Regisztráció Blogot indítok
Adatok
justin time

2 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Kiakasztott az EMPAMO 2010.09.21 18:45:00
Még most, a poszt elején felhívom a kedves olvasó figyelmét, hogy szigorúan az én saját szubjektív magánvéleményem az, amiről most írni fogok. Többször is terveztem már, de most jutottam el oda, hogy meg is teszem. Sosem rejtettem véka alá, hogy vagyok olyan lusta és kényelmes,…..
justin time 2010.09.21 20:56:43
Nem tudom, hogy láttátok-e, de ha nem talán érdekes lehet.

index.hu/belfold/budapest/2010/09/21/pszichologiai_hadviselessel_uzte_el_a_parkolo_foglalokat_a_varoshaza/

Mit tesz az EMPAMO a belvárosi parkolás javításáért. Ott egy nagy ingyenparkoló a csinovnyikoknak, ez senkinek sem szúrt szemet? A bringásfutároknak kell beugrálni és hőbörögni, hogy ez így nem oké? Ennyit az empamoról... :)
Modorosblog Az Egyházellenes 2010.08.17 07:00:00
Az egyházellenes ember maga a racionalista lázadó, aki évezredes béklyókat ráz le magáról, öröknek tűnő dogmákat tesz nevetség tárgyává. Természetesen "Egyház" alatt csakis a Római Katolikus Egyházat és a Vatikánt értjük - ateizmusa és vallástagadása…..
justin time 2010.08.17 11:25:00
@vészmadár (pica pica):

Az *Foucault*-inga, teee.

Okés a matek meg a fizika meg a biológia, de nem ártana a humán műveltség sem...
Az egyház társadalmi tanítása számos támponttal szolgál a jó kormányzás mibenlétét illetően is, erről tartott konferenciát A jó kormányzás kritériumai és társadalompolitikai programok szelekciója az egyház társadalmi tanítása alapján címmel a Faludi Ferenc Akadémia, a…..
Az egyház csak ne politizáljon – halljuk a felszólítást oly gyakran, különösen választási kampányok idején. Az egyházak viszont rendre kiadják választási körlevelüket. Emlékezetes volt, amikor 2002-ben a baloldali Demokratikus Hálózat diktafonnal járta a templomokat, hogy…..
justin time 2010.04.18 00:03:29
@dr. Sigmund Fraud: Totálisan egyetértek, ezt az érvet szoktam én is elmondani.

Vulgárisan és egy mondatban: ha valaki kurvának áll, ne lepődjön meg ha b@sszák.

;)
justin time 2010.04.18 00:11:43
@tölgy:

csak, hogy a legismertebbet említsük:
en.wikipedia.org/wiki/Donation_of_Constantine
lexikon.katolikus.hu/D/Donatio%20Constantini.html

Az pedig enyhe csúsztatás, hogy az országban hamis adománylevél alapján adományozott területet kérsz számon, amikor Dr. No ezt írta: "külön szellemi sportág volt a hamis egyházi adománylevelek leleplezése?"

Pl. a Donatio Constantini megfelel ennek, de akarod kereshetünk még.
justin time 2010.04.18 00:16:35
@tölgy:

Érdemes itt is körülnézni:
en.wikipedia.org/wiki/Pseudo-Isidore
  Burzsuj félművelt lévén nem tartom számon Lukács György születési és halálozási dátumát, és amúgy a csávó hosszú olvasmánylistámon sem szerepel. Akkor inkább már Sík Sándor Esztétikája. Azonban vannak, akik számon tartják, és ha már a a komcsi ikon a…..
justin time 2010.04.14 11:03:39
@tölgy: az lehet - nekem mindenesetre új a kifejezés - de az biztos, hogy ez az egyetlen olyan forrás, amely a peer-reviewed akadémiai folyóiratok szintjén van. A tartalma pedig tükrözi az ilyen folyóiratok tartalmát.

Fura, ezek szerint én is az academic left oldalán vagyok. Na ez szintén új.
justin time 2010.04.15 00:08:10
@perseus:
1, Dobray állítás az volt, hogy Lukács csak Magyarországon világhírű. ("Tisztában vagyok azzal, hogy Molnárt ismerik (jobban) külfüöldön, deezt úgy tűn, ha hazai marxoid filozófuselit nem akarja todomásul venni.") Ez tényszerűen nem igaz. Pont.

2, Mezeit többször hallottam előadni, olvastam szövegeit, egyszer egy óráját is felvettem. Nem ok nélkül mondom azt amit.

3, Molnár könyveit nem olvastam, de nagyon szívesen beleolvasnék. Ha jól emlékszem sehol nem írtam róla semmi negatívat. Mindössze megjegyeztem, hogy a mértékadó filozófiai diskurzus nemigen tud róla. Ez nem zárja ki, hogy jó, értékes, érdekes lenne. Ha kezembe kerül szövege örömest elolvasom.

