Regisztráció Blogot indítok
Adatok
planinás

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Művelt Alkoholista Nem adom fel 2009.02.16 14:56:00
Megszállottan keresem a jó kadarkát. Ami egyfelől fűszeres, másfelől itatja magát. Ami izgalmas és zamatos is egyben. Ha végignézem az itteni írásokat, mások is sokat keresgélnek, s bizony csak keveset találunk. Nekem a legnagyobb élményt eddig egy Gróf Buttler kadarka adta,…..
Évjárathatás. Furcsa, már-már pejoratív szó. Egyes pincészetek igyekeznek a fogyasztói igények előtt meghajolva kiküszöbölni a borkészítés során. Máskor olyan érzése van az embernek, hogy a gyengébb borokat előszeretettel bújtatják e fogalom mögé (lásd még: nehéz…..
planinás 2009.01.11 15:51:26
@bocsard: Nem értem az illózást. Ha már az illó érződik a boron az ciki. Az szellőztethetjük napestig. És olyan illómennyiségre utal amely az OBI-nál valószínű megbukna. Azt hiszem az acetonosság, oldószeresség az említett pincészet borainak illatában inkább a vadélesztők produktuma. És itt jelentkezik az örök dilemma vad vagy faj.Én azt mondom jobb egy jól kiválasztott szelektált fajélesztő mint egy szar vadélesztőflóra( remélem lesz egy csomó ugrás a bejegyzésemre ). Egyébként nagyon tisztelem az Orsolyáékat de nekem nem jönnek be a boraik.

Pozitívan közelítek a borokhoz; ha úgy tetszik, a léha örömöt keresem bennünk, s ekként is értékelem őket. Rossz borra fölösleges szót vesztegetni – gondoltam. Éppen ezért merengtem hosszasan Horváth József Ráspi 2004-es alap kékfrankosának martalékai fölött (ami…..