Regisztráció Blogot indítok
Adatok
libudibu

0 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
addict Egy egészséges drog 2011.07.26 09:00:00
Vajon mi lehet az a valami, ami a központi idegrendszerre és a testre hatva megváltoztatja annak működését, funkcióját, hiánya pedig elvonási tünetekkel jár? A futás. Legalábbis ez lett a központi gondolata a brazil Nike legújabb reklámfilmjének, amiben úgy mutatják be a…..
Nem, nem vagyok álszent, sem erkölcscsősz. Tudom, hogy én is vétek hibákat. A lista nem is arról szól, hogy népneveljek. Pusztán dokumentálni szeretném, ami kiakaszt. És tudom közben, hogy mást meg más akaszt ki (valakit pedig egyenesen én akasztok ki), azaz biztatok is mindenkit,…..
libudibu 2010.04.11 20:18:01
@I. P. S.: Nem értek eget a csokiöntet-dologgal. Különírva egyszerűen értelmét veszti, csak két külön jelentéssel bíró szó egymás után írva. Mintha lehetne kapni csokit is, meg valami titkolt eredetű öntetet, csak lehagyták közülük a vesszőt.
Szerintem aki ezt különírja, az azt sem gondolja át, hogy a termék (vagyis termékek) leírt formában vizuális-grammatikai szempontból hogyan csapódik le a vásárlóban. Ha ki akarja emelni a csokit, írja ki bold-dal, vagy italic-cal, vagy nagyobb méretben, vagy más színnel, vagy csupa verzállal, a lehetőségek száma végtelen. De helytelenül ne írjuk le, mert értelmét veszti. (Persze érthető, de csak azért, mert mindenki látott már csokiöntet, meg különírt összetett szót is.)
libudibu 2010.04.11 20:19:00
December 28-án a santiagói Metropolitan állatkertben született öt fehér tigriskölyök. A Wikipedia információi szerint a tigrisek közül kizárólag a bengáli tigrisnek fordulnak elő a természetben fehér egyedei. Fogságban a szibériai tigrisek közt is előfordulnak fehér egyedek,…..
Bár semmiképpen sem utasítanám el csípőből az eutanázia gondolatát, nem szeretnék állást foglalni ebben a kérdésben. Nem érzem hozzá magam elég tájékozottnak, és szerencsére személyes tapasztalatom sincsen e téren. Ezért inább csak közreadnám azt a kampányt, amelyet a…..
libudibu 2009.12.21 00:35:46
@Novus Ordo Seclorum: Lehet, hogy már ezt senki sem olvassa el, de azért felteszek egy nagyon egyszerű kérdést: ha valaki pl. teljes mértékben lebénult, kizárólag levegőt venni és pislogni tud, de szellemileg teljesen ép, és érthető módon szeretne meghalni (és ezt képes valahogy mások tudtára adni).. szerinted hogyan intézze el saját kezűleg, te agygép? (már bocsánat)
Koszbrigádnak nevezi az idióta Anyuka családját a Tomi Kristály fülsértő szpotjában, a Tibi pedig emberes kakaóbabbal szemlélteti, hogy prémium csokijába bizony sok kakaó kerül. A Pannon reklámja a bye-bye-tól hangos, először azt gondoltam, hogy szakmai vicc tanúja vagyok, vagyis…..
libudibu 2009.12.02 01:06:09
@zsombor: próbálsz reménykedni, hogy a Tomi direkt ilyen?
Azt hittem, hogy a Nokia tyúkos-kertitörpés- reklámkampánya után már nem lesz nevetségesebb reklámhúzás ebben az évben, de megint alulbecsültem a magyar rögvalóságot. Hogy ki volt, az, aki az Ovis reklámok színvonala alá tudott menni? Nem más, mint a Satrurn és a Médiamarkt,…..
addict Neked mi a kedvenc márkád? 2009.11.30 14:50:00
Lovemark. Elég hülyén hangzik ez a kifejezés nem? Mi köze van a szeretetnek egy márkához? Lehet egy márkát egyáltalán szeretni? Miazhogy! Sőt, szinte szerelembe is lehet esni vele, rajongani érte, és túl minden racionalitáson megvenni, megszerezni, bármibe is kerül. Ez az alapja…..
libudibu 2009.12.02 00:40:05
Megérkezett! Itt van végre a Pannon megújult kommunikációjának első eleme, amelyet az új ügynökség készített, miután a telekom cég nemrég elköszönt az anyagaikat éveken keresztül készítő Ogilvytől. Azt nem mondanám, hogy sírtam, amikor kiderült, hogy többé nem…..
