Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m_balage

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oly sok szakmájához jól értő, elhivatott, sikeres projektvezető dolgozik a nagyvállalati és informatikai projektek világában. Igen ritkán, de találkozhatunk olyanokkal, akik félreértelmezik projektvezetői feladatukat, és nem a megfelelő attitűdöt mutatják projektmenedzseri tevékenységük során:…..
Akárhányszor nekiállsz a rizsfőzésnek, picit próbálsz módosítani a rizs-víz arányon, az ízesítőkön, a főzési időn, de még mindig nem tökéletes az eredmény? Kisfilmünkkel most éttermi minőségű rizst készíthetsz a családnak. Többé nem kell kísérletezned, nem kell…..
A műszaki vizsgán sokat lehetne vitázni. Sokaknak csak fölösleges stressz, rohangálás és kiadás, így biztosan eltörölnék ha tehetnék. A járművek kétévenkénti műszaki vizsgájának elméleti célja a közlekedők védelme a nem megfelelően karbantartott autók okozta baleseti kockázattól. Beláthatjuk, hogy a…..
m_balage 2017.09.26 09:21:37
@Colonel H. Stinkmeaner: nincs olyan, hogy "leredukálni"
A tanárok gyakran panaszkodnak amiatt, hogy a hallgatók nem tudnak emailt írni. Nem azért, mert nem rendelkeznek a szükséges technikai feltételekkel, hanem mert sokan nem ismerik a levélváltás szabályait. De honnan is ismernék, ha a legtöbbeknek nem volt alkalma megtanulni ezt? Kezdő egyetemistáknak…..
A kinesio-tape-et – dr. Kenzo Kase japán orvos remek találmányát – a mai napig misztérium övezi.  Sokan szemfényvesztésnek tartják, mások ódákat zengenek áldásos hatásáról. Jómagam sokáig a szkeptikusok táborába tartoztam, racionálisan gondolkozó elmeként el sem tudtam képzelni, hogy egy egyszerű…..
Sikerül-az őszi esőkig elintézni, hogy utasvárók kerüljenek az 5-ös busz négy  zuglói buszmegállójába?  Íme az első kör, ahogy az várható volt, a BKV, a főváros lepattintó, egymásra mutogató, lepattintó válaszai. Röviden: a BKV már nem telepít utasvárókat,  a főváros forráshiányra hivatkozik, amúgy…..
Biztos Te is osztályoztad már a másik nem képviselőjét. Még nem? Akkor biztos láttál már olyan filmeket, ahol ezt tették! A legjobb csajok és pasik 10-ből 10-esek (ritka esetben akár 11-esek), míg akiket bottal sem piszkálnának meg, azok simán 1-est vagy 0-ást kapnának. Te hányast adnál magadnak? De…..
 No, ezért az írásért megint kapni fogok. De nem baj, mert legalább látszik, hogy gondolkoztok. Az se baj, ha mindenki máshogy látja a kérdést, mert ahogy próbáltam bizonyítékot vagy cáfolatot találni az elméletem igazolására, akkor jöttem rá, hogy a legnagyobb koponyák sem értenek egyet a…..
m_balage 2016.06.16 14:10:16
A kemény munka meghozza a gyümölcsét - mondja mindenki, aki már elért valamit az életben. Nincs ez másként a sportnál sem. A helyzet viszont az, hogy bármennyire is bizonyul igaznak az alábbi állítás, ha edzésről van szó, a túl kemény munka bizony visszafelé sülhet el. Sportolók körében gyakran…..
Egy egészséges, ápolt macska nem igényel fürdetést, mert azzal eltávolíthatjuk a bőrből a védelmet nyújtó olajokat. Azonban muszáj fürdéshez folyamodni bőrbetegség, bolhásodás esetén. Mivel a macskák nem szeretik a vizet, a fürdetés komoly kihívást jelenthet. Kis helyet…..
Tisztán emlékszem arra a napra, amikor eldöntöttem, hogy a testépítés lesz az új hobbim és elkezdtem nézelődni a neten, hogy miket kell vásárolnom ahhoz, hogy "igazi" testépítő legyek. Ahogy egyre jobban mélyre ástam magam a témában rájöttem, hogy táplálékkiegészítők…..
m_balage 2015.12.01 10:55:36
@$$$=$$$: :D :D ez a nap kommentje, lementem, köszi :D
m_balage 2015.12.01 11:09:12
@csacskó: milyen jó, hogy nem Te mondod meg, hogy mi a hulladék.

