Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sade Bárki (törölt)

0 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyenek is az „Új erő” külpolitikai elképzelései és törekvései? Egyáltalán: vannak-e ilyenek? A kérdésnek különös aktualitást ad, hogy október 24-én a Jobbik nemzetközi együttműködési megállapodást kötött négy nyugat-európai radikális és/vagy…..
Sade Bárki (törölt) 2009.11.24 14:05:45
@Suum Cuique: ez mekkora hazugság. a muszlim bevándorlók nem a demokratikus baloldali pártok hívására jöttek, hanem a kibaszott (természetétől fogva militarista, önző) nagytőke hívására. tény, hogy a baloldal kaszál belőle, de éppen a jobboldali karakterű kapitalizmus importálta ezeket a népeket. másrészt kurvára nem a hagyományos baloldal kaszál,hanem a bevándorlók szavazni hajlandó csekélyke része a radikális szélsőbalnak jelent potenciális szavazóbázist. és még egyszer, ez nem demokrácia. ami európában van, az nem demokrácia.
Sade Bárki (törölt) 2009.11.24 14:32:53
@orient: viszonylagos? úgy érted, megvannak a díszletek? ez tény, viszont a bekerülési szintek magasra toltak, a közmédia érdekszférák által kontrollált, ergo szűrten csak az elit apró véleménykülönbségei jelennek meg, visszahívhatóság lényegében nincs, stb,stb. de ok, nevezzük viszonylagosnak. ilyen alapon viszont a jancsi bácsi diktatúrája is viszonylagos demokrácia volt.
Sade Bárki (törölt) 2009.11.24 14:51:05
@Nazareus: én megtapsolnám, meg hát!
amúgy húha, a jobbik észrevette, h itt minden szar, mekkora érv mellettük. Naza, akkor miért nem az lmpnek tapsolsz, azok is pont ugyanezt mondják: az utóbbi 20 év politikusai gecik, el kell őket számoltatni és meg kell szüntetni a korrupciót.
mindenki tudja, h ez így szar, választani az alapján kell, amit ők ajánlanak alternatívaként.
olvastad a fenti cikket? hát a jobbik programnak csúfolt legendáriumát? 8%-os GDP arányú mezőgazdaságból mekkora növekedést lehet biztosítani, a területek növelése nélkül? a maradék 92%ot meg elüldözzük? igen, a kkv-k nagy része közvetve v közvetlenül a multiknak szállít be. a jobbik koncepciója minden téren igazi tragédiához vezetne hatalmi helyzetben, amihez képest a mostani helyzet menyország.

szerintem amúgy ezt pontosan tudod, csak a kognitív disszonancia feloldása rángat:(
A Radiosite.hu értesülései szerint a Sláger Rádió folytathatja a sugárzást a Rádió1 12 frekvenciáján, miután a héten aláírta a kétmilliárd forintos adásvételi szerződést a Rádió1 tulajdonosa az amerikai Emmis Communications-szel. A portal úgy tudja, hogy a Rádió1…..
Sade Bárki (törölt) 2009.11.06 16:23:27
@Fedor: vazze, ha ez igy halad, a lelkes rádiótüntetők lassan MÁJUSFÁKAT állítanak a kocsi tetejére:D:D:D
Sade Bárki (törölt) 2009.11.06 16:25:11
@kispista2: tök olyan, mint az a táncolós, székkivevős játék. amikor a zene megáll, mindenki máshol ül és csak egyvalaki esik ki.
w Turulfarhát 2009.10.27 07:00:00
„Hát tudd meg, ez az ember feltalálta a halandzsanyelvet. Értelmetlen szavakat kever bele a mondatba, és amikor az ember félig megőrült, hogy nem érti, öt koronát kér kölcsön.” Karinthy: Halandzsa Lesz bevásárlóközpont, nyugtatta meg Vona Gábor azokat, akik a Jobbik…..
Sade Bárki (törölt) 2009.10.27 21:10:21
@bogárka73: nácik? ki beszélt itt nácikról? ezt hívják tán freudi elszólásnak?
Sade Bárki (törölt) 2009.10.27 21:15:42
@6.Lenin: engem ne moss össze a jelenlegi hatalommal, semmi közöm hozzájuk és magam is örülnék, ha eltűnnének végre. csak nem szeretném, ha a helyüket még nagyobb gazemberek vennék át. nyilván te sem szeretnéd.. vagy igen?
Sade Bárki (törölt) 2009.10.27 21:20:26
@pollio: végre valaki, aki különbséget tesz az áruházláncok és a gyártók között.

