az elmúlt évtizedek címlapjaiból válogattak ki néhányat. Ez van meg.
(Lehet, hogy az ötvenedik évforduló volt, de a "jogelőd" Szabad Népet is hozzászámolták. )

.Iván
„A fesztiválszervezők szarjanak sünt!” –mondaná a vasúthoz valamit értő kommentelő olvasónk levelét olvasva. Sok mindenért lehet piszkálni a MÁV-ot, de azért szerintem nem a társaság a felelős, ha egy fesztiválszervező nem rendel különvonatot, vagy nem…..
.Iván 2009.07.13 18:53:09
@BKV figyelő: "Sajnos kocsihiány van, nem tudnak mindenhova plusz kocsit tenni, csak oda ahová tényleg kell."

Aha. Akkor biztos én láttam rosszul, hogy a Bátaszék-Baja vonalon hárman voltunk a három kocsiban összesen: a két kalauz meg én. Egyes mellékvonalakon alig van forgalom, simán meg lehetne oldani a kocsihiányt.

.Iván
Forradalmi helyzet akkor áll elő, ha az adott társadalomban, kirándulócsoportban vagy bűnszervezetben a hierarchiában alul levők már nem akarnak, a felül levők pedig nem tudnak a korábbi módon élni, mint azt Lenin oly' találóan megfogalmazta. Ő persze eredetileg kizárólag…..
1989-ben, egy esős, márciusi estén egy igazi röplapot nyomott a kezembe egy farmerkabátos fickó a Jégbüfé előtt. Mint kiderült, egy félig legálisan terjesztett kordokumentumot kaptam, az ellenzéki szervezetek követeléseit tartalmazó 12 ponttal. Ez ugyan nem tudatosult azonnal, de…..
Amikor meghallottam, hogy az egykori Független Kisgazdapárt újjáalakult a rendszerváltáskor, olyan érzés fogott el, mint amikor egy régen elfeledett autót látok veteránautóként végiggurulni a városon. Már maga a név is egy távoli, letűnt, rég elfeledett világ illatát idézte…..
Ez a bejegyzés egy megdöbbentő dokumentumfilmet tartalmaz, amit a tecsőn tett közzé egy általam ismeretlen felhasználó. A most vasárnapi EP-választás leendő legnagyobb nyertese vagy vesztese, Bokros Lajos múltjáról tár fel addig nem is sejtett, botrányos részleteket ez az 1995-ben…..
Esős vasárnap délutánokon, áramszünet idején, a vízvezetékszerelőre várva, vagy június elején, az ötévente esedékes érettségi találkozókra készülődve mindig hasznos időtöltés a régi tablókat nézegetni. Ilyenkor fény derül a világ nagy igazságaira, hogy lám, az X…..
(kattintson a képre, megnyílik nagyobb méretben) 1989 tavaszán látszott először reális lehetőségnek, hogy valóban szabad választások eredményeként útnak induljon Magyarországon a demokrácia és többpártrendszerújabb kísérlete. Eleinte azt lehetett sejteni, hogy ebben az új…..
Bár vasárnap estére nyilvánvalóvá vált, hogy hétfőn már nem folytatódik a blokád, a hétfői nap még részben annak jegyében telt. Kezdődött mindjárt történelemórán. BZ tanár úr nagy szakmai tekintélynek örvendett az osztály körében, a taxisblokádot megelőző egy év…..