Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kuku

23 bejegyzést írt és 421 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az infláció a kilencvenes évek 30 százalékáról leérkezve, több éve 5% körül stagnál. Ez először idén, a rezsicsökkentés hatására tört le, és  43 éves rekordot döntve szerdán elérte a 0,4%-ot. Magyar és külföldi elemzők sora figyelmeztetett arra, hogy ez…..
Kuku 2014.01.17 14:35:19
@Mitzimackó:
Miért is nincs?
Nem az az írásom állítása, hogy most 5%-ot esik emiatt az infláció, hanem hogy nagyon sok ilyan árazású tételen megszűnik az inflációs nyomás.
Ha például az önkormányzat az eddigi évi 5% helyett most nem emelhet bérleti díjat az éjjelnappalinak, vagy a dolgozóknak 0% infláció mellett nem emelnek fizut, akkor az enyhít az áremelési kényszeren. Ettől még emelhet, de biztosan nem ugyanannyira, mint ezek nélkül. Sok más területen is érdekes lehet ez, pl. vasúti teherszállítás, postai díjak, de visszalassíthatja a céges rezsiket is (víz, csatorna, szemétszállítás, áram, gáz). Szóval tuti hogy hatással jár, de hogy hány százalékkal, az majd kiderül. Szerintem 1% felettivel, de ezt kutatás nélkül csak tippelni lehet.
Kuku 2014.01.19 23:59:56
@kvasztics47:
Nyilván fogsz tudni mondani ilyesmiket, de pl. a gázolaj piaci ára meg 5%-ot esett. Vagy pl. a fuvarozó sofőr bére tuti hogy nem nő idén 3-5%-kal. És mindent nehezebb emelni amikor a KSH index nullához tart. Természetesen lehet, csak nagy az ellenszél, amikor ilyen számokat jelentenek be.
Kuku 2014.01.20 00:07:08
@bm613:
Nagyon jól tudom, hogy a defláció gondot okozhat. Ezért tértem ki egy mondattal arra is, hogy szerintem ha padlót fogott, akkor az alapkamaton keresztül a forint árfolyammal fogják majd finomhangolni. Ami megint csak időszerű, mert egy ideje leértékelési verseny van a világban. Ez növeli az inflációs veszélyt, de mivel nálunk ez mesterségesen épp alacsony, és hitelbőség sincsen, megléphető. (miután forintosították a devizahiteleket)
FishTechnics Rábai fogások 2007.06.04 06:58:00
A Rábát érintő, már hat éve húzódó vízszennyezés ellenére az elmúlt időszakbl az alábbi rekordlistás halak kerültek elő a folyóból, bizonyítandó, hogy mindenféle beleengedett moslék ellenére még mindig kiváló horgászvíz. Sajnos mindkettő a konyhán végezte... Dancsecs…..
Nekem nagyon tetszett, szerintem zseniális ötlet, és abszolút motiváció. Bárcsak nálunk is lenne rá keret és ötlet, mint az ohioi rendőrségnél. Vagy lenne olyan cukrászda, aki szponzorálná. A gyereket, aki a bringán bukósisakot visel, felírja a rendőr... Még egy cédulát is…..
Lapítanak, mint az ürülék a gazban, csakhogy itt még mindig nincs helye a gaznak se, hiába rajzolták át a Ferenciek tere terveit. Ha lehet még ötletelgetni, improvizálgatni, akkor ide gyorsan nekem is egy filctollat meg egy zsírkrétát, mert rajzolgatni én is szeretek. Nemrég még…..
A Cipruson történtek következményeit felbecsülni sem lehet. A bankbetétek tizedének einstandját kedd este elvető ország már tavasszal csődbe mehet, de ennél többről van szó. Egy nagyon fontos tabu dőlt le, és ebből a szavazás eredményétől függetlenül lehetetlen…..
Van abban valami egészen hátborzongató, hogy pont azon a napon, amikor a jegybank szakértői stábja letesz egy újabb profi tanulmányt az asztalra, a Monetáris Tanácsra szabadított fidesztrollok bődületes faszságokat böffentenek bele a vakvilágba. De mint tudjuk, már három hónapja…..
Kuku 2013.03.06 09:49:24
@Kuviklacz: már két kötvény van azóta 5% alatt, és mind 6% alatt. Az infláció beszakadt, ahogy a VAI-ból már novemberben látszott. A hirtelen visszaemelési kényszer sem jelentkezett a jegybanknál, pedig már 1,75% mínusz van mögöttünk, és már mindenki 4%-ig várja le. Azért ez 20 éve ránk fért.
