Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xlngx

0 bejegyzést írt és 328 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Arany ATM (gold to go ATM) Ez egy német cég által fejlesztett szolgáltatás, ami a 2010-es években jelent meg először az USA-ban, az Emírségekben és Németországban. Ebben az országban Abu Dhabiban és Dubajban találhatóak ilyen automaták. Tehát amennyiben halaszthatatlan kényszert érzünk pénzünket…..
Elég nagy port kavart, amikor egy 3 Michelin-csillagos séf le akart mondani a csillagokról. Erre is izgalmas válasz jött, miközben 3 legendás séf is szomorkodhat Franciaországban...
xlngx 2019.01.22 12:22:26
@világevő:

Szereny velemenyem szerint a Babel megerdemelne, nagyon jo elmenyeim vannak onnan. Standban meg nem voltam de a Stand25 utan el tudom kepzelni hogy ok is. Viszont a Platanban voltam tavaly nyaron, es velemenyem szerint kozel sincs a csillaghoz, pedig vegig ettem ketszer harom fogast. A fogasok unalmasok voltak. Kozel sincs a tobbi csillagos etterem szinvonalahoz.

Es ha mar ha a Platan mint nem Bp-i bekerulne szerinted, akkor az Anyukam mondta sokkal jobban megerdemelne.
Régóta tudjuk, hogy a fapados légitársaságok végtelen kreativitással találnak újabb és újabb lehetőségeket arra, hogy pénzt húzzanak le az utasoktól. Ezek sorába remekül illeszkedik a Wizz Air újítása: a reptéren vásárolható check-in előremenős jegy, amiben persze nem a pénzért gyorsabb sorba…..
Egy jó filmet is nehéz összehozni, hát még hármat, mégis rendszeresen meg szokták kísérteni a sorsot a trilógiává bővítéssel. Fel se fogják a legtöbben, hogy mit vállalnak magukra. Ha történetileg nem is szorosan egybefüggő filmekről van szó, a trilógiává válással egy lezárt egységbe rendeződés…..
Szeptember 23-án vasárnap este a TV2 tévétörténelmet ír, mármint kicsit sárgát és savanyút, hogy egy klasszikust idézzek, és csak itthon, de ettől még hírértékű, hogy az HBO az egyik saját gyártású sorozata, az Aranyélet első évadát országos tévén is elérhetővé teszi. Jó, a cél egyértelműen az, hogy…..
Alig egy hete érkezett meg az első videós előzetes a Netflix egyik legnagyobb őszi dobásához, a Maniachez. Egy héttel később megérkezett az igazi előzetes, ami egészen sokat megmutat abból, hogy milyen is lesz a sorozat, amit pusztán a történetleírás alapján nehéz volt a gyakorlatban is elképzelni. ..
UPDATE: A lentiekre reflektálva Hajós András a Facebookra kitett egy posztot, amiben ezt írja: Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a Sztárban Sztár infó nem a borsblikktől van, és a forrása leellenőrzött, de ettől még simán át is verhetett.   Epheszoszi Hérakleitosz azt mondta már jó régen,…..
xlngx 2018.08.01 14:19:00
@Bruti: A vicc az hogy Hajos kerek perec megirta anno Frideruksznak hogy igen, hiaba vannak mas nezeteim, azert kenyeret venni kell valamibol. Szoval az hogy gerinctelen total fals, en teljesen korrektnek tartottam akkor, es most is. Mellesleg ha jol tudom a dalfutart azert nem tudta tovabb forgatni mert a TV2 nem adta oda neki a jogokat.

Egyebkent en birom Hajost, bar TV2 ot nem nezek, de a youtubeon fennlevo musorok amikben reszt vett szerintem total szorakoztatoak.
Egyre valószínűbb, hogy a Ryanairnél túlfeszítették a húrt, addig szívatták saját dolgozóikat, hogy már lehetetlennek tűnik a szellemet visszatuszkolni a palackba. A cég történetének legnagyobb sztrájkja jön a jövő héten, eddig 600 járat törlését jelentették be, köztük egy Budapest-Barcelona és két…..
xlngx 2018.07.19 14:18:15
@PanelProli:
Ha egy fapados kitalálja, hogy valamit megvaltoztat, akkor mindig jon valaki aki leirja hogy pont ezeknek a mazohistaknak valo a fapados modell, es o soha semmijen korulmenyek kozott nem repulne fapadossal.

