Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DrRaptor

20 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2017. január 4-én elhagyta a gyártósort az első akkumulátor, mely valószínűleg a Tesla egyik termékében fog majd kikötni. A videó a decemberi állapotokat mutatja és látható, hogy a gyár fele van még csak készen. Ettől függetlenül persze a gyár már üzemel és a második fele…..
Van egy szigetcsoport félúton Új-Zéland és Hawai között és magyar megyeszékhelynyi lakossággal. Tipikus világtól eldugott hely, ahol az emberek halászattal és idegenforgalommal próbálnak megélni. Jogilag az USA területe, no de azért tagállami rangot mégsem kapott. A szigeten élő emberek ugyanazt az…..
Szakpolitikus került az önvezető autók fejlesztéséhez 40 milliárd forintból épített tesztpálya felügyelői pozíciójába. Palkovics László végzettsége közlekedésmérnök, és az lesz a feladata, hogy beindítsa a Zalaegerszeg mellett épülő tesztpálya beindítását. Ezen kívül a kormánybiztos feladata az…..
A  Magyar Posta Zrt 18 Nissan elektromos kisáruszállító autóval bővítette gépjárműflottáját, a fejlesztés összköltsége 127 millió forint + ÁFA – jelentette be a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Jó látni, hogy a mindennapjaink részét képező magyar cégek…..
Az USA a 2016 harmadik negyedévben összesen 4.143 MW teljesítménynek megfelelő napelemet telepített, 191%-al többet mint az előző év ugyanazon időszakában. Ez azzal is jár, hogy közvetetten már 250.000 amerikainak ad munkát a megújuló energiatermelés, és további 610.000 ember munkája kötődik…..
A model 3 bemutatása óta 400.000 ember tette le az autó megrendeléséhez szükséges előleget. Ezek az emberek úgy fizettek elő az autóra, hogy azt sem tudták milyen lesz az autó beltere, hiszem a 2016 márciusi bemutatókor nem engedték a sajtónak, hogy a belteret fotózzák.  Most végre lencsevégre…..
Elon Musk még november 19-én tette ki twitterére azt a videót, ahol több kamerán keresztül láthatjuk a Tesla önvezető software-ének működését. A videón több osztott képen keresztül láthatjuk, hogy hogyan működik a rendszer. Leginkább talán az a kép érdekes, mely azt mutatja, hogy a program hogyan…..
A Tesla keményen dolgozik a kitűzött 80 ezres kézbesítési mutatóért, mely meg is lehet az idei év végére. Mint köztudott, a korlátozott gyártási kapacitás miatt és a rengeteg rendelés miatt nagyon nagy várólistára számíthat az, aki ma Teslát rendel. A gyártó mégis évről évre több autót tud átadni a…..
Autóvásárláskor fontos szempont lehet, hogy később milyen áron tudjuk eladni. Ennek a kérdésnek a megválaszolását segíti az az új tanulmány, mely szerint a Tesla Model S a luxus szedán kategóriában jobban tartja értékét az Audi A8, Mercedes S osztály és a 7-es BMW…..
Ha az Opel illetékesei nem hazudnak, akkor az Opel Ampera-e tényleg a megfizethető elektromos kisautók koronázatlan királya lehet. Legutóbbi posztunkban azt írtuk, hogy a gyár szóvivői több mint 300 km-es hatótávot ígértek, a 400 km-es hatótáv, azonban 25%-al több, mint az eddig remélt. Forrás:…..
Úgy látszik, hogy az Opel is komolyan gondolja az elektromos autózást, mivel a beharangozott autó elektromotorjának 360 Nm nyomaték mellett 150 kW teljesítménye lesz. 50 km/h sebességet 3,2 másodperc alatt éri el, mely gyorsulás azonos a kifejezetten sportos autónak tartott Opel OPC…..
2015-ben az USA-ban eladott 7,74 millió eladott új autóból csupán 70 ezer darab volt elektromos hajtáslánccal felszerelve. A viszonylag kicsit szám mérete és főleg a növekedésének üteme (egy év alatt 48%-os növekedés) azonban eléri a legtöbb gyártónál, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessenek a…..
