Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Polgárlány

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  - Kálmán, geci, mondjatok már valami jó kínait, mert meg lesztek baszva! - szokott minket nyaggatni idős plébános ismerősünk. A hasonló kéréseket nem tudjuk visszautasítani, úgyhogy most mondunk egy jó kínait, olvasóink okulására is.     A Wang Mester Konyhája…..
No, pontosan egy héttel a Draskovics-videó kirobbanása után lezáródott az ügy, minden kérdésünkre "választ kaptunk". Természetesen mindenki maradt a helyén, csupán az illetékes helyettes kapott figyelmeztetést. Hogy szóbeli vagy írásbeli figyelmeztetést kapott, nem…..
Polgárlány 2009.08.03 12:12:51
@Bélapáti Béla: Miért hallgat a Jobbik? Mert az ő ellenfelük nem az MSZP, bármi legyen is a látszat.
A Szürke Kardigán szerkesztősége rendkívül fájlalja, hogy blogunk egyik legnépszerűbb alakja, virtuális kardigánunk nagy esélyese, Somogyi Zoltán két-három nap alatt a balliberális média összes létező fórumát (HVG, Népszabadság, Az Este, Napkelte, Mokka, ATV Egyenes…..
Polgárlány 2009.07.27 12:14:59
@café: Vicces, hogy azt mondod, Somogyi mindig is vállalta az üzleti kötődéseit, majd azt, hogy milyen jó fej, hogy coming outolt... :) Ez kb. akkora coming out, mint Gyurcsány "igazságbeszéde". Lebukás után már nem vallomásnak hívják. :) Ha pedig azt állítod, hogy mindig is vállalta, akkor ez mitől coming out?
Polgárlány 2009.07.27 16:06:35
@café: Köszi, nem kell a gügyögés. Szerinted akkor Somogyi miért is vonul vissza? Ha mindenki tudta, hogy az MDF tanácsadója, mert ez publikus volt (ahogy állítod), s akkor nincs is miért coming outolni, vagy mert ezt ugyan titkolta, de ez sem baj, mert most coming outolt (ahogy szintén állítod), vagy mert lebukott, hogy részt vett egy zsarolási ügy előkészületeiben? Ugye, te sem gondolod komolyan, hogy mindezek közül a legenyhébb miatt?

Házi feladat: az értelmező szótárban kikeresni, mi lehet a különbség az etikátlan és a törvénybe ütköző között. Szia.
 Be kell vallanunk: amióta az SZDSZ egy nagyon-nagyon rossz viccé vált, azóta valahogy nem találjuk a helyünket a blogoszférában. Így jár az, aki egy guminőt választ múzsájául: ha Beatricéje, Lillája, Déryné Széppataki Rózája vagy Horger Antalja kipukkad, akkor a világ…..
  Erősen szappanopera gyanús jelenet játszódott le a nyárelőn vezető politikusaink közt. Viktor ugyanis azt mondta Ibolyának, hogy hölgy még nem erőltette így rá magát. Nem szeretem a himihumit, inkább b..nák - mondaná erre Trágár Tóni. Női szemmel az ilyen megjegyzések…..
Polgárlány 2009.07.02 22:41:15
@Ikhór: Mélyen egyetértek. Már tegnap is ezt fejtegettem, de lehurrogtak.
  Felmerült az olvasótáborunk elemzésekor, hogy talán több lány érdeklődne a blog iránt, ha néha receptek is lennének benne. De nem ez motivált, hanem az, hogy elkészítettem első kétfogásos menümet, kizárólag azokból a növényekből, amiket én termesztettem. Recept,…..
Polgárlány 2009.07.01 14:20:47
@betyár: Visszaolvastam azt a bejegyzést, amihez érkezett hozzászólások alapján a Reakció arra a következtetésre jutott, hogy receptek közlésével lehet megfogni a potenciális női olvasótábort. Pontosan annyian javasolták ezt, amennyien ellenezték.

Őszintén szólva: nem tudom, miért kellene megkülönböztetni a női olvasókat - ráadásul ilyen módon. Aki eddig sem olvasta a Reakciót, az értelemszerűen nem fog tudni róla, hogy most receptekkel "erősítenek". Aki olvasta, azt már nem kell megfogni. Akinek pedig speciálisan ez az érdeklődési köre, az erre a témára szakosodott blogot fog keresni.

