Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emmuskacica

198 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sziasztok na pacsi mindenkinek, elkezdtem irogatni fel egy jegyzetbe erdekessegeket Kubarol amit utkozben latok es tapasztalok. Ugyhogy eloszor leirom ezeket az erdekessegeket aztan majd azt hogy mit es merre csinaltam ott.Kulon akarok majd irni a kozlekedesrol meg arrol hogyan huzzak le a…..
Az itthon toltott 3 honap alatt az elejen porogtek az esemenyek. Volt egy fergeteges Zorall sorolimpias legenybucsu ocsemnek, amelyet kisse bearnyekolt a szopofantom.             Aztan volt egy meg nagyobb buli a lagzin, ami egy sima bogracsozasbol notte ki magat 96 fos buliva. 13kor…..
Mielott magyarhon fele vettem volna az iranyt meg csinaltam egy megallot Dussiben hogy meglatogassam a baratokat es elhozzam az oltonyomet ocsem lagzijara. Pont aznap mikor megerkeztem szuletett Levente baratom sokadik gyermeke ugyhogy kapasbol tejfakasztoval kezdtunk a Rajna-parton: Remelem a…..
Furebol egy viszonylag laza par oras setaval jutottunk el Sangalle-ba, amit oazisnak is hivnak mert egy szep zold terulet az amugy eleg kies kanyonban. Az uton mar ki voltak huzva ilyen baromi nagy atmeroju csovek a kesobbi vizelvezeteshez, ezeket remelem majd elassak mert igy elegge rombolta az…..
Miutan elozo nap jol kiaztattuk magunkat nekivagtunk a terkepen hatoras turanak Fureba ami egy kis falu valahol a kanyonban. Haaaaat az elso fel ora eleg fajdalmas volt, vegig csak felfele kellett menni, ki is vette az emberbol a reggelit egybol. Az osvenyen viszont egy darab turistaval nem…..
29en folultunk egy buszra Arequipabol es lementunk Cabanacondeba, ez megint volt azert egy kb 6 oras ut, a busz tele volt turistakkal...Cabanacondebol indulnak a turautvonalak a Colca canyonba es a kozeleben talalhato a Cruz del Condor is. Az abszolut felkapott szallashely Cabanacondeban a Pachamama…..
Copacabanabol egy hosszu buszut es egy buszcsere utan Punoban megerkeztunk Arequipaba, a feher varosba (a hasznalt vulkanikus epitoanyag szine miatt), Peruba. Nem sok idot toltottem Peruban de azt egybol eszre lehetett venni hogy sokkal de sokkal tobb itt a turista mint Boliviaban. Mondjuk valszeg…..
La Paz utan celba vettuk Copacabanat ami egy olyan 6 oras buszut ha jol emlekszem es hat mire odaertunk mar havazott!!! Ez nem normalis dolog ahogy a helyiektol is hallottuk., foleg ugy hogy egy rozzant minibusszal kanyarogtunk a havas hegyi utakon ugy hogy gondolom nem teli gumi volt font. A…..
Egy fel ora repulout utan megerkeztunk Rurrebol La Pazba ahol meg eltoltottunk 1-2 napot. Foleg buliztunk de azert megneztuk a hold volgyet is, allitolag Neil Armstrong is meglatogatta a volgyet es o mondta hogy mennyire hasonlit a holdra, innen a nev. De igen ha valaki emlekezne, Chileben San Pedro…..
A pampa tura utan maradtam meg Rurreban par napot kipihenni a tutajozast meg a turat. A varos eleg kicsike, nyugodt, tokeletes egy kis lazitasra. Erdekes hogy a varos a folyo ket partjan terul el es a ket resz ket kulonbozo ugymond megyehez, provinciahoz tartozik. Ugyhogy mikor a tuloldali megyenek…..
Miutan megerkeztunk Rurreba a tutajozasrol fogtunk egy motortaxit, ami egy sima motoros csoka akinek a hata moge felulsz, es irany a szallas. Jo volt vegre ha langyos vizzel is de letusolni es jo lett volna meg egy napot pihenni a pampa tura elott de hat igy foglaltuk le...A pampa egyebkent itt…..
Haliho! La Pazbol Rurrenabaque-be vettem az iranyt ami egy kisvaros a dzsungelben. Rurre busszal egy jo 15 oras ut LA Pazbol repcsivel viszont csak egy fel ora. En egy masik lehetoseget valasztottam megpedig egy otnapos tutajos lecsorgast.  Ehhez lementunk csutortok ejjel La Pazbol vlmi folyoparti…..
Az egyik legnepszerubb dolog amit csinalni lehet ha La Pazban van az ember az a lebringazas a halal utjan. Ez egy szerpentines, szinte mindenhol egy nyomtavos hegyi ut, korlatok nincsenek az oldalan, vannak viszont az uton keresztul folyo kisebb vizesesek.  Most mar megepult az elkerulo aszfaltos…..
