Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alojmakmak

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén nyáron kétszer is jártam Balatonaligán, az egykori szupertitkos MSZMP-üdülőben, ahol ma a Club Aliga üzemelteti a hajdani kockahoteleket és a kertmozit, Kádár János málladozó luxusvillája pedig lassan az enyészeté lesz. Az üdülőkomplexum kellemes retró hangulatáról…..
alojmakmak 2015.10.12 17:15:08
@lobster thermidor: Nem volt térítésmentesen a cigi és a pia. Ez csak leegyszerűsített feltételezés. A kádereknek fizetni kellett a nyaralásért és az ottani presszóban, boltban beszerezhető árukért, így a cigiért és a piáért is. Kétségtelenül olcsón, nagyker. áron lehetett venni, de fizetni kellett. Ez személyes tapasztalat, még ha gyerekként szerzett is. Az ultizó papámtól kellett kérni pénzt, hogy vegyek fagyit. Miért lett volna ingyen a cigi és az ital? A szobák berendezése nem volt sokkal elegánsabb, mint egy átlagos szakszervezeti üdülőben. Az üdülői boltban, presszóban alkalmazott nagyvonalú árszabás az tényleg privilégium volt, de nem ingyenes.
alojmakmak 2015.10.12 21:51:35
@-Szűcs Gyula-: Nem jól tudod. Aligán egyáltalán nem volt dollárbolt. Legalábbis a hatvanas és hetvenes években biztos nem. A középkáderes Aliga 1-ben a szobákban a hűtőszekrényben nem volt semmi bekészítve, legfeljebb az a szendvics, amit a mamám a reggelizésből kimentett tartalékba nekünk. Semmi déligyümölcs, külföldi tömény italok, főleg nem ingyen és korlátlan mennyiségben. Az Aliga 2-n lévő főfejesek jégszekrényét nem láttam. Ott lehetett ilyen. Az Aliga 1-, ahol mi nyaraltunk az étkezéseknél nem emlékszem semmilyen déligyümölcsre, az tuti. Ebédre és vacsorára kellett előző nap három tételes menüsort választani. Átlagos éttermi kaják voltak, semmi különleges. Nincs okom ferdíteni azt az igazságot. Jól emlékszem ezekre a dolgokra.