Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zendorr

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Míg a pasi külföldön robotol, a magányos nő kreatívan kihasználja a szabadságot és beújít egy csődört. Amikor borul a bili, nem akar szakítani a szeretőjével, inkább arra kéri párját, hogy költözzön el. A visszahúzódó, csendes nő új oldalát mutatja meg, a röhejes…..
Zendorr 2019.05.11 09:29:19
@Zsuzsi25: jaja, persze, az ő döntése. Csak amikor közlöd vele, hogy születéskor apaságival indítunk, akkor hirtelen lankad az elszántság... Kicsiny agyban elindul a bogár, hogy "mi van akkor, ha tényleg a csöves csődörtől fogant a gyerek?!". Mert ugye akkor nyista aranyélet... Oszt hipp-hopp megy önszántából küretre.
Még kétszer egy hétre tértünk vissza a falvaikba, a program a szokásos volt, de amíg megszállva tartottuk, a völgy teljesen biztonságos volt. Egyszer sem lőttek ránk, pedig korábban meleg helynek számított, az előző mandátum katonái két halottat vesztettek itt. Ház átvizsgálása..
Zendorr 2014.08.16 02:09:20
Attila, esetleg meg szabad kérdezni, hogy milyen indíttatásból mennél ki, illetve, hogy hány éves vagy?

Nem tartom racionális döntésnek, amikor családot hátrahagyva megy ki valaki. Ha viszik a házat, a kocsit, és tényleg nincs egy utolsó utáni rokon sem, ahova be lehet avászkodni asszonnyal, gyerekkel, akkor megértem, hogy valaki a légiót választja. Ez nyilván nem jelenti azt, hogy mindenki ilyen helyzetben van, aki kimegy! Pusztán úgy gondolom, hogy aki nincs ilyen szinten sarokba szorítva, annak nem hinném, hogy megéri a légió. Brahiból meg kár kimenni - szerintem... Épp elegen alszanak már késsel a párnájuk alatt.

Amúgy ne haragudj, hogy ezt mondom, mivel nem ismerlek jogom sem lenne hozzá, de mivel ez egy fórum, így megosztom a - saját, szubjektív - véleményem...

Abból a pár sorból amit írtál, úgy érzem, hogy hezitálsz. Tulajdonképpen egyszerűbb lenne azt mondani Neked, hogy kizáró ok a két ferde fog. Nem tudom milyen indíttatásból mennél ki valójában, de azt hiszem először magadban kell elrendezned ezt a kérdést. Kicsit úgy hangzik amit írtál, mintha bizonyítási vágyból akarnál kimenni, de érzed, hogy Te valójában nem vagy oda való. Viszont megnyugvásra lelnél, ha azt mondanák neked, hogy "nem fognak felvenni", viszont te elmondhatnád magadról, hogy "én megpróbáltam". Ha viszont ilyen kétségek közepette hozol meg egy ilyen horderejű döntést (hogy kimész), akkor azt később - valószínűleg - meg fogod bánni. Hiszen ha a döntés alapja egy rossz indok (bizonyítási vágy), akkor rossz a döntés (belépek a légióba).

Úgy gondolom, ha Te eldöntötted volna, hogy mit akarsz, akkor nem azon gondolkoznál, hogy hogyan tálald ezt a szülőknek, és a családnak, és nem azon aggódnál, hogy két fog miatt felvesznek-e. Vagy pusztán túl fiatal vagy ehhez. Ha még el sem indultál de már kétségek gyötörnek, akkor nem vagy oda való. Bizonyítani ezer más módon is lehet bárkinek, nem feltétlenül a légió a legjobb választás erre.

Aztán persze lehet, hogy tévedek. Sőt, ahogy előbb is írtam, egyrészt nem ismerlek, másrészt ki vagyok én, hogy eldöntsem, hogy alkalmas vagy-e légiósnak, vagy sem.