A  Fent és Lent nem pártszócső, így néha ütköznek az álláspontjaink.  A hallgatói szerződés is ilyen téma, ezért ahelyett hogy  kinyilatkoztatnánk, lehet más a párbeszéd alapon mindkét érvrendszer nevében megszólalunk. Ez az írás a hallgatói szerződés…..
Kuku 2013.02.19 19:55:57
@puszt:
Szerintem pedig azon, hogy akarjon már valaki erre az országra felelősen tekinteni.Ameddig mindenki kivesz belőle, addig csak csúszni fog lefele. Ha beletesznek, változhat a helyzet. Nem látni a tömegeket, akik kiállnának itt bármiért, csak azokat, akik elmennének olyan helyre ami mások kiállása miatt lett élhető.
Kuku 2013.02.20 00:23:40
@puszt:
Szerveződni kell. És nem csak politikailag, de úgy is. 500 ezer ember ment ki az országból, és még vagy ennyi tervezgeti. De csak 30-40 ezer megy ki tüntetni, és annak a fele nyugdíjas. Hol vannak a többiek?
Kuku 2013.02.22 10:24:59
@EgyetemistaPartyzán:
Ja, értem. Minden szar.

Majd ha nagy leszel, és maradsz, rájössz, hogy az említett generáció NEM fizetett be olyan rengeteg adót, és épp ezért emelték azt névlegesen, amire persze még kevesebben fizették be.
Aztán remélem az is leesik, hogy az említett generáció szavazta meg azokat akiket most hibáztatsz.
Benned mégis ott áll mondjuk 50 millió forint. Az egy budai villa ára. Légyszi ne rugdossál már cserébe, hanem tegyél ezért az országért hogy megváltozzon. Legkevesebb ennyivel tartozol neki.
Belsőség Türhők a busz előtt 2013.02.17 14:05:42
A könyökén jönnek ki az orosz, meg kínai belsőkamerás videók? Azt hiszi, hogy mi már bunkókból sem tudjuk a nemzetközi átlagot hozni? Egy budapesti buszsofőr helyrebillenti a nemzeti büszkeségünket: mi is tudunk legalább olyan ökröket mutatni, mint a keleti…..
Politonic Arcok 2013.02.14 22:18:08
Ma kifigyeltem, hogy a városban látható szövegek 99 százaléka termékértékesítési célból születik. Ez a felismerés megdöbbentett. Gyakorlatilag csak a tömegközlekedési tájékoztatók és az utcanév táblák jelentenek kivételt. Az utcák olyanok, mint egy folyó, aminek a…..
Forrás: homologue.hu Alakulnak a Rákóczi tengely csomópontjai. A Ferenciek teréről már tudjuk, hogy fog kinézni hamarosan, az Astoria kaputérsége félig készen van és a BKK már a Baross térről is kidobott egy látványtervet nem is olyan rég:    Katt a…..
Temetésre készül a kárörvendő kishitűség. – Ugye, hogy nem lehet! Lám csak, nem lehet! Naná, hogy nem lehet! – szajkózza most az opportunizmus, a belenyugvás, az önigazoló hamisság, az aljasság, a semmitmondás, a gerinctelen csúszás-mászás, a két rossz közül a kevésbé…..
Kuku 2013.02.05 17:02:15
@asebes:
Egyszerűen nem értem, hogy ehhez a forgatókönyvhöz neked mi szükséged van más pártra, mint az MSZP? De komolyan. Logikai baki, hogy van egy megosztott párt, és azért menjen be az általad várt szövetségbe, mert csak úgy lehet valami. Egy pártnak nem ez a dolga. Egy párt ideológia alapján szerveződik. Összekevered a szavazók dolgát a pártéval. És tulajdonképpen tökmindegy hogy az LMP beolvad e a balba, mert a szavazóinak ezt kívánó része úgyis megteszi. Viszont így marad tér azoknak is, akik mindkét korrupt, oldalt elutasítják. És ez nagy szó, plusz extra bónusz, ha közben elvhű maradsz.