mg: azért kiváncsi lennék arra, hogy mégis mit produkálna egy bezárkózó ország mezőgazdasága. persze, oroszország.. na igen. velük negyven évig nagyszerű volt a kereskedelmünk, ma is azt nyőgjük..
Értitek, kiderült, hogy én egy egész baráti társasággal levelezgetek amúgy, ami mellett az kismiska, hogy beteg is vagyok.  A kép innen  A kiegyensúlyozott, teljes életet élő nő és egy beteg Superman története, avagy amikor a vesszőt is félre lehet…..
Nem akarok demagógabbnak látszani a szükségesnél, de abban talán az olvasók túlnyomó többsége egyetért, hogy egy önkormányzat kertvárosi övezetben csak és kizárólag amiatt jelölhet ki fizetős parkolási övezetet, hogy valaki ebből pénzt lophasson. A II. kerületi…..
Octavia sokkal bátrabb, mint akár a Homár, akár egy tigriscápa, akár Chuck Norris: nem elég, hogy képes volt öt azaz 5 forint borravalót adni egy pizzafutárnak, még ő van felháborodva, hogy a futár ezen dühöngött, és képes anális kínzással fenyegető levelet írni az Il…..
Tényleg sokat láttam, de ilyet még nem! A Béla király úton nőttem fel, a miniszterelnöki rezidencia szomszédságában, és utcabéliként a többi gyerekkel együtt kedvenc szórakozásunk volt megszámolni az érkező delegációkban haladó autókat. A leghosszabb  konvoj Margaret…..
Sade Bárki (törölt) 2009.09.07 17:57:00
@énis: ne haragudj, de ez szimplán hazugság. soha nem mondott ilyet egyetlen médium sem, hogy aki fidesz gyűlésre megy, az náci szimpatizáns. ha igen, mutasd meg, hogy hol, egyébként csak egy újabb fidesz hazugság, amikből tele a padlás.
Sade Bárki (törölt) 2009.09.07 17:59:04
@énis: "Ez olyan, mint amikor egy melegre azt mondod buzi, megsértődik (jogosan)" - áhá, értem, akkor ezek szerint csupán valami kis empatikus eufemizmusra van. legyen mondjuk akkor a széljobbos "nemzeti radikális". nomármost, a meleg és a buzi nem ugyanazt jelenti?
Sade Bárki (törölt) 2009.09.07 18:04:28
@Sade Bárki: "szükség"
Nyári időszámításunk alatt a történetek váratlanul, derült égből villámcsapásként érkeznek. A rend szeptemberben áll vissza. Sziasztok!   A blogolásban eléggé új avgyok, azonban a szakításban már eléggé "tapasztaltnak" mondhatom magam. A következő…..
Minimum a hónap kalandja esett meg Gergővel. Olvasónk - magyar internetezők tízezreihez hasonlóan - nemrég belebotlott az Aranylinkbe, ami alatt Horálki János extrém túravezető weboldala lapul. Ha nem ismernék véletlenül, János, a netes híresség olyan komplex túravezetést kínál…..
Sade Bárki (törölt) 2009.07.08 15:30:41
@Sade Bárki: persze érdemes bekukkantani a túravezető novellái közé is, ááááááá, kurva jó:D:D:D

"Éva gyorsan odament a kunyhóhoz. Benézett. A kunyhóban láthatólag senki nem volt. Annyira fel volt zaklatva az Éva, hogy gyorsan kifeszítette a kunyhó ajtaját és belépett. Hirtelen nagyon megijedt! Mert a kunyhó tele volt patkányokkal. Uristen!! Patkányok!! - sikoltozta Éva. De már nem volt ideje kimenekülni, ezért inkább a patkányok közé vetette magát. Sikoltozott, kiabált, annyi patkány volt körülötte. Akkor látta meg Éva, hogy a patkányok egy darabokra szaggatott férfi holttestét cincálják, falatozzák.

