Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trau

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 ..
Trau 2011.07.26 21:41:31
A 28 darab maradék 9M313 rakéta (Igla-1E) lövészeti felhasználásával ma (hivatalos idő szerint) 1353-kor a csehországi Hradiste lőterén véget ért a gyalogosan hordozható légvédelmi rakétarendszerek (MANPADS) csaknem négy évtizedes története a magyar haderőben, mely a…..
Az ENSZ BT a potenciális ellenszavazók tartózkodása miatt végül engedélyezte a Líbia elleni katonai akciót a földi invázió kivételével. Nagyon úgy fest, hogy a légierő és légvédelem alkalmazásának krónikái az elkövetkező napokban újabb fejezettel bővülnek. A…..
Air Power Blog Air Power Hírek 4. 2011.01.03 09:54:00
 ..
Trau 2011.02.26 01:33:04
@Batkaa:
Hat, ha benned annyi ragadt meg az altalam irt cikkekbol, blogokbol, hogy a vilagban minden oke, scak ne hasznaljuk az "ezek" szot, akkor gyanitom nem Neked irok. ;)

Udv!

Trau
Trau 2011.02.26 01:37:40
@Batkaa:
...amugy javaslom, ne OFF-oljuk szet a hireket, nem en lennek a lenyeg. Termeszetesen nalam vagy levelben szivesen folytatnam a beszelgetest.

Addig is, a repuleshez visszaterve, egy elemzes, miert is valoszinu, hogy az EADS a GAO-hoz fordul tiltakozni:
www.marketwatch.com/story/eads-may-protest-boeing-contract-2011-02-25?reflink=MW_news_stmp

...es egy masik, hogy miert nem:
www.reuters.com/article/2011/02/25/us-usa-tanker-eads-analysis-idUSTRE71O4XP20110225

Udv!

Trau
Nem tudom, mások hogyan vannak ezzel, de nekem a gyomrom forog a Wikileaks körül kialakult kalamajkától. Nem attól, hogy mennyi, és milyen fontosságú iratot hozott a Wikileaks közre a világ tekintélyes (vagy annak ezidáig hitt) kormányairól és szervezeteiről. Attól sem, hogy ezek a…..
A dolgok jelenlegi allasa szerint Marciusban visszamegyek Koreaba a Fabiola testverhajojanak atvetelere.......
Lengyelország jó háromszor akkora, mint Magyarország, lakossága nem egészen négyszer annyi. És most azon aggódik, hogy idővel nem lesz képes fenntartani nyolc vadásszázadot (Magyarországnak papíron még két vadásszázada van november 26-ig, utána egy lesz, bárki bármit is mond).…..
Trau 2010.10.30 09:36:32
@molnibalage:

"A LégierőBlogra szerintem véletlenül sem akasztható a karosszékes jelző..."

Ezek szerint az te nem tartod elég szakmainak? Itt mire célzol?

Erre speciel en is kivancsi lennek, ha mar fel lettem emlegetve, mint negativ pelda.

Udv!

Trau
Röviden megemlékezve Izrael tegnapi afférjáról a Free Gaza Movement hajóival: napok óta kíváncsi voltam, mi lesz Izrael reakciója, ugyanis az izraeli sajtóban napok óta ment a ötletelgetés, hogy mit kéne csinálni, hogy ne legyen sikeres a "provokáció", de a segélykonvoj…..
Trau 2010.06.01 22:36:48
@molnibalage:

"Tutit mondani könnyű - vitatkozni nehéz." :)

Udv!

Trau
Trau 2010.06.01 23:48:29
Napsugarast!

@5.g:
Pont nem ez tortent, de ha Neked ennyi jott le belole, akkor nem is neked irok. :)

Udv!

Trau
Trau 2010.06.02 00:29:24
Napsugarast!

@5.g:

Kérlek:

1) Beütöttél a gugliba pár keresőszót, ami jó eséllyel eleve meghatározta az eredmények összetételét.

Nincs igazad, mert nem ez történt.

2) Eleve feltételezted, hogy csak két szélsőséges, egymással szembenálló álláspont lehetséges (nevezetesen palesztin-török vs. izraeli).

Nincs igazad, mert nem ezt írom.

3) A híreket ránézésre, hasraütéssel, szubjektív alapon egyik vagy másik kategóriába soroltad.

Nincs igazad, mert nem történt ilyen besorolás.

4) Végül kényelmesen hátradőltél, mint aki kvantitatív kutatási eredményhez jutott.

Nincs igazad, nem ez történt.

Amennyiben _érdemben_ tudsz vitatkozni, érdeklődéssel várom. Eddig csak kötözködsz, azt sem elegánsan, pláne nem stílusosan.

Udv!

Trau
A Magyar Honvédség kecskeméti bázisának Dongó százada ma a nyilvánosság előtt elbúcsúztatta Aero Vodochody L-39ZO kiképző-gyakorló repülőgépeit, melyek összesen húsz üzembe állított példánya 1994 óta mintegy 12800 órát repült Magyarországon.A 128-as,…..
Trau 2009.11.26 09:25:58
Napsugarast!

