Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A/A

8 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Depeche Mode – Delta Machine(Columbia/Sony Music) Nehéz feladat az új Depeche Mode-lemezről írni, hiszen nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a basildoni electro pop úttörők pályafutásának legellentmondásosabb albuma. Az első, ami egy-két hallgatás után eszembe jutott róla, hogy…..
Chew Lips @ Corvintető, 2011.03.19.Budapest igazán nem arról híres, hogy gyorsan kapcsolna, ráadásul ragaszkodó is. Ezért kapaszkodunk tíz ujjal a Faithlessbe és társaiba, és ezért kell egy Chew Lips-klubkoncertet valamiféle szenzációként értékelnem. Van egy…..
A/A 2011.03.20 20:21:41
A leírás magyar zenekaros részéhez annyit tennék hozzá, hogy sajnos ez csak az okozat, közben az okozókat soha, senki se veszi elő, nem tudom, hogy ez a puhapöcsűség, a szakértelem vagy csak szimplán a gondolkodás hiányából fakad.
Ugyanis a világ szerncsésebbik felén már egy általános iskolás is kipróbálhatja magát az iskola zenetermében, ha tehetséges, akkor profi oktatásban részesülhet, ha pedig tényleg zenész akar lenni, akkor a gazdasági helyzet és a szociális háló lehetőséget teremt ahhoz, hogy az lehessen anélkül, hogy azon parázzon, hogy mi lesz, ha nem lesz diplomája és, ha 22 évesen nem lép be a karrier taposó malomba. És mire komolyabb színpadokra kerül 20 évesen, addigra 10-15 év zenélés, tanulás, rutin és az evvel járó magabiztosság van mögötte és nem mondjuk 3, mint a világ kevésbé szerencsés felén.
Ugyanakkor azt is tudja, hogy a végtermékének lesz médiája, megjelenési felülete és ezen keresztül közönsége is. Mert ott természetes, hogy nem fogalmatlan politikai ejtőernyősök és/vagy dilettáns haverok/rokonok ülnek azokban a székeben, amelyikek a közelébe se szabadna engedni őket.
Úgyhogy én sokkal szívesebben olvasnék egy cikket az elmúlt jó 20 év oktatás és kultúrpolitkájáról és a média befolyásos embereiről, mit, hogyan és miért csináltak/csinálnak és evvel milyen károkat okoztak és okoznak most is.
És arról is szívesen olvasnék, hogy mindezért ki hány év letöltendőt és mekkora pénzbírságot kap.
A cikk amúgy teljesen oké.
A fiatalok kedvvért kezdjük egy kis történelemórával arról a zenekarról, aminek eddigi egyetlen albuma még a 303 magyar lemez, amit hallanod kell című könyvbe is bekerült: a Dr Beat zenekart 1985-ben alapította három gimnáziumi osztálytárs, Garam Péter, Selmeci Kristóf és…..
Depeche Mode @ Puskás Ferenc Stadion 2009.06.23. Izgatottan indult a reggel az intézetben. Korán keltettek, kapkodás, sietés, ki kellett érnem a repülőtérre. A MALÉV Bratislava felől érkező pozsonyi járata néhány perccel dél előtt, pontban fél 11-kor szállt le, fedélzetén a…..
Depeche Mode - Sounds Of The Universe (Mute/EMI) A Depeche Mode azon zenekarok közé tartozik, akiket még Magyarországon sem kell senkinek bemutatni. Ők már a rendszerváltás előtt jártak hozzánk koncertezni, és az irántuk való rajongás azóta sem csökkent az itteni…..
A/A 2009.04.21 09:55:41
@DepecheM: azért nem írok semmit, mert elvileg 8-900 karakterbe kellett volna beleférnem, az én első rövidke szösszenetem 4000 lett, ebből húztam vissza keservesen 1600-1800 köré, és ahogy azt Multifityó barátom megállapította össze is kavarta kissé a mondatokat... eredetileg a koncert elé terveztünk egy nagy áttekintő DM anyagot, de ha továbbra is ekkora a népfelháborodás, akkor megvitatunk egy esetleges korábbi időpontot.
A/A 2009.04.21 10:12:49
@mista:

1. hááát ebben erősen nincs igazad, azért olyan zenekarról beszélsz, aki amerikában baseball stadionokat tölt, londonban wembleyket nálunk puskás stadiont stb.stb és mindezt 20 éve folyamatosan. mindezt úgy, hogy a zenekar élete nem része a bulvármédiának és a kereskedelmi rádióknak, tévéknek.
2. ennél nagyobb marhaságot akkor írtál volna, ha azt írod, hogy "join the elevator"
3. ez azért megint kicsit túlzás, DM mértékkel mérve ez egy gyenge album, de nem lett volna reménytelenül az, ha legalább van töke az egésznek, de sajnos még az sincs...


de visszatérve az első, túlértékelős pontra: amikor a Krafwerk, a DM vagy a Yazoo kezdett el elektronikus zenét csinálni, akkor az nem úgy nézett ki, hogy leülök a PC elé letöltök egy szekvenszer programot, egy dobcomputer programot, meg 25 szoftverszintit és effekt plugint és elkezdek prüntyögni. gondold el, hogy mi meló lehetett ezeket a vasakat akkor használni felvenni, pontosan összerakni stb.stb. úgy, hogy sem a programozásban, sem a hangszín előállításban, sem a felvételi technikákban nem igazán volt tapasztalata senkinek. szalagra vettek, nem egy vinyóra, ahol törlöm, áthelyezem, idehúzom-odahúzom, másolok még 8 kört. ott és akkor ezeket a dalokat elejétől a végéig ki kellett találni és meg kellett csinálni.
szóval azért minden dolgot illik kicsit a maga korában is vizsgálni. ha puskás öcsiről beszélünk, ha egy 20 éves opel kadettről akkor is. és a DM-ben az a legszebb, hogy ma is megszólalnak a régi cuccaik, döntően nem érezni avittosnak. és vannak olyan dalaik, amiket egy mai nurave dj szettben úgy lehet lejátszani, hogy észre sem veszed, hogy 3 perce egy közel 30 éves DM számra táncolsz.
A béna Dave Gahan-klónból az egyik legtöbb embert megmozgató művész úrrá vált Ákos nyitja majd a VOLT Fesztivált idén. A buliban az lesz különleges, hogy szemben az összes többi koncerttel, Ákos a fesztivál korábbi helyszínében, a Soproni Sportcentrum nagytermében tartja…..
Röyksopp - Junior (2009 Wall Of Sound) A norvég elektronikus duó előző két lemeze között és óta is jó sok idő telt el, emlékezhetünk rájuk sokféleképpen és sokminden miatt (remélhetőleg legtöbben persze a fantasztikus Remind Me klip okán, ami jópárakat megihletett, elég…..
A/A 2009.03.30 21:54:44
ezeket az ősfunk groove-okat rengetegen mintázták, tényleg ezerszámra, ott van ugye a világ legtöbbet mintázott zenésze james brown, aztán jimmy castor, de például a drumandbass-ban rommá használt "amen drum" www.youtube.com/watch?v=uiUSbOnEqc4 tekerjétek szépen 1:27-re és hallani fogjátok, hogy miből is lett a dzsungel:)
aztán itt a világ egyik talán legtöbbet mintázott grooveja az Apcahe, egyből mindenki a fejéhez kap, hogy hány számban van benne az eleje... www.youtube.com/watch?v=s3zds7a0s28&feature=related

ez pedig nem funk hanem reggae, a következőben belinkelt számból pedig a fiatalos magyar területi képviselők és a laza key-account menedzserek kedvenc együttese csippantott ki egy kis hangmintát:
www.youtube.com/watch?v=QjXW4kUVazA

és a sort lehetne folytatni:)
Rolls Frakció @ Diesel Club 2009.03.25. A sokak által hallgatott és néhányak által sokszor elhallgattatott Rolls Frakció 1978-ban alakult, a honi korszellemnek megfelelően valahol a Piramis- és Korál-féle orgonás hard rock vonalon. A zenekar stílusa szép lassan alakult át a…..
A/A 2009.03.28 18:23:26
@Márk_Márk: Látom lelkesen olvasod a szakkönyveket.

