Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sTormy

108 bejegyzést írt és 2475 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félrefordítások B, mint... 2015.01.08 12:59:00
Az újévet schniedesch gyönyörű, szakszerű beküldésével nyitjuk, íme: Kedves Leiter Jakab,örömmel fedeztem fel a blogot és merültem el a félrefordítások tarka világában.A blog gazdag gyűjteményét két példával tudom gyarapítani tudományos igényű építészettörténeti…..
Turpi levele rövid, de lényegre törő: http://444.hu/2013/12/10/megvertek-mert-ugy-nezett-ki-mint-harry-potter/My friends came to my side and then one of the group came over and just stamped on my head and broke my jaw.Eredeti cikk Behúztak neki párat, és nyomtak egy pecsétet a…..
Anna felfedezése mérföldkő lehet az európai művészet történetében: Alessandro Baricco: Mr. Gwyn, Helikon kiadó, fordító [ez a rész a blog hagyományainak megfelelően elveszett a postán - a szerk.], olvasószerkesztő [újabb technikai hiba - a szerk.], 49. oldal: „…vacsora…..
Andrásnak szúrta ki majdnem a szemét: Szia,Egy közepesen vicces félrefordítás, én azért eléggé szégyellném magam ha fordító lennék, hogy ilyet adjak ki a kezemből...gondolkodás semmi :)     Cikk itt:http://index.hu/nagykep/2014/05/10/ahol_a_gyerekek_alszanak/ (6-os kép, a…..
sTormy 2014.09.03 07:13:55
@Altaïr: Igen, és jellemzően angol billentyűzeteken alakul ki.
Fishi akadt fent az Indexen: Sziasztok!http://index.hu/kultur/life/koveren_is_szep_az_elet/16-os kép: Elszámolóházi gyerekek alusszák át a buszutatGoogle képkeresés alapján az eredeti cím:Settlement House Children Sleeping During Bus RideNem tudom hogy sikerült erre fordítani, de 0…..
Félrefordítások Üdv a blogon 2014.08.21 06:51:00
Nem, nem én köszönök, hanem van a blogon egy üdv. Klári találta: Kedves Szerkesztők!Nem tudom, találkoztatok-e már ezzel az esettel, de azért megírom.Egy-két hete bekapcsoltam a fiaimnak a közszolgálati televízió gyermekcsatornáját, ahol éppen az Állatkert a hátizsákban…..
Krisk küldte be az alábbi könnyed szösszenetet: Üdv!Ma ment a NatGeo-n a Vadregényes Építmények c. dokumentum-sorozat"Tóparti Favágóház" része. Éppen csak bementem a szobába, tehát nemhallottam sok mindent, de egy dolog mindenképp megfogott. Kettenbeszélgettek, hogy a…..
Szigorúan futballszakmai töprengés Orbán Gáspár visszavonulásáról, avagy a pitiáner politikai vonatkozások helyett beszéljünk végre az ügy tragikus mélységeiről és húsbavágó tanulságairól. Egy tehetségesnek mondott pályafutás immár örökre derékba tört kérdőjel…..
sTormy 2014.07.22 10:38:21
@states1: Téged nyilván states1-ként anyakönyveztek. Másrészt nem tudom, mennyire értelme eltöltése a szabadidőnek az, hogy valakit valamiben félrenevelnek (mert a képzés botrányos, azt éppen most hozták nyilvánosságra független megfigyelők). Mindezt közpénzből és kizsarolt "adományokból".
sTormy 2014.07.22 11:29:44
@states1: Szerintem egy profi szerződés, az nem kedvére focizás, úgy, ahogy a többiek. A gyerek csupán ettől vonult vissza, a grundra ezután is bármikor lejárhat. A gyerek nyilván, segítséggel vagy anélkül, de ráébredt saját tehetségtelenségére, esetleg kezd szembeszegülni az apjával, akinek a nyomására jó eséllyel egyáltalán elkezdte ezt az egészet. A gyerek megalázását meg ő maga kezdte azzal, hogy azt gondolta, azért, mert oda született,ahova, már megmondhatja, írhat-e róla a sajtó.