Én nem bírálni akartalak, és amit írtam nem ellened irányult, ne érts félre. Tisztellek azért, hogy egy ilyen célt tűztél ki magad elé.
Zendorr 2014.08.16 23:33:22
@cyberlord:

Megértem, hogy nem az én válaszomat szeretted volna hallani... ami meg azt illeti, tényleg nem terveztem sose, hogy légiós legyek, ugyanis alkalmatlan vagyok - legalábbis jelen állapotomban biztos. Továbbá ahogy írtam is, én csak a saját szubjektív véleményemet osztottam meg Veled, bízva abban, hogy talán a javadat szolgálja. Bizonyítanod nekem végképp nem kell, nem is kértem, de még csak nem is utaltam rá.

Megkérsz, hogy ne vegyem sértésnek amit írsz. Nem veszem annak, hiszen nem sértő, amit leírtál. Erre két sorral lejjebb betolsz egy ilyen "felnyitni a szemed" dumát, na ez egy kicsit erős volt. Egy 17 éves srác ne akarja felnyitni a szemem, köszi. Biztosan él nem egy olyan gyerek a Földön aki 17 évesen felnyithatná a szemem sok dologgal kapcsolatban, de úgy érzem ez nem az a beszélgetés.

(Végül, a helyesírás nem nagyon érdekel, számomra az a fontos, hogy megértsük egymást, nem az, hogy ugassak pár elgépelés miatt:) )
Egy hónap elteltével szenvedte el a Légió és az egész francia kontingens az első halálos veszteségét. Századparancsnokunk néhány altiszt és az amerikai különleges erők pár tagja társaságában kiment a leendő előretolt bázisunk helyét ellenőrizni. Egy kisebb dombon a tálibok rájuk lőttek, mindenki…..
Zendorr 2014.08.11 07:06:11
Zendorr 2014.08.12 04:03:13
@Krisz11:
@Muad\\\'Dib:

A probléma az, hogy más szempontok alapján kell megítélnie egy embert egy katonának, és egy hétköznapi fotelharcosnak. Amíg Ti azokon a gyerekeken sajnálkoztok, addig azok a gyerekek az első adandó alkalommal megmutatnák az ágyatokat apuciéknak, hogy "hova lőjetek".

A saját szüleik használják fel a gyerekeiket kémkedésre. Ez nem elítélendő? Tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a gyerekek ellen nem tehetnek semmit a katonák, hiszen abból pillanatokon belül óriási balhét csapna a média. Hiába mondják a gyereknek, hogy menj el innen... "és ha nem megyek, akkor mi lesz?!". Semmi. Na ez a tökéletes lehetőség arra, hogy 0 kockázat mellett kémkedhessenek testközelből.

Legalábbis én így tudom elképzelni a dolgot... és ha így van, akkor az az ártatlan gyerek kb~ nagyobb szerepet játszik egy katona megölésében, mint az, aki meghúzza a ravaszt'.

Ennek tükrében "a legkevesebb", ha kapnak egy-egy ilyesfajta kis "ajándékot".

Aztán most lehet jönni azzal a dumával, hogy a gyerek nincs tudatában annak, hogy mit tesz, és ha tudatában lenne, akkor megtenné-e. Hiszen neki ez csak egy "játék". Megnyugodhatunk, mire eléri azt a kort, hogy tudatában lesz ennek az egésznek, addig kellőképpen megnevelik annyira, hogy véletlenül se bánja azt amit tett gyerekként.
Zendorr 2014.08.14 07:51:33
@Krisz11: én végigolvastam egyik reggel az egészet :D tetszik
Múlt héten ismét elstartolt a köztévé saját zenés vetélkedője, ami tocsogott a pátoszban és gyönyörűen alkalmazkodott a keresd a jót!-féle Kerényi-etikához. Mondjuk most legalább akadt egy-két egész vállalható produkció, de a műsor maga még mindig zavartalanul halad…..
Zendorr 2014.02.02 12:30:24
Ti mennyit tudtok dilemmázni?!... Minek akarunk többnek látszani, mint amennyiek vagyunk?!

www.youtube.com/watch?v=AFwf9jS3rK0

Ez a magyar valóság emberek! Itt tartunk, ez a jelen, ez a mainstream, ez a kortárs... Ebben benne van minden, amire az ájrovíziónak - és a világnak - szüksége van/lehet! Ne higgyük már, hogy tudunk akkorát fingani, hogy az egész zenei világ beleremegjen! Lali talán, mi nem.