Lázadó: egy szóval sem írtam. Hallgasd meg egy halom olyan dal van, amit akkor nem lehetett.
Úgy tűnik te most bizonyítani akarod, hogy te ezt jobban tudod, de ha megnyugtat akkor az EK-t sokkal jobban szeretem és hátulról visszafelé álmomból felkeltve is fújom kívülről. Épp úgy, mint az összes többit ebből a korszakból, a hatszámos kazettás Huckleberrytől, a huszonharmadik soha meg nem jelent "hegyizolis" Sexepilig.
Ugyanez elmondható a kor punk/skinhead (sokszor egybefolyt) zenéjéről is 88-as csoporttól a "kézigránát"-ig.
Nagyon korán kell annak kelnie, aki ebből oktatni akar engem.

A/A 2009.03.28 20:25:58
Március 27-én pénteken első alkalommal lép fel a Neo a Corvintetőn. A megszokott dalok mellett a hamarosan megjelenő Serial Killer EP anyagából is szemezget a zenekar. A címadó számot egyébként már meg is lehet hallgatni a Myspace-odalukon. Előzenekarként a !Nylon Me, illetve a We…..
A/A 2009.03.26 22:33:14
Van új Depeche Mode-klip, ami Magyarországon mindig nagy esménynek számít, mint bármi, amit Dave Gahanék csinálnak. A nyilatkozatoknak megfelelően a Wrong elég retró lett, gitárt alig hallani, a helyére viszont odakerült jól megszokott fapados megszólalású dobgép, meg analóg…..
U2 – No Line on the Horizon (2009 Interscope) A U2-val kapcsolatban két dolgot szögeznék le először, ami fontos a róluk alkotott nézeteim kialakításában: 1. Bono egy akkora idegesítő otromba nagy faszfej, hogy ekkorát csak nagyon keveset tudnék mutatni. Gratulálok a Time…..
Ez pedig akkor nem más, mint egy inspirál-spirál, hiszen csak a süket nem hallja, hogy Jack White (gyk: The White Stripes) imádja a zeppelines riffeket. Ezek szerint megállapíthatjuk, hogy átlagosan 5-7 év késéssel a U2 is eljutott oda, ahova a White Stripes – és ezt Edge még…..
Lángoló Gitárok Nem visít 2009.01.12 14:00:00
Ladyhawke - Ladyhawke (2008 Modular) Csúnya világot élünk, 28 évesen debüt albummal már nem vagy fiatal, viszont jó eséllyel kapsz újabb jelzőket, úgymint "megfontolt", és a lemezed nem feltétlenül kerül egy kategóriába az úgymond rivális, fiatal bandákkal. Pip…..
Glasvegas – Glasvegas (Columbia) 2008 A Glasvegas feltételezések szerint bemutatásra szorul, essünk is túl rajta: 2003-ban alakult glasgow-i négyes, zenéjüket tekintve ezerötszáz soron keresztül taglalható stílusleírás helyett maradjunk annyiban, hogy visszhangos-indie.…..
Év vége van, ilyenkor gyakoriak az értékelések, összegzések, az év legfontosabb eseményeinek összefoglalása. Ebbe a trendbe passzol egy olyan hír, melyre egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmet, mi pedig megosztjuk veletek. Szóval van ez a Kaukázus nevű zenekar, akik nagyon…..
Jean-Michel Jarre @ Papp László Budapest Sportaréna, 2007.11.12.Populista popzenészek lenni manapság trendi. Ezt bizonyította a nemrégiben nálunk járt sztárok sora a Coldplay-től, Lenny Kravitzen át az amerikai Galambos Dorináig – Gwen Stefaniig - mindenki, akik kivétel…..
Chris Corner gitáros, énekes, miután az ezredforduló után elhagyta a közepesen sikeres Sneaker Pimps-et (pedig 1997-ben az amerikai családanyák rémálmával, Marylin Manson-nal is kollaboráltak – lásd "Long Hard Road Out of Hell") szólópályára lépett, IAMX…..