Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gábor mester

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogosz Magyarveszély 2011.04.27 00:49:00
Napok óta zajló provokációk és a ma estére sikeresen kiprovokált tömegverekedés után a rendőrség kordonnal zárta el Gyöngyöspata települést. Rendőrségi csapatszállítók tartanak jelen pillanatban is a helyszínre az autópályákon. Időközben a településen…..
Gábor mester 2011.04.27 11:52:23
@maxwell murder: Védi a rosseb, rossz blogot olvasol, vazze! Azt kéne, amelyik a Tenkes kapitányáról meg a Buga Jakabról informál. :)
Nem szerettem volna húsvétkor dühöngeni, szép az ünnep, szép az idő, a kislányom izgatottan várja a nyuszit. A rossz hírek azonban utolértek. A gyöngyöspatai történetről van szó. Hosszú és sok elemében érthetetlen eseménysor végén most megint ott tartunk, mint oly sokszor az…..
Gábor mester 2011.04.24 09:22:48
No, tisztázzuk a fogalmakat: az erőszakmonopólium azt jelenti, h. az egyének igazoltatása, előállítása, akár lelövése csak és kizárólag törvényben meghatározott módon, a törvény által erre feljogosított (=hatósági) személyek, többnyire rendőrök által szabad. (Van, amikor kötelező is, de ne cizelláljunk ennyire!) Az egyszerű állampolgár 1. többnyire nem viselhet olyan ruhát, amelyik hatósági ruhára hasonlít, 2. erőszakot csak tettenért bűnöző elfogása v. jogtalan támadás elhárítása érdekében alkalmazhat. A xxx. vállalat titkárnője, az yyy áruházlánc pénztárosa, a ...-i nyugdíjas falulakó nem képes erre, ezért megbízza zq-t vagyonának, életének megvédésére, (=személy- és vagyonőrzés)v. ezt települési szinten megteszi pl. az önkormányzat (=polgárőrség). A vagyonőrök-polgárőrök a rájuk vonatkozó törvények szerint kötelesek eljárni. Ha a ccc áruházlánc bejáratánál engem zavar a sötétkék ruhás vagyonőr, nem megyek be. Ha a faluban lakom, és nem bűnözöm, jogszerűen nem zavarhat az, ha fekete/zöld/terepszínű/bőgatyás akárkik csöndben (!) le-föl sétafikálnak az utcán. És ezt nem tudja Krizsó Úrhölgy cáfolni azzal, hogy "fekete ruhások"/csendőrök vitték el a nagyapját 44-ben! EGYETLEN újgárdista/újbetyár/újcsendőr/SZJPE-s nem alkalmazott tudtommal eddig erőszakot senkivel szemben. Akkor miről tetszenek hadoválni?
Kettős Mérce Illegitimálás 2011.03.23 08:25:00
  Érvénytelennek nevezte az 1949-es alkotmányt Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke az új alaptörvény kedden megkezdődött parlamenti vitáját megnyitó felszólalásában.  Forrás: MTI Sokan úgy tartják, nincs szükség új alkotmányra, sokan pedig úgy,…..
Gábor mester 2011.03.23 10:08:01
Örülök, h. ennyi sok ráérő emberke van itt, velem együtt.
