Regisztráció Blogot indítok
Adatok
illegális

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lana Del Rey – Born To Die (Universal Music) Talán még egyetlen előadónál sem került elő annyiszor a hitelesség kérdése, mint Lana Del Reynél. A vitákat az okozta elsősorban, hogy az Elisabeth Grantként anyakönyvezett énekesnő annyira gyanúsan jól megkoreografáltan lett…..
illegális 2012.02.01 15:34:44
@foambelly: Kollagén, vagy mi. Pedig nem is lett volna rá szüksége. Szerintem...
www.plasticcelebritysurgery.com/2011/12/lana-del-reys-lips-before-and-after.html
Úgy látszik tényleg elfogyott a Retz bútorlánc pénze, mert már csak akkor szállítanak bármit, ha előre fizet a vásárló. György sajnos erről egy nappal a 4 hónapos szállítási határidő lejárata előtt értesült, így leginkább anyázni tud. Az előleget azért csak vissza…..
illegális 2011.12.30 21:35:42
Kedves mindenki!

Régóta olvasgatom a Retzel foglalkozó fórumokat. Bútorosként tudom, hogy mi van a Retz hátterében. Aki teheti, az nyugodtan terjessze az érdeklődő fórumokon a leírást, minél több emberhez jusson el az infó. Reméljük ezzel is tehetünk azért valamit, hogy minél kevesebben veszítsék el a pénzüket.

Első rész: Az alapok

Amit mindenképp fontos tudni, hogy a Retz egy lengyel gyártó a BRW (black red white) bútorait forgalmazza.
www.brw.com.pl/pl
Ennek a gyártónak magyar országon két hivatalos forgalmazója !!!VOLT!!!
Az egyik a Retz, a másik a Balla Bútor (ballabutor.hu/). Érdemes megnézni a Balla oldalon, hogy már csak ő maradt egyedül mint hivatalosan elismert forgalmazó. Ez év elején a lengyel gyártó tárgyalásokat kezdeményezett az országban, hogy lehetőség szerint kikerülhesse a forgalmazókat, és maga vethesse meg a lábát a magyar bútorpiacon. Ez a törekvése az év közepére alábbhagyott. Nem sikerült áttörést elérnie a piacon, mert 2 másik nagy külföldi bútorgyár is képviseltetni kezdte magát 2011-ben (www.forte.com.pl/ , www.formaideale.rs /).

Második rész: Mikor, és miért kezdődtek a gondok

Az év elején már hallani lehetett mindenfélét a Retz helyzetéről bútoros körökben. Mostanra mindenki tudja, hogy ezt a lengyel gyártó is megérezte. A kifizetések késni kezdtek. Sajnos a gyártó még ekkor is hatalmas potenciát látott a Retz üzlethálózatban (hatalmas gyönyörű üzletek, elképesztő reklámhadjárat, az ország minden táján meglévő rengetek üzlet). Ennek következtében a gyár nem függesztette fel a Retz kiszolgálását, csak áttért a kézpénzes (magyarul azonnal fizetendő) árukiadásra. És a hangsúly az árukiadáson van! Ugyanis nem a Lengyel gyár hozza ide a bútorboltokba az árut, hanem a Retz hozza el a gyártótól. A gondok ekkor kezdődtek. Mivel a gyár csak akkor ad árut a Retznek, ha azt azonnal kifizeti. Ahogy fogyott a pénz, úgy oldották meg a szállításokat, hogy az elvett előlegekből fizették a korábbi rendeléseket.

Íme egy példa:

Marika néni megrendel egy bútort szeptember elsején. Elkérnek tőle 30.000 Ft előleget, és elküldik azzal, hogy 4-6 hét múlva érkezik a bútor, menjen haza és várja a telefont. Az elvett előlegből viszont nem az ő bútorát hozzák el (vagy abba fektetik bele) hanem a nyáron rendelő Erzsike néni 2-4 vagy több hete !!!már csúszásban lévő!!! kanapéját fizetik ki és hozzák be az országba. Mindenképp megjegyezném, hogy ezt más bútorosok is így csinálják, csak van egy óriási különbség. Mégpedig az hogy a legtöbb helyen nincs csúszás, és van pénze a boltnak finanszírozni a megrendeléseket, még akkor is, ha nincs újabb és újabb megrendelő, aki előleget fizet.

Harmadik rész: A meglévő probléma

El is jutottunk 2011 nyár végére. Egyre kevesebb a Retznél a megrendelő ezért nincs pénz behozni a korábbiak rendeléseit. Ekkor fordul a vezetés a bútoros körökben ismert legaljasabb húzáshoz. Teljesítés nélkül elkéri a teljes vételárat mindenféle válságra és egyebekre hivatkozva.

Itt szeretném megjegyezni, hogy érdemes utánanézni a lengyel gyárnak. A BRW Európa 4. vagy 5. legnagyobb bútorgyártója. A valóságban szó sincs nehézkes gyártásról vagy hiányzó alapanyagokról. A gyár hatalmas kapacitással, és még nagyobb raktárkészlettel rendelkezik. A válság igazából csak annyit eredményezett, hogy még olcsóbb bútorokat kezdtek gyártani, amiből még nagyobb mennyiséget rendeltek Európa szerte.