Kuku 2013.02.06 12:34:57
@asebes:
Bocs, de én még nem vettem észre a demokráciát. 10+ milliárdos választási kampányokkal győztes oligarchákat látok évekre visszamenően. Ez látszatdemokrácia, technikailag semmi sem változott azon kívül, hogy lett egy párt amelyik nem érintett, és organikusan nőve beérhetNE, ha nem nyeli be azonnal a fent említett kör. Nem 4 év alatt. És minden elvet Orbán megbuktatására feltenni, miközben Orbánt 80-90% hogy így sem sikerül leváltani, enyhén szólva felelőtlenség.
Ahogy azt várni lehetett, az LMP kettéoszlott a hétvégi kongresszusukon. Túl nagyok voltak a törésvonalak a párton belül, így nem is maradt más megoldás talán. A párt szakadár szárnya hisz abban, hogy majd az Együtt 2014-en belül úgy tudják alakítani az erővonalakat, hogy az…..
Kuku 2013.01.30 08:25:42
@iii:
"2. Az LMP szavazóinak többsége éppen hogy a platform álláspontját támogatja
3. Az LMP aktív tagságának is jó része az új pártot támogatja, a lemondással ők is ki lennének semmizve
5. A párt alapítóinak túlnyomó része az új pártot támogatja"

Forrás? (hiteles)
Kuku 2013.01.30 08:30:43
@Virág et.:
"+1 ok, hogy ne 20 évesek akarjanak okosat írni a blogokon. MDF - MIÉP, MDF - MDNP ismerős? Akkor hol volt az erkölcsi magaslatról okoskodó szerző? Az rendben volt, ugye?"

A szerző ezen prekoncepció szerint 0 illetve 3 éves lehetett, tehát bölcsiben volt. :)
Van ez a HÓ24! kampány az Magyar Kerékpárosklubtól (továbbiakban MK) idézem: Első lépésben fotókat gyűjtöttünk arról, hol volt fennakadás a hó miatt. Második lépésként nyílt levélben fordultunk az Fővárosi Közterület Fenntartóhoz, tárgyalásokat kezdeményezve a…..
Kuku 2013.01.25 09:54:29
Nem tartom jogosnak a kritikát.
Ezt az akciót budapesti bringások találtuk ki(ketten), budapesti tapasztalataink alapján, és egy budapesti cégre irányítottuk a célkeresztet. Nem érkezett ugyanilyen megkeresés más városokból, és hasonló kezdeményezésről sem tudok. Ennek ellenére az akcióban segítséget adtunk ennek megkezdéséhez és örömmel hírt adunk róla ha ez megtörténik.
Az egy dolog, hogy elnökségi tag vagyok, de magánemberként, szabadidőmben csinálom ezeket a dolgokat 3 gyerek és főállás mellett. Ez is meghaladja az erőmet, nem tudok mások helyett is tolni olyan ügyeket, amiket más nem tol.
A Kerékpárosklub sosem fog tudni a központból nekimenni a debreceni közterület fenntartónak. Semmilyen infónk nincs ehhez, a beágyazottságunk pedig a debreceniek maguk. Nekik kell megtenni. A Kerékpárosklub egy lehetőség. Olyan mint egy franchise. Mindenkinek jó. Igen, helyben a három embernek kell beletolnia az energiát, ahogy az eredményt is helyben élvezhetik. Ha ezt megtették és nem jutottak előre, ugyanúgy tud segítséget kérni ha akar. Rendelkezésére áll a központi sajtólista, elküldjük ugyanoda ahová ezt a hírt. Debrecenben a Kerékpárosklub a debreceniekből áll. Lehet hogy a klub egy érdekképviseleti, vagy szakmai szervezet a bringások felé, de nem az aktivisták felé. Az aktivisták pont hogy maguk is érdekképviseletet és szakmai munkát végeznek a kerékpárosokért.
A Kerékpárosklub erőforrásai végesek (pont akkorák, amennyit az aktivisták beletesznek), és az országos szervezet helyi ügyekben inkább egy lehetőség.

Egyébként szerintem a központtól várás épp erősíti a vízfejet nem gyengíti, de ez már egy általánosabb kérdés. Ha én debreceni lennék, ugyanúgy ezerrel szántanám a hivatalok hátát és nem azt várnám hogy oldják meg helyettem máshonnan olyanok, akiknek gőzük sincs a helyi viszonyokról. Ha debreceni lennék azért tolnám a Kerékpárosklubot, hogy helyben is megerősödjön a bringás ügy. Eszembe sem jutna egy olyan panasszal élni, hogy a budapestiek miért nem teszik meg ezt helyettem.
