Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Árpád fia Tarhos

3 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1559 éve (451) zajlott a catalunumi csata.A Hun Birodalom élére 445-ben puccsal kerülő Attila mindkét római birodalomra komoly veszélyt jelentett. Először a Balkánon portyázott, majd 449-ben békét kötött II. Theodosius császárral. Ezt követően Attila Gallia ellen indult a keleti…..
Árpád fia Tarhos 2009.06.21 19:28:18
Árpád fia Tarhos 2009.06.21 19:36:11
@RegősBendegúz: Kedves Bendgúz! Valahogy úgy vagy Te ezzel a dologgal, hogy nézed de nem látod:Hogy valaki nem szaktekintély még nem biztos, hogy nem mond igazat, pl: Tordosi kultúta felefedezője Torma Zsófia(nem volt régész) de most veszik elő a felfedezéseit!Remélem hallottál róla! Németh Gyula pedig, amit előbb is említettem a régészt-töreténelem tudomány naponként változik, még az is amivel szándékosan félrevezzettek minket Magyarokat! De jó, hogy már foglalkoznak vele! Meglátjátok (már mint a fiatalabbja) hogy milyen dolgok kerülnek lassan napvilágra,még a sok hazugságra is egyszer FÉNY derűl! Csak folytassátok a kutatást, de ÉRTELMESEN!Árpádfia Tarhos
Árpád fia Tarhos 2009.06.21 19:45:27
@Trig: Bocsánat Trig-nek szántam az elöző gondolatot! Elnézést!Bendegúznak "csak" annyit, hogy Atillá-t annyira tönkreverték és ezzel meggyengűlt, hogy a következő évben 452-ben Róma kapujáig szinte ellenálás nélkül "elgyalogolt"! DE ezt nem "meggyengülésnek" nevezik!!!Tisztelettel Árpádfia tarhos
57 éve (1953) szabadult meg a világ Joszif Visszarionovics Dzsugasvilitől.A grúz származású szovjet párt- és állami vezető 1878. december 18-n született Goriban. 1898-ban belépett az Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspártba, amiért kizárták a papneveldéből. 1903-ban a…..
Árpád fia Tarhos 2009.03.08 00:23:25
Köztársasági elnökünk nem nyilvánít véleményt a Magyar Gárda felállításáról. Valamiért úgy véli, semmi köze hozzá. Érdekes, hogy más esetben mennyire nem így gondolja. Nincs persze ezzel semmi baj, hiszen a rossz vezető egyik ismérve, hogy nem lehet tudni, hogy mikor, mibe…..
Több netes fórumon zsidózott és tett közösségellenes, durva megjegyzéseket Leányfalu egyik fideszes képviselője. Cs. Kovács Gabriella (57) természetesen (neki az!) tagadott mindent, de volt olyan ostoba, hogy bizonyítékot hagyott maga után. Az említett hozzászólásokat egy…..
160 éve (1849) végezték ki az aradi vértanúkat.Ezen a napon végezték ki Pesten gróf Batthyány Lajos miniszterelnököt és Fekete Imre gerillaszázadost, Pécsett Vertike Gábort és Szilva Jánost. De igazán híressé az Aradon kivégzett 13 tiszt vált. A golyó általi halál…..
1054 éve (955) történt az augsburgi csata.955-ben a magyar kalandozók megtámadták Augsburg városát. A települést védő Ulrik püspök ellenállt, várta I. Ottó császár felmentő seregét. Azok időbeni érkeztekor az összecsapás a várostól délnyugatra, a Lech folyó bal parti…..
Érdekel ez valakit?Engem pl. igen! Miért?Mert először is ez a munkám, ebből próbálok élni a családommal. Apropó: hogy lehet egy vidéki csendes éppen csak városkában megélni egy olyan szakmából, amire inkább csak a műveltebb emberek tartanak igényt. No nem akarom én lenézni a…..
Al-Dunai harcokMiért voltak szükségesek az Al-Dunai harcok? Mint tudjuk a Kárpát-medencében a fő katonai erőt a bolgárok képviselték. Szvatoplu, Szalán (Zalán) kánt semlegesíteni tudja a betörő magyar hadtest . De mi van az Al-Duna terültén tevékenykedő bolgár főerőkkel,…..
 A hon(vissza)foglalást megelőző időkMi magyarok, hajlamosak vagyunk eredetünket 1100 évben számolni, mintha előtte semmiféle cselekmény, esemény nem történt volna kis hazánk megteremtésének ügyében. Mintha minden Szent Istvántól kezdődött volna. Talán még azt tudjuk,…..
Gondolatok a könnytárból TGM 2007.07.05 20:47:38
Tamás Gáspár Miklós írt egy szép oldalt a Népszavába, amelyben vázolja a jelenlegi nem túl szívderítő képet a sajtóval kapcsolatban.Balliberális médiafölény csak a torz értékelésekben van, amelyek igen gyakoriak, hiszen a Fidesz már egy évtizede tudja, hogy ha valamit elég…..