Ezt a férfit is az erdei szőrny tépte darabokra - gondolta sokat sejtetően az Éva. Tudta azt hogyha nem talál ki valamit nagyon gyorsan akkor rá is ez a szőrnyű sors vár. Érezte nagyon a végzetét.
"
Persze a netes profil oldalán volt egy zavaró mondat: „Nem azért vagyok itt, mert bármi bajom lenne” Azért ez akkor is kicsit furcsa volt, de átléptem a dolgon.A kép innenSziasztok!Sokáig vaciláltam, hogy megírjam-e a sztorimat, végül úgy döntöttem leírom. Bár…..
Sade Bárki (törölt) 2009.07.02 10:13:05
@HanSolo: pontosan. azok a srácok, akik nem veszik az apró jeleket legalább azokat vehetnék, h 7 randin keresztül "nem tört meg" az adott "nőstény". ez már kínzás vazze.. kínszenvedés volt olvasni:(
Sade Bárki (törölt) 2009.07.02 10:18:48
@Burgermeister: max 3...
Sade Bárki (törölt) 2009.07.02 10:21:57
@Szelid sunmalac: előfordul, de akkor nem jön ide sajnáltatni magát az ember kicsi fia.. de komolyan, legyen már a férfi: férfi!

mostantól fogva, aki nem férfi, az nő!!!!... :D
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
Sade Bárki (törölt) 2009.06.10 09:14:18
@blasiuss: "nem váltogatom a pártomat" - akkor neked semmi közöd a demokráciához, egy örök tartóelem vagy csupán, ami mindig ott van és rendelkezésre áll.

"szánalmas próbálkozás az LMP, pedig jók az üzeneteik " - miért szánalmas az LMP?
Sade Bárki (törölt) 2009.06.10 09:18:36
@sertésmájkrém: :D:D:D

ezt a drámai önvallomást, gratulálok!
szép volt, tényleg és érthető is, Miskolc mellett nincs más választás, liberális akartál lenni, de inkább fasiszta lettél, apám, ezt IDÉZNI kéne. nem küldöd el a Kurucinfónak? címlapsztár is lehet még belőled.
w A kocka el van vetve 2009.06.04 00:45:00
Seres Mária ötszázezer aláírást szedett össze a képviselői költségtérítésről szóló népszavazáshoz. Az azért már koppan, amikor az asztalra csapják: ennyit a szociális népszavazásnak se kalapoztak, pedig az aztán... szociális volt. Még súlyosabban koppan attól, hogy nem…..
Sade Bárki (törölt) 2009.06.04 16:17:11
@simonmondja.: az lmpnél azért kiváncsi ennék a fideszes előéletekre:)
Sade Bárki (törölt) 2009.06.04 16:26:49
@Sade Bárki: bár teszem hozzá, tényleg nehéz ma olyat találni, akire nyugodt szívvel szavazhatunk. ha meg nem megyünk el, meg fehér kocka, pina, mackó, stb, akkor matematikailag azzal is segíted valamelyik jelenlegit.
Az a helyzet, hogy megvannak. Egészen pontos és biztos számot még nem tudunk mondani, valahol 23 ezer környékén jár a leellenőrzött, csomagolt és a széfbe átküldött cédulák száma, de izgulni már nem kell, ezt egészen pontosan és biztosan meg tudjuk mondani. :-)Ami még van, azt…..
Sade Bárki (törölt) 2009.05.07 11:12:45
@zhen: ?????????????

mit jelent az, h "mi" nem akarunk?
ki a "mi"?
Sade Bárki (törölt) 2009.05.07 11:17:48
@KA_Steve: respect
Sade Bárki (törölt) 2009.05.07 12:02:28
@Improver: valid comment, habár fontosnak tartom megjegyezni, h a politika nem attól lesz más, ha a cédulagyűjtő aktivisták úgy beszélnek innentől, mntha tojásokon lépkednének. értsd meg, h ez itt nem egy pártkiadvány, hanem egy eklektikus, minden segítő (és nem segítő, mert nyitott fórum) véleményének, kommentjeinek helyt adó fórum. és ha én pl szadinak, szadesznek hívom az szdszt a mindennapokban, negédes és őszintétlen lenne itt hivataloskodni.