GreenPowa Gyorstöltő kisokos 2016.09.02 12:18:42
Sok ideig a hatótáv volt az igazi vízválasztó az elektromos és belső égésű motorok között. Az elmúlt évek akkumulátorfejlődése azonban már eltűntette a korábban oly nagy hatótávkülönbséget. Manapság mindegy, hogy elektronok, gázok vagy olajszármazékok hajtják az autóinkat, a hatótáv mindenképpen…..
Egykori képcsőgyárában a jövőben elektromos autókhoz gyárt akkumulátorokat a Samsung. Ez az első komolyabb hazai esemény, mely az autóipar globális átalakulásának történéseihez kapcsolódik, és nem mellesleg 600 új munkahelyet teremt a térségben. A Samsung egy már meglévő gyárépületét újítja fel…..
A Nissan szerint az Egyesület Királyságban 2020-ra több elektromos töltőállomás lesz, mint benzinkút.  Ahogyan az elektromos autók elterjedése gyorsul, már most találunk olyan helyeket – pl Japán és Manhattan – ahol több töltőállomás van mint benzinkút. A Nissan úgy látja, hogy az Egyesült…..
 A Bloomberg információi szerint a Mercedes egy új elektromos sorozatot, konkrétan két elektromos szedánt és két elektromos SUV-ot készül a közeljövőben. A német autógyár egy új almárkát alapít kifejezetten a sorozatnak és még a 2020-ig az autókereskedésekhez érkeznek az új autók.   Képforrás:…..
Köztudott, hogy koszos és csalós dízeljeik miatt az USA hatóságok arra kényszerítették a Volkswagent, hogy 2 milliárd dollárt fektessen elektromos közlekedési infrastruktúra fejlesztésébe, mely összegből 800 millió dollárt Kaliforniában kell majd felhasználniuk.  A konkrét kompenzációs tervet a…..
Jobbegyenes Gyurta Dani bűne 2012.08.02 17:15:14
Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon innen és túl is. A média is kivette a részét a hangulat fokozásából, a döntő előtti napon egymást váltották a képernyőn a barátok, családtagok, régi és jelenlegi sporttársak. Még a vele egy…..
Váczi János blogja Anti-Warhol 2012.04.09 11:34:00
A minap a kezembe került egy levél másolata, amelyet 1956-ban írtak, az akkor még pályakezdő Andy Warholnak. A levél írója a New York-i Museum of Modern Art egyik igazgatója és simán lepattintja Warholt, aki egy műalkotását szeretné a múzeumnak felajánlani. Hát igen, erre…..
A Kolin a napokban kétszer is fellépett a dán LSD On CIA-vel itthon, egyszer az A38-on, egyszer pedig Pécsen. Utóbbi koncertjét viszont kénytelen volt az ötödik szám után abbahagyni a csapat, mivel Linczényi Márk énekest a színpadon annyira megütötték, hogy le kellett állniuk. Az…..
A Harry Potter-filmek mellett a Trónok harca kaszkadőrgárdája, köztük nyolc magyar is Screen Actor Guild-díjat kapott az amerikai színészek céhétől. A húsz fős csapat kaszkadőr koordinátora, Párdányi Domonkos nem először szerepelt kardozós szuperprodukcióban: a Trójában Brad Pitt dublőre volt, a…..
Peka - tudják, ő a mi beépített sejtünk a nagy vízen túlról -, ismételten borzolja a németautó-fanatikusok idegeit. Míg a múltkoriban a BMW- és Porsche-kedvelőket vette célba, ezúttal az audisokban forgatja meg a kést. És most teljesen új autókról van szó, nem holmi aukción…..
Appleblog Így néz ki az iPhone 5? 2011.03.07 16:43:00
A Gadgetsdna kínai forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy az új iPhone-ban leszámolnak a 4-es széria üveghátlap-dizájnjával, és alumíniumötvözetre cserélik a borítást. A dizájn a 4. generációs iPod touch felé mozdulna el, valahogy így:Az új külsőre azért volt szükség…..
Na, hát a nap végére az végérvényesen kiderült, hogy a Facebookra képtelenség képet posztolni, de hát miért is akar az ember ilyen hülyeséget csinálni egy közösségi oldalon, nem igaz?Most tehát downgrade-elünk egyet, és blogposzt formájában játszunk. A tét ugyanaz:…..
DrRaptor 2010.11.09 01:01:07