@stonefort:
Kecskemet ma reggel jelenti: "kozel 13000 ora" es 120 pilota (min. 1 ora a fulkeben).

Udv!

Trau
Trau 2009.11.26 09:27:16
Napsugarast!

@stonefort:
Namegeccer, az elozo kommentet megette a gulata.

Kozel 13 ezer repult ora szerepelt a beszedben, ma reggel rakerdeztem az illetekes holgynel.

Udv!

Trau
Az amerikai hardcore felderítők (RF-4, U-2, stb.) jelmondatának csekély módosításával (az eredetiben unarmed szerepel) alkottam ezt a címet, mely alatt külön megemlékezem arról az örvendetes tényről, mely jópár kommentben már megjelent itt a LégierőBlogon: a Magyar…..
Trau 2009.07.13 15:55:30
Napsugarast!

@mig23:
[cikk] Hat voltak benne veretes marhasagok is, pedig csak egy angol nyelvu cikk forditasa, semmi tobb.


Udv!

Trau
Sokat gondolkodtam, hogy benyomjunk-e egy ilyen posztot, de aztán egyhangúlag megszavaztam, hogy igen, helye van a lemilblogon egy olyan bejegyzésnek, ahová kommentként az olvasók egy-egy (esetleg több), lehetőleg ne túl hosszú katonasztorit írhatnak, amelyek főszereplője a kommentelő…..
Trau 2009.04.28 13:21:51
@proletair:
Velem szemben uldogel egy ember, aki tudja, mirol beszel. Uzenete:


1., Soderes szivatas:
Aki akkora baromsagot ir, hogy 5 nagy lapat sodert belelapatolnak az ejtoernyobe, az meg kocsmaban sem talalkozott olyannal, aki ugrott mar. Sikport egyebkent viccbol valoban szoktunk betenni...

2., Ejszakai ugras-sztori:
Az ugro neve M. Jozsef zaszlos volt, az ugras nappali volt es M. az ajto mellett az elso helyen ult.


Udv!

Trau
A héten Szerbiában jártam az Allied Force légi hadművelet kezdetének tizedik évfordulóján, hogy egy kimerítő tanulmányút keretében kutassam a támadók és a légvédelmi erők harcának szóbeli, tárgyi, és dokumentum-emlékeit. Elsődleges forrásom és kalauzom Dani…..
Trau 2009.03.31 14:33:43
Napsugarast!

@zord: Ha harci serules, akkor pediglen nem ertem, mi vegre a _lelovest_ tanusito sziluett?
Mivel nem ismerem az altalad beszerzett uj informaciokat, igy nem is azt mondom, hogy hulyeseget beszelnek a jugoszlav legvedelmisek, csak azt: meglehetosen eletszerutlen egy B-2A Spirit eltuntetese ugy, hogy azota se tunjon fel senkinek sem a gep, sem a szemelyzet hianya. Szamomra ez valoszinutlen.
Az viszont korantsem lehetetlen, hogy eltalaltak, leven "lopakodo" repulogep ugyebar nem letezik, csak nehezen felderitheto.


Udv!

Trau
Trau 2009.03.31 14:35:52
Napsugarast!

@GSF: Egy B-2A-meretu roncsot nyom es feltunes nelkul felporszivozni, hat, szerintem eros kihivas lenne. Foleg ellenseges terulet felett...


Udv!

Trau
Trau 2009.03.31 14:37:39
Napsugarast!

@Rommel28: A nem tul gigantikus meretu Albaniaban azert kicsit feltuno lett volna egy lezuhant B-2A. S abban sem vagyok biztos, hogy sikerult volna minden nyom nelkul az Adriai- tengerbe zuhanni.


Udv!

Trau
Több tényező szerencsétlen összejátszása miatt idén nem tudtam foglalkozni a magyar lérakos közösséggel. Az ELITE-em sajnos elúszott, Krétára (Rapid Arrow) pedig nem utazhatott magyar újságíró, márpedig ez a két esemény volt a fegyvernem egyetlen alakulata, az…..
A napokban sok szó esik a magyar Gripenek Maverick rakétáiról, illetve a beszerzésükhöz csatolt javítóképességről, melyet a HM Arzenál ZRt. nyírtelki telepén valósítottak meg és amelyet ma adnak át. Ebből az okból azt hiszem érdemes körbejárni a témát. A HM 2004-ben az…..
"Ő itt Gömbi, apukám kutyája, a képen úgy kéthónapos lehet. (Most úgy fél éves lehet.) Rövid lábú, csuklós fajtából van, a pontos összetevőket nehéz lenne meghatározni. Egyébként minek is kellene? Ilyen szemekkel... Nagy haverságban van a vele egyidős Kormi cicával,…..