Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RobinWarez

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kemény fagyok beálltában, és az ünnepek közeledtében bízhat a kormány. Ha nem az év végén fogadták el azt a több szempontból is felháborító törvénycsomagot a kormánypárti képviselők, akkor most komolyan kéne számolniuk azzal, hogy minimum a rabszolgatörvényt vissza kell vonniuk a magyar polgárok…..
"Európának és benne Magyarországnak az a biztonsági érdeke, hogy Mianmarból ne induljon ki ilyen több százezres migrációs hullám. Ezért Magyarország támogatja Mianmart erőfeszítéseiben, hogy úrrá legyen a jelenlegi helyzeten" - bírta nyilatkozni ̶a̶ ̶C̶R̶2̶ ̶p̶r̶o̶t̶o̶k̶o̶l̶l̶d̶r̶o̶i̶d̶ Szijjártó…..
Ahogy azt sejtettem, a címben említett írás, melyben egy joghallgató a magyar igazságszolgáltatást kritizálta, igencsak megosztotta az olvasókat. Most következzen egy bíró válasza. ..
RobinWarez 2017.11.01 20:29:50
@ötköb: Nem csak volt fogalmazók, jelenlegi titkárok pályázhatnak egy bírói helyre.
Kell kb. betöltött 30 év, jogi szakvizsga (ide kell a gyakorlat)...
Elvileg be lehet jutni az ügyészségről, a közigazgatásból, ügyvédjelölt-/ügyvédségből... stb.
RobinWarez 2017.11.01 20:40:34
@Surdablog: Szerintem nem a példák lényegesek, hanem az, hogy gyakorlatilag nincs "mérlegeléses" felmentés... Ha nem derül ki objektíven, hogy a vádlott ártatlan, 100%-os váderedményességgel elítélik...

Erre felé kanyagott a "móri mészárlás" egy szála. Ott azér a K.E.- t úgy sikerült jogerősen elítélni ebben a tökéletes rendszerben, hogy ahhoz a cselekményhez az ég világon semmi köze sem volt...
Az ügy az LB-t/Kúriát is megjárta.
Ha lenne halálbüntetés abban az ügyben egy ártatalan embert simán kivégeztek volna...

...Hogy jár el a rendszer egy lopás vétségében???
RobinWarez 2017.11.01 21:38:05
@Surdablog: Nincs olyan, hogy "tuti ügy"...
... Ha igazad lenne és egy ember objektíven tudna dönteni egy büntetőügyben, sehol a világon nem lenne szükség ügyvédre, bíróra, felebbezésre, rendkívüli perorvoslatra...
(Valamiért minden civilizált országban úgy gondolják, hogy "ezek" kellenek.)
...Sőt emberre sem lenne szükség. Készítenének egy ítéletgépet, betolnák a "tuti ügyet" és a gépből kijönne egy ítélet... Szevasztok... Olcsó, tiszta, nincs reklamáció, szubjektív elem...

Nagyon régóta könyveket írnak arról, hogy ez miért nem jó így, de ezt gondolom mind a ketten nagyon jól tudjuk :)

Egyébként annak mi az értelme, hogy csak "tuti ügyeket" visznek a bíróságra???
Meg szeretnék kímélni a bírókat a döntés, a felmentés terhétől???