Aki Reakciót olvas, az a közéletre kíváncsi, legyen az illető nő vagy férfi. Én egyértelműen a blog silányulásának élem meg ezt a fordulatot, és nem is igazán értem, hogy miért gondolják azt, hogy engem a konyhaművészet izgat fel, csak azért, mert nő vagyok.
Polgárlány 2009.07.01 14:33:20
@TuRuL_2k2: Ha ez a cél, akkor nyilvánvalóan téves a stratégia. :) A felmérésből kitűnik, hogy az olvasók többsége férfi, akik vélhetőleg az unikalitása miatt tisztelik meg a jelenlétükkel Lola posztjait. Na, most mi lesz, ha több nő lesz a blogon? :P
Polgárlány 2009.07.01 15:43:54
@betyár: Bocs, de a bejegyzés azt állítja, hogy női olvasó = szakácsnő. Nem kell szüfrazsettnek lenni ahhoz, hogy ezzel ne értsen egyet az ember.
  Újabb két autópálya-szakasz épül Horvátországban: az A12-es 86 kilométer hosszú lesz, s 45 milliárd forintnak megfelelő kunából épül, ez körülbelül 0,5 milliárd forint kilométerenként. Igaz, egy 23 kilométeres szakasz már létezik gyorsforgalmi útként, amit csak…..
Polgárlány 2009.04.29 10:32:57
@n_gery: Mocsaras a talaj... a PannonPlast-mutyi is ezzel az érveléssel indult. Ma Kulcsár-ügyként ismerjük, amit ismerünk belőle.
Vannak szimbolikus (választó)kerületei Budapestnek, melyeket nem véletlenül illetnek az "őskomcsi" vagy "vörös" jelzőkkel. Az évek, pardon: évtizedek alatt a város egyes területei a szentimentálisabbak megfogalmazásai szerint testileg-lelkileg összeforrtak a…..
Konzervatórium Nincs - értelme 2009.04.13 07:05:00
Nincs. Ezzel a címmel írt Ónody-Molnár Dóra publicisztikát a szombati Népszabadságba. És tesz benne érdekes állításokat: A közhiedelemmel ellentétben a gyes összege és időtartama, illetve a szülési kedv között nincs szoros összefüggés. Minek nézi a nőket az, aki szerint…..
Polgárlány 2009.04.13 14:28:05
@Vetrov:
Svédország
Anyasági segély
Anyasági segélyre az jogosult, aki a szülést megelőzően legalább 240 napig biztosítottak voltak. A támogatást 480 napig folyósítják. A támogatási időszak két periódusból tevődik össze: 390 és 90 naposból.

A támogatás összege 390 napig a jogosult korábbi fizetésének 80%-a (maximum 646 svéd korona/nap), de az alacsony keresetűek számára az állam napi 180 svéd korona támogatást garantál. A szülő további 90 napig lehet jogosult a támogatásra, amennyiben otthon marad gyermekével. Ekkor azonban a támogatás összege mindenki számára napi 60 svéd korona (kb. havi 72000 forint).

Családi pótlék
A svéd családtámogatási rendszer három fő juttatásból áll: a családi pótlékból, a meghosszabbított családi pótlékból, illetve a nagycsaládos pótlékból.

A támogatást a Svédországban élő gyermekek után lehet igénybe venni, akinek legalább egyik szülője szintén az országban lakik vagy dolgozik. A támogatást a gyermek születésének hónapjától (illetve Svédországba költözésétől) kezdődően a gyermek16 éves koráig lehet igénybe venni.

A család a gyermek 16. életév betöltését követően meghosszabbított családi pótlékra jogosult, amennyiben a gyermek tanulmányait folytatja. A támogatásra a gyermek az iskola befejezéséig jogosult, s 18 éves korától a támogatást közvetlenül a jogosult kapja meg. A felsőoktatásban tanulók nem jogosultak a támogatásra.

Nagycsaládos pótlékra azon családok jogosultak, ahol két vagy annál több gyermeket nevelnek. A támogatást maximum 20 éves kor eléréséig folyósítják.
 Ahogy ígértük, elmentünk tegnap a Hősök terén rendezett tüntetésre. Bár nagy várakozásaink nem voltak, az összkép így is igen kiábrándító volt. Azt hittük, valami lájtos fideszes dzsembori lesz, de súlyosan tévedtünk: megint csak a bolond népi szocialisták uralták a…..
Polgárlány 2009.04.06 20:56:30
@luucy:
Abban egyetértek, hogy a baloldal látszólag egységes, és ez egy jó stratégia. De hogy a Jobbik miért a Fideszt támadja, ahhoz nem kell nagy fantázia: tőlük akarnak szavazatokat elhalászni - a jelek szerint jó eséllyel. Morvai Krisztina egy politikai haszonleső lett: liberálisból a konzervatívon keresztül eljutott a széljobbra, mindegy már neki, csak legyen belőle pénzes pozíció. Amit ma Szájer József elmondott az FN-ben fellelhető interjúban, az minden iránymutatást tartalmazott arra vonatkozólag, hogy a Fidesz unblock hogyan áll a Jobbikhoz. www.fn.hu/belfold/20090402/szajer_naivak_voltunk_rendszervaltaskor/

De ha még ez sem lenne elég egyértelmű: a gz által ajánlott blogbejegyzésben van egy rész a Fidesz-KNDP uniós kampányra vonatkozó érveléséből, és jó lenne, ha ezt minél többen látnák-olvasnák, mert én úgy látom, hogy sokan még akár az LMP-t is támogatnák a Jobbik mellett, akik egyébként Fidesz-szavazók, csupán jóindulatból, mert azt hiszik, ezzel a jobboldal sikerét vagy valamiféle morális megújulást segítenek elő.

m.blog.hu/re/republikon/image/fideszervelo.JPG
Polgárlány 2009.04.06 21:33:00
@bbjnick:
Ne haragudj, nem találom az állítmányt. "Morvai Krisztina egy ... egzisztencia"?