Lali for President!
Zendorr 2014.02.02 14:31:20
@bovorac: tudom, kemény mi?! :D
Zendorr 2014.02.02 14:41:43
A volt kedvenc pékségembe mentem vásárolni, ahol mindig a "tegnapi sütésű kenyeret" veszem féláron... az egyik 175 forintos tétel helyett az eladó 1750-et ütött be. Szóltam. Erre a másik eladó, aki értett a pénztárgépek nyelvén stornózta a számlát, majd teljes áron ütötte…..
Fospisztollyal lövöldözik a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, hatástalan nyilatkozatot ad ki, közben a szlovákiai magyar pártok mélyen kussolnak. A szlovákiai közvélemény szemében, lassan, de biztosan Vona Gábor-féle Jánosíkká válik Marian Kotleba. A magyar nacionalisták keresik…..
Zendorr 2012.10.01 14:19:33
@Csehszlovák Kém:

Olvastam szinte az összes hozzászólásod. Nem szeretnék ítéletet mondani az álláspontod felett, hiszen úgyis megmagyarázod. Ehelyett inkább írnék én is pár sort a tapasztalataimból.

Abban feltehetőleg egyetértünk, hogy az emberek alapból közömbösek egymás iránt. Ugyanúgy fennáll a pozitív, vagy negatív viszony kialakításának lehetősége. Az évszázadok során _tapasztalati_ úton szerzett ismereteinkből levontunk egy konzekvenciát a romákkal kapcsolatban. Nos, ezt a következtetést ma úgy nevezik, hogy előítélet, általánosítás. Ez elszomorító, hiszen ha mondjuk hozzáérek a kályhához és megéget, akkor legközelebb elkerülöm a kályhát.
Ugyanez történt a kedves roma barátaiddal is. Csak nem egyszer, nem kétszer, hanem számtalanszor, és nem egy év alatt, hanem évszázadok alatt.

Te azt mondod, nem kapnak lehetőséget, megfelelő közeget/közösséget az integrálódáshoz... Nem sajnos, félreértesz valamit. Ők sose szerettek volna integrálódni. Nem véletlenül ragadt rájuk, az "élősködő" jelző.

Ugyanolyan, vagy még komolyabb támogatási rendszerben részesülnek, mint én, vagy akármelyik másik állampolgár. A JAVAKRA igényt tartanak... A probléma mindössze annyi, hogy a javak mellé KÖTELESSÉGEK társulnak. Erről viszont már nem hajlandóak tudomást venni. Az őket megillető javak rendeltetésszerű felhasználását nem tudják megoldani, pedig nem kell hozzá közgazdász diploma (lásd: segély->kocsma). Nekik semmi sem elég. Szegénység és nyomor sújtja őket, a jövőjük kilátástalan, nincs mit enni, nincs hol tisztálkodjanak, képtelenek így méltó munkát találni.

Ez szintén hazugság, amit ha valaki megkérdőjelez, akkor szintén érzéketlen rasszista. Holott, ott van 5-8 gyerek, 300 ezres segély, ha nem több - mert az utódok fele ugye fogyatékos a családon belüli házasságok miatt -, és képtelenek napi 10.000 forintból fedezni a rezsit, és kenyeret, és tejet tenni az asztalra. Hát persze, hogy képtelen, mert a kocsmában vedelnek 2 hétig.
A szülők nem dolgoznak, így nincs példa az utánpótlás előtt sem. Mert éhen nem halt még egyik sem, mert ha nincs mit enni, akkor ellopja mástól, mert tudja, hogy a törvény őket védi...

Ja, hát meg a kedvenc urban legendem:
Megszületik az utód, állami gondozásba adják, egy tehetősebb kiveszi gondozásból, erre rájön megint az állami támogatás, és megy vissza a gyerek a családjához. Csak így már nem 10-20 ezres családi pótlék a gyerek "hozománya", hanem 80-100 ezer, mert ugye ki lett véve az otthonból...

Írogathatnék még ezer és egy dolgot, de minek... Undorító amit művelnek, és 100%-ig biztos vagyok abban, ha független, különálló, saját államuk lenne, akkor sem lenne semmi sem másképp.