Az a problema hogy amig te a max 50k HUF os repjegyeidet veszed hogy eljuss BUD rol London alsoba addig nincs nagy diffi. De amikor egy SIN - SYD, vagy egy DXB - BUD jegyet veszel egy negy fos csaladnak akkor mar mindjart te is elgondolkoznal a fapadoson.
xlngx 2018.07.19 16:23:06
@ZX: Mert repultel mar mondjuk Air Asiaval vagy Scouttal? Szerinted mi a kulonbseg ossze hasonlitva egy Qantassal gyerekek szempontjabol. Megmondom neked hogy kb semmi, mert gyerekkel ugyis viszel kajat ha meg kell valami veszel. Ugyis viszel magaddal ipadet, jatekot, es ha szerencserd van a gyerek vegig alszik. Viszont siman sporolsz 1000 EURot.
xlngx 2018.07.20 17:05:04
@Punxsutawney Mormota: Igensak ha nem haromevente telelni mesz el, hanem mondjuk evente 3x jarod meg dubai - bud utat, akkor azert nagyon nem mindegy hogy egy csaladnak 400EUR/fo wizzel vagy 1000 EUR/fo. Es miota pl. Qatarral nem lehet Dubaibol repulni azota meg az sem alternativa. Fapados arakat meg alapbol ugy hasonlitjuk ossze a nem fapadosasokkal hogy kiszamolod hogy eleg neked 30 kilo borond egy hetre 2 emberre es ennek az arat hozzaadod. Mert adhat nekem a Qatar 30 kilot fejenkent mert ugysem hasznalom ki. A 300 film meg ha sokat utazol uzleti ugyben akkor ugyis tok mindegy mert mar mindet unod.
Mármint szó szerint csak egy párat, de ez máris több, mint amit eddig elmondott a titkolózásban nagyon jeleskedő HBO az egyik legnépszerűbb magyar sorozat utolsó, harmadik évadáról, amelynek októberben lesz a premierje. A csatorna kiadott egy rövid werkfilmet, amelyből úgy tűnik, az Aranyélet…..
  Ugye te sem úgy fogyasztod a teát, hogy a filtert a szádba veszed, majd ráöntöd a forrásban lévő vizet? Nos, a paksi üzemzavar szakembergárdája által okozott 2003-as paksi üzemzavar oka lényegét tekintve az volt, mintha egy csoport sokdiplomás atomenergetikai szakember csoportosan így…..
xlngx 2018.04.25 10:19:48
@invalid user name: Amit en hallottam az az hogy annyi volt a szerencsenk hogy a futokazettak utolso belso epoxy retege megovta a cuccot amikor hosokkot kaptak es igy nem kerult konkret sugaro futoelem a levegobe.

Egyebkent mait meg hallottam hogy a tarolo nem megfelelo tervezese okosta a hutoviz keringetesenek hibajat, es ezert vol gaz hogy alul volt a intake es az outtake a hutoviznek. Meg persze az hogy nem voltak rendes meresek bepitve.
Filmnéző 2017 sorozatai szerintem 2018.01.09 13:34:10
Ebben a listában felsorolnám 2017 általam megnézett sorozatait. Csak azokról értekzenék, amiknek az idei évadát végig is néztem. Tehát hiába kezdtem el nézni például a Mindhuntert a vége előtt úgy döntöttem, hogy nem folytatom tovább, ezért nem szerepel a listán. Régebbi sorozatokról se fogok írni,…..
A paksi atomerőmű fejlesztésével kapcsolatban sok hír jelent meg már a kezdetek óta, melyek közül sok nem ment bele szakmai kérdésekbe. Természetesen ez nem szemrehányás, mivel ez a történet nagyon sokrétű és összetett, így nem csak egy olvasata van, és egy cikkben vagy bejegyzésben nem is lehet…..
xlngx 2017.12.21 10:50:44
@Péter Walter: Siemens eromuvek hatasfoka jelenleg olyan 62% korul vannak kombiciklusban. Az uj HL turbinakkal tobb lesz. Egy atomeromu hatasfoka nem lehet 30%, annal joval kevesebb.