A jelenleg (hm. jogilag) hatályos alkotmány maga is átmenetinek nevezi magát. 20 éves átmenetiség azért kicsit sok, nemcsak (köz)jogi értelemben. Jó, az elvtársék tovább állomásoztak itt ideiglenesen. Node! Minden eddigi kormány akart alkotmányozni 89 óta, csak nem volt meg a többsége ehhez. Elegánsan ezt a problémát "alkotmányozó nemzetgyűlés" összehívásával szokták megoldani. Azt mondjuk nem értem, h. a képviselők nagy százaléka jogász, amellett súlyos pénzeket fizetnek "szövegezésre" ismert irodáknak, miért nem lehet egy jogilag és "erkölcsileg" is koherens, korszerű, támadhatatlan stb. stb. szöveget összeütni, lettlégyen az alkotmány vagy társasházi tűzriadóterv. Szeretném felajánlani a segítségemet, de többet nem írhatok, mert ez nem a reklám, hanem az egymás illő gyapálásának a helye! :)
(Egyébként valamelyik esti műsorban már elhangzott, h. az alkotmány jogilag persze h. érvényes, meg h. jogállam vagyunk - de ettől még deklarálhatjuk, hogy a "felszabadított megszállás" éveitől elhatárolódunk, meg h. az az "oktrojált" alkotmány (EZENTÚL) nem érvényes - dehát nem is lesz az, h. az újat elfogadjuk?! (Zárójelben, az avatárom miatt: az egyik fáraó qva nagy harcban legyőzte a hikszoszokat v. kiket. Aztán törvényt hozott arról, h. azok nem is léteztek! Igaz, neki nem kellett 2/3, elég volt Ré fiának lennie... Erre varrjatok gombot!)
Nagyon különös, hogy a legváltozatosabb kérdésekben rendkívül gyorsan és hevesen reagáló hazai cigány érdek-képviseleti szervezetek nem csaptak le Orbán Viktor azon víziójára, hogy 15 évre szállítsák le a tankötelezettség korhatárát.Az iskolalátogatáshoz kötött családi…..
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
ProgBlog Maat országa 2011.01.31 19:10:00
Maat: az ókori egyiptomi vallás szerint az igazság és a rend, valamint a törvény megszemélyesítője és istennője. Ő képviseli a teremtéskor felállított világrendet, melynek fenntartása a fáraó feladata. Ne legyenek „demokrata illúzióink”: amit most Egyiptomban…..
Szekuriti blog 184. West Balkán 2011.01.16 10:10:00
Sajnálatos, hogy ezzel a bejegyzéssel kell kezdenem az új évet, de nem tudok elmenni szó nélkül az éjjeli, West Balkánban történt eset mellett. Ahogy az Index megírta, 3 lány halt meg a West Balkán nevű szórakozóhelyen szombat éjjel.Nem célom, hogy a West Balkánt, a…..
Gábor mester 2011.01.16 13:01:31
@pkrisko: VAN normális vagyonőr képzés, de nem az a tízegynéhány, amelyik minden hétvégén akciósan indul valamelyik garázsban. Egy ideje törvény szerint meg kell nevezni a tendergyőztesnek az alvállalkozót (ha van...). Mit gondolsz, miért nem úgy szól a törvény, hogy a tendergyőztes MAGA köteles a munkáét végezni, legyen az vagyonőrzés v. bármi más. Nem arról van szó, hogy egy országos specialista egy célgéppel/műszerrel évente kétszer beavatkozik valahol - arról van szó, hogy így lehet a pógárokról még két-három bőrt lenyúzni. És azért nincs megfelelő törvény, mert akik hozhatnák, nyakig benne vannak a "buliban", családostól... És nem csak ebben a buliban!!!
A Fidesztől nem távol eső Hírtelevízió Célpont című műsorában bemutatásra került a Magyarországi egyházakról egy körkép. Tény, hogy igen könnyedén lehet ma vallást alapítani, és mint általában sajnos mindennel a magyar ezzel is visszaélhet. De kisegyházak, azért mert…..
Gábor mester 2010.11.17 20:53:48
@xaba99: A Ne ölj! nem vallási hittétel, egyszerűen olyan, a közösség fennmaradását szolgálni hivatott "parancs", amit a zsidó-keresztény vallások maguknak is lefoglaltak. Aki csak azért nem öl, mert valamelyik vallás ezt tanítja, az - ismétlem - nem 100-as (sztem!) Az állatok között is ritka, amelyik "önként, kéjjel öl", nem csak és kizárólag akkor, ha éhes v. ha megtámadják őt vagy a kicsinyét...
Nekem ne papok, és ne politikusok mondják meg, kit szeressek, kit gyűlöljek. "Az én vezérem bensőmből vezérel" vagy valami ilyesmi.