Mi értelme lenne annak, hogy a nem tuti, mondjuk 80%-os ügyeket nem a bírói döntéshozatali rendszerre bízzák???
Ezek szerint egy csomó bűnözöt csak azért hagynak eleve futni, mert valaki, egy darab ember, az előadó ügyész úgy ítéli meg, hogy az ügy nem tuti, nem 98%-osan váderedményes :)
Bár a "méret nem minden", ha a következő turisztikai nevezetességeknek nem néztetek pontosan utána, könnyen lehet, hogy csalódni fogtok a nagyságukban. Nem tagadom, én is jártam már így. Most következzen az a 10 látnivaló, amitől nagyságilag mindenki kicsit többet vár...   © Bored Panda Mona-Lisa,…..
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
Ha agyonvernek sem tudok annál furcsább tévéműsort elképzelni, mint azt, amiben két totál ismeretlen, komplexusokkal küzdő átlagember úgy házasodik össze, hogy szó szerint az oltár, na jó, anyakönyvvezető billegő asztala előtt látják egymást. Az egész szituáció egy kisebb agyrém, a vakrandik…..
RobinWarez 2017.04.29 15:07:38
@penna: ...és ha a "házasulókat" a házasságkötés előtt egy hónappal együtt CSUKJÁBAN viszi a stáb az anyakönyvezetőhöz? :) Külön-külön leveszik a csukját, az anyakönyvezető megnézi az irataikat, aláírják a jegyzőkönyvet és kész! Nem látták egymást, de bejelentkeztek...
Elképesztően lélekölő lehet a TV2-nél szórakoztató műsorokkal foglalkozni, programmingot tervezni vagy eladni a sajtónak az újabb és újabb bukást, és ezt azért mondom, mert megnéztem a tegnap esti nézettséget, és kivert tőle a víz. Ha a TV2-nél melóznék, sírnék is, mert iszonyatosan frusztrálna,…..
RobinWarez 2017.03.28 13:42:29
@aribarika: Azért objektíven a TV2-ről nehéz azt mondani, hogy nem az adófizetők pénzéből finanszírozott/szétlopott kormánypropaganda médium... és emiatt egy csomó embert kiver tőle a víz, bármit is adnak... Jó OK, tudom lbsi', bolsi', bibsi', gyíkember... stb...
Kiss Tibi, a Quimby formáció énekese és egyben az egyik legismertebb magyar, nemzeti érzelmű énekes, dalszerző. A Simics(ka) -akit nem becézünk-, által vezetett HírTv műsorvezetője, Alinda behívta egy interjúra. A beszélgetés nem várt fordulatot vett és Kiss Tibi méregfogaival beleharapott abba a…..
RobinWarez 2017.03.17 16:50:02
Hujber Ferenc újabb ámokot futott a Mokkában, viszont a ma reggeliről már világosan kiderült, hogy csak egy szopatás az egész, összefüggéstelenül beszélt mindenről, ami eszébe jutott, vallás, Orbán a magyarok királya, a fehér király, a fekete király, mittudomén, aztán jött egy vízió is, Eurovízió,…..
RobinWarez 2017.03.14 12:23:32
Úgy tudjuk, Pachmann Péternek ténylege elege lett a Tényekből, pontosabban abból a vállalhatatlan izéből, amivé Kökény-Szalai Vivien vezetése alatt lett a műsor (ami ugye eleve nem indult BBC híradói magasságokból, csak a tisztánlátás végett) és hamarosan feláll a műsorvezetői székből. A Mokkában…..
RobinWarez 2016.12.17 20:42:42
Teljesen érthetetlen, miért van betojva a teljes magyar kormányzat a Sátántól Soros Györgytől, a rejtőzködő magyar milliárdosok egyikétől, hiszen a palinak alig van annyi pénze, hogy a leggazdagabb magyarok 100-as listájára valahogy felférjen. Hatmilliárd forint, ennyi pénze van csak, ebből…..
Egy dolgot szoktak látványosan elfelejteni a tévés kreatívok: attól, hogy valaki ún. közepesen híres köcsög, még nem biztos, hogy vicces, az pedig korántsem tuti, hogy ha a párja is bekerül egy műsorba, akkor ő is vicces lesz. Ezért veszélyes műfaj a celebpáros vetélkedő, és többek között ezért sem…..
RobinWarez 2016.05.03 12:57:25
@VogelZsigmond: ...és ha ateista vagy, esetleg muzulmán..., vagy zsidó... és ott az Újszövetség'...
  Beth Morris, az idei brit The Voice egyik végső esélyesének tartott versenyzője a műsor élő negyeddöntője előtt távozott a produkcióból másodmagával, írja a brit sajtó. A Telegraph szerint Morris önként, könnyek közöt hagyta ott a műsort Chloe Castro társaságában, más források szerint…..
RobinWarez 2016.03.28 23:37:34
Azonnali hatállyal távoznia kell Vujity Tvrtkónak a TV2-től, írta a Blikk, majd az információt később a műsörvezető nekünk is megerősítette, időközben pedig a Facebook-oldalán is posztolt róla. "Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik!" (részlet a Linda c. filmből)KÖSZÖNÖK MINDEN SZÉPET ÉS…..
Kérem szépen, jövőre az RTL tavaszát A farm, az őszét az új Való Világ határozza majd meg, megint lesz két reality egy évben, örülhetnek a hogyvoltolvasók és a műfaj rajongói, akiknek jó, ha 5 valóságshowmentes hónapjuk lesz 2016-ban. A mai bejelentés mögött az állhat,…..
A legnagyobb botrány, hogy nincs botrány. Már bocsánat, de menjen a picsába a Videoton, meg az egész magyar futball. Miért nem akadt itt senki, a pótselejtező óta sem, aki feltette volna az egyetlen releváns kérdést, nevezetesen, hogyha Kleinheislert (állítólag) a magyar futball…..
RobinWarez 2015.12.06 15:39:46
Idén az MLSZ úgy döntött, hogy fordulónként csak két mérkőzést ad a magyar labdarúgó NB1-ből, hiszen ettől majd többet járnak a családok a frissen felépített stadionokba. Ez olyan jól sikerült, hogy az NB1 átlag nézőszáma alig éri el az kétezret. A nemrég indult állami…..
RobinWarez 2015.12.04 17:28:35
@Vincenzo6: A "csupaszív csákváriak" is 100 milla feletti állami pénzt kapnak évente... (gugli') ... :(
Elfújtuk az ünnepi gyertyákat: pontosan 100. alkalommal ült össze múlt héten a Kecskeméti Törvényszék a BKV-per tárgyalása alkalmából. A három és fél éve tartó per kerek évfordulójára különleges meglepetést tartogatott Homonnai János, a Központi Nyomozó…..
Fiatalokat áldozatul ejtő halálos betegségek. Az élet mocskos igazságtalansága, a sors talán leggusztustalanabb, legtorzabb módon morbid szemétsége, amit csak el lehet képzelni. Kezdetük előtt véget érő életek, fájdalommal és félelemmel töltött aranyévek. Tavaly egy inkább a…..
A szelfik túlnyomó többsége teljesen veszélytelen, a műfaj alig több mint egy évtizedes történetéből azonban  kiderül, hogy vannak, akik bármit bevállalnak a népszerűség érdekében. Egy izgalmas háttér ugyanis rengeteg kattintást hozhat, és sajnos egyre többen vállalnak…..
RobinWarez 2015.07.28 22:37:47
@RobinWarez: + elsőre a Cabo da Roca
"óceánparti hely"...