Paksra szukseg van mert kell alaperomu, de nem ilyen formaban. Egy normalisan felepitett energia politikara lenne szukseg, ami eloterbe helyezne a zold energiat es az alap eromuvek es a csucseromvek reszedese csak minimalis lenne.
Ma reggel órát tekertünk, életbe lépett a téli menetrend és a Wizz erre a napra időzítette az új csomagszabályának bevezetését. Nem adott ki róla újabb közleményt, de egy nyilatkozat alapján nagyjából sejthetjük, hogy kitől veszik el a kézicsomagját és kitől nem. A változásról annak bejelentése…..
Nem hittem volna, hogy azután, hogy sikeresen ellenálltam a debreceni Panzió nevű szórakozóhely diszkójában a lemezlovas (akit akkor még nem DJ-nek hívtak), minden próbálkozásának, és nem utáltam meg a Metallica Enter Sandman című nótáját, az RTL bruttó két óra alatt eléri nálam, hogy soha ne…..
Az orosz autokrata kicsikart egy konkrét időpontot a magyar kollégából. Orbán nyert néhány hónap haladékot, de nem tudta a választás utánra tolni Paks II építését. Ez a választási esélyeit is tönkreteheti. Vagy kockáztatja Putyin bosszúját...
xlngx 2017.08.30 16:01:04
@atomic power 1986DucaDuca: Magyarorszag jelenlegi energia termelese kb. 7500 MW, ugyhogy nehezen kellene potolni 10000MW-ot.

"folyamatos energiatermelésre alkalmas és a kívánt mértékben szabályozható" Tehat azt mondod hogy csak gazeromuvet kellene epitenunk. Ertem.
xlngx 2017.08.30 16:14:53
@MACISAJT: Ez meg kulon kiveri a biztit nalam:

"Olyan ez mint a magyar gazdaság. Jönnek az agyonvert ballibák hogy Orbánék lopnak.Rendben.
Csakhogy közben a gazdaság is fejlődik, jut pénz béremeléstől áfa csökkentésig, "

