Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magpie65

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és mostanra eljutottunk oda, hogy beléphetünk a bérek és fizetések ésszerű, gazdaságilag megalapozott emelésének korszakába, miközben Európa más országaiban ennek éppen az ellenkezője zajlik. Orbán ViktorTörökbálint - 2013.…..
Nézem ezt a macska-egér mentális és fizikai mészárszéket. Kaptunk másodpercek alatt egy gyépés gólt, majd egy szépségdíjast, végül egy normális akciógólt is. Az ötlettelenség, a hit és az akaraterő teljes hiánya jellemzi a mieinket, dúsítva esetenként elemi hibákkal és…..
...Azt is mondhatnám, hogy megtettük az első lépést a magyar BBC létrehozása felé... Medveczky Balázs, 2010. november 22...
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
magpie65 2013.07.27 10:43:01
@kikoránkel: Elkéstem, én is ott kerestem, de beelőztél :)
magpie65 2013.07.27 10:47:53
@ez a Kígyó éve: A Rákóczi úton a metró megnyitásáig (1975) közlekedett villamos. A Blaha aluljáróban a R. úti villamosmegállókhoz vezető feljárók megszűntek, az Erzsébet híd felé vezető oldalon a Princess Pékség üzlete van (ha nyitva van a gazdasági bejárat, jól láthatóan az aluljáró burkolata folytatódik arra); a Keleti pu. felé vezető oldalon pedig a Relay üzlet.
magpie65 2013.07.28 10:43:27
@f.domino: Köszönöm! Időpontokban sosem voltam jó :o)
Örülünk, Vincent? döbbenet.. 2013.05.05 01:12:30
A ki-be-tiltogatós része a dolognak az már meg se üti nálam a reagálás szintjét. Ellenben az ov-tarlós videó valami félelmetes számomra. Megdöbbentő az a pökhendiség, ami a tábornok viccelődéseiből árad. Láthatóan tökéletesen otthon érzi magát az önmaga teremtette…..
magpie65 2013.05.05 09:26:02
magpie65 2013.05.05 09:40:38
@ez a Kígyó éve: Vitatkozom. Az értelmiségnek nem jut konc, mert az értelmiség ellenség, mert gondolkodik. Lásd: oktatás szétverése (elemitől egyetemig), egyetemi keretszám-játékok, nemtandíj, filozófusper, földrajzinév-bizottság kirúgása, MMA kebelre ölelése, MTA teljes bedarálása, Nemzeti Színház, Lászlóné, stb.
magpie65 2013.05.05 10:58:27
@ez a Kígyó éve: Le vannak reszelve. Rezidensek szalámizva, tanarak dettó, ráadásul megfélemlítve, leszarva. Én voltam HAT rendezvényen, elkeserítően kevesen voltunk. Az értelmiség nem pattog, mert bármikor kilőhetik alóla az iskolát, kutatóintézetet, kórházat, mérnökirodát, múzeumot, bármit. A jogbiztonság jegyében. Ahogy a MAL közellenség lett, ahogy egy tollvonással állami monopóliummá tették a dohányáruk forgalmazását, ahogyan a Ludovika épületéből kisöprik a Természettudományi Múzeumot, mert az épület kell egy tökéletesen fölösleges, ámde fidesz irányította egyetemnek. Az értelmiség most lapít, mint szar a fűben, mert a kóbor apácák [(c) Váncsa István] bármikor felbukkanhatnak egy sürgősségi törvényjavaslattal vagy végszavazás előtti módosító indítvánnyal, hogy bizonyos tudományok művelése, az újságírás, tervezés és jogalkalmazás állami monopólium, és ezentúl csak a kormány (illetve OVI) nevezheti ki a diplomásokat, mert felsőoktatás nem lesz és az a diplomás akit kineveznek, a korábbi diplomál érvényüket veszítik, ezért senki nem dolgozhat az eddigi munkakörében, csak pályázhat, de a pályázati feltételeket csak azok elbírálása és eredményhirdetés után ismerhetik meg a kijelölt hatóságok, ha megfelelő formában nyújtják be az adatigénylést, de törvény szerint megfelelő forma nincs és elutasító határozatot vagy hiánypótlási felhívást indoklás nélkül is ki lehet adni.
Az ember néha azt hinné, hogy már nincs lejjebb, de hát persze mindig van. Olvasgatom a Parlament honlapján Cser-Palkovics és Vas fideszes képviselő urak egyéni képviselői indítványát (mi mást? minek az a sok előkészítés meg szakmai vita. Kétharmad! ez kell a dolgozóknak) az…..
Ma azt mondják a magyar fiataloknak: vesztesek vagytok, fizessetek, vagy menjetek és boldoguljatok máshol. A vállalkozóknak azt mondják: vesztettetek, fizessetek még több adót, vagy húzzátok le a rolót. A gazdáknak azt mondják: ne akarjatok ti versenyre kelni a német, francia, de még…..
Lézer Dzsonni is beiratkozott a Hogyan Legyünk Hülyébbek Gyurcsánynál Elit Klubba, aminek manapság egyetlen de annál stabilabb alapító tagja Papcsák Ferenc. Mert az mégse legyen, hogy a szabad véleménynyilvánítás országában róluk, a közszereplő országgyűlési képviselőről,…..
Katona László szép, alkalmi költeményével: HÚSVÉTI GONDOLATOK! Közeleg a „Feltámadás”,Népünk szép ünnepe:Melyre épül hit és remény,Már kétezer éve!A sötétség éjszakájátJézus messze űzte!Feltámadása a haláltNekünk enyhítette!Fény ragyog túl az…..
