Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ciel

3 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MT10-36 120 2022.03.15 17:14:29
Boldogságot érzek. Több okból kifolyólag is...
Az autóépítkezés valójában nagyrészt rombolásból áll. Nincs is ezzel bajom, amíg meg tudom oldani a zúzást és az építést is csavarkulccsal, de multiméter jellemzően csak rémálmaimban kerül az életembe. Viszont most új műszereket akartam beépíteni, amiket hiába ütögettem csavarhúzóval, nem akartak…..
Ahogy az előző poszt végén ígértem, a rendezvény legjavát erre a posztra tartogatom, mivel az első posztba csak annyi fért, amit aznap este össze tudtam dobni. A Techno Classica A-listás státuszához nem fér kétség, a német márkák hazai pályás standjai mindig emlékezetesek, és Essen egyre népszerűbb…..
igyli Svájci kedvezmények 2017.11.28 10:18:14
Black Friday kapcsán ma reggel arról beszélgettünk Frau Igylivel, milyen vicces ajánlatokkal próbálják a svájci boltok letarolni a piacot. A legmókásabb történet az volt (igaz, ennek semmi köze a Black Friday-hez), hogy amikor legkisebb Igyli megszületett, sok más mellett kaptunk a helyi patikából…..
  ‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗›   Lassan már követni sem tudom, milyen sok túrabeszámolóval ajándékozták meg a Moped blogot a kedves olvasók. Számomra mindig öröm, amikor túrabeszámolót…..
A legutóbbi salzburgi túrám során sikerült rátalálni egy újabb zseniális helyre, a Porsche Fahrtraum nevű privátmúzeumra, amelyről már poszt is született. A Porsche unoka Ernst Piech gyűjteménye alighanem Ausztria legkomolyabb autómúzeuma, de kontinensen is kiemelkedik interaktivitásában és…..
Terveim szerint ez egy folyamatosan frissülő poszt lesz, a régebbi gondolatokhoz görgetni kell egy picit :)   11. Amit ne hagyjon ki, aki kilátogat: A Mercedes stand megtekintése kötelező program, úgy ahogy van, mert gyönyörű, tele van interaktív dolgokkal, újdonságokkal és sok izgalmas…..
Háát, ahogy nézem, már nagyon régen írtam a blogba. Valamivel több, mint két éve. Nem tudom, van-e még valaki, aki követi a blogot, de ha van, szerintem régen az a meggyőződése, hogy feladtam a projectet. Pedig nem, nem adtam fel. De az igaz, hogy leült, sokszor hónapokra. Igazából sok minden nem…..
Belsőség Amiken megakadt a szemem 2015.03.24 10:14:47
Egy olyan rendezvényen, mint az AMTS, nagyon sok, valamilyen szempontból érdekes jármű van. Van köztük szép, ocsmány, van sok pénzből épült förtelem és kevés pénzzel faragott műremek. A baj, hogy egy ekkora tömegben az ember nagyon gyorsan túltelítődik, meg aztán minden nem…..
ciel 2015.03.24 16:35:20
@Sidaries:
Egyreszt en a gyari kulsö, semmi ültetes, nem tul nagy kerék híve vagyok és a pénzt a futómüre, sperr-re, fékre költeném.
Másrészt elfogadom, hogy van aki mindenáron ki akar tûnni és más az ízlése. Sztem is szép egy minimálisan átalakított Golf II, de semmiképp nem egyedi.
Balázs Viktor TC-közeli egyén, egyben barátunk, nos az ő egyik ismerőse rendelt a múltkor alkatrészt a köztudottan amerikai Chrysler Voyager autójához. Nem, semmi baj nem volt az árral, az is jött, amit kért, csak volt egy kis bibi a zacskón levő felirattal. A Mopar még rendben…..
ciel 2015.03.16 20:53:47
@R!ck4: eleg eletszerü. Hamisít egy mopar cimkét, es ráírja, hogy made in north-korea. Mert minden chrysleres az eredeti eszak-koreai alkatreszekre bukik...abban még vót anyag.
ciel 2015.03.17 08:50:58
@mx3: tessék oknyomoztam baratommal guglival:
www.marklines.com/en/top500/nation_KOR/

"....Korea Electric Terminal Co., Ltd.: Manufactures more than 3,000 types of connectors. Partnership (manufacture, sales and technical) with Yazaki of Japan for automotive connectors. Established a plant for connector assembly in North Korea...."

