Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thenorbeast

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Koncerthang-technikusi képzéssel indul az Akadémia38, az A38 Hajó technikai iskolája. Az ország legjobban felszerelt koncerthelyszínén július 30-ig várják a jelentkezéseket. Az A38 Hajó - a tíz év alatt felhalmozódott szakmai tapasztalatot, hozzáértést és nem utolsósorban az A38…..
Évente egy koncertre összeáll a Kispál és a Borz. Mindezt egy pécsi sajtótájékoztatón jelentették be kedd kora délután. A 2014-es Fishing On Orfű nulladik napján csinálják meg hivatalosan először a nagy összeborulást Kispál és a Borz Original néven, amikor a zenekar korai,…..
thenorbeast 2013.11.05 15:24:56
@borisz: Kvázi főpróba. Sok zenekar csinál ilyet ilyesmi, számukra nagyobb esemény előtt. Ezeken a koncerteken tesztelik az előadást, hogy minden rendben megy-e, jó így a számsorrend, jók így a fények, jó a dramaturgia, konferálások ülnek-e, stb. Ezeket a dolgokat próbákon nyilvánvalóan nem lehet kigyakorolni, így viszont a fő előadáson már (elvileg) minden stimmelni fog.
A mai poszt nem egy "hogyan építsünk űrhajót gyufaszálakból" mélységű írás, de garantáltan tartalmaz hasznos információkat egy elsőre egyszerűnek tűnő szerelési munkával kapcsolatban. Tegnap Norbert kollégánk, aki egyébként a Houdinis gitárosa, kétségbeesett kérést…..
Június 16-tól törölte az isztambuli járatait a WizzAir. Ezzel kapcsolatban számos kérdés felmerült, talán az alábbi cikk választ ad a kérdésekre. A Turizmus Online cikke. "A charter engedélyünk június közepétől nem lett meghosszabbítva, így más lehetőség híján a…..
Csak az ugrás után, mert spoileres. Naprakész rajongóknak szánt hír, aki még nem végzett az ötödik évaddal, NE kikkoljon. Szóval az a helyzet, hogy a V csak megkapta a midseason berendelést, a dolgok jelenlegi állása szerint 13 részes évadra, azaz a Lostban Julietet alakító…..
Legalábbis ezt mondogatják a tagok, miközben herointól elnehezült pilláikat próbálják emelgetni, nem, nem, mi továbbra is olyan faszák vagyunk, mint eddig, csak most pihenünk, mert. Jó, a hernyó istenigazából csak Athony Kiedis étrendjében releváns, a többiek állítólag már…..
Mick Mars nyilatkozta a Crüe szőke frontemberéről, hogy szerinte soha nem volt hangja, és hallása sem nagyon, de ha dugni akartak a koncert után, akkor nagyon jól jött. Igazi szörfös gyerek Kaliforniából, mindenbe beleszarós iskolakerülő, aki annyit tudott csak, hogy ha kigombolja a…..
thenorbeast 2009.04.24 14:16:22
Depeche Mode - Sounds Of The Universe (Mute/EMI) A Depeche Mode azon zenekarok közé tartozik, akiket még Magyarországon sem kell senkinek bemutatni. Ők már a rendszerváltás előtt jártak hozzánk koncertezni, és az irántuk való rajongás azóta sem csökkent az itteni…..
Március 27-én pénteken első alkalommal lép fel a Neo a Corvintetőn. A megszokott dalok mellett a hamarosan megjelenő Serial Killer EP anyagából is szemezget a zenekar. A címadó számot egyébként már meg is lehet hallgatni a Myspace-odalukon. Előzenekarként a !Nylon Me, illetve a We…..
thenorbeast 2009.03.26 19:29:32
A Novarock eddig sem gyenge felhozatalához (Metallica, Slipknot, Limp Bizkit, Placebo, Mastodon stb.) csatlakozott az éppen újjáalakult Faith No More, és az éppen búcsúzó Nine Inch Nails is. Metálosoknak pedig a Dimmu Borgir lehet újdonság, de elmondjuk, hogy fellép a The Sword is,…..
Három új dalt le lehet tölteni egy e-mail címért cserébe a Blind Myself zenekar honlapjáról. Ezzel együtt már a fizikai verziót is elő lehet rendelni ugyanitt a Budapest, 7fok, eső című lemezből, de hogy teljes legyen a boldogság, alább egy stúdiómontázst is meg lehet nézni,…..
thenorbeast 2009.02.24 13:13:28
Csakazértis Holy Frak, bármennyire is elcsépelt már ez a fordulat. A Battlestar Galactica múlt szombati epizódja az előző három, összeesküvéstől terhes, akciódúsabb rész után lelassított, és mesélt egy kicsit vallásról, arról, hogy mitől ember az ember, és a Cylonokról,…..
Hamarosan új Idoru-lemez jelenik meg, ezért kissé talán furcsa, hogy még az előző koronghoz készítettek klipet a srácok. Mentségükre szolgáljon, hogy már több mint fél éve készül az alkotás, és ők már a forgatásnál megtettek mindent az ügy érdekében. Ennyi idő után…..
Pár napja még azt olvashattuk a hírekben, hogy Wes Borlandnak esze ágában sincs visszamenni a mostanában mocorogni kezdő Limp Bizkitbe, most meg hirtelen hivatalos infóként jelenik meg a weblapjukon, hogy a zenekar újjáalakul, méghozzá az eredeti felállásában, tehát így: Fred…..