4, ami pedig ezt a mondatot illeti: "Pont azokat intellektuális kihívás olvasni, akikkel nagyon nem értek egyet." nagyon dícsérendő amit állít. Nem akarod ezt a posz írójának is elmondani?

pl.: "Burzsuj félművelt lévén nem tartom számon Lukács György születési és halálozási dátumát, és amúgy a csávó hosszú olvasmánylistámon sem szerepel. Akkor inkább már Sík Sándor Esztétikája."

vagy: "Ja, és szeretném, ha tudná az ELTE-BTK esztétika szakos hallgatóinak feltételezhetően jelentős, a konferenciát meglátogató része: Lukács György NEM MENŐ."

köszönjük emese...
Modorosblog Kocsmák népe 2010.03.08 07:00:00
Pecséttörő-Szoció Pata barátunk hatalmas sikert kiváltó "belsős" posztja, a Panelek népe után bennünk is megfogalmazódott A Kocsma, ám nem párbeszédszerűen, és nem kifejezetten a lakótelepekre húzva. Peri kedves törzsolvasó Tanár urunk bekezdéseit idézetként…..
Annak idején KuKori minden blogtalálkozón ott volt, még külön blogos búcsúztatót is tartottunk, amikor Írországba ment dolgozni. Ennek okán a most hétvégi übernonpluszultra találkozón sem tudott jelen lenni, de bánatában helyette írt nektek egy bemutatót az ottani viszonyokról,…..
justin time 2010.03.30 22:15:32
@Ottopappa: én voltam kinn most ősszel fél évet, a második naptól az utolsóig bicajjal közlekedtem. És csak egyszer csapott el egy taxis. :)

Jó poszt, tényleg ez megy kinn. (Én sem akartam elhinni ezt a jogsis dolgot.)
A kerületi önkormányzat testületi munkája sok esetben családon belüli viszályhoz is vezethet. A döntéshozók rokonai, családdtagjai ugyanis nagy számban jelen vannak a Kőbányai Önkormányzatban. Ugyan olyan döntésekben vehetnek részt, nyilványíthatnak  véleményt mint…..
justin time 2010.02.06 11:54:22
A konkrét világ végtelenül bonyolult, egyszerűsítenünk kell, amikor gondolkodunk róla. Egyszerűsítésünk eredménye a modell. De hogyan csináljuk? Szerzőink hét olyan általános tulajdonságot sorolnak fel, amelyekkel egy jó modellnek rendelkeznie kell. Vegyük észre milyen…..
justin time 2009.11.29 13:17:21
 A jelenlegi helyzet meglehetősen fura, hiszen az alapfelállás 180 fokot fordult. A General Motorsnak valószínűleg egy büdös petákja sincs, amiből megmenthetné az Opelt, viszont az erő pozíciójából tárgyalhat tovább, hiszen Amerikában megmentette őket a kormány, itt e…..
BuheraBlog Leendő hackereknek 2009.10.30 14:41:00
Dave Shackleford összehozott egy útmutatót az IT biztonság területén tevékenykedni kívánó újoncok, "n00b-ok" számára, és meg kell mondjam, szívemből beszélt a srác, úgyhogy most igyekszem átadni az általa megfogalmazott gondolatok lényegét (ez félig 1-1 fordítás…..
A technokraták és mechanikusok ugyanis örökölték a haladó balosok nézetét, miszerint ami magától jön létre, az biztosan nem jó. Ha esetleg máshol mégis jó, azt ide kell hozni. Jóllehet, mint arra számos gondolkodó rámutatott, importtal, tervezéssel és technokráciával ezeket…..
justin time 2009.10.14 00:02:32
@Lord_Valdez: @bádogos: nekem is pont ez volt a problémám. Érted, Szt. István is egy megveszekedett társadalommérnök volt ezer éve. Akkor most, hogy is van, az hogy "a konzervatívok érve az, hogy a szokások, hagyományok ismertek és beváltak, ezért megőrzésre méltóak."? Gondolom Szt Istvánt szeretjük (vagy nem)?