Más kérdés lenne ha KRESZ ügyben intézkednénk, vagy hasonló országos ügyekben. De megjegyzem, hogy ilyenekbe is nagy energiát ölünk. Plusz rengeteg olyan helyi ügyön is dolgozunk budapestiként, amihez a gyakorlatban semmilyen kötődésünk sincs azon kívül, hogy szeretnénk országosan is szolgálni az ügyet.
A Magyar Kerékpárosklub új elnökséget és új elnököt választott szombaton. Az ötfős elnökség új tagjai Kürti Gábor, László János, Halász Áron, Veszelovszki Zsolt és Szilasi László lettek. Az ötfős elnökség azonnal meg is választotta az új elnököt Szilasi…..
Kuku 2012.12.10 09:16:00
@blash: ??
Az LMP tegnap éjjel többek között a következő döntést hozta: Az LMP a 2014-es országgyűlési választásokon nem köt választási együttműködést a jelenlegi  parlamenti pártokkal, és más szervezetekkel is ezen az alapon tárgyal. És ezt: Az LMP nem kíván…..
A Hajdúdorogi Újság eddig méltatlanul elkerülte az ínyenc újságolvasó figyelmét. Most viszont olyan morális és etikai magasságokba kapaszkodtak fel, ahol eddig a Pravda, a Playboy, esetleg a Szabad Nép volt a sajtótörténelem során. Mit lehet tudni erről az önkormányzati lapról?…..
Van egy táblám, amire mindig felírom azokat az ételeket, amit feltétlenül meg szeretnék sütni mostanság. Illetve minden héten, ha eszembe jut valami nyalánkság, a határidőnaplómban szánok neki egy talpalatnyi helyet, hogy az összes ötlet ide bekerüljön. Gyerekkorom nagy kedvence, anyukám nagyon…..
Teljes gőzzel folyt a szeptember 22-i Critical Mass szervezése, amikor a rendezvény két arca, Kürti Gábor és Sinka Károly egyik pillanatról a másikra lefújták az egészet. Sőt, bejelentették, hogy még egy bringás felvonulást szerveznek jövőre, és ezzel véget vetnek a nyolc éve…..
Kuku 2012.09.10 22:23:03
Blogunkban már többször foglalkoztunk az egykori Roosevelt, a mai Széchenyi, tér várható átalakításával. Az eredeti tervekben megszüntették volna a teljes alsó rakparti közúti ágat, telekövezték volna a térbelsőt, és erőteljesen visszavágták volna a Kossuth térrel…..
Kuku 2012.09.02 23:18:45
@rxtr:
Ez az időkorlát jó kis kompromisszum.
De tényleg, ha valaki megáll a József Attilán, mondjuk az árkádos részeknél, tegye szívére a kezét, és mondja ki, hogy normális és szükséges az a bűz és dzsuva a sikló-korzó-Andrássy-Hősök tere tengelyen.
Annyira adja magát, hogy ez egy emberléptékű hely legyen.
Kuku 2012.09.03 01:18:04
@városjáró:
Nem értem ezt az óvatosságot. Nemzetközi tapasztalat, hogy a város lakói ahhoz alkalmazkodnak amit a város preferál. Nem érdemes a közlekedőkre rugalmatlanként gondolni. Egy autó valóban nem tud busszá változni, de egy budai autótulajdonos bizony buszra tud ülni, ha az jó alternatíva. Viszont amikor dugóban álló buszt látok, mindig elszomorodom. Ennél sokkal okosabb az ember.
2 év alatt 100-120%-kal nőtt a bringások száma. Ha ez a folyamat lassulva folytatódik, már akkor is komoly modal share változások várhatóak. Ehhez jön a tömegközlekedésre szálló több ember.
Ha a Lánchíd és a Váralagút bringával járható, az tízezreknek nyitja meg a dunai átkelés lehetőségét. Most egy 6 sávos, lépcsős járdájú hídból, egy hegy felesleges megmászásából, egy szmogos alagútból, József Attilából és parás hídból, valamint a Margit körútból választhatnak. Ez mind komoly akadály előttük. De nem indulhatunk ki egy akadály elhárulása előtti modal share-ből, ha a kezelés utáni arányokat becsüljük.
Szerintem ha átjárható BKV-val, taxival és bringával a híd, akkor fizikailag több ember lesz képes átkelni rajta 1-3 éven belül, csúcsidőben pedig már a korlátozás napján is.