Az amerikai producerek gondolván, hogy a videójátékok terebélyesedő iparának hasznát ideje lefölözni, a ’90-es években elkezdték rátenni a mancsukat olyan népszerű címekre, mint a Super Mario Bros. és a Double Dragon. Mivel jómaguk és azok, akikre a projekteket bízták, nagy valószínűséggel ki se…..
sTormy 2014.07.15 08:14:46
@Lazók György: Harmadrészt nagyon nehéz elhinni, hogy ugyanaz a színész játssza Raydent, aki annak idején a Hegylakó főszereplője volt.
A Helikon Kiadó újabban elkezdte újra kiadni Kurt Vonnegut életművét, ami jó. Ennek Gépzongora című darabja szintén jó. A fordítása, és ilyen kijelentés ritkán hangzik el a blogon, ugyancsak jó. Ami nem jó benne (eddig, még csak úgy a harmadánál járok), az ez a kis félmondat…..
sTormy 2014.03.11 09:16:15
@semiambidextrous: Nem pontosan értem az elejét. Hogy jön ide a véraláfutás?
sTormy 2014.07.11 11:09:39
@Rocky2: Készséggel elhiszem, de itt szó sincs gyulladásról. Azonkívül ez, amit mondasz, nem csak a bőrre vonatkozik? Így a leírásod alapján nekem ez jön le.
  Lszambnak ment el az agya, még novemberben: Kedves Jakab!Régi olvasója vagyok a blognak, de most adom a fejem először beküldésre. A minap olyan - meglehetősen ritkán előforduló - helyzetbe kerültem, hogy szinkronizált formában láttam egy részt a The Big Bang Theory c.…..
sTormy 2014.05.01 16:09:36
@tesz-vesz: Te meg elolvastad a bejegyzést?
Jó, itt mind olyan, de ez a saját találat talán különösen az. A Éhezők viadala - Futótűzben lőttem, ahol is látja ám A, hogy B mintegy négykilométernyi rézdrótot szorongat magánál egy dobra feltekerve. A megkérdezi C-t, hogy jutott B a deróthoz, mire a válasz: He took a…..
Judit figyelt fel egy orbitális leiterre: Kedves Jakab!A Gravitáció című filmben [konkrétan a mozis feliratban - a szerk.] figyeltem fel egy nem annyira félrefordításra, mint inkább "túlfordításra". A George Clooney alakította figura kérdezi a Sandra Bullock alakította…..
A cím ugyanúgy Kilfenorától való, mint a bejegyzés, úgy éreztem, ehhez nem nagyon van mit hozzátenni. Szia Jakab!Vasárnap reggeli bulvárhír-olvasgatás alatt leltem erre:"A színésznőt egy 1934-es dél-kaliforniai kozmetológiai konferencián (Southern California Cosmetologists)…..
Ezúttal Laca szeme akadt meg: Hali!Nem is tudom, az MTI-t sportszerű-e ekézni, szegények annyira hendikeppesek... A tudományos híreket például nagy lelkesedéssel, de iszonyatos végeredménnyel ferdítik. Például gyakran összekeverik a rakétát (a nagy, hosszú izé a lángokkal az…..
Ádám egy régi aranybányát aknáz ki tovább, mégpedig a Simpsonst : Szia Jakab Egy friss (ti. decemberben, amikor a levelet kaptuk, friss - a szerk.) Simpsons, vasárnap ment a Viasat6-on a 23. évad 11. része.Lisa létrehoz egy Facebook-szerű közösségi oldalt, ahova (többek…..
sTormy 2013.05.21 21:19:53
@Fishi: Az is nagyságrendekkel jobb lett volna, mint ami végül is lett belőle.