az elmúlt húsz év politikai közbeszédét éppen a PC kultúra verte bilincsben, ennek láthajtuk az eredményét - legjobban éppen az szdsz háza táján.
soha többé pc-t, a tartalom számítson végre és ne a forma.
Szülői munkaközösségünk jeles tagjának beszámolója. Minden azzal kezdődött, hogy fordítva vettem fel a trikómat. Valószínűleg ez hozta meg a szerencsémet. Tulajdonképpen csak a könyvelőmhöz akartam menni, meg a bankba és postára, de hogy ebből mi lett, azt alább…..
Sade Bárki (törölt) 2009.05.01 12:56:36
@Wahun:

figyelj, mielőtt lehülyéznéd az egész lmp tagságot, sőt, az egész országot, ha jól látom - a hszem rólad, neked szólt:)

az olyan emberekről, akik azt szokták mondani: én nem teszek ugyan semmit és nem segítek, de elvárom, h a pénzemért/figyelmemért pontosan úgy ugráljanak, ahogy fütyülök.

a te hszed is rólad szólt, valamiféle sértettség nehezedik rád, próbáld meg feloldani. azt akarod, h jobban menjen? akkor hívd fel az arcot, aki megadja a mobilját. nem tetszik a program? akkor menj el azokhoz, akik csinálják. ez ennyire egyszerű. és tényleg!

a beszámoló hőse a törvény betartása mellett beszélgetést kezdeményez a járműveken, utcán, stb. mi ebben az erkölcstelen? nap, mint nap ezer szórólapot nyomnak a kezedbe, mindenféle kisegyházak térítői szólítanak meg, páran még a lakásodba is becsengetnek. mi a rossz abban, ha melléd ül valaki és megkérdi: "hallotta.. lehet más a politika?"?

persze sokkal kényelmesebb lenne leuralni a kertévé reklámidejét meg óriásplakátokba burkolni a várost, h az amúgy fair program publicitást kapjon, de ahhoz gyomorforgató kompromisszumokat kellett volna bevállalni és ez a párt ezt nem tette meg.

minden egyes nyilvános megnyilatkozás a fórumokon hozzátesz vagy elvesz a dologból. segítheted azt vagy ronthatod. számít, h mi a véleményed, számít a kritika, de számít a szándék is, ami alapján megfogalmazod. jobbítani akarsz, h nyugodt lélekkel szavazhass? vagy demonstrálni akarod valami más mellett érvelve, h na tessék, ez is szar?

tudod, én nem vagyok tagja sem lmpnek, sem a humapártnak. egyszerű, mezei állampolgár vagyok, aki munka mellett úgy döntött, h beszáll ebbe, mert szimpatikusnak tartotta a programot, az embereket és ha demokrácia, akkor egyértelműen a részvétel mellett dönt. az én motivációm egyszerű, lelkiismeret-furdalásom lenne, ha az ország elsüllyedne, miközben nem csinálok semmit vagy max a karosszékből osztom az észt.
Sade Bárki (törölt) 2009.05.01 14:14:11
@Wahun: még mindig nem látod? a mi vitánk két "fogyasztó" vitája, két választópolgáré. az első azon dolgozik, hogy nyugodt lelkiismerettel szavazhasson, a második meg azon, hogy folyvást bizonyítsa, mennyire rosszul választott az első.

te azt mondod, ne lepődjek meg, ha beverik a képemet a politikai véleményemért. én azon dolgozom, hogy ezen mindenki "meglepődjön", még te is.

te azt mondod, nem merünk felvállalni bizonyos dolgokat, én azt mondom, merjél te is felvállalni bizonyos dolgokat (véleményedet, szándékodat, preferenciádat, személyes sérelmedet), mert az őszinte és előre visz.