Az egyes tápanyagok biológiai értékét a tojásfehérjéhez viszonyítva szokták megadni (100), ez a szám azt jelzi, hogy a szervezeted mekkora hányadát képes beépíteni, hasznosítani az adott anyagnak.
A tojás biológiai értéke tehát 100, a csirkehúsé pl 80, a rizsé 60.

A tejsavó fehérje koncentrátumé 104,
de egy jóféle hidrolizátum-tejsavó peptid keverék akár 150 felett is lehet.

Ennyit arról, hogy hulladék.
m_balage 2015.12.07 16:45:01
@csacskó: jajh most nézem, sikerült egy reklámoldalt felhozni érvként, akik a tejsavófehérje alternatíváját, a rizsfehérjét forgalmazzák...! emlékszem már láttam ezt az oldalt, kb fél éve nyomultak a facebookon reklámkampánnyal, ezek szerint azóta sem mentek csődbe :)
mindjárt reagálok valami hasznosat is, ha lesz egy szusszanásnyi időm, meg utánanézek az egyik szónak amit használnak, mert nem tudom mit jelent :)
"Álmomban sem hittem volna, hogy egy barátoknak írt blogbejegyzés ilyen utat fog bejárni. Nagyon örülök, hogy ennyien olvastátok. Péntek reggel egy rövid időre inaktiváltam, mert hibáztam azzal, hogy nem kértem előre engedélyt a közlésére - nem gondoltam, hogy az ismerősökön kívül bárkit is…..
m_balage 2015.08.13 15:03:45
#494 Aki utazott már repülővel Sármellék – Debrecen viszonylatnál picit komolyabbat, az észrevehette, hogy két pont között nem az egyenes volt a legrövidebb út. Ha például Londonból New Yorkba repülünk, akkor a gép először Izland irányába repül, hogy egy elnyújtott…..
m_balage 2015.05.25 14:51:42
@kék madár: pedig ez egyértelmű :) ha egyenesen mennének, akkor felszállás helyett kapásból belefúródnának a földbe :D
Avery Molek már szerepelt nálunk. Hat évesen Guns N' Rosest, hét évesen már Judas Priestet dobolt. Nyolc évesen pedig értelemszerűen emelt a téten. Ahogy mondanánk: ezt még Mike Portnoy is megirigyelné! Hiszen a kis Avery a Dream Thetaer egyik klasszikusát a 6:00 című dalt…..
Belsőség Heti merítés 2015.01.25 08:58:25
A kis rondaság, de imádnivaló :) Amikor hazahoztam, az ismerőseim nagy szemekkel néztek hogy "Ez meg mi?!". Kaptam olyan megjegyzéseket is, hogy "ilyen ronda kocsit ennyiért? Te hülye vagy..." Gyönyörű, de nem ide való Főleg vizes úton tud meglepetéseket okozni sima indulás…..
m_balage 2015.01.25 15:14:39
@PiszkosFreddy: hát ja, mert az nem simán szép, hanem gyönyörű ;)
Első körben leszögezném, hogy nyilván akkor a leghatásosabb a testmozgás és a fogyási folyamatok, ha van mellettünk szakember, aki tud ezekben segíteni. Könnyebben elkerülhetőek a sérülések vagy akár az, hogy rosszul csináljuk a gyakorlatokat és így rontsuk az edzésünk…..
m_balage 2015.01.15 15:18:00
Pár dolog. Ne fuss. Kivéve persze, ha magáért a futás öröméért csinálod, de alakformálás céljából ne. Nem erre való, és a bokádat/térdedet is szétcseszed vele.
Két mozgásformát tessék váltogatni. Egy: nézz utána a HIIT edzésnek, ezt otthon is tudod csinálni a bicikliden. Kettő: tessék súlyzós edzést csinálni. Egy-két hónap a helyes mozdulatok elsajátítása (egy személyi edző pár alkalommal nagyon hasznos, aki felmér, mondja neked mire kell vigyázni és a szabályos végrehajtást bevéseti veled), majd amikor magabiztosan mennek a gyakorlatok, akkor keményen. Nagy súllyal, dolgozz, szenvedj ;) ha meg bírod csinálni 15ször, akkor nem választottál elég súlyt. Ha nem leszel hullafáradt 1óra után, nem voltál elég kemény. Motiváld be magad, legyél állat :) szarni mindenkire. Rendszeresen látogatok termet, megnézek mindenkit, de nem tudnám felsorolni, ki miben volt tegnap. Azt már annál inkább, h mennyire vette komolyan az edzést. Edzónadrágom elkopott egy helyen, térd felett kilukadt. Senki rá se hederített, pár alkalom után najó mondom legyünkmá' igényesek, vettem másikat, kemény 1750Ft-ért, teljesen fasza. Jameg van egy csaj a teremben, ritkán látni, de akkor basszus mint egy Rambó. Lejön, dolgozik, füles a fülében, rá se néz senkire, csinálja, keményen. Esküszöm, felnézek rá :)
Ja és kaja.
Egyél sokat, SOKAT és JÓT! Oldalakat lehetne írni arról, hogy az emberek mennyire nem ésszel táplálkoznak. Ne ess bele ebbe a hibába. Ismerd meg a tested működését, tök logikus minden! ;)
Az alábbi levelet egy jarokelo.hu felhasználótól kaptuk. Változtatás nélkül közöljük. Sziasztok! Szeretném, ha kitennétek ezt a levelet Facebookra, hogy mindenki lássa, milyen klassz szolgáltatás lesz a Bubi, ha egyszer elindul. Ezúton is üdvözlöm a többi Bubi…..
m_balage 2014.07.22 20:43:03
Belsőség Így add el az autódat 2014.05.14 10:21:57
Vannak, akik az éjszakai utcán, esőben fotóznak mobiltelefonnal. És vannak, akik megadják a módját. (A végén a please epic!) ..
m_balage 2014.05.14 12:18:54
hát ez nagyonjó! :D