Esclin Syndo – Sleeping Traveller (2009 CLS) Magyarországon az underground irányzatoknak kicsi közönsége van, és belterjes zenészgárdája. A trip-hop szintér (már ha van olyan, és ez a zene egyáltalán az) olyannyira belülről táplálkozik, hogy a legfontosabb zenekaroknak egy…..
thenorbeast 2009.02.11 00:46:30
Autófília Közlekedik az orosz 2009.02.08 09:00:00
Az Indavideón találtam ezt a zseniális videót a moszkvai közlekedésről, illetve közlekedésnek nevezett káoszról, ahol tényleg érvényesül az erősebb kutya elve. Mint a legtöbb nagyvárosban, itt is speciális, az adott városra jellemző közlekedés alakult ki, olyan, amit a…..
Sepultura - A-lex (2009 SPV) Valószínűleg tökéletesen hidegen hagyja a metálvilágot egy újabb Sepultura-lemez; egyrészt az előzőek fényében, hiszen az utolsó két Sepu-album (Dante XXI, Roorback) a banda leggyengébb darabjai közé tartoznak, másrészt pedig az ígért…..
Nuke – Soul Injection (2008 Edge Records) Az ember nagy örömmel olvas zenekaroktól önmeghatározásokat, mert azok sokszor viccesek, ráadásul hálás ezekkel kezdeni egy cikket. Mint például jelen esetben a Nuke-nál, akik a „postindustrial-motorcore” kifejezést…..
thenorbeast 2009.01.15 10:37:25
@kezszaro: szerintem, ha pl. a myspace-ről beszélünk, akkor a zenekari oldalon, az infulence-nél, csak azok a zenekarok legyenek felsorolva, amik konkrétan a zenekarra, mint egészre hatnak, azaz fel lehet fedezni elelmeket, hatásokat bizonyos zenekaroktól/stílusokból. Az, hogy melyik tag milyen zenét hallgat, annak meg a tagok személyes szpész oldalán van a helye, vagy ha nincs ilyen, de mindenképp a világ tudomására akarják hozni, akkor meg egy külön blokkot kell csinálni a bioban. Szép is, és nem is félreérthető. Szerintem.
thenorbeast 2009.01.20 03:57:59
@kezszaro: nem kell, hogy mérvadó legyen a myspace, de ha kiírok valamit rá, hogy szeretem, vagy utálom, akkor az egyrészt azért van mert meg szeretném osztani másokkal, másrészt meg mert igaznak gondolom. zenekarra levetítve: ha van egy zenekarm akkor azt "kell" odaírni, amiket fel lehet fedezni a zenében. azaz ha nekem lenne egy zenekarom, akkor azokat a zenekarokat sorolnám fel, akiknek a motívumai, feelingje benne lenne a zenémben. vagy ha úgy gondolom, hogy semmire se hasonlít, akkor nem írnék oda semmit. én is tudom, hogy a sipos panterabuzi, de a zenekar myspace nem egyenlő az egyes tagok zenei ízlésével. kicsit már eb karóhoz kötésének érzem, de a lényeg; a zenekar myspacének az a része, ahol a hatásokat kell felsorolni, nem arra van, hogy írja le a gitáros, a zongorista, a klarinétos, hogy ő mit szeret.
Mindenki szeret listázni, csak van, aki nem vallja be. Sokan azért durrognak, ha erre kérik, mert egy ilyen listát az ember szeret a legalaposabban összeállítani, és ez nem egy pillanat műve. Pláne, ha mondjuk az előző évet kell értékelni, és nem emlékszünk mik is voltak tavaly.…..
thenorbeast 2009.01.11 14:24:12
www.youtube.com/watch?v=9oC8RvNUZs4&feature=related

Nem a blinkben mutatott teljesítménye érdekes feltétlen, hanem az ilyen videok. Biztos van, de én még nem láttam olyan dobost, akinek ilyen jó a tempója, ekkora erővel üti meg a dobot és plusz kurva látványos is.
Subba Edda Works 2008.12.25 18:59:00
Az emberek többsége azért utálja a múltat, mert változtatni azon már nem lehet. Pedig pont ez a jó benne, ráadásul rengeteg vicces pillanattól fosztanának meg bennünket. Vajon Attis kiradírozná ezt a fellépését? ..
Hála a The Smoking Gun weboldalnak, most megtudhatjuk mit kért az AC/DC az USA-turnéja alatt, de valószínű, hogy nálunk is ugyanez lesz a követelés. Most nem a pénzre gondolunk (abba bele sem merünk gondolni), hanem az úgynevezett riderre, amiben a különböző technikai, és egyéb…..
Szinte minden kritika (akár pozitív, akár nem), megemlíti az új Guns N’ Roses-lemez kapcsán, hogy ez igazából egy Axl Rose-szólóalbum, és nem zenekari alkotás. Nos, erre még a mostanában óriási kussban lévő, és csak fórumokon üzengető énekes is nyílt levélben…..
December elsején jelenik meg a You And Your Revolution című legújabb, sorrendben a negyedik Superbutt nagylemez. Tíz dal lesz rajta, az egyikben vendégeskedik Zak Tell, a Clawfinger énekese is, de itt most nem ezt hallgathatjátok meg, hanem a Figure-t, ami a harmadik szám az albumon.…..
thenorbeast 2008.11.12 16:06:35