Ezek szerint nincs ebben semmi rejtely, ha egy TOP500-as beszallito is nyiltan vallalja.

Ha akarsz utananezhetsz, mire is vonatkozik az embargo. Nekem ugy tünik banki tranzakciok, hadiipari alkatreszek, modern technologia a tiltott - de utobbiaknal is foleg az export. Voyager motortarto bakokrol nem talaltam infot :-)
Ady Endre tökéletes tesztpilóta lett volna az új Corsához, csak a Harc a Nagyúrral című verset kellett volna kicsit átírnia, és az Opel navigációját helyezni a disznófej-középpontba. Ha pedig még nem látta, hogyan próbálják átverni a Becsületesneppert német kollégái, ezt a…..
ciel 2015.03.09 13:47:49
@csakúgybelepofázok: Beidezned ugyanonnan a következö mondatot is?
ciel 2015.03.09 14:53:11
@csakúgybelepofázok: Kiprobaltak a vegsebesseget - ezt lathattuk is a filmen
Bálint fiammal autóztunk hazafelé a szokásos szombati gimnáziumi felvételi előkészítőjéről, álltunk a Rákóczi úti dugóban, amikoris figyelmes lettem egy ma már mind ritkábban látható, csodás jelenségre. „Odanézz, az a szörnyűség a legérdekesebb autó, amit látsz,…..
Vitézy Dávid menesztése nagy port vert fel. Hirtelen rengeteg szimpatizánsa lett, de vajon érdemei szerint vagy sem? Szakértőt hívtunk! Valamint elmentünk megvenni egy rommá tört de sérülésmentesnek hirdetett Volkswagent. Mi lett a vége? Az Égéstér 149. adásának…..
ciel 2014.12.12 14:05:29
@Elstron: "..Akár lehet erősebb is.."
ami szintén nem jó, amikor programozottan kellene gyürödnie a karosszerianak.
igyli Nagy nap a mai 2014.11.12 20:43:06
Ifjabb Igyli naplójából idézek utólagos engedelmével: "Ma kiesett a fogam. És egy Rosetta nevű űrszonda tíz év utazás után leszállt egy üstökösre." Nagy dolgok történtek ma, gratulálunk mindkettőhöz!..
ciel 2014.11.14 09:08:11
A 40-es, sőt talán még a 30-as korosztály is biztosan emlékszik a homokozó dömperre, ami több változatban volt megvásárolható a boltok polcain.A teljesen műanyagból készült gépek között megtalálható volt a MAZ, a Tatra, sőt még a MAN teherautó játék változata is. Bőszen…..
Nemrég belefutottam a kérdésbe a carthrottle-ön, hogy ha három autód lenne, mi lenne az. Egy hétköznapokra, egy hétvégére és egy pályázni. Be is küldtem a kérdést a szerkesztőségi levelezőlistánkra. Íme, a válaszok: Pere László (karmageddon)Hétköznapokra: Mivel van…..
ciel 2014.09.23 15:29:29
@ommm: Tedd rá a gyári 14-es csatornafedél felnit és máris nem kell rá valami hatalmas diffi - egy gyári nagy is megteszi.
A motor az E36-ból érkezett?
Belsőség Róma! 2014.07.26 10:29:01
Tényleg csak kicsit bénázott az alapjárat, de egyre többször, no meg gázrángatásra kicsit füstölt is. A gyújtásra gyanakodtam, hiszen azóta rakoncátlankodott a motor, amióta a Monfalcone-Modena útszakaszon többször ronggyá áztunk, majd a legdurvább özönvízben elhajtottunk…..
ciel 2014.07.27 09:53:19
@Pensive: jajaja. Az is átverés volt, amikor cserediákként Helsinkiben bekéredzkedtem egy privát mühelybe, hogy megnézhessem a Volvo Amazon raliautót akkor fél órát beszélgettünk, kaptam pár fényképet és 2 hét múlva egy Rover P5-el vittek egy helyi historic ralira. Azóta vagyok bornírt.
Akinek megadatott már, hogy repülőgéppel utazzon, egészen biztosan van a csomagjaival kapcsolatos negatív élménye: elveszett, elkésett, megsérült, stb. Kis odafigyeléssel a sérülések, eltűnések megelőzhetők.  A koffer kiválasztása Ha Európán belül utazunk és csak…..
Minőségi kontent - új összefüggések, fel nem ismert valóság, Eötvös professzor háttértudása a majdnem ugyanilyen Csöpi lényeglátásával... hát.... Ötvözve. Paul Williams Walker emlékére, akit drónnal robbantottak fel... tudodkik. ..
Belsőség Heti merítés 2014.01.05 10:32:15
Seggriszáló VADÁLLAT, hétvégére... 2011-ben jött a szerelem, mikor olcsó, de erős autót kerestem. Igazából a keresés megkezdésekor eszembe sem jutott az MR2, inkább Z3, MX-5, RX-8 S2000, Impreza, Supra szavak forogtak a fejemben, de valahogy sosem áll össze a…..
Belsőség M3 kontra M3 kontra M4 2013.12.12 14:03:17
Itt az új, szép, erősebb-gyorsabb és mindenebb, mint az eddigi. És nyilván ennek egy eposzi - amolyan autobildes - reklámnak kellene lennie, de bocs, BMW, nem az. Szép és jó, és mindent tud és biztonságos és nagyon gyors és leg-leg-leg az új M3/M4. De amíg ott van mellettük egy…..
ciel 2013.12.12 15:58:37
@Béza Dániel: Az E30 versenyautó alapnak készült. Javítson ki valaki ha tévedek, de azóta a BMW ilyet nem nagyon csinált ezért nem lehet nagyon hasonlítgatni a késöbbi M3 típusokkal.