Az ő legnagyobb ellenségük a MUNKA. Márpedig a mai világban sokan munka mellett lesznek hajléktalanok, aztán a romák meg azért hisztiznek, mert 40 év alatt 5 év munkaviszonnyal földönfutók, és senkit sem érdekel mi lesz velük?! meg mert senki sem sajnálja őket?!...

kikezekte?!...
Már-már Helmut Deimel-i magasságokba emelt mozi egy raliversenyről. Jegyezzük meg az andorrai alcafilm nevét, mert nagyon jók. Gyönyörű verseny, gyönyörű autókkal, gyönyörű helyeken. Mesés autókkal, amiket arra használnak, amire valók: versenyeznek velük. Profi munka,…..
Míg a legtöbb helyen obszcén kézmozdulatokkal és trágár felszólításokkal tesznek pontot egy közlekedési konfliktus végére, Oroszországban komolyabban veszik a sérelmeiket az autósok. Egy sofőr lehúzza az ablakot, majd pisztolyt szegez az autó mellett álló ingerült…..
Zendorr 2012.09.29 17:14:20
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
Zendorr 2012.09.25 03:37:33
@d.hardman:

Számomra úgy tűnik, hogy fogalma sincs se az informatikáról, sem a programozásról. Ennek fényében úgy érzem, hogy elhamarkodott, és felelőtlen kijelentéseket tesz! Jobb egyetemeken programozó-matematikus szakok vannak. Azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy a programozás nem pusztán egy monoton kód egymásutánjának írogatását jelenti.
Ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor azt mondom, hogy "Jó tényleg betanított munka, maga a programozás". Viszont a kód írásához, és optimalizációjához magas szintű matematikai, és logikai képességek szükségesek.
A szintaktikai elemek azok betanultak, viszont a szemantikai elemeket logikailag kell felépíteni, és erre a többség nem képes nagyobb keretek között. Ez okozza többnyire, hogy a végzettek nem tudják ellátni a programozási feladataikat
Szerintem.
Az elmúlt hónapokban jó pár ismerősöm számolt be az iskolákban gyermeküket ért tanári atrocitásokról. Meggyőződésem, hogy az alábbi levélben leírtakhoz hasonló helyzet sok iskolában előfordul. Ki tudja miért, keveset hallani arról, hogy az oktatási rendszer mélyén hogyan…..
Zendorr 2012.05.10 15:28:32
@xunilo: jájá :)
Zendorr 2012.05.10 15:37:52
@xunilo: Érdekes... Sokan azt a nézőpontot képviselitek, hogy a gyerek "mit nem csinál meg" - nem tanul. A másik helyett: a gyerek "mit csinál meg". Engem személy szerint nem érdekelne, hogy ki mit csinál órán. Facebookozzon, rajzolgasson, levelezzen, azt csinál amit akar, addig amíg olyan tanulót nem zavar, aki figyelni szeretne.

Az, hogy a szabadidejében lesz kénytelen füzetet másolni, meg elsajátítani azt, amit órán is megtanulhatott volna... az a gyerek dolga.. Mondjuk ez általában nem így történik, hanem úgy, hogy a gyerek megbukik az adott tantárgyból. Ilyenkor nem leárnyékolni kell a mobilnetet... Hanem vagy elmagyarázni a gyereknek, hogy minek jár iskolába, vagy nem kell neki mobilnetet venni. Ja, hogy ez otthon konfliktushoz vezethet, és a szülő inkább megvesz mindent, minthogy a gyerekkel kelljen foglalkozni... (mert nem hinném, hogy a gyereknek nagy szüksége van a mobilnetre :D ...) Oké, most fel lehet dobni, hogy a fb ingyenesen elérhető a szolgáltatónál...

Az a baj, hogy a kedves szülők azt várják el, hogy a tanárok neveljék meg a gyereküket, mert "nekem nincs rá időm, meg kedvem meg energiám", akkor minek van gyereked?!