Gábor mester 2010.11.20 12:04:10
@ca2: Eztet itten József Attila tanálta ki... Hogy ő ateista sátánista lett-e vóna, aztat nem tom. Én marcistának mondanám magam, egyrészt valami Marc Karcsi miatt, másrészt mert komálom Marc & Pancser melltartóit-bugyijait a csajokon! Szokják a Kárcsi gondolatait is dogmáknak nevezni, de sztem soha nem kell abban hinni, amit tudhatunk... Az meg, hogy mellik agyamputált buxahízlaló mikor honnan csórel valami gondolatfaszlányt, és teszi aztat Legújabb Legüdvözítőbb Csak Most Csak Neked-vallás talpkövének, valamint alfájának és ómegájának (meg Illésének...), NEM ÉRDEKEL. :)
Varánusz The Big Plakátkiller 2010.09.26 21:53:39
Őrizetbe vette a rendőrség Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármester jelöltjét, amiért levágott egy Káli Sándor (MSZP) plakátot -így a hír.Szegedi a helyi szocialisták plakátolási szokásait nehezményezte, szerinte több esetben letakarták a saját ragasztmányaikkal a…..
Novák Előd belecsúszott egy parasztlengőbe… Szerintem nem először verik meg, aki ismeri, vagy találkozott már vele, jogosan vélheti, hogy ő volt az a loser a suliban, akit megköpőcsöveztek, elvették az uzsiját és focipályán nekiállt okoskodni, majd jól felrúgták.…..
Gábor mester 2010.09.24 14:14:36
@xenuka: xenuka for President! (Alelnöknek meg wacakot!) Könnyű testi sértés, aljas indokból v. célból - 1-5 év szabadságvesztés {Btk. 170. § (3).}
"pestipeti" szerint (Kósersrác-blog) közterületen verekedni csak hisztis picsák szoktak, ha jól idézem. Ilyenkor hol van TGM meg a 40 értelmiségi????? Meg a kisebbségügyi EU-biztos?????
Egy hír szerint a  perelhúzás ellen lépne fel a Legfelsőbb Bíróság. Az általuk javasolt törvénymódosítás megszüntetné a harmadfokú eljárást, így szerintük a joggal való visszaélés lehetősége csökkenne.A Zugügyvédnek az a kitétel tetszik legjobban, hogy a…..
A felvetés tényleg érdekes, elévülést megszakító végrehajtási cselekmény-e, a ha a jogosult érdeklődik levélben a végrehajtótól? Tisztelt Zugügyvéd!Nemrég történt, hogy végrehajtás elévülésére hivatkoztunk egy végrehajtás megszüntetése iránti perben, mivel a…..
2010-ben egy törvényesen a parlamentbe jutott párt - amely tegyük hozzá Magyarország harmadik legnagyobb politikai ereje -, na, ők sajtótájékoztatót tartottak, ahol a párt EP-képviselője azt az ötletet vetette fel, hogy hozzanak létre közrendvédelmi telepeket. Ez egy olyan kettős…..
Gábor mester 2010.09.02 14:03:09
@kamuszutra: A hír szent, a vélemény szabad (BBC). Sajnálom, hogy Te is funkcionális analfabéta vagy, ha a "szent" hírből azt olvastad ki, hogy MINDEN CIGÁNYT lágerba akar küldeni valaki, és PUSZTÁN AZÉRT, MERT CIGÁNY. Fizikai v. lelki szülőhazádban a palesztin "őslakosokat" betonfallal zárják el a héber "betolakodóktól". Ki is akkor a náci (=nacionalista)?
Arról se hallottál, ugye, h. "bizonyos antiszociális elemek" egyrészt - ki tudja, miért? - annyira elhanyagolják a gyereknevelést, hogy 14 év alatti gyerkőceik gyilkolnak-rabolnak-erőszakolnak (!!!) jobbára "fehéreket"; illetve direkt küldik lopni őket, mert tudják, hogy egyelőre egy ejnyebejnyén kívül nemigen tud mit kezdeni velük az oktatás-nevelés meg a "civil társsdalom" v. a bűnüldözés. Van még kérdés? Tedd föl egyenesen a druszámnak!