A Scrutonnal való találkozás az ez volt: eicee2.org/e_conf_summer09.html ? Érdekes egy szervezet maradjunk annyiban... :P
A bizottság nem is titkolta, hogy egy víziónak, Obama elképzeléseinek támogatására szól az elismerés. S tegyük hozzá gyorsan mindehhez, hogy a jelölés az Elnök hivatalba lépése után két héttel zárult le. Képzeljük el közben, amint átadják a díj irodalmi változatát…..
justin time 2009.10.10 19:12:01
@SzilvayG (dszg): ugyanaz a bajom ami @Ravaszdi: -nak is. Ez a Gandhi-s kiszólás totálisan tönkrevágta az egész írást. Nem hinném, hogy Teréz anyának bármi baja lett volna Gandhival (és viszont) , de ha már az emésztésnél tarunk, simán lehet találni "foltokat" a másik orcáján is. ( Ugyanígy megkérdezhetjük, hogy miért baj, hogy ennyit foglalkozott a vegetarianizmussal, amikor közben vértelen ellenállásra szólított fel? )
Fájdalmas, hogy ma, amikor már látjuk, hogy az ember és a társadalom erkölcsi megújítására tett kísérletek kudarcot vallottak, és mindkettő megmaradt látszólag változatlanul: a bűntől megsebezve, mégis az örökkévalóság perspektívájában, amikor lakásainkat lomtalanítva…..
justin time 2009.10.06 14:58:39
@SzilvayG (dszg): De mikor tehetik meg? (valamint hol tudok ennek utánaolvasni?) Mire mondhatják azt, hogy ez nem az isteni kinyaltkoztatás része? És mire nem? (a helytartó is ember, a ló is megbotlik)
justin time 2009.10.06 15:30:17
@KurtaBetyár: Köszi szépen, pont ilyesmire gondoltam (bár ezt a hitvédelmes oldalt fenntartásokkal kezelem), források, hivatkozások. (A google nekem korábban ilyen keresésekre nem vált be, ezért kérdeztem itt.)

Pl. azt nem tudtam, hogy a II. Vatikáni zsinat nem lépett fel a tévedhetetlenség igényével. Így természetesen más a leányzó fekvése.
justin time 2009.10.06 15:42:52
@KurtaBetyár: jó ez a szöveg, bár további hivatkozásokat ő sem közöl, de persze nem is filológusoknak íródott. Jó tudni, hogy a hivatalos álláspont mennyivel szofisztikáltabb és megengedőbb (bizonyos értelemben) mint a mezei "katkóterror" (én kérek elnézést mindenkitől, de nem hagyhattam ki). :)

Két megjegyzés:
1, ezeket a katolikus szövegeket direkt szerkesztik ilyen tipográfiai szörnyszülötté? Mind papíron, mind a neten elég olvashatatlanok. (dőlt, félkövér, aláhúzott, aláhúzott-félkövér, aláhúzott-félkövér-dőlt, brrr)

2, Cuki az apologéta: "A Sátán „szabad” építő (helyesebben romboló) mesterei, kik a Szegletkövet és a reá épült Egyházat elvetik, csak a téglát hordják Isten városához." Szerintetek ez a szabadkőművesekre tett utalás?
Néhány napja sejtelmes infomorzsákat csepegtet a Google Magyarország a magyar újságírók inboxába. Az első hivatalos email tartalma az volt, hogy:A Google szeretettel meghívja önt sajtótájékoztatójára.További információkért találkozzunk holnap ugyanitt, ugyanebben az időben!A…..
justin time 2009.09.24 18:25:19
google iroda magyarországon.

www.google.com/corporate/address.html

( or (kb. 4 napja amikor az ír irodát kerestem még nem volt fenn) (csak simán lúzer és mindenről lemaradt vagyok) )
justin time 2009.09.24 18:36:18
@LOOOVE: az OR melyik ága? :P
  Welcome to Paradise - fogad a felirat, miután a Kunság Volán klasszikus Ikarusa végigrodeózta a Simontornya-Dádpuszta etapot. (Dádpuszta, nem pedig Dábpuszta, hiába hangzana bármennyire jól, és hiába ragaszkodik ehhez a változathoz annyira a Kultúra.hu tavalyi írása.)…..
A harc valamelyest emlékeztet VIII. Henriknek a pápával folytatott házasság-legitimációs vitájára. Henrik azzal, hogy a feje tetejére állította a házasság akkor bevett intézményét, szakítva az Egyházzal, pontosan azt a legitimációt nem tudta soha kivívni Boleyn Annának, amit…..
A jóléti államokat mi magunk számoljuk fel éppen, mivel annak takarója alatt annyira jó megbújni, hogy nem is vagyunk hajlandóak felkelni. Felkelni és dolgozni, gyereket nevelni. Szilvay Gergely írása    Nem tudom, merjem-e a mostani európai parlamenti választások…..
justin time 2009.06.25 01:14:41
@Gabrilo: de akkor mégiscsak fenntartod, hogy nem lehet minden önkényes! (Hiszen van valami amit igaznak tartasz és ahhoz képest tévesztem meg az embereket. Ez nem fér össze a korábbi "minden önkényes valemnnyire", meg az "érvek = meggyőzési technikák" attitüddel.)Tényleg nem értem az álláspontodat.
justin time 2009.06.25 01:20:26
@SzilvayG (dszg):
"Kritériumok, definíciók, ilyeneket megkövetelni állandóan, ez is egy jó manipulatív technika ellehetetleníteni egy vitát. "