Kedves szülők, ismét küldöm üdvözletem :)
Zendorr 2012.05.10 16:26:00
@Mj: Egy szó mint száz... Én nem azt mondom, hogy mindig a szülő látja rosszul a helyzetet, csak pusztán próbáltam felvetni egy-egy gondolatot, ami fölött a szülők önkényesen elsiklanak, így előtérbe helyezve a szubjektív gondolkodást, az objektívvel szemben. Mert én úgy gondolom, hogy gyakran előfordul, hogy a szülő a saját hiányosságait a pedagógusokon számolja el, holott egyértelmű, hogy aki tévúton jár az javarészt nem a tanár, hanem a szülő, az elhibázott neveléssel - amit utólag helyretenni szinte lehetetlen.
"Valamiből nekünk is meg kell élnünk" - nyilatkozta az ország új helóta miniszterelnöke a kormányporgramot ismertetve, amit Matolcsyból fordítottak görögre. Az új kormányt alakító Aléxisz Cíprasz - a tavalyi hülyenév bajnokság megosztott negyedik helyezettje -…..
Tegnap eljött a Nagy Nap,- az Androlib birka módjára szépen át is aludta, mert megérdemli - és a Nagy Nap keretében a Samsung bejelentette a Samsung Galaxy SIII eljövetelét, amit persze már mindenki előre tudott, vagy gondolt, esetleg csak remélt. No de ne szaladjunk ennyire előre,…..
Zendorr 2012.05.04 22:04:47
@Zendorr: jav.:

"...hogy minden eddiginél kényelmesebb, jobb, tisztán tarthatóbb, elődjeihez képest sokkal karcállóbb, törni szinte lehetetlen, stb stb..., mert felhasználtuk ezt, meg ezt, meg ezt a technológiát..."

plus még: Szerintem ilyen dolgok terén meríthetnének a szemüveggyártásból... kismillió féle felületkezelés létezik, és akár több rétegben is. Nem tudom, hogy ez telefonoknál miért ilyen elképzelhetetlen.

plus még: a törhetetlen kijelzővel meg órásit szakíthatnának... oké, hogy tizedelődne a kijelzőcserék száma, de vásárlói körökben ez egy olyan fajta minőséget képviselhetne, ami ma már nem jellemző.
Pl.: ezt a készüléket 1x kell megvenned, és ha nem csinálsz valami irtó nagy hülyeséget, akkor addig fog szolgálni, amíg úgy nem döntesz, hogy másikat veszel. (Régebben ezt nevezték a prémium kategóriának... és nem a 4 processzort meg a 32 magot, meg 19823719837 giga memóriát.)
Zendorr 2012.05.04 22:13:52
Parancsolj: ipon.hu/hir/a_lathatatlan_uveg/20421

várom az SIV-ben! Hajrá samsung!

Tudod, a lecke fel van adva, csak a samsung is leszarja, ugyanúgy ahogy a többi is. Én ilyen újításokat várnék egy közel 200k-s telefontól.

Mondjuk érdekes, hogy eddig fikáztad az s3-mat, de érveket, és elvárásokat nem tudtál megfogalmazni... most amikor ezt megteszi valaki helyetted, akkor meg azt mondod, hogy lehetetlent vár el! :DDDD

Holott mindenre tudnék mutatni példát youtube-on, csak lusta vagyok megkeresni. Ti vagytok a telefonguruk, nem én :DDDD
Zendorr 2012.05.04 22:19:13
@Zendorr: olvassátok kommenteket is, amik az iponos linken vannak! vannak ott még cifrább dolgok is, amiket már alkalmaznak. Ja, hogy erről nem tudsz, akkor lehet magyarázni a fizikával :DDDD jólvan fiam :DDD A törhetetlen kijelzőt se kell szó szerint érteni, ahogy a portaszítót, és nem párásodó felületet sem. Oké, hogy ezek _teljes mértékben_ nem kiküszöbölhető dolgok, a fizika törvényszerűségei miatt. Viszont a hátárok kitolhatóak, a _modern_ megoldásoknak köszönhetően.
A robogók a történelem folyamán határozottan a menő járművek közé sorolódtak, amíg a mopedek, főleg a klasszikus pedálosak különösebben sosem voltak azok, inkább megmaradtak praktikus közlekedési eszköznek. Főleg nálunk, ahol nem igazán alakult ki a mopedes kultúra, de ami…..
Az elmúlt 21 évben a BKV kifizetőhellyé vált a várost uraló maffiakörök számára, talán ebben lett némi változás, egyelőre kínos korrupciós ügyek nem merültek fel, de jobbára úgy tűnik, hogy a BKV csupán játékszer a főpolgármester, a kerületi vezetők és Simicska emberei…..
Zendorr 2012.01.18 04:57:47
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Minap olvastam egy cikket pont itt indexen, ahol leírták a fontosabb momentumokat a bkv-val kapcsolatban (a tavalyi évet illetően)