Tudom, hogy a blogot olyan emberek látogatják, akiknek kreativitása túl nagy ahhoz, hogy azt a munkájuk során teljes mértékben kiélhessék, ezért nem késlekedek tovább, és elindítom az újabb kör reklámrejtvényt, hogy a felgyülemlett felesleges kreativitás okozta szorító…..
Blogajánló: helyesírási hibák kiszúrásában jelent biztos sikerélményt Ken Lee (Haraszti Dénes) blogja, aki átültette Murphy törvényét a helysírásba. Ahol el lehet baszni valaminek az írásmódját, ott ő elbassza. Mindezt hihetetlen érzékkel a futószalag mellett dolgozók és…..
libudibu 2009.11.13 22:49:30
@Tamararara: Az iratkozz úgy lett volna tényleg ütős, ha "íratkozz"-nak írja.. nem egy website-on, blgon, stb. láttam már ilyet, csak az nem viccből volt:(
Az utcazenészekről sok minden eszembe jutott volna, de hogy reklámhordozóként is számításba jöhetnek, az bevallom, a mai napig nem. Hogy aztán, ez amiatt volt, mert szegényes a fantáziám, vagy mert nincs igazából értelme őket egy ilyen akcióba bevonni, azt döntsétek el ti. Az Axe…..
Koprodukcióban mától fixen ezen az oldalon elérhetővé teszünk szerzőtársammal egy szólistát, azaz szavak listáját, amelyekkel lépten-nyomon összefutunk, és talán segítség lehet másoknak, a blog olvasóinak és a Google bátor használóinak egyaránt. Rejtélyes szerzőtársam…..
A grafikonok alapján egy éven belül lenyomjuk az iWiW-et: eddig mindenhol lenyomtuk, ahol úgy elkezdett felfutni, mint Magyarországon - mondta magabiztosan Trevor Johnson, a Facebook európai stratégiai vezetője a Reklámkonferencián, ahol ezt leszámítva a hirdetési lehetőségeket…..
A Ringier tegnap kiadott egy sajtóközleményt, mely szerint az Origo 2009. szeptember 3-i, „Megújult az [origo] főoldala” című írása hamis adatot tartalmaz, azaz az Origo napi olvasottsága nem haladja meg a politikai napilapok és a bulvárlapok napi példányszámát.…..
libudibu 2009.09.16 19:26:27
@Ju$t an0th3R $taR^: én is minden alkalommal azt olvasom:)
„A lényeg, hogy van ez az új menünk. Jól gondolod, AZ a menü, a nevemmel – Ernő menü. Kicsit kínos.” Ezt írja a Burger King Ernő menü-kampányának kifejtése az éttermi tálcákon, de nincs igaza, mert Ernő nem kicsit kínos. Szívesen írnám, hogy nem értjük, de…..
libudibu 2009.09.16 17:21:43
@Blogger Géza: ja értem.. akkor az
libudibu 2009.09.16 17:36:08
@a_tom: miért, ezeknek a cégeknek is közük van egymáshoz?
libudibu 2009.09.16 19:03:01
@neantropus: tod, ezek ilyen próbálkozások, hogy ne maradjunk a jelenlegi szinten, más kérdés, hogy mennyire sikeresek..
 A metálkorszak teljesen összezavarja a fiatal lányok fejét, nincs mese. De ez a véres rózsa a postaládában, az súlyos. Kedves Szakítós! :-)))))) Már kezdetek óta olvasom a blogot de még sosem mertem kommentelni, mert egy ilyen beszari csaj vagyok! De most.... most egyből a…..
libudibu 2009.09.14 21:27:31
@Drága gernika: :D
posztíró sztem nem meri elolvasni:)
libudibu 2009.09.14 21:39:12
@flymazs: szerintem is az, mondom
de attól még 17 éves, az már nem olyan durva
van benne szó összvissz két pasiról, és csak szépen egymás után (igaz, elég gyökerek)
(volt egy gyerekkori barátnőm, aki 13 évesen veszette el a szüzességét, de nem az aktuális pasijától, hanem egy huszonéves perverztől, és élvezte.. a szülei speciel töknomálisak, nem tudtak mit csinálni vele, erről alán nem is tudtak
a csaj amúgy mostanra tök rendben van, amennyire én vágom, már nem tartjuk a kapcsolatot jó ideje)
libudibu 2009.09.14 21:40:43
Csütörtökön sajtótájékoztatón hirdették ki az ARC idei nyerteseit, a fődíjat Kovács Tamás Önerő című munkája nyerte:  A második helyezett az álneves Takács Béláné:  Harmadiknak pedig Sasvári Dóra és Szűcs Alexandra Újrakezdés magyar módra című plakátja…..