AncsaT (akitől a bejegyzés címe is való) még a valamikor a múlt beláthatatlan ködében tisztelt meg minket ezzel a beküldéssel. Íme: Belenéztem a Dibley-i lelkész (The Vicar of Dibley) című sorozat első epizódjába. Nem nyűgözött le, de Emma Chambers ismerős volt, ő…..
sTormy 2013.05.17 08:26:11
@rambo13: Úgy, hogy tudtommal angolul ennek is collar a neve, legalábbis az egyik. Persze a képen szereplő szeletek valószínűleg nem kutyából vannak.
Félrefordítások Titkos féreg 2013.05.13 08:56:00
Mai találatunk Miklósé, aki úgy tűnik, jobban figyelt biológiaórán, mint az Index munkatársa: Kedves Jakabék, egy cikket olvastam az imént, amit bizonyára tucatnyian elküldenek majd nektek, de azért én is megteszem. A…..
sTormy 2013.05.13 10:30:41
@KergeK@csa: Már igen, de arra leteszem a nagyesküt, hogy reggel, a poszt megjelenése előtt még nem volt. Íme, a Leiter hatalma.
Buta emberek mítoszát miért követik egyesek? Jézus állítólagos kora előtt 4-500 évvel, az ateizmust megalapító bizonyítottan létező görög tudósok simán le tudták írni gondolataikat.  Számos jel arra mutat, hogy Jézus csak egy ókori mítoszfigura, akit még az írás képességével sem ruháztak fel.   A…..
Nem, sajnos nem Rejtő Jenőről lesz szó, csak ez jutott eszembe, amikor megláttam, mit küldött be nekünk Sweet Trix még az év elején: Kedves Leiter Jakab! A karácsonyi ünnepek alatt véletlenül kaptam el a Kaméleon című akciófilm sorozat egy epizódjának végét. A történet…..
sTormy 2013.05.08 19:08:33
@Jees: Jogos. "Ez most igazi", ez a fasza megoldás.
Igen, a címet adó szószerkezet elhangzott az imént a Viasat History Versailles felemelkedése és bukása c. ismeretterjesztő műsorában, konkrétan XVI. Lajos nyolcévesen elhunyt fiát illették a Dauphin keresztnévvel. A dolog tisztázása végett: a dauphin nem keresztnév,…..
Ezúttal Péter gyalul le: Háj... a minap (kb. február vége felé) History Channel-en káprázatos marhaságot láttam-hallottam: A "Raktárháborúk"-ban valamelyik handlé egy raktár-kiürítés zsákmányából egy 1919-ben, Franciaországban vendégszerepelt német hadifogoly által egy…..
Félrefordítások Becsapó ajtó 2013.03.28 08:53:00
Nem értek ugyan a repüléshez, sem a repülőkhöz, de JnsV helyében azt hiszem, én is gyanút fogtam volna. Ugyanis: Kedves Jakab! A Viasat 3-on ma a Rettegés a fedélzeten (Crashpoint - 90 Minuten biszum Absturz) című, egyébként sem túlzottan magas színvonalú filmetnézve…..
sTormy 2013.03.28 12:13:30
@Terézágyú: Jawohl! :)
Barbi az alábbi képhez mindössze annyit fűzött hozzá, hogy "Üdvözlet Egerből." Nekem speciel a sheep's cottage cheese is necces egy kicsit, a chicken thigshez meg látni kéne az ételt (mert ez így csak a csirke felső combját jelenti, nem az egészet), de ami egész biztos kiveri a…..
sTormy 2013.01.10 14:54:19
@Bretschneider detektív: Éltem a gyanúperrel, hogy az alsót nehéz volna vasalni, de kösz a megerősítést.
„Egész Dél-Amerika latin, nekünk sem szabad elmaradnunk mögöttük” - indokolta az oktatási államtitkár, hogy miért latint és nem angolt kell tanulni a nyolcosztályos gimnáziumokban. „Főként a hátrányos helyzetű gyerekek példaképe lehet Antonio Banderas és Jennifer Lopez.…..