2011-ben összesen közel 150 milliárd(!) ft-ot kapott a bkv csak az államtól. Tehát az az évi 5 milliárd amit kiszámoltál az aprópénz. Tolják bele a pénz állandóan, de valahogy mindig eltűnik, kurvaérdekes. Pénz tekintetében egy fekete lyuk picsafüst a kbv-hoz képest :D
Zendorr 2012.01.18 05:05:01
Itt a cikk

fovarosi.blog.hu/2012/01/14/bkv_kronologia_2011?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_14&utm_campaign=index

Talán az a 150, lehet hogy csak 120.

De érdemes megfigyelni, hogy a felmerülő beruházásoknál szinte mindig ott van a -NA -NE -NÁ -NÉ. Vennének 95 buszt 150 milliárdért. Vennének ezt, vennének azt, bevezetnék ezt, bevezetnék azt, aztán talán 15 trolit ha vettek. elméletben elköltöttek nemlétező 500 milliárdot, gyakorlatban meg vettek 15 használt, leselejtezett trolit külföldről, oszt a maradék 100 milliárd meg eltűnt mint a kámfor. TRÉ
Zendorr 2012.01.18 05:12:36
@Zendorr: Arról nem is beszélve, hogy mikor felszálltam a buszra, majd' behugyoztam a röhögéstől mikor megláttam, hogy nem új matrica van a buszon, hogy a "Pótdíj összege 16 000 ft", hanem egy 1-est ragasztottak a régi "Pótdíj összege [1]6 000 ft"-os matricára (a 6 000 elé egy [1]-est) :DDDDDDDDDD

no comment
Iszonyatos gondokat okoz a legtöbb civil szervezetnek a december 22-én megszületett, elvárt béremelésről szóló kormányrendelet betartása. A nonprofitok képtelenek kigazdálkodni a béremelések összegét, amely éves szinten szervezeti nagyságtól függően akár 1 és 7 millió forint…..
Zendorr 2012.01.18 04:36:06
@Kőmíves Kelemen: Nagyon egyszerű: nem kell mindenkinek vállalkozónak lenni.
Megy a mutyizás ezerrel. Munkaundor van - ami nyilván érthető. Ez a kurva nagy helyzet. Aki megteheti, csinál egy vállalkozást, okosan könyvel, és még ennél is okosabban lopja szét a saját vállalkozását. Erről szól a történet semmi többről. :D akármit csak dógozni ne kőjjön :DDD

Mindenki főnök akar lenni, mindenki azt akarja, hogy más dolgozzon helyette, senki se tudja elviselni, hogy dirigálnak neki, és még ennél is nehezebben tolerálja, ha valamit nem úgy kell, ahogy ő kitalálja.

Az, hogy idáig jutottunk, mind két fél hibája :P a munkáltató, és az alkalmazotté egyaránt.

Szerintem.
autózz! Vinné a bank az autómat 2012.01.14 08:42:00
Gabriella helyzete nem egyedi, a svájci frank alapú autóhitelekkel sokan elúsztak az utóbbi években. Különösen nagy gondot jelent az ilyesmi akkor, ha valakinek munkaeszköze is egyben a kocsi és azzal keresi a kenyerét. Közületek van, aki hasonló szituációba sodródott? Ti mit…..
Zendorr 2012.01.15 01:09:26
@hibrid001:

Na de pont ez a lényeg, hogy ez a ténylegesen a Te javadat szolgálta volna! Ebből ténylegesen hasznod lett volna. Csak ugye ez a bankoknak nem érte volna meg, ahogy Te is mondod.

