Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mopac

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Mai feladványunk 2014.05.22 17:11:04
Próbáld megfejteni ennek a sportnak a lényegét pár szóban! (Vattaúj a Charger, szétküldeni jó lesz?) ..
mopac 2014.05.22 20:54:16
Balról A politikai korrektségről 2013.11.24 13:13:52
A politikai korrektséggel kapcsolatban két tévhit erősödött meg nagyon az elmúlt években, egymástól sem függetlenül. Az első, hogy a politikailag korrekt vélemény- és szemléletformálás valamiféle úri hóbort, amivel a jólétükben unatkozó svédek szórakoznak. A második…..
mopac 2013.11.25 05:13:42
A politikai korrektség a hazugság politikailag korrekt elnevezése. Hazugság kizárólag politikai előnyök szerzése céljából. A PC-vel kímélni kívánt csoportok döntő többsége a róluk elhangzott igazságot tartják a legsértőbbnek, ezért a szavazatkvrua politikusok a legképtelenebb hazugságokkal próbálják magukhoz édesgetni az amúgy egymásra joggal gyanakvó csoportokat.

Ennek ékes példája David Cameron brit miniszterelnök heti rendszeres nyilatkozatai a Nagy Britanniát közvetve vagy közvetlenül érintő rendszeres muszlim terrorizmust magyarázva, miszerint azoknak semmi közük az iszlámhoz, melynek követői oly sokat adtak már Nagy Britanniának.

Cameron úr gondolom mélységesen megsértődne, ha a nevét bármilyen kontextusban is egy lapon említenénk Vona Gáborral, de az iszlámot magasztaló rendszeres megnyilvánulásai miatt kénytelenek vagyunk megjegyezni, hogy a véresszájú antiszemita és cigányellenes magyar jobboldal legszalonképesebb vezetője a napokban egy Cameron-éhoz nagyon hasonló nyilatkozatot tett az iszlámmal kapcsolatban, az "emberiség utolsó reményének" nevezve azt. A megnyilvánulás indittatása és Vona vonzalma az iszlámhoz elég egyértelmű.

Nagyon sokan mélyen megsértődnek - bőrszíntől, nemzetiségtől, vallástól függetlenül - mikor aljas módon a pofájukba hazudnak. Talán hasznosabb lenne ezeknek az embereknek az érzékenységével törődni, mint politikailag korrektül hazudozni.

"On the outside wall of the Ministry of Truth are the three slogans of the Party: WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH." (George Orwell, 1984)
Cicaharc a szlovák szélsőjobboldalon! Azt tudtuk, hogy a magyar szélsőjobboldal élén egy Zázrivecz nevű szlovák áll, de hogy a szlovák széljobbot egy Görgei vezesse, ez már tiszta őrület. Dili az élet, ha szélsőjobbos pártvezér vagy Kelet-Európában, egyik nap még magát…..
mopac 2013.10.18 18:59:18
Van abban valami exotikus, ahogy egy magát magyarnak definiáló, mégis a szlovákokkal kapcsolatban többes szám első személyben nyilatkozó blogger rendszeresen a magyarok zsidóellennességét hangoztatja, és gyakran direkt nácizza őket. Nem kell történelemprofesszornak lenni ahhoz, hogy tudjunk az első Szlovák Köztársaság létrejöttének hátteréről. Ahhoz sem, hogy ismerjük a II. világháború nyitányának körülményeit, ahol is az alig pár hónapos szlovák hadsereg egyetlen szövetségesként vett részt aktívan a németek oldalán Lengyelország lerohanásában. Ugye az sem mellékes, hogy a Lengyelországból elüzött zsidók Magyaroszágon találtak menedéket? Az sem jogosít fel egyetlen szlovákot sem a magyarok nácízására - mégha magyarból frissen átvedlett szlovák is az illető - hogy ezek a zsidók csak ideiglenes menedéket találtak, és magyar ajkú társaik közül is sokan áldozatok lettek.

A szlovákok duplán gyűlölték a zsidókat: egyrészt a zsidóságuk, másrészt a magyarságuk miatt. Ezen az alapon a blogger logikája szerint minden szlovák legalább kétszer akkora náci mint a magyarok.

Az exotikum persze nem korlátozódik a szlovákokra. Vannak népcsoportok máshol is a világban, akik kizárólag abban találják meg az identitásukat, hogy definiálják mely nemzetekhez NEM tartoznak. Ilyen esetekben gyakori a blogon erősen érezhető tudathasadásos kommunikáció.

Azzal nincs baj, ha csak mások ellenében tudjuk meghatározni kik is vagyunk valójában. Magyarnak sem kötelező lenni. Történelemben példátlan szabad világban élünk. Ennek ellenére anélkül mocskokódni, hogy a türörbe néznénk, nem szép dolog.

Nem kell a porhintés, hogy ezen a blogon mindkét oldal szélsőségeit jogos kritika éri. A mai szlovák állam fasiszta jogelődje a posztokban csak érintőlegesen jelenik meg, természetesen mindig a magyar bűnöket hangsúlyozva, a szlovák oldalt csak annyira megemlítve, amennyire a történelmi hitelesség-szerűség megkívánja.