A gond itt csak azzal van, hogy a kifizetések mellett is csak a bútorok töredékét sikerült behozniuk a megrendelőknek. Még azok közül is, akik kifizették a teljes vételárat, vannak, akik a mai napig sem kaptak bútort. A Retz pénze elfogyott. Hihetetlen mennyiségű energiát és pénzt fordítanak a reklámra, melyben 50+10% meg 70% kedvezményt ígérnek. Sajnos ennek a mai napig sokan bedőlnek. El tudják képzelni… 70% kedvezmény? Még így is annyiba kerül a bútor, mint a Balla Bútornál „csak” 30% kedvezménnyel.

Negyedik rész: A jövő

Sajnos nincsenek bíztató kilátások. A Retz hamarosan csődöt jelent. Mindenki hallotta már a különböző kulcsszavakat, (offshore, kínai lakhelyű tulajdonos…stb.) ebbe nem is nagyon mennék bele, mert úgyse segít senkinek. Ami viszont szomorú, az az, hogy lesznek olyan emberek a csőd pillanatában, akik még pont nem kapják vissza a pénzüket, vagy pont pár nappal korábban előlegeztek bútort. Mert ha a Retz boltok bezárnak, már nem lesz kihez menni kopogtatni a pénzért.

Ha tanácsolnom kellene akkor azt mondanám, hogy mindenkinek azonnal be kell mennie az üzletekbe, és maradéktalanul vissza kell követelnie az előleget, vagy a teljes vételárat. Sajnos nem segít a fogyasztóvédelemmel való fenyegetőzés sem, mert már tudják és látják a véget. Tisztában van a vezetőség azzal, hogy mire a fogyasztóvédelem megindul addigra már a cég csődöt jelent és nem lesz kin behajtani a követeléseket. Határozottan kell fellépni, de ne felejtsük el, hogy az eladók csak alkalmazottak! Sajnos rajtuk csattan a leginkább a kialakult helyzet. Azért ezt mindenki tartsa észben. Ne fogadjanak el semmiféle ultimátumot, és ne fogadják el a „szerződésre” való hivatkozásukat.
Sajnos még így sem fogja mindenki visszakapni a pénzét. Ez sajnos egyszerű matematika. Reméljük, többen lesznek azok, akik a pénzükhöz juthatnak.

Kérnék mindenkit, akinek lehetősége van, terjessze ezt az írást.
PTinfo Hogy hívják a reptereket? 2011.03.20 13:41:00
Március 16-án átnevezték a budapesti repteret, a jövőben Ferihegyi nemzetközi repülőtér helyett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lesz a hivatalos neve az orszég legnagyobb légikikötőjének. A tárcaközi földrajzinév-bizottság az elnevezést nem támogatta,…..
illegális 2011.03.20 19:43:32
hu.wikipedia.org/wiki/Liszt_Ferenc

Na. Nem egyértelműen és teljesen magyar.
De nem ez a lényeg, hanem hogy az a pénz, amit erre most elköltenek (elköltünk) indokolatlanul sok, lenne más helye is...
Ezt olvashatjuk egy egyre népszerűbb vállalkozás honlapján: „Évezredek óta őrzik őket titkos könyvtárakban valahol Indiában...Világszerte 110 millió ma élő, akár teljesen átlagos emberről szólnak....átlagos... Legalábbis eddig ezt gondolhatták... 162 ezer ma élő magyar ember életéről is vannak…..
Mindezideig egyetlen alkalommal fordult elő a Macskapcsolaton, hogy szóba került a politika. A parlamenti választások után az országgyűlésbe került pártok egy-egy szakpolitikusát faggattam arról, mit kívánnak tenni az állatkínzás, a háziállatokra lövöldöző vadászok ellen, a…..
illegális 2010.09.06 14:18:18
@venszivar: ha nem szereted a macskákat, minek olvasod ezt a blogot? Inkább eredj, keresd meg az elgurult gyógyszered, hátha megnyugszol.
Mindenek előtt fontosnak tartom a szeretettel kapcsolatos gondolataimat összefoglalni. Tudom, ez egy rózsaszín kép lesz, hiszen emberek vagyunk, ösztönökkel, ragaszkodással a pillanatnyi egóhoz, de a szándék már önmagában becsülendő, s a jóra, jobbra való igyekezet tesz minket…..
illegális 2010.03.25 09:20:27
@Kytia: Éppen ezért lehet remekül szemezgetni :) Mindenkit másként érint (meg), ezért mindenki mást és mást szűr le.
illegális 2010.03.25 09:25:26
@hillary: Óriási előnyben vagy! Más ember el sem jut odáig, hogy egyáltalán felmerüljön benne, hogy valami nem oké, nem hogy elkezdjen kutatni magában... Hajrá :)
illegális 2010.03.25 13:18:18
@troll: végre egy boldog ember :)
Az előző posztban írtam a szeretetnek mondott érzések két fajtájáról, az egyik a pozitív érzelmek idealizált megélése, a második pedig az egoista, öncélú pozitív érzelmtáplálás volt. Az első nullpontjának a felebaráti szeretetet határoztam meg, a másodikénak a…..
illegális 2010.03.25 09:51:29
@hillary: A szerző valószínűleg nem bizonyítani akart. A saját tapasztalatai alapján, saját szűrőjén keresztül, saját gondolatai nyomán, tehát teljesen szubjektíven írta le a véleményét.
Ez már volt, de Ádámtól most képet is kaptunk róla: Szeretném figyelmedbe ajánlani a mellékelt képet, amelyen a "Truffes Fantaisie" nevezetű édesség csomagolása látható. (Auchanban kapható.) Kifejezetten azért vettem meg, hogy néhány napig biztosítva legyen a…..
Nem szeretnék annak a váltóőrnek a bőrében lenni, aki 1944-ben a Budapest - Auschwitz vonalon dolgozott, mert rövidesen a hágai bíróságon kell felelniük, ha igaz a hír, amit az Index oldalán olvastam. Mindig is tudtam, hogy a MÁV egy köcsög, de azért az álmomban sem jutott…..
illegális 2010.02.11 16:14:24
Itt a link a beadvány szövegével:
www.chicagonow.com/blogs/chicago-bar-tender/2010/02/holocaust-victims-kin-seek-reparations.html