libudibu 2009.09.14 01:28:52
Látom, nem mai a poszt, de most találtam, és kész vagyok a kommenntektől
a kuruc.infant-plakát egy találó, emellett végtelenül egyszerű ötlet, azt gondoltam, nem nehéz megérteni, erre ilyeneket olvasok: "a "bátor" művész nem meri kiírni hogy zsidó"...ezek után akár említést tehetne arról is, hogy nem merte kiírni, hogy Kriszti néni, csak "Krizsti néni"..meg igazszívű helyett "igaszsivü", meg hát a hülye nem pontos jé!! ó a gyáva művész..
van itt aki nem látott még gyerekrajzot?
Az összeesküvéselmélet-gyártók a fantazmagóriájuktól nem látják a lényeget: ez itt egy gyerekrajz-imitáció, ami vagy azzal a céllal készült, hogy egy gyerek értelmi szintjével azonosítsa a primitív gyűlölködést (ezáltal bemocskolva a jelképeket, igen, a gyűlölködők által..), vagy esetleg rávilágítson arra, milyen könnyű egy gyereket elrontani, hová fajulhat egy mai magyar neonáci gyermeke.. (bár az utóbbi tippem lehet, hogy szintén túlgondolás) Szóval gyerekrajz-imitáció, és mint az köztudott, a gyerekek még nem tudnak helyesen írni. Ezért vannak elírva a szavak. És valóban sok helyesírási hiba van az indexen, de hogy jön ez most ide??
A jelképmocskolásról szóló kommentekkel megintcsak nem értek egyet, és szerintem szintén üldözési mániás összeesküvéselmélet-fílingje van, de én nem akarok részt venni ebben a fröcsögésben ami itt lezajlott, legyen elég annyi, hogy ez az arab képregény-félreértelmezős ("Mohamed-gyalázós") történet tökéletes párhuzam.
Gondolom azért itt sokaknak átjött a plakát eredeti koncepciója, és talán valaki ideírja, hogy "hűűű nemmondod", szóval akinek nem inge, ne vegye magára, stb.
A Facebookon és itt is csurrant dics és kritika vegyesen a portorozsi Golden Drumon tartandó nemzeti jelentőségű magyar partit beharangozó plakáttervre (ld jobbra), amire a szervezők is reagáltak: aki bírja kézzel, jövő hét végéig rajzoljon jobb szórólapot, amivel aztán be…..
A korábban beharangozott Modoros ősanya körülírásának vitatott, de persze általam simán sikernek elkönyvelt fogadtatásán felbuzdulva Modor Tibi engedte, hogy ismét beavászkodjak a blogjába, és A modoros strandoló címen egy kétrészest (bikinit) odategyek. Az első rész már…..
J-vel írandóSokan képtelenek megjegyezni, vagy éppen túlzott igyekezetük eredményeképpen, de a muszáj szót képesek elipszilonnal (ly) írni: muszály. Találtam a neten egy szavazást, ahol 42 ellenében 602-en a helyes írásmódra szavaztak, tehát ezt sokan tudják. Ezt a mindössze…..
libudibu 2009.08.29 13:44:29
@BKV - Önnek megyünk: (meg mindeninek akit érdekel a helyesírásnak egy grafikai megközelítése): Semmiképp se akarom, hogy ez májorkodásnak tűnjön, de itt van néhány szellemes(-nek szánt) vizuális válasz a legelőször feltett kérdésedre, miszerint mi értelme a helyesírásnak. (A fenti vitánál mindenképp játékosabb hagvételű, bár egyesek szerint a képek alatti szöveg kissé undok lett, remélem, azért nem annyira.)
idiopata.deviantart.com/art/helyesiras4-133823963
idiopata.deviantart.com/art/helyesiras3-133823876
idiopata.deviantart.com/art/helyesiras2-133823778
idiopata.deviantart.com/art/helyesiras1-133823636
libudibu 2009.08.29 23:26:31
@nosferato: hát én örülnék ha bármi ilyesmi történne ezekkel:)
Néha elfog a reménytelen szomorúság amiatt, hogy Magyarország kommunikációiparát nagy részben kreatívügynökségek és -díjak nélkül, grafikai stúdiókkal meg fejlesztőcégekkel is simán lehetne működtetni. Nincs semmi különös, csak a szokásos: már megint sikerült valamit…..
libudibu 2009.08.05 23:22:35
@barbi bloggerina: jesszus, ez nagyon tré