Látom, Morvai milyen populista módon írja meg a beszédeit, hogy azok szíven találják azokat, akik azt hiszik, hogy felháborodás, a hevület fog bármilyen nemes célt megvalósítani, pedig a politika a tiszta racionalitás világa. Nehéz nem észrevenni, hogy Morvai szándékosan csúsztat, tudatosan félreértelmezi az Alkotmány - ha valakinek, hát neki ismernie kellene, v.ö. törvényt megerősítő népszavazás -, és látom, hogyan uszít, látom, hogyan próbálja (sikerrel egyébként) felhasználni a jobbmédiát csakis az egyéni politikai karrierje érdekében, eszköznek használva ezeket a hiszterizálható embereket, akik valószínűleg sokkal jobban járnának, ha Morvai inkább tárgyilagos, ismeretbővítő előadásokat tartana nekik a jogállamról, törvényről, alkotmányról, parlamenti matematikáról, ahelyett, hogy hülyíti őket önző céllal.
Polgárlány 2009.04.07 00:27:04
@bbjnick:
Nézd, két eset van: vagy nem ért a szakmájához, vagy tudatosan félrevezet embereket. Felőlem választhatsz a kettőből te is magadnak.
 Az államcsődöt leszámítva manapság egy fontos probléma foglalkoztatja a gondolkodó embert: akad-e az országban 200000+1 csúnyán kihasználható, beparáztatható, megszivatható, szétalázható meleg és zsidó, illetve a gimnáziumban tornából felmentett, ezért magát élete…..
 Kitűnően tölthették idejüket tegnap a Klubrádió Ötös című műsorának hallgatói: Kuncze Gábor vendégével, Dessewffy Tiborral boncolgatta, hogy miért olyan hálátlan a nép, miért nem tudja értékelni azt a sok jót, amit választott vezetőitől kap. Itt hangzott el a…..
 Mókás levelezést közöl főoldalán a Hírszerző Gavra Gábor újságíró és Unger Anna, a Progresszív Intézet politológusa között. Az éles hangnemű asszó tárgya Gavra korábbi írása, mely szerint Gyurcsány értelmiségi hívei hiába vártak kiugrási lehetőséget a…..
Polgárlány 2009.02.12 17:14:12
@Zoli28: Hát azért mondom. :D
Polgárlány 2009.02.12 17:41:40
@ben2: Számszakilag tök mindegy, hogy baloldalon plusz vagy a jobboldalon mínusz. Mindkettő az MSZP-nek kedvez, a lényeg, hogy bent legyen.
Polgárlány 2009.02.12 18:06:45
@states: Szürreális. :)
 Egykor közös hazánk egészét szereti Sólyom László, aki szlovák tárgyalópartnereinek kevesebb görcsösséget és egymás történelmének megismerését javasolja. Magyar államfő először nyilatkozott egy blognak, a köztársasági elnök a Reakciónak adott interjújában úgy…..
 - Te Pista, bajban vagyunk. Lemondott az a köcsög, úgyhogy kezdhetünk megint kampányolni. Pedig de utálom! Ráadásul pont a legszarabb időpontban, amikor a lófasz sem szavaz ránk. Kértem a központot, hogy legalább egyet hozzanak nyilvánosságra azokból a tuti felvételekből, de…..
Vendégszerzőnk, Szendi Nóra írása Egy hideg téli napon, mikor még a török sem háborgatta, Zrínyi Miklós azon töprengett, mivel üthetné el az idejét. Egyszerre világosság gyúlt az agyában: alaposan meg kellene szívatni az eljövendő nemzedékeket, különös tekintettel a…..
 Manapság az a menő, ha az ember jófej. Így gondolta a Népszabadság Online is, amikor fogta magát, megújult, és új szolgáltatásokat indított. Ilyen például a Noller nevű aloldal is, aminek már a neve is jófej. Azt, hogy a Noller pontosan micsoda, nem tudjuk - főleg olvasói…..
Reckl Amál blogja Csendes őszt! 2008.11.19 11:11:00
Horn Gyula már nem ismeri meg párttársait. (http://index.hu/politika/bulvar/horn2115/?main&rnd=653)Nem csodálom, szerencsére nálam semmilyen "Alzheimer-kór szerű betegséget" sem diagnosztizáltak, én is nehezen látom meg ezekben azt a pártot, amelyik 1994 - 1998 között…..
 Már csak pár napot kell várni, hogy a tojás- és tortadobálás bűncselekmény legyen, komoly büntetési tételekkel, újságolja nagy büszkén Bárándy Gergely. Az Országgyűlés hétfőn fogadta el a kormány A közrend, valamint az igazságszolgáltatás működésének védelme…..