Az a köcsög Szókratész a hibás, szerintem is. :) Sok évezred fiatalságát rontotta meg...

w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
justin time 2009.06.01 10:28:09
@Tóta W. Árpád: Kedves Árpi, legalább a wikit használhatnád, egy kis háttérinfónak, ha már mindenféle vallási ünnepekről beszélsz.

http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1vuot

A sávuot nem egyszerűen egy aratási fesztivál hanem a Tóraadás napja. Az a vicces, hogy a bulizós, tavaszköszöntő össze van kapcsolva a komoly, vallási tartalommal. Nem hinném, hogy ebben az esetben állna a szokásos toposz, miszerint: "volt a fasza tavaszünnep, aztán a búvalbaszott lobbi jól elcseszte".

Ahogy azt sem hinném, hogy a "kereszténység jól elcseszte a vidám tavaszköszöntőt" hiszen te is említed, hogy volt egy valag népszokás. Az nem csak az ókori Róma idején volt, hanem a huszadik század közepéig simán élt Mo.-n is. Arról nem is beszélve, hogy négy évvel ezelőtt az agglomerációban élő barátnőm kapott májusfát, és nem tőlem! Mert kis pesti csíraként lövésem se volt róla, hogy 20 kilométerrel arréb még él ez a hagyomány...
Pálfi Zoltán (ELTE BTK Ókortörténeti Tanszék) Mióta tudomány a történelem? – tette föl a kérdést nemrég valaki egy internetes fórumon. Írásaiból kiderült, hogy ő csak a természettudományokat tartja igazi tudománynak, azok törvényeit, szabályszerűségeit, vizsgálati módszereit kérve számon…..
  Ha valaki egy ismeretlen, sötét szobában akarja megtalálni a kapcsolót, akkor könnyen lever egy-két könyvet keresés közben. Le fogunk verni néhány könyvet, de meg akarjuk találni a kapcsolót. Még akkor is, ha a villanyt felkapcsolva, maga Tóta W. Árpád ül a kanapén egy…..
justin time 2009.05.11 16:59:24
@bervas: nekem meg az, hogy ebben a cikksorozatban jóval több munka van, mint amennyit az első cikk óta bele lehet feccölni. (hacsak nem dolgozik a Reakció szerkesztőségében a fél Scotland Yard)

A levélre ilyen pontosan illeszkedő elemzésnek akár az is lehetne a magyarázata, hogy személyre szabták: azaz párhuzamosan készült a kettő. Kellett egy, az állóvizet felkavaró esemény: egy névtelen levél szerzőjének megkeresése mindig izgalmas, főleg ha szaftos részletek is kiderülnek. Ez magyarázná az elemzések pontosságát, habár az még mindig nem világos, hogy kinek áll ez az egész az érdekében.

Engem csak az érdekelne, hogy mi van Kiss Péterrel, meg az Ázsia Centerrel. Ez az egy info volt az egészben, amit még nem hallottam, és ez tűnik olyasminek amely bizonyítaná, hogy a levél szerzője bennfentes. Nem olvastam végig az összes cikk összes kommentjét. Valaki, fejlemény ezen a szálon?
 Budapest székesfőváros és vidéke nagyközönségének! Közhírré tétetik, hogy az ezévi tavaszi Critical Mass április 19-én, azaz holnap, vagyis vasárnap rendeztetik meg. A Tsendes-oceán partján fekvő San Francisco városából elindult mozgalom pest-budai rendezvénye…..
justin time 2009.04.18 23:06:51
@Matfu: én az elmúlt három alkalommal mentem ki, igazából csak a buli kedvéért, de úgy megtetszett, hogy a tél közepe óta (akkor sikerült szerezni egy rendes bringát) kétszer ültem BKVn, és csak párszor vezettem. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés, és mindenhol pillanatok alatt ott vagyok.

Ha a CMen 100ból 5ember jár így, nekem és a városnak már az is megéri. Nem?
Mandiner blog Papnevelte balosok 2009.04.08 07:31:00
 Egyik iwiw-es ismerősöm azt írta az üzenőfalra, hogy „volt piarista diák lesz a Gordonka jobbkeze”. Elbizonytalanodtam, mert a friss hírek szerint Szigetvári Viktor lesz Bajnai kabinetfőnöke. Szigetvári régi motoros, már 2001-ben pattogott az MSZP-ben, de eddig nem…..
justin time 2009.04.08 08:34:35
@denever: en.wikipedia.org/wiki/Conservative_liberalism

kezdésnek ez is jó. de megpróbálhatok még ilyesmi anyagot keresni. Ami azt illeti nekem is ez a legszimpatikusabb politikiai irányzat, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb idejáró, a kommentjei alapján szintén valami hasonló értékrendet képvisel.