te azt mondod, szivességet teszel, amikor "ránk" szavazol, én azt mondom, ne szavazz szivességből! szavazz arra, akire csak akarsz, ugyanis nekünk már az is nagyszerű, ha a választópolgár elmegy szavazni.

te azt mondod, ne jöjjek azzal, hogy tiszta múltú vagyok, én pont azon dolgozom, hogy a jövőm is tiszta maradjon.

mert ha nem tetszik valami, akkor odamegyek, megmondom, szólok, kikövetelem azon az alapon, hogy segítek. érted már?

ha nagyon nem akarsz arra menni, amerre mi, akkor kezd azzal és úgy a véleményed is a helyére kerül, ha pedig tetszik, de vannak kétségek, akkor adj ennek hangot, fogd meg a kinyújtott kezeket, mert az úgy segítség.
Sade Bárki (törölt) 2009.05.01 14:18:49
@Will-O-The-Wisp: voltak hibák, gyanús is lett volna, ha nem lettek volna.

CM- ezerszer kibeszélt dolog
video- a végén szerintem még jól is sült el

de számomra ezek a hibák az amatőrizmust jelezték és ez nemhogy eltántorított volna, de megerősítette bennem a hitet, hogy jófelé megyünk.

mert aki az elmúlt 20 év politikai közéletéből kimaradt, mert dolgozott, tanult, az amatőr. na, én meg pont olyanokat kerestem, akik az elmúlt 20 év poltiikai közéletéből kimaradtak:)
Még sose hatódtam meg egy darab fecnitől. Egészen tegnap estig.   Az egész papírgyűjtés ott kezdődött, hogy kb. másfél hónapja regisztráltam interneten, hogy az LMP-nek adom a saját cetlimet. Láttam, hogy rákérdeznek, tudnék-e többet is hozni. Gondoltam, a szűk család…..
Sade Bárki (törölt) 2009.05.01 12:59:10
"Ma a szemiotika prof hozott 3 cédulát, ez se kutya. én meg be voltam tojva, h mit akarhat tőlem... :)" (Karma Gedeon, kommentelőnk)  Együtt sikerülni fog! :)..
Sziasztok, megint voltam kopogtatni, de most nem sikerült olyan jól, pont egy olyan lakótelepet választottunk, amit már az összes párt le rabolt, így a lakók kissé ingerültek voltak. Nem tűnt túl hatékonynak, úgyhogy aránylag korán le is álltunk, gondoltam nincs még késő…..
Sade Bárki (törölt) 2009.04.23 23:13:33
@Sade Bárki: amúgy ez tényleg mekkora ötlet.. a völgyhíd alá menni és völgyet ásni, hogy eltüntessük a nyilvánvalóan közbeszerzési korrupcióra gyanút adó beruházás visszásságait:D
Sade Bárki (törölt) 2009.04.24 10:36:20
@pirxx: vagy ha elég mélyre ásunk, lehetne ott kőröshegyen MÉLYGARÁZS:D
Szombaton délután a Dunakanyarba, az ország egyik legszebb falujába megyünk, hogy tiszta levegőn, barátságos környezetben, és ugyanakkor a lehető leghasznosabban töltsük egymás társaságában az időnket. Este hatig-hétig várhatóan végzünk, utána séta és szabad foglalkozás.…..
Sade Bárki (törölt) 2009.04.24 00:34:53
@Unchangingness: te inkább gyere velem a kőröshegyi völgyhíd alá völgyet ásni. igenis mindannyiunk kutya kötelessége, hogy az elmúlt húsz év vitatott közbeszerzési ügyeinél ezeket a nyilvánvalóan csip-csup támadási felületeket befedjük. ha egyes emberek azt kifogásolják, hogy nincs völgy a völgyhíd alatt, akkor nem az a megoldás, hogy zúgolódunk és beállunk abba a sorba, ahol a kormányunk munkáját kritizálják. völgyhíd völgy nélkül? akkor lesz völgy!
alterglob Fájni fog bazmeg 2009.04.21 15:00:00
Az állami beavatkozást elfogadó és a szabadpiacok elsőségét hirdető iskolák harca inkább politikai-ideológiai, mintsem tudományos vita.  A válságkezelésre többféle lehetőség adatik, a Bajnai-csomagnak van keynes-i alternatívája, és a választás közöttük ideológiai…..
Sade Bárki (törölt) 2009.04.21 21:55:59
@Kopi3.14: gyártókat, gyártókat ide, egy kis levegőt a félájult költségvetésnek..
Sade Bárki (törölt) 2009.04.21 23:49:52
@Kopi3.14: azok is gyártók, kínai multikról beszélek. huawei pl.
Sade Bárki (törölt) 2009.04.22 16:32:39
@Kopi3.14: köszönöm a figyelmeztetést, ezentúl vigyázni fogok a fogalmazással, h a kínai championokat nehogy szatócsboltosoknak értsd:)
Reggel óta bent ülök az Andrássy 77-ben, az LMP Irodában, és határozottan gyakrabban jönnek cédulákkal. Úgy tűnik, hogy talán beindult valami. Csak ide 11:00-tól 14:05-ig, azaz mostanáig 100 cédula futott be!Két fajta hibára figyeljetek a kitöltésnél:1. A személyi azonosító a…..
Sade Bárki (törölt) 2009.04.20 18:22:05
@rocksztar: most látom...:D