  Torotorobol visszamentunk Cochabambaba, onnan pedig egybol La Pazba. LA Pazban eleg sok idot toltottunk, mert egyreszt volt 1-2 buli, masreszt meg ment a vb ugyhogy neztem a meccseket amikor csak tudtam. Csinaltunk egyik nap egy eleg informativ varosi setaturat. Meseltek arrol hogy amikor valaki…..
  Amiert nagyon szerettem az elejen La Pazt az a siliftszeru public kozlekedesi rendszere, vagyis siliftszeru kabinokban utazhatsz a varos folott elkerulve a dugokat. Ez baromira tetszett mert egyszerre nyujt csodaszep latvanyt ahogy a varos folott libegsz, es ugynakkor meg el is ered a celodat…..
  Az utolso kaland itt a Torotoro kanyon volt. Klafa volt mert nem kellett kocsiba ulni gyalog indultunk a falubol. Az elso 1-2 oraban semmit nem csinaltunk csak kulonbozo dinolabnyomokat nezegettunk. Eleg erdekes volt de egy ido utan kicsit uncsi. Aztan megerkeztunk a kanyonhoz ami nagyon tutin…..
  Masnap aztan egy tura kereteben elmentunk Itas varosaba ami egy olyan 2-3 oras setat/maszast jelentett es lattunk mindenfele allatnak kinezo sziklaformaciot meg jopar farkasnyulat is, viscachat. Meg voltunk egy nagy nyitott barlangban is ami vegulis Itas varosa volt, es itt az inkak vegeztek…..
Torotoro egy paranyi kis falu a Torotoro nemzeti parkban kb. 5 oranyi utra Kocsabambatol egy nagyon szuk minibuszban. Az ut kanyargos, sokszor szakadekok mellett vezet el de vlmi isteni a latvany. Sok helyen kavicsos az ut, sok helyen csak foldut, de mar vegig az uton epitkeznek es ket ev mulva kesz…..
  A blokad miatt Santa Cruz helyett Cochabamba fele vettuk az iranyt, laza 12 ora egy 15 fos minibuszban ahol szinte minden helyen egy asszony ult a gyerekevel az oleben + az idosebbek a folyoson fekudtek. Hat szornyu egy ut volt...Cochabamba egy eleg nagy varos es tobben figyelmeztettek is hogy…..
Samaipata egy kis falucska 12 oranyi buszutra Sucretol es 3 oranyira az orszag legnagyobb varosatol Santa Cruztol. Hajnali 3kor erkeztunk meg es halistennek a hosteltulaj egybol nyitotta a kaput, bazi hideg volt ugyanis. Ez volt a legjobb hostel amiben eddig voltam, es nem a berendezes miatt hanem…..
Gyumolcsospultok a sucrei piacon A kovetkezo allomas Sucre volt ami nagyon nepszeru celpont a hatizsakos turistaknal a nyelvtanulas miatt. Van egy rakat nyelviskola itt, es hat allitolag a boliviai spanyol a legtisztabb, es hat itt is lehet a legolcsobban tanulni. Sucre eleg biztonsagos kisvaros…..
Potosi latkep a Cerro Ricorol Uyuniban aludtunk egy ejszakat aztan atbuszoztunk Potosiba. Uyuniban nem sok latnivalo van, egy eleg kis varosocska. Potosi ellenben mar sokkal erdekesebb legalabbis szamomra. Direktben a varos fole magasodik a Cerro Rico nevu hegy ami magyarul gazdag hegyet jelent es…..
A tura baromi jo volt azt kell hogy mondjam, fokent hogy jo volt a tarsasag, valamint hogy a kocsiban tenyleg nem sok idot toltottunk, csak olyan max 30-40 percet minden megallo kozott, egyszer-ketszer esetleg vlmivel tobbet. Homokvihar Ugyanebben a falusi kocsmaban Mad Max csocso: De siman…..
ez a bolíviai határ Reggel eleg koran elindultunk San Pedrobol, vagyis indultunk volna de az egyik utitarsunk, hmmm na igen kezdem elolrol. Na a tura lenyege hogy a chilei San Pedro de Atacamabol egy negykerekmeghajtasos dzsippel atszeljuk a sivatagot es megerkezunk a 3. napon a boliviai Uyuniba. A…..
Mi Mellel meg meg akartuk csinalni bicajjal a Halal volgyet meg a Hold volgyet. Meg is csinaltuk de senkinek nem ajanlom hogy a kettot egy nap alatt csinalja meg, brutalis volt, a nap a por meg sokat kellett folfele tekerni + visszafele vegig szembeszel volt. Kilátás a halál völgyére,  háttérben…..