Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Webota

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meleg, sima, tejes, olvadó tejkaramellás érzetű, gyönyörű, sötét céklalila színben pompázó oportókról álmodom – írta a törzsolvasó az egyik bejegyzés alatt, és én száz százalékig egyetértek vele. Régóta gondolom, kezdeni kellene valamit a portugieserrel. Persze…..
A sajtóközlemény annyira veretes magyarsággal íródott, hogy nem volt szívem a lényeget újrafogalmazni, inkább az eredeti szövegből metszettem ki részleteket: "A bor tudósainak alkotásait mustrálva a tudomány borát kereste az MTA elnöke által felkért, hivatásos…..
Akik nyomon követik boros életutamat, azoknak feltűnhetett, hogy a magyar vörösborok közül mostanában a szekszárdiak iránt mutatok élénk érdeklődést - lásd két tavalyi felfedezettemet is itt és itt. Lehet, hogy csak a példaértékű borvidéki összefogás miatt érzem azt, hogy…..
Webota 2010.10.10 08:46:28
Elérkezett a szokásos évi akció-szezon, kedvezményes árakkal próbálják a hiperek vásárlásra csábítani a borisszát. Engedmény ide vagy oda, nem minden olcsó, ami akciós, nem árt odafigyelni, ha árérzékenyek vagyunk - ezen szempontot, és a kínálatot is szem előtt tartva a…..
Múlt héten félbehagytam a rozébeszámolót, pedig a kóstolást még egy lendülettel sikerült letudnunk. Nagy meglepetéssel a második nyolcasban sem találkoztunk, mégsem fáradtunk bele annyira, mint előtte tartottunk tőle. A kitartóbbak (vagy türelmetlenül legörgetők) a poszt…..
Webota 2010.08.05 11:22:39
@borosember: a Feiszt, a Tringa, a Pálffy és a Gódor nálunk is a siker-rozék.
A szürkebarát szerintem nehéz fajta, nem könnyű belőle igazán jó bort készíteni. Igaz, a nemzetközi kitekintésem nem eléggé alapos, Elzászban például minden bizonnyal hatalmas pinot gris-ket is csinálnak. Egy egészen nívóshoz egy-két hónappal ezelőtt Bécsben volt is…..
Webota 2010.06.25 21:18:57
Eredetileg csak harangozni akartam, hogy a Riffel után újabb rizlingszerelem szökkent borkereskedésbe (mi több, egy kollégáé). Aztán ahogy a kínálatban próbáltam navigálni, rájöttem, hogy ismeretszerzésben és terjesztésben egyaránt elhanyagoltuk mostanában a német borokat. Az…..
Még valamikor télen hosszasan leveleztem egy olvasómmal, aki finom német rizlinget szeretett volna vásárolni Magyarországon, de sehogyan sem sikerült neki. Igen, tudom, hogy a Monarchia próbálkozott a Paulinshoffal, meg azt is, hogy a Vino Castillónál rengeteg beragadt akármi között…..
Megint kivetettem a hálómat egy számomra vadonatúj villányi termelőre, azt hiszem, az utóbbi időben Ruppert Ákos a legjobb találat. Amennyiben persze ezt egy bor alapján meg szabad állapítani. A mérnöki végzettséggel borásznak állt fiatalemberről természetesen írt már a Pécsi…..
Megroppant a rizlingodisszea íve. A tartós berekedés oka egyrészt az volt, hogy elkerültek a megrendítő élmények, másrészt ami megtalált, azt szerzőtársaim elírták előlem (Szászi Kabócás), más posztba aprítottam (Hollóvár), Losonci Bálintét pedig túl gyorsan ittam meg.…..
Elérkezett a nagy nap, amit már augusztusban beharangoztam magamnak nevezetesen, hogy egyszerre három Kabócást bontok. Ezek a borok huszonegyedik századi olaszrizling történelmünk legendájává váltak, még a legendákat izgalmasabbá tevő bizonytalan homály is körüllengte egy ideig…..
Szentesi József a garázsrajongók nagy-nagy kedvencévé vált az elmúlt fél évtizedben. A Maligán borétterem korábbi tulajdonosa tudomásom szerint nem olyan régen adta borászkodásra a fejét, de gyorsan befutott, mindenekelőtt a vájtínyűek körében. Én két éve találkoztam…..
Elöljáróban szögezzük le, hogy Magyarország márpedig fehérboros vidék. Ezt halljuk minden nemzetközi aranyorrútól, ezt visszhangozza a hazai borsajtó tekintélyes része, és - valljuk be - sok kóstolási jegyzet is egyre inkább a fehérek irányába löki a magyar borra szomjazó…..
Webota 2009.03.22 08:07:34
@lackó: a www.mywine.hu-n láttam 1350,-ért.
Webota 2009.03.22 09:28:56
Mint ígértük, mostantól havonta összegereblyézzük a kóstjegyeket, és egy jobbos linkre kiakasztjuk az elszámolást. A jegyzeteket valamelyest zsugorítottuk, de aki az egész vadvirágos posztra vágyik, az könnyen előkeresheti az eredetit. A magyarok ábécé sorrendben, a külföldiek…..
Webota 2008.11.16 08:43:13