hát.. örüljünk, h csak ennyit kaptunk ezekért a videókért, ez még talán nem a kiszel tünde level, de sebaj:)

akkor is meg kell lennie!

amúgy van egy ötletem. az index címlapon levő bejegyzés nem gáz, inkább használ. lehet még kurvagyorsan videót csinálni?
Sade Bárki (törölt) 2009.04.21 16:24:24
@weisz manfréd huba: a jobbikos tizet ér, nekem is van egy:)

mennyire nem lennék most mszp-s cédulagyűjtő..

Eddig eléggé hallgattam ezen a listán, illetve hülye kérdéseket tettem fel.De most asszem itt az ideje, hogy írjak. Harcostártsak! Aki él és mozog és szabaddá tudja magát tenni a hétvégén, az menjen le falura. Persze nem kell ehhez megvárni a hétvégét sem. Nem kell messzire…..
Sade Bárki (törölt) 2009.04.21 16:17:19
@magdinagyi: a lakótelep már szerveződik:)
igazad van, bár a videóban én látok még lehetőséget!
Megosztom veletek, mert szerintem zseniális ötlet: B. mamája azt találta ki, hogy meghívta a barátait egy kopogtató-bulira. Egyrészt, hogy ne kelljen százfele rohangálni, másrészt, hogy azok, akik odaadnák, tudjanak vele/velünk kicsit beszélgetni. Én is csinálok egy ilyet…..
Sade Bárki (törölt) 2009.04.20 14:02:47
Kettős Mérce Kispártokat! 2009.04.06 17:36:00
Elérkezett április 7, vajon minek az ünnepe?Fogalmam sincs, nem vettem kincses kalendáriumot, de azt tudom, hogy ez az a nap, amikor megérkeznek az első EP választásos kopogtató cetlik. Most tarthatnánk értekezést arról, hogy mennyire rossz ez a rendszer, de maradjunk annyiban: a 2 nagy…..
Sade Bárki (törölt) 2009.04.15 17:27:03
@Herr SturmLiberator: kurva jó írás így hozzászólásként is:)

"A dolgok rendes menetét megfordítva a pártszakértők nem azért vannak, hogy józan döntésekkel segítsék vezéreiket, hanem hogy udvari hoppmesterként beszólogatva, lasszóval fogott érvekkel támasszák alá dicső fönökük újabb grandiózus hadoválásait."

A látogatók értékelése alapján a Kongregate legjobb játéka a GemCraft, ami a KMK toplistáján is benne van az első háromban. A tower defense játék nagy sikert aratott más oldalakon is, stratégia kategóriában jelölték az idei Flash Gaming Summiton. Kevesen tudják, hogy a program…..
Sade Bárki (törölt) 2009.04.15 12:22:36
@Yakk: osztom, igaz! remélem, h sikeres és gazdag ember lesz belőle.