és még azt hittem, hogy én számottevő energiát fektettem itt ebbe ni:
www.youtube.com/watch?v=T7X0EOCsWr0
de hát hozzá képest... mondjuk megtanulhatnék beszélni.
(nem a reklám helye.. öö de, egy kicsit :P )
m_balage 2014.05.14 20:34:57
@RÁJEN: @Alex Raps: @válasszmásikat: kösziköszi, jól esik az elismerés!
@milliliteratura: naná, teljesen komoly :) minden eddigi autónál részletekbe menően dokumentáltam az eseményeket. ha megvan az alap, onnan már nem fáradság és nagyon hasznos :)
Húzom-halasztom egy ideje ennek a posztnak a megírását. Leginkább azért, mert akkora a téma, hogy azt sem tudtam honnan fogjak hozzá. És lám, milyen jó, hogy húztam az időt, mert ma megjelent egy cikk az indexen Boldogkői Zsolttól A nagy étrendblöff címmel. Azért örülök neki,…..
m_balage 2013.10.30 14:36:44
@1000bocs: ja igen, a posztíró kifelejtette, hogy a "hívők" legfőbb érve az hogy "dehát nekem működik/szomszédomnak működik/stb...".
Ott a bibi, hogy én ezt ugyan minek higgyem el? Ki vagy te, miért kéne adjak a szavadra?
Én pl. igenis a tudományosan megalapozott, szakszerűen végzett vizsgálatoknak hiszek csak, amit a készíttető független cég szépen hitelesít és nevével/aláírásával/pöcsétjével vállalja. Pontosabban nem "elhiszem", mert itt szerencsére már nem hinni kell, hanem tudomásul venni..
m_balage 2013.10.30 16:24:32
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem, én ugyan nem nézek ennek utána. Majd Te, vagy valamelyik magát illetékesnek érző t. Hozzászóló megteszi helyettem. Mert megtehetem, ilyen kényelmes az internet :) Ennek a cikknek sem utánanéztem, hanem szembejött. Úgy ám.
Attól még a hihetőségről lehet véleményem.
Lassan véget ér a hideg és apránként elfelejthetjük a magas fűtésszámlákat is. Ezzel együtt eljön annak is az ideje, hogy tudatosan készüljünk a következő télre. Lakásunkban a külső időjárástól függetlenül közel egyenletes, komfortos hőállapotot szeretnénk…..
A KTM (Kraftfahrzeuge Trunkenpolz Mattighofen) nagyon jól csengő márkanév. A KTM-ről nem az jut eszünkbe, hogy gagyi, amatőr vagy esetleges. A KTM általában a férfias, átgondolt és strapabíró szinonimája. Legyen az krossz- vagy supermoto, két- vagy négykerék, az osztrák márka nem…..
m_balage 2012.12.22 04:32:14
a következő versenyző, íme
a pattex-huszár gépe.
kreatívan kellett nekifognom, mert szinte minden szerszámom a műhelyben van, lássuk mit sikerült az itthoni készletekből varázsolni.