A többször hangoztatott szándék, miszerint a blog egyik célja a magyar mítoszokkal történő leszámolás, teljesen elhiteltelenedik a szlovák mítoszok (még ha a ezek moderáltabbak közé tartoznak is) szajkózásával. Mi alapján igazabb a sajátosan szlovák történelemszelélet a sajátosan magyar történelemszemléletnél?

Ha az a szándék, hogy a magyarok innentől fogva tömegesen nekiálljanak szlovák történelemkönyveket olvasni, és rájöjjenek, hogy minden amiben eddig éltek hazugság, és csak a szlovák történelem igaz, akkor ez egy nagyon naív próbálkozás. Ezzel az egyébként szükséges párbeszéd soha nem fog normális mederbe terelődni.
Elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen harcolnom érte, és ne kelljen megvédenem senkitől. Az iszlám rákfene és pont – nyilakozta ma muzulmánokat tudatosan provokáló film rendezője, aki nagy bátran még a nevét is titkolja, s aki sajnálja ugyan, hogy ekkora felfordulás lett az…..
mopac 2012.09.14 16:07:08
@Gondolkodni Próbáló Birca:
Bár a wikipédia nem feltétlenül a legmegbízhatóbb forrás, azért ez a bejegyzés érdemel egy pillantást:
en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_religion_in_Kuwait

"There is no specific law banning the establishment of non-Muslim places of worship; however, in practice the few groups that applied for licenses to build new places of worship were denied permission. Some religious groups understood this to mean that it is impossible to gain a license for a new place of worship and have therefore been deterred from applying."

Van ennél megbízhatóbb forrásod, ami ennek az ellenkezőját bizonyítja
mopac 2012.09.14 16:15:25
@fehérfarkas: Azt hiszem a te hozzászólásodra is válaszoltam @Gondolkodni Próbáló Birca-nak írt válaszban
mopac 2012.09.14 16:52:42
@Gondolkodni Próbáló Birca: A történelmileg "toleráns" iszlám képe egy erős csúsztatás, de a keretek szűkössége miatt fogadjuk el, hogy török által megszállt Magyarországon a keresztényeknek és a mai Egyiptom koptjainak dhimmi státusza vetekszik a nyugati országok kisebbségi és vallási jogaival. Ez egyébként körübelül annyira helytálló feltételezés, mint az iszlámot a "Béke vallásának" beállítani, különösen, hogy az iszlám szó maga alárendelést jelet. A hivőnek alá kell rendelni magát Allah akaratának.

De - próbálva visszakanyarodni a poszt eredeti témájához - ez egyáltalán nem releváns. Jelenleg a nyugati világban honos - egyébként a keresztény és zsidó kultúrkörból kialakult - liberális és szekuláris világszemlélet áll szemben a totalitárius iszlámmal. Az előbbi pedig éppen készül beadni a derekát.

Vajon a mai világban vallási érzékenységből elkövetett aggressziót igazolja-e, hogy évszázadokkal ezelőtt a muszlimok először csak sokadrendű polgárokként kezelték és külön adóztatták a hitetleneket mielőtt végül erőszakkal áttérítették, vagy legyilkolták őket? Vajon a középkori vallástolerancia verseny tanulmányzása okot talál-e arra, hogy a mai nyugat felvilágosulságól engedni kellene a középkor szellemében ragadt világnézet kedvéért?

Egyébként a felületteség érzetének fenntartása mellett érdekes belepillantani a alábbi link "Muslim and Arab antisemitism" című fejezetébe:
en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Jews
Sidney Crosby hirtelen halálos góljával nyerte a házigazda Kanada a vancouveri olimpiát. Hajtós, kemény, feszült döntőt játszott a két tengerentúli csapat, a dráma a rendes játékidő utosó percében érte el a tetőfokát, az aranyérem sorsa a ráadás 8. percében dőlt el. Hazai…..
mopac 2010.03.01 10:25:56
@Thresher: Csak megerősíteni tudom: valóban jó most kanadainak lenni. Döntőhöz méltó meccsen nyert az egyik a két legjobb csapat közül. De Kanadában a nemzeti identitás részeként a hoki győzelem minimum elvárás.

Az öröm mellé persze egy kis fellélegzés is társul, mert januárban a junior VB-n a döntőt az USA nyerte. Akkoriban több cikk is szólt arról, hogy a hoki népszerűségének déli erősödésével egyre több fiatal köt korcsolyát a határtól délre, és a tehetség utánpótlás versenyét hosszú távon az USA demográfiai előnye fogja eldönteni.