Szerinted az rendben van hogy lopnak? Nincs rendben, sosem volt rendben, barki aki kormanyon van es lop annak mennie kell, barmi mastol fuggetlenul.
xlngx 2017.08.30 16:26:12
@7tom: Mar az elejen leirtam hogy a velemenyem az hogy kell Paks, csak nem biztos ekkora, ezt meg kellett volna vizsgalni, talan varni egy par evet. Es persze nem igy rendezni hogy egyszer a kedves vezeto elmegy Moszkvaba es hazajon egy titkozitott szerzodessel amit alairt.
Vannak a filmtörténetnek ikonikus alkotásai, azon belül pedig olyan szerepei, melyeket egyszerűen el sem tudunk képzelni, hogy más játsszon, mint akivel végül a mozi elkészült. Persze sokszor előfordul, hogy az adott színész csak a második (vagy sokadik) választás volt a szerepre,…..
Azt írja a Bors, hogy az RTL Klub "elvette" Sebestyén Balázstól a Celeb vagyok...ments ki innen! című celebszívatós-dzsungeles műsor vezetését, miközben valószínűleg az történhetett, hogy a tippünk szerint valamikor október végén, a Survivor után kezdődő reality forgatásánál az időeltolódás és a…..
Bevásárlás során gyakran tapasztaljuk, hogy a konkrét bevásárlási listánk ellenére nagyobb kosárral jövünk ki a boltból. A többletvásárlást rendkívül sok tényező befolyásolhatja (illatok, színek, kondíció stb.), így most kigyűjtöttünk 9 olyan trükköt, amit nem szívesen adnának tudtunkra a…..
xlngx 2017.06.27 10:15:24
@Doryyka: Csak mondom hogy attol hogy meg marha okosnak hiszed magad te is ugyanugy bedolsz a marketingnek. Fogadjunk te is siman impulzus vasarolsz neha, csak nem veszed eszre mert magadnak szepen bebizonyitod hogy miert van szukseg a meglatott arura. Siman megveszed a szebben becsomagolt arut, mert a csunyarol azt hiszed hogy gagyi. Siman te is beleszaladsz abba hogy akciosan van valami kiteve, ne adj isten melle van teve egy dragabb termek es persze hogy megveszed. Lehet tudatosan vasarolni, de akkor is hatassal lesznek rad ezek a dolgok. Csak vagy be ismered, vagy a nagy egodtol nem is latod at.
Ahogy azt korábban is megírtuk, három tévétől volt ajánlata a Mokka egykori műsorvezetőjének, hát az ATV mellett döntött, legalábbis ezt mondta a Frizbi mai felvételén, ha nem vágtak át minket az informátoraink. Ősszel kezd, ennyit tudunk, nem a reggeli műsorban ha minden igaz, hanem egy…..
xlngx 2017.06.22 09:42:03
@Tzp: A libsi jelzo egyebkent mit takar? kik kerulnek ebbe a csoportba ma Magyarorszagon?
A héten az easyJet is felpattintotta téli menetrendjének utolsó részét, most már mindenkinél lehet foglalni 2018 márciusig. Ezért, illetve mert elég sok kérdést kapunk arról, hogy mikor célszerű foglalni, mikor adják a legolcsóbban a szolgáltatók a jegyeket, most (noha már írtunk róla) a legfrissebb…..
xlngx 2017.05.02 07:34:39
@Sweetshark: Tehat Varadi urnak az lenne a munkaja hogy mindenki eletet jobba tegye azzal hogy a legolcsobban adja a repjegyeket, es ne foglalkozzon azzal amit a reszvenyesek elvarnak tole vagyis profitot termeljen es novekedjen. Eljen a szocializmus mi?
xlngx 2017.05.02 08:16:22
@Fillér B. Gusztáv: En most foglaltam husvetra Dubait es igen eleve magasabbrol indult, de az ar teljesen maskepp viselkedett mint ahogy szokott.
"A szovjet hidroelektronika büszkesége" - így hívták a világviszonylatban is hatalmasnak számító Szajano-susenszkojei vízerőművet. Míg egy napon el nem szabadult a pokol: az egyik aggregátor meghibásodása miatt a berendezés 920 tonnás teteje lerepült és elementáris erővel zúdult be a víz a…..
Aki magyar szinkronnal szereti Sherlockot, és nem Cumberbatch eredetei hangján, az jól figyeljen, mert egyszer mondom csak el: ma este 9-kor jön a Sherlock 4. évada az AXN-re. A 4. évad nekem nagyon nem tetszett, de ettől még simán lehet jó, sőt, az én egyik kedvenc sorozatom jelenleg a Designated…..
Ha volt elbaszott című sorozat a tévében, az a Prison Break volt, aminek első évada azzal ért véget, hogy a címben ígért szökés bekövetkezett, és utána meg nem volt szökés, csak menekülés, legalábbis a második, és ha emlékezetem nem csak, a negyedik évadban, mert az írók, akiknek az agya teljesen…..
Filmek a polcról Waterworld (1995) 2017.03.20 08:00:00
Ha minden idők legnagyobb bukásaira terelődik a szó, van egy film, mely azonnal beugrik a többségnek. Bár A mennyország kapuja vagy A kincses sziget kalózai elkészítésébe stúdiók rokkantak bele, az esetük mégse annyira közismert, mint a Kevin Costner főszereplésével készült Waterworld fiaskója. A…..
A Billions az a sorozat, amiben két ember olyan zsigeri szinten beütő, egymás iránt érzett gyűlölete hajt, amilyet rég nem láttam vagy tapasztaltam, utoljára tán akkor, amikor Urbán Flórián még az Újpestben tolta, és az egyik Loki elleni meccsen, Debrecenben, bemutatott a közönségnek. Na, utána volt…..