indafoto.hu/balage525i/image/17556333-36efb718

elemezzük a jószágot! :)
* az első, szembetűnő dolog a stilizált tank, mely tökéletesen visszaadja a csepp-formát! igaz, nafta nem maradna meg benne, dehát úgyis csak álmodozunk az égetnivaló benzinről ilyen szűkös időkben. ez egy számomra szükségtelen vonószemből alakult ki - öreg bmw nem romlik el, minek a vonószem :)
* a váz első egysége egy bicikli láncszem kinyomóból van, ez biztosítja a kormány forgathatóságát is. a kormány maga: ennek a patentkinyomónak a karja. a lánc helyére egy kábelrendező klipszet és egy aux toldót fogattam, ami biztosítja a villaszárak párhuzamosságát. pici kábelkötegelő a barátom volt, így meglehetősen masszív szerkezetet sikerült elérni.
* lámpa: tudom, az fbs pasztát az autó közelébe sem illik vinni, valahonnan mégis volt egy itthon, na ez annak a kupakja.
* teleszkópos villa: csavarok, tiplivel. egész hosszú rugóút, jó kiállása lett tőle a gépnek.
* a kedvencem az első kerék! ez kívül egy m50b25 hátsó főtengely szimmering, elring márkájú. a közepe egy lendkerék csapágy, már picit ropogósan szalad, de ide még tökéletes :) a küllőket pedig megfelelő hosszúságú csavarok adják... pattexxel rögzítve, naná.
* térhálós vázszerkezet, a ducati megirigyelhetné. hát ez két pár hosszú csavar tul.képpen :) amiknek csináltam kiállási pontokat a szerkezeten.
* egyhengeres a kicsike, azt az egy hengerét pedig egy hátramenet-kapcsoló helyettesíti.
* dekni, ami annyira nem látszik a képeken, az ablakmosó spricni fejből van.
* váltó, kihajtás, egy darab kábelrendező gégecsőből.
* kipufogó, ordas nagy, ez egy gyertyapipa a fentemlített motorból.
* hátsó kerék: nem volt másik ft.szimmering, így lett... öö flexkorong :) de a tapadás végett! ráhúztam egy gumi külsőt, ami eredetileg az elektromos külső tükör motorjának a vízállóságát volt hivatott biztosítani :) így már lehet radírozni meg doin' donuts.
* a közepe... belevaló szekrényláb. úgy fixálva, hogy kényelmesen foroghasson a kerék.
* láncvillák: bicikli külső leszedő. pont volt benne hely a "térhálós váz" csöveinek a rögzítéséhez
* ülés: egy vízzáró csatlakozó borítására applikáltam rá, egy váltózár gombjának takaróelemét (a nagy fekete), amiben egy kapcsoló vakdugó maga az ülőhely.
* hátsó lámpa: egy biztonságiöv-csat kiszuperált belseje

asszem megvolt minden :) gurul, rugózik (!térháló :P), kanyarodik(!) még a világvégét is túlélte! atombiztos.

a lakás, mint csatatér. készítési időt nem mondok. nem akarom kiszámolni :)
A Delphi egy igazi, autóipari óriás-beszállító. Erőátviteli rendszerektől kezdve folyadékkristályos kijelzőkön át futómű-alkatrészekig mindent gyártanak. Sokan így vagy úgy, de kerültek már kapcsolatba a termékeikkel. Bár pár évvel ezelőtt komoly gondban voltak, mostanra…..
V12 / 5.379 cm3 / 326 PS / 490 Nm @ 3.900 / 0 - 100 km/h: 7,4 s / Vmax: 250 km/h (klikkelj a nagyobb képekért) ..
Több kommentárt nem is fűznénk hozzá, hiszen mindenki látja, hogy elrontják a körét az aljas BMW-sek, Octáviások és különben is. Nem szabadna így hozzáállni egy pályanaphoz, pláne akkor nem, ha tulajdonképpen szándékosan nem tartotta fel őket senki. Mindenkinek egyformán…..
m_balage 2012.10.04 21:22:44
@reanimátor: "itt a morál nagyon rossz mintha mindenki élet halál küzdelmet folytatna az utakon a kis privát sérthetetlennek hitt szférájában. "

hú ezt de jól megfogalmaztad :) teljesen egyetértek.
A budapesti tömegközlekedés történetében eddig nem nagyon volt példa arra, hogy a kerékpárosok véleményét kérdezzék arról, hogyan alakítanák át a várost. A Budapesti Közlekedési Központ biciklis kérdőíve viszont rögtön olyan kérdéseket feszeget, amelyek hazai…..
m_balage 2012.10.04 19:01:10
@cenzuratroll bosszanto: jahát persze. mert minden biciklis egyforma. nyilván.
m_balage 2012.10.04 19:02:34
@zsurzsenka: és mindenki örül, különösen az a szerencsés elgázolt gyalogos, akinek átszúrja a kormány a torkát :)