Ha a prémiumság lett volna a cél akkor sor 6-os motort kap hiszen a bódéba az is befért. A sor 4 viszont kisebb, könnyebb és a stoppert nem érdekli milyen selymesen purrog a motor...
...az az, hogy bizony érdemes odafigyelni, mikor és hol próbálsz meg átjutni és közben mekkorát lassulsz. Mert ezt bizony már ütközésnek értékeli a gyorsulásérzékelő. Szó sincs semmi hatásvadász túlérzékenységről, ahogy a videó címe állítja. ..
ciel 2013.11.07 21:24:17
@Joszip Zsugás Vili: igazad van. Én kiköttettem az elektronikát és a váltógombról kapcsolom a légzsákot ha ÉN úgy ítélem meg, hogy szükség van rá.
Most azon dolgoznak a srácok, hogy az előgyújtást egy potméterrel a kormányról állíthassam.
Belsőség Felborítottam a BMW-t 2013.08.19 06:58:25
Imádom a timelapse videókat. Perverz kéjjel szoktam nézni, ahogy a felhők száguldanak az égen, ahogy fél perc alatt körbeszalad a nap a horizonton, vagy amikor tébolyult hangyákként cikáznak az emberek a nagyvárosok utcáin. De a legjobbak a szerelős timelapse-ek. Amikor váratlanul,…..
ciel 2013.08.19 21:31:25
@Ciri: valójában Bandi is műmájer igaz? Javitóelemet vesz és karosszériáshoz viszi a kocsit? Pedig táblalemezből maga is kalapálhatott volna sárvédőt mit maga felhegeszt. A Webert is simán kireszelhette volna tömbalumíniumból. Na az IGAZI munka volna, nem ilyen himi-humi reszelgetés meg kenegetés.

He.
ciel 2013.08.19 23:46:55
@Kiflitzsömlével: Igazad van. Aki nem maga bányássza a vasércet az autóhoz az MIND operetthuszár.