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
Kuku 2012.08.29 12:36:40
@kifordított nagyanyó:
Marhajó vicc. Inkább uszításnak nevezném. Világosan látható, hányan értik félre, és ők az olvasása után jobban utálják a bringásokat.
A közlekedés bármelyik résztvevőjéről le lehetne írni egy ilyen jellemrajzot, csak más tételek lennének a listán. De az is ugyanolyan szenyaság lenne, mint ez, amikor valaki index címlapért, egy perc blogfényért kárt okoz ezreknek az általánosítással.
Ha mindezt valaki leírja tisztességes kritikaként, akkor egy szót sem szólok, ráfér a bringásokra is, meg másra is. De így felesleges indulatokat kavar egy azoktól amúgy is túlterhelt témában.
"A kerékpáros az út négere", állította a városi biciklizéssel kísérletező Para-Kovács Imre tíz évvel ezelőtt. A hasonlat ma már csak rossz emlék, az egyre több városi bringás egyre több figyelmet kap. Ezért is volt érthetetlen a belváros szívében évtizedek óta kint…..
Kuku 2012.08.28 00:46:33
@Ppix:
Miért lenne dugó a körforgalomban, ha elsősorban ÉD irányban használnák? Éppen hogy csökkenne a dugó, mert csak fél kört haladna a legtöbb jármű, és főleg egy irányban/ból. A körforgalmaknak ez enyhülést jelent.
Amúgy nem az autók elől zárnám le, a taxi autó. Nem tudom a 10 autó/perc mondjuk 5-5 per percként mit jelentene a Margiton és az Erzsébeten, de ha beleveszem a buszra és bringára váltókat is, akkor a maradékot szerintem megeszi a két híd.

"Nem fog mindenki hipp-hopp bringázni"
Most éppen ez zajlik, 50-100%-közti ütemben nő a bringások száma. Most megvan a készség, de a 15%-os autóforgalom visszaesés is kedvező körülmény.

Az útdíj nemrég elbukott.
Kuku 2012.08.28 20:34:51
@Gyárfás:
Nem értem hogyan jön a szabálykövetés a forgalomszervezéshez. Ha minden autóvezető ötvennel megy a 40-es táblánál, akkor nincs joguk az autópályákhoz? Vagy ha minden gyalogos simán átszalad a piroson, ha a szükség úgy hozza, akkor nincs joguk parkokhoz? Plusz nem lehetséges, hogy nincsenek is kerékpárosok? Én pl. nem kerekes kiborg vagyok, hanem autótulajdonos, kerékpártulajdonos, sőt még lábaim is vannak.
Kedden éjjel hivatalosan is beengedték Budán az egyik BKV-s buszsávba a kerékpárosokat. A Budapesti Közlekedési Központ emberei a Fő utcában és a Bem rakparton festették fel az első közös busz-biciklisávot jelző piktogramokat. A BKK vezetője, Vitézy Dávid egy hete jelentette…..
Kuku 2012.08.09 15:36:25
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
Ez inkább fordítva szokott lenni, kivéve a kevés megállós gyorsjáratok. Egyébként a gyakorlat az, hogy simán kiindexel és megelőz bármelyik busz. Elég ha a gumiját a szaggatottra húzza, már elég a hely.
"A család kérését is tolmácsolom, amikor arra kérem a civil és a politikai szervezeteket, hogy se a lányunk nevét, se a személyes tragédiáját ne használják fel uszítás, gyűlölködés vagy a halálbüntetés visszaállításának ürügyéül. Köszönöm."- írta Bándy Edit, az…..
Bár nagyon látványos a Társulat gyermekek számára kiadott új DVD-je, rejtett veszélyei is vannak, amiket a szülőknek gondosan figyelembe kell venni A 2012-es „Óvd a szívedet” kerületkongresszus vitát kavart a gondolkodó Tanúk körében azzal, hogy közreadott egy új,…..
Kuku 2012.07.18 15:00:42
@reboot:
Igen, neked. Visszatérően személyeskedsz és jelzőzöl, bár kulturáltan teszed, így talán észre sem veszed. Gondoltam szólok. :)
Persze lehet hogy csak a JT mintakövetés. :DDD
Kuku 2012.07.18 15:04:51
@reboot:
És te vagy itt a Szent Péter? :)!