Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wine T. Ester

4609 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 15 legjobb újbor, sorrendben: Szentpéteri Borpince Kft.: Olaszrizling Válogatás Varga Pincészet Kft.: Aranymetszés Friss Sauvignon Blanc Prantner Ferenc: Szekszárdi Rose Eredet Pince: Kunsági Kékfrankos Rose Lajvér Borház Kft.: Szekszárdi Rose Cuvée Várszegi Pincészet: Irsai Olivér-Sárga…..
A világ második legjobb muskotályborának választották egy magyar pincészet borát. Jó eredményeket érnek el a hazai borok a nemzetközi versenyeken: a nemrég lezárult VinAgorán egyenesen taroltak a magyar borok, de a közelmúltban berlini és londoni megmérettetéseken is szépen szerepeltek. Aranyérmet…..
Jövőre hétszáz forinttal emelkedne minden ötven százalék-fokos pálinka fél literjének ára a népegészségügyi termékadó kiterjesztése miatt – tájékoztatta lapunkat Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke a Parlament felsőházi termében tartott idei Pálinka Országkóstoló Díjátadó gála után. Az…..
III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál A III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál megnyitóján a kecskeméti kiválóságok mellett, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke átadta megyénk legjobbjainak az elismeréseket. Bács-Kiskun megye fehérbora idén a Szentpéteri Pincészet -…..
Grand Champion (1): Mad Scientist – Cookie Monster Gyémánt Diploma (2-3): Fehér Nyúl Sörfőzde – Fehér Nyúl Apa Monyo – Boris the Blade 2017 Arany Diploma (4-7): Hopfanatic – Oatcake JuiceHorizont – Pilot Series #7 Coconut StoutFehér Nyúl Sörfőzde – Fehér Nyúl RISHop-Top – Double Check Ezüst…..
Konyári János lett 2018-ban a Borászok Borásza Konyári János, a balatonboglári Konyári Pincészet alapítója nyerte el a Borászok Borásza címet, míg a Borászok Barátjának a brit Caroline Gilby borszakértőt választották. Konyári János 2017 májusában hunyt el, így borásztársai…..
Balaton Open: kizárólag nők bírálták a balatoni pálinkákat Lezajlott a Balaton első, formabontó párlat és pálinka versenye Zamárdiban. A női bírálók határozottan, választékosan és profin értékeltek, így nem kérdés, hogy a kétkedések ellenére igazi siker lett a Balaton Open, amin csakis…..
Az alkohol ennyivel rövidíti meg az életünket     Két évvel is csökkenhet várható élettartamunk, ha hetente tíz vagy több pohár bort megiszunk - állítja egy új kutatás. Már naponta egy pohár bor vagy 5 deciliter sör is jelentősen megnöveli a szívbetegségekés a stroke…..
A magyar pálinkák megismertetésére gründolt 1,2 millió forintos költséggel honlapot a Földművelésügyi Minisztérium és a Pálinka Nemzeti Tanács. Valósággal isszák szemeink a kínálatot. A Nemzeti pálinkakiválóság program honlapja az aktuális Pálinkakiválóságok könyvének tartalmát jeleníti meg az…..
A pálinkák és párlatok aktuális szabályozási környezetét ismertetik   A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „A pálinkák és párlatok aktuális szabályozási környezete” címmel szakmai rendezvényt tart 2018. április 14-én Zamárdiban. A programról részletek itt olvashatóak. Az eseményen való részvétel…..
Teázó szőlőtőkék – ez lenne a jövő? Megkétszereződött a bio borászatok száma hazánkban az elmúlt pár évben, a magyar termelők többsége a bor minőségén szeretne javítani az újításokkal. A bio az első lépésük a természet felé, sokan már a biodinamikus gazdálkodás iránt is komolyan érdeklődnek.…..
Február végéig pályázható a szőlő szerkezetátalakítási támogatás Hektáronként 2,5-4 millió forintot kaphatnak a sikeresen pályázók a szőlőültetvények szerkezetátalakítási támogatására, amelyre összesen 45 millió euró áll rendelkezésre a következő három borpiaci évben. Most a…..