És a végén ott a névlista, többek között:
Resident of Hungary: Gabriella Gluck
Pilu Horthysta nyereggyártó 2010.02.11 10:37:00
Kilencévnyi kutatómunka után megtaláltuk annak a nyereggyártó kisiparosnak a dédunokáját, aki azt a lószerszámot gyártotta, amelyen az a csendőr ült, aki megkardlapozta 934 nyarán üknagyapámat. A kiskunharácsi nyereggyártó hivatalos beszállítója volt a Csendőrségnek, így…..
illegális 2010.02.11 11:25:02
A kereskedelmi tévék szívét sem tamburin-, sem lantmuzsikával nem lehet meghódítani; ez a való világ, itt egy jól intonált, szaftos büfi többet ér ezer szónál. Cirka másfél éve Benkő Dániel is beleszimatolt a levegőbe, s mit ad Isten, illatos piaci rést orrontott. Gondolt hát…..
illegális 2009.11.27 09:32:32
@Közöd??: A szerző nem is az időseket ítéli el...
Másfél éve ismertem meg Benit.Csak egy "ártatlan kis" egyéjszakás kalandnak indult, amikor elmesélte nekem hogy 8 éve párkapcsolatban él, akkor abban a pillanatban ki szerettem volna esni az autóból és csak egyre az járt az eszembe h bármennyire is tetszik, nem kellene…..
Pilu Anyátok... 2009.07.19 19:12:00
 ...avagy a hétvége két droidja. M0, irány vidék, buli van. Belső sávba váltunk, hogy az előttünk haladó Suzuki megelőzzük. Roppant tempóval száguldunk el mellette, ők tán’ százzal, mi pedig legalább öttel gyorsabban, így volt idő átpillantani a Swiftbe. Anyu…..
Pilu Kiscsákó 2009.07.14 22:08:00
illegális 2009.07.15 10:46:57
Pilu Kereszt-szlalom 2009.01.25 17:44:00
 Vagy ötöt számoltam idefelé jövet. Nem tudom függetleníteni magam a látványuktól, zavar. Van nekem halottam, van fájdalmam, miért szembesít engem másvalaki a sajátjával? Tisztességtelen tolakodásnak érzem. Tudom, hogy a közlekedés veszélyes üzem, és azzal is tisztában…..
Régebben volt róla szó, hogy ki fog kerülni a berlini szcientológia szervezet elé egy önkormányzati/hatósági figyelmeztető tábla. Ki is tettek egy figyelmeztető plakátot.Forrás: a Tagesspiel…..
illegális 2009.01.23 15:37:27
@Pötyy: No igen. Aber bemész a tecsoba, és senki nem "kényszerít" hogy megvegyél bármit is. Tisztán látszik minden a polcon, megveszed avagy sem - a te dolgod. Ezek pedig megtalálják a gyenge pontot, és anélkül húznak be a rendszerbe, hogy előre tudnád, hogy mibe is lépsz bele...
illegális 2009.01.23 15:48:57
@Pötyy: Ez igaz. Igazad van. De valahogy mégis kinyílik a bicska a zsebemben már pusztán az egyház neve hallatán/láttán is. A reklámot max. káromkodva elkapcsolom :)
A következő olvasói levél egy olyan jelenségről szól, ami jogosan vált ki ellenérzéseket a hölgyekből: jó néhány párkapcsolatban tengődő férfi vadászik a netes társkeresőkön újabb áldozatok után. Egyik sem vallja be a kezdetek kezdetén, hogy nem főállású asszonyt…..