Ennek egyelőre nincsenek egyértelmű jelei, de az biztos, hogy a hoki világ szinten egyre több rajongót gyűjt. Pont az olyan meccsek miatt mint amilyen ez a döntő is volt. Ezt a tornát most Kanada nyerte, de a "Hockey is Canada's Game" már réges régen nemzeti önámítás.
Kanada nem sok esélyt adott nekünk, már az elején elrendezték a dolgokat. Az első harmad felétől már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e megúsznunk a két számjegyet, és hogy be tudjuk-e ütni a becsületgólt. Az egyik összejött, a másik nem. Szuper Levente hat gólt kapott,…..
mopac 2009.04.27 03:37:32
Én is Kanadában élő magyarként írok, és bár sajnos csak 0-4-től 0-7-ig láttam a meccset, örültem, hogy a sportcsatornán figyelhettem Magyarország hokicsapatát az egyik legnagyobbal játszani. Tetszik az otthoni lelkesedés, és ha ennek a világbajnoki szereplésnek csak annyi hozadéka lesz, hogy egyre több gyerek kezd otthon is korcsolyázni, és érdeklődni a játék iránt, akkor már megérte a küzdelem. Talán hosszabb távon az eredményeken is meglátszik majd.

Itt Kanadában a világbajnokság körüli kvázi érdektelenség elég érzékelhető, hiszen a hoki hirek között nehezen észrevehető helyeken olvasni róla. Még a szlovák szomszédomat sem érdeki komolyabban, hiszen ő is - mint mindenki - az NHL meccseit nézi. A TSN is a valós meccskezdet után 2 órával kezdte felvételről közvetíteni a Kanada-Mo.-t, de aki esetleg érdekel is csak annyira vette komolyan, mint a magyarok egy Kanada-Magyarország vizilabda mérkőzést.

A mai meccsen egy olyan ország játékosai ellen próbálkoztak a fiúk, ahol a gyerekek valóban egészen kicsi kortól kezdve járnak, leginkább szülői motivációra, akik elég komoly pénzeket hajlandóak kifizetni a felszerelésért, és sporttagságért, és sokszor keményen parancsolják vissza a gyereket a jégre, ha neki éppen nem feltétlenül lenne kedve korcsolyázni (az enyém is jár, de nincs kényszer). A szövetségi szintű gazdaságélénkítő csomagban is ötlet szintjén felmerült új jégcsanokok építésének támogatása.

Otthon a lelkesedés mellé kellenének anyagi áldozatokra kész szülők, létesítmények, és sok-sok hoki a médiában. Amig ez nincs, addig a 0-9 egy szép teljesítmény.

Szép volt fiúk.
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
mopac 2009.02.11 15:34:05
Fején találtad a szöget Árpád. A problémás etnikum esetében is éppen a kenyszerítő erő évszázados hiánya vezetett odáig, ahol ma tartunk. Hogy Szent Istvánunk a német lovagokat nem arany Eurotallérokkal teli ládák leszállítására hivta, hanem kurva nagy pofonokat osztogatni? Igen, a magyarok meg is tanulták a leckét, és "gyorsan" szocializálodtak. Csakhogy akkor a cigányok még nem voltak itt, nekik a pofonokból nem jutott. Amikor jöttek, akkor meg mindenki az oszmánokkal volt elfoglalva, azután pedig volt mindig más projekt, ami miatt nem tűntek fel senkinek. Arról nem is beszélve, hogy relatíve alacsony lélekszámuk, és vándor életmódjuk miatt a földesurak látókörén kívül voltak, háborúk után elnéptelenedett jobbágyfalvakat feltölteni velük nem lehetett. Dolgozni nyilván azért nem szeretnek a mai napig sem, mert nem voltak rákényszerítve soha.

Nem kivánok a cigányokra vonatkozó hiányos történelmi tudásomra alapozott fejtegetésekkel untatni senkit, de ha már párhuzamokat keresünk, akkor érdekes lenne utánajárni, hogy az ő európai történelmük során mikor és hol voltak erőszakkal, brutális elnyomással integrációra kényszerítve. Gyanús, hogy a mai Magyarország területén sosem.

Erre aztán rátettek Kádárék egy lapáttal, amikor a tyúktolvajoknak munkával nem feltétlenül együtt járó munkahelyet, és kvázi alanyi jogon lakást juttattak, miközben a rendszer leginkább nem cigány származású ellenségeit alkalmanként akasztgatták. Ezek után pedig jött a rendszerváltással az azóta erősen bukóban levő multikulti, és az állampolgári kötelességek számonkérését nagylelkűen figyelmen kívül hagyó, tehát lényegében feltétel nélküli kissebségi jogok mantrája.

A cigányok nem hülyék, még ha nem is túl iskolázottak. Nagyon hamar megtanulták, hogyan éljenek vissza a lehetőségekkel. Az integrálódás kérdése továbbra is nyitott, az erre adható, TWÁ által is vázolt válasz müködött régen. Nyilván ma is működne, de a véres erőszak, szolgasorba hajtás és társai nem a mai Európa normáinak megfelelő módszer.

Kérdés, hogy ezek a normák meddig maradnak. Európa többi része is meg kell küzdjön a saját cigányaival illetve integrálódni vonakodó bevándorlóival. A gazdasági válságok pedig leginkább arról híresek, hogy még magukat civilizáltnak tartó népek viselkedési normáját is könnyedén a mélybe küldi. Jelenleg éppen egy ilyen válság kibontakozásának vagyunk aktív tanúi.