A szőlő-bor ágazat megújításáért fogtak össze A megállapodást csütörtökön írták alá a megyeszékhelyen. Újabb együttműködési megállapodással gazdagodott az Eszterházy Károly Egyetem, ezúttal a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Agrártudományi Kutatóközpontjával…..
Újabb nemzetközi elismerést kapott a díjnyertes magyar bor A Challenge International du Vin, Bordeaux és a londoni International Wine Challenge díjai után a Best Wine of the World 2017 borversenyen is díjat kapott a Patricius Borház aszúja – jelentette be a borház. A…..
180 éve született Mathiász János, a szőlő megmentője 180 éve született Mathiász János, szőlőbűvész. Ő volt az ,aki a filoxéravész idején a fertőzött területekről a kórokozómentes kecskeméti földekre hozta szőlőit. Továbbá munkásságával megreformálta a szőlőnemesítést, ezzel együtt pedig a…..
Aranyszínű szőlő miatt rendeltek el zárlatot Pécsen Növény-egészségügyi zárlatot rendeltek el Pécsen a szőlő aranyszínű sárgasága, betegség megjelenése miatt – tájékoztatta az MTI-t Lovász István, a baranyai megyeszékhely jegyzője. Lovász István közölte: a Baranya Megyei…..
Megalakult a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete Az egyesület borászai (Fotó: Geönczeöl Attila) Ünnepélyes keretek között alakult meg január 20-án Budapesten a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete. A tizenkét alapító taggal létrejött egyesület célja az anyaországon kívüli…..
Borszőlőültetvény telepítés támogatása Jelen felhívás célja kertészeti ágazat versenyképességének fokozására, új borszőlőültetvények telepítésének támogatásával. Az Európai Unió 2016. január 1-jén új szőlőtelepítési engedélyezési szabályozást vezetett be, amely már korlátozott mértékben…..
A hivatalos körök: Név: Maltman California Summer Ale Származási hely: Szlovákia Gyártó: Pivovar Karpat Forgalmazó: Ital Magyarország Kft. Összetétel: ivóvíz, búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő Alkoholtartalom: 4.7% Beszerzés helye: Tesco? ( kaptam); Beszerzés ideje: 2017 május (…..
A kötelező körök: Eltarthatóság 6 hónap Űrtatalom 0,5 l EAN kód 5998817520093 Alkoholtartalom 4,5% Ajánlott fogyasztási hőfok 5 C° Összetevők Víz, árpamaláta, kukoricadara, komló,antioxidáns:E224 Visszaváltható csomagolás igen A Borsodi Sör kiváló…..
Naplót kell vezetniük a borászoknak Módosult a szőlőfeldolgozáskor és a borkészítéskor keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatásos lepárlásáról szóló miniszteri rendelet. Egyebek mellett ezentúl termelési naplót kell vezetniük a borkészítőknek.   Bekerült a „termelési napló”…..
Kihirdették a Magyar Bor Nagydíj győzteseit Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el a Magyar Borszakírók Körének Magyar Bor Nagydíját.A Magyar Borszakírók Köre, amely két éve alakult és jelenleg 26 tagja van, második alkalommal teszi…..
Mennyit tudsz a pálinkáról? Pálinka ivók nagy tudás-tesztje Kiszámolom forrásom a https://profitline.hu/kalkulator/mennyit-tudsz-a-palinkarol..
Egy füzet, ami irányított kérdéseken és gyakorlatokon keresztül segít visszatekinteni az elmúlt évre és ami az álmokat célokká formálja. Ez a YearCompass, azaz éviránytű. Egy csapat fiatal 2012-ben hozta létre az évösszegző kiadványt, azóta pedig minden év végén egy nemzetközi mozgalom is indul a…..
IMPAKT Szepsy: A világ első számú bormárkájává kell válni SZEPSY ISTVÁN ÉS IFJ. SZEPSY ISTVÁN Különleges élmény volt Mádon, Szepsyéknél tölteni egy decemberi délelőttöt. Ritkán hallani ugyanis embereket olyan meggyőződéssel és hittel beszélni saját hivatásukról, mint apát és fiát, a két…..