Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daany

2 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljutottunk az adóügyi ámokfutás egyik lokális mélypontjára. A telekom cégeknek kell megmondania Matolcsynak, hogy milyen formában is szeretnének adózni. A sarc végösszege már megvan, a formát mindenki kitalálhatja magának. Ha nem, akkor marad a percenként két forintos…..
Daany 2012.05.03 08:21:01
Vegyünk egy pártot, ami aláírásgyűjtésben van. Nevezzük LMP-nek. Ez a párt folytatja a parlamenti munkáját és bead egy módosító csomagot a közösségi közlekedés átszervezéséről, amely átrendezné a felelősségvállalást, összességében több szociális kedvezményt adna,…..
 Mert ez a show ellopása: amikor összefogni nem akar az antiszociális LMP, de alkalomadtán odatolná a... A rendszeres, kemény munkából nem kér az összefogásban, csak a jó pillanatokból kérne. ***Ahogy az az ATV riportjában sok egyéb hír között szerepelt, a Budapestre…..
A jéghegy csúcsa Zsebfilozófia 2012.02.08 13:18:00
 Egy ideje úgy érzem, hogy filozófusokkal vagyok körülvéve. Nem is akármekkorákkal. A tuti recept: fekete háttér, fehér, mélyenszántó felirat és egy többé-kevésbé odaillő kép. Úgy határoztam hát, hogy én is megmutatom, hogy nekem is vannak kurvamély gondolataim.…..
immortalis Ezekre? 2010.04.01 11:43:00
Hosszú hallgatás, azaz írásszünet után ismét jelentkezem. Az elmúlt pár hétben sem erőm, sem kedvem, sem időm nem volt, hogy írjak. Kedvem igazából most sincs, de lassan itt van a nyakunkon a választás, és úgy gondolom, ez megéri, hogy néhány sort -és az olvasó becses…..
Vasmacs lehetne más a politika? 2010.01.29 10:04:00
Jó, hogy megkezdődött a választási kampány, mert legalább lassan tényleg tudjuk, hogy mire számíthatunk és eszünkbe jut az is, hogy gyakorlatilag mire nem. Amikor naponta kétszer bekanyarodok az Ikarusnál, a nagy plakátról vigyorgó szoci jelölt láttán, egy dolog jut az eszembe,…..
(Köz)szempont Apa, kezdődik! 2010.01.27 18:43:00
Ó igen, kezdődik. Ismét eltelt négy év, és bármennyire is szeretnénk, ezt a 4. évet sem fogjuk megúszni: könyököt ki, kettesbe be, indul az idei kampányidőszak. Mondhatjuk, hogy ez a szükséges rossz, hisz a demokrácia egyik alapja, hogy lehessen választani, de hogy milyen a…..
Mi, a környezettudatos emberek évek óta növekvő aggodalommal figyeljük a riasztó híradásokat az un. globális felmelegedésről. Egyre sűrűbben érkeztek a jelentések a légkör növekvő széndioxid-tartalmáról, a jégsapkák olvadásáról, a várható környezeti katasztrófákról.…..
Daany 2009.12.19 23:00:37
@Ébredj Fel: A kettő szorosan összefügg.

Egyszerű példa. CO2 kibocsátás csökkentése érdekében tegyük fel, hogy egy remekül használható olcsó tömegközlekedésre áll át az emberiség. (Vagy csak simán használja az alternatív lehetőségeket, pl. üzemanyagcella.) Ebben az esetben az autók eltűnésével nem csak a CO2-tól szabadulnánk meg, hanem NOx-tól SO2-tól, és a benzin számtalan káros égéstermékétől.

Másik: Bezárnánk a szélerőműveket, és más, CO2 kibocsátással nem járó technológiával termelnénk elektromosságot. Nem csak a CO2-tól szabadulnánk meg ezzel, hanem számos más pl. a savasesőket okozó kénvegyülettől is.

Vagy képzeljük el, hogy végre megállítanák az esőerdők pusztítását, hogy több CO2 kötődjön meg. Az olyan rossz lenne?

A sort a végtelenségig lehetne folytatni. Ha ne adj isten a Globális felmelegedés tényleg hülyeség is (amit én személy szerint nem hiszek) akkor is csak nyerhetünk az üggyel.
Lehet Más a Puszta Lépj most! 2009.12.10 23:47:00
Vegyél részt Magyarország legnagyobb klímavédelmi performanszában december 17-én csütörtökön 14:30-kor Budapesten! Nem kevesebb a tét a koppenhágai Klímacsúcson, mint a bolygónk jövője. Egy helyen fognak összegyűlni a világ vezető gazdasági hatalmai, és a fejlődő országok…..
Az eddigi forgatókönyvek a Jobbik biztos bejutásával számoltak ugyan, de arra épültek, hogy a kampányban már nem tudja jelentősen növelni a szavazóbázisát a radikális párt. Az EP-választási eredményük (14,77%) több tekintetben félrevezető lehet, hiszen a voksolás…..
Daany 2009.11.08 17:26:43
@ellenszenvesfigura: Én az LMP-re szavazok és a párt tagja is vagyok de vannak természetesen kételyeim. nem hiszem, hogy a tökéletes megoldás birtokosa az LMP, de úgy látom, hogy fiatalok, lelkesek és tiszták. A pártban mindenki ingyen dolgozik csakis meggyőződésből. Ez kell ennek az országnak.
Daany 2009.11.08 17:35:52
@ellenszenvesfigura: Persze így majd eljutunk addig, hogy ahány ember annyi igazság, stb... De azt lehet látni azért, hogy melyik pártok körül milyen emberek tömörülnek és egy egészséges értékrenddel el lehet dönteni, hogy melyik milyen.
Daany 2009.11.08 17:39:49
@sbronzo: Na itt jön megint a jó öreg zsidózás....:) Ki is írta, hogy ez nem szokott megtörténni?:)
Erre a gyöngyszemre bukkantam -via a fellow blogger- ma a kalocsa Szent István Gimnázium blogján:Fontosnak tartom ezen események megemlítését, hogy lássuk: idén ez a harmadik Holokauszt-megemlékezés, míg Trianonról egyszer sem emlékezünk úgy igazán, nemhogy többnapos rendezvények…..
Daany 2009.08.24 17:24:23