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
magpie65 2013.03.31 15:02:19
@milarepa®: Eredetileg a macskakő az apróbb, kb. 10x10 cm látható felületű burkolókő neve volt. Ez a nagyméretű követ hívták kockakőnek. Mára összemosódott, a kockakő elnevezés gyakorlatilag megszűnt.
Talán még soha nem láttam ennyire kiakadva Orbán Viktort. A parlamentben beszélt, s magából teljesen kikelve rángatózó arccal, önmagára láthatóan nagyon nehezen nyugalmat erőltetve adott hangot felháborodásának. Miért is?Mert az utcán tinédzserek tüntetnek a hatalma ellen? Mert…..
magpie65 2013.03.11 22:55:38
A baloldal újra be szeretné vezetni a tandíjat, amivel megakadályoznák, hogy a szegény családok gyermekei a megfelelő tudáshoz jutva boldogulhassanak az életben Kucsák László 2013. február 28...
magpie65 2013.03.01 23:24:03
@Nap Pali: Nem maffia. Ott van adott szó meg betyárbecsület. Lehet, hogy legyilkolják egymást, de akkor sem hátba döfik. És amit kimondtak. az úgy van.
magpie65 2013.03.01 23:25:35
@dr.Hüppögő Balneológus: Telitalálat. Azzal a különbséggel, hogy én igenis szeretnék az imperialisták helyében lenni :)
Továbbra is azt tudom mondani, az egy a tábor, egy a zászló hangoztatásával, amely az Orbánnal szembeni egyetlen tábort jelenti, csökken a kormányváltás esélye. Schiffer András, 2013. február 7...
magpie65 2013.02.13 08:57:16
Azt hittem, rosszul hallok a mai kormányszóvivői tájékoztatón! Legutóbb ilyet a Kádárék csináltak, valamikor 1987-88-ban. Az akkor egy döglődő diktatúra végnapjait jelezte előre..."...ne forduljon az elő, mint ahogy itt nézem, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki…..
Örülünk, Vincent? K 2012.11.25 22:04:01
   Egy reggel, amint Gregor Samsa nyugtalan álmából felébredt, azt vette észre, hogy az ágyában egy szörnyű lénnyé alakult át. Puha, rózsaszín teste lett, hasán mintha egy apró, teljesen értelmetlen és sehová sem vezető lyuk lett volna, a feje pedig tele lett szőrrel.…..
Múlt heti ígéretemhez híven Szuhanics Albert versei következnek. Tudjátok, hogy megy ez: az ember asszociál. Nos, nekem eheti költőóriásunk művészetéről egyfolytában a Kiberiáda jut eszembe. Lem e remekének ugyebár két főhőse a két kiváló robotikus: Trurl és…..
A fideszes Varga István például úgy fogalmazott, a Büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább…..
Jött egy olvasói levél Facebookon:   A segítségeteket szeretném kérni . Jön vidékről 13 éves unokaöcsém és szeretném Budapesten pár érdekes helyre elvinni, ami biztos, hogy izgalmas lehet neki, légyszi javasoljatok pár helyet , maradandó élményt. Az állatkert,…..
Mert az enyém kifolyik. És ez még az elviselhetőbb tüneteim közé tartozik, az időszakos asztma sokkal súlyosabb, ahol is választhatok: vagy diszkréten megfulladok vagy másfél hónapig permanensen szarul érzem magam a gyógyszerek mellékhatásától. Jó buli, és társak is vannak,…..
A Fidesz-politika kétpontos szabálya: 1., A miniszterelnöknek mindig igaza van. 2., Ha netán mégsincs igaza, akkor életbe lép az 1. pont... Írja itt Török Gábor az okosságokat, hogy politikai hasznon így, politikai haszon úgy, meg hogy a kormány politikai értelemben, a…..
magpie65 2012.07.11 08:25:55
A matematika történetének talán leghíresebb előadását David Hilbert tartotta 1900-ban a párizsi matematikai világkongresszus megkezdése előtt, az általa fontosnak tartott matematikai problémákról. Ötvennégy évvel  később az amszterdami matematikai világkongresszus…..
magpie65 2012.04.23 03:41:38
@Vortumnus: Mi az a "matematikafilozófia"? Én úgy tudtam, hogy a matematika a filozófia legmagasabb foka, mert olyan dolgokkal foglalkozik, amik egyáltalán nem léteznek (és így valóban irreleváns, hogy az eredményt valós problémára lehet-e alkalmazni).
magpie65 2012.04.23 14:09:40
@Necces Emmi, fogdmeg: @ipartelep: Hamu fejemre, én csak mezei geológus volnék :o) És köszönöm a kiigazítást meg az információkat.
Informatikusok bebizonyították: a csekkadót lényegében lehetetlen teljes egészében kifizetni, az egy életre szól. „Úgynevezett végtelen ciklust, vagy rekurziót okoz a csekkadó befizetése” – magyarázta Kovács Arnold informatikus munkatársunknak. Mint Kovács…..
magpie65 2012.04.18 01:21:29
@HalivudEstevez: Az egyébként is annyi. Ugyanis:

1 = 1 /9
1/9 = 0,111111111... (végtelen tizedestört, mely végig csupa 1-esből áll) *9
1 = 0,9999999... (végtelen tizedestört, mely végig csupa 9-esből áll).

Ha a 0,9999999... -hez bármilyen kicsi számot adsz hozzá, 1-nél nagyobb lesz az eredmény...

:o)