Ebből azért kikerekedik az az ellentmondás, amire rá szerettem volna világítani. Ebből nyilván adódik, hogy marhára a lehúzás volt a cél. Ezzel igazolva az összeesküvés-elméletemet :DDD

@tundrazuzmo:

Értem amit mondasz, hogy a kedvező feltételek miatt választották sokan a devizahitelt. A feltételek a beetetés része volt, amit említettem.

"A bankok pontosan tudták, hogy mi lesz ezeknek a hiteleseknek a sorsa. Az elejétől kezdve pontosan tudták. Ha nem tudták volna, akkor nem stabil, értékálló pénzeket ajánlottak volna a deviza alapjául, hanem olyan országok pénzét, akik kurvára lejtmenetben vannak"

Erről mit gondolsz?! Mármint, hogy az szolgálta volna az átlagember javát, ha lejtmenetes országok valutája szolgált volna a devizahitel alapjául?!

üdv, és köszönöm az építő kommenteket
Zendorr 2012.01.15 01:12:27
@hibrid001: Talán nem sikerült elég erős szarkazmussal megfogalmaznom a dolgot :P Amíg az átlagembert becsületre meg erkölcsre nevelik, addig ők lopnak, csalnak hazudnak, és kihasználják azt, hogy téged a jóra nevelnek, holott a mai világban a pénz beszél kutya ugat
Zendorr 2012.01.15 02:27:07
@SvenH.: Mondj egy bankot, amelyik bukott a devizahiteleken! Ezzel én ki is zárnám a kockázatot. Lehet, hogy a haszon kisebb, de garantált. Mellesleg szerintem a bankok jobban kerestek a devizahiteleseken, mintha devizaspekulációra fordították volna a lóvét. Tegyük fel, hogy nem is volt eltervezve ez az egész, de az biztos, hogy a devizahitel kockázata töredéke a spekuláció kockázatának
Sorsdöntő napok jöhetnek. Barroso levele után nem tűnik légből kapott feltételezésnek, hogy az ország minden bizonnyal nem kap pénzügyi segítséget, ha a rohamtempóra kapcsolt parlamenti többség megszavazza azt a két törvényjavaslatot, amelynek visszavonását az EU a…..
Zendorr 2011.12.21 12:45:45
"3. Próbálok pontosan fogalmazni, mert talán ez a leglényegesebb pont: akad bármilyen olyan szempont, ami miatt érdemes vállalni ezt a kockázatot? Lehet bármi fontosabb, mint az a biztonság, amit egy ilyen megállapodás nyújthat az országnak és lakóinak? Elméletileg sok ilyen lehetne: megmutatni a világnak, megvédeni a szuverenitásunkat, nem engedni a zsarolásnak, elmozdulni az önállóság irányába."

Ha neked ez az IMF hitel a biztonságot, az ország szuverenitásának megvédését, és a zsarolás elutasítását jelenti, akkor azt hiszem nincs is több kérdésem. Mert ennyire sötét nem lehet egy ember, aki még publikál is.

Létrehozták az IMF-et, hogy az elmaradott országokat segítse. Erre mit ad Isten, a fejlett országok érdekeit képviseli, a nem gyenge magánérdek mögött. Mint írtam, az elmaradott országok megsegítésére jött létre. Ezzel ellentétben, az IMF, és EKB az egy európai pénzszivattyú. És igen, mindig a legcsóróbbat húzzák le a legjobban.

-Elmegy az IMF és EKB tárgyaló bizottság?! Ez mi ha nem zsarolás?!
-Te biztonságnak nevezed azt, amikor két magánérdeket képviselő bank megveszi az országodat kilóra?! Annyi hitelt kényszerítettek erre az országra, hogy csak hitellel tudjuk fizetni az eddigi kötelezettségeinket, és minden egyes hitelnél ők szabták eddig a feltételeket. Az elmúlt 8 évben szépen eladták ezt az országot... Leépítették a gazdaságot, az állattenyésztést (madárinfluenza, sertésinfluenza, száj- és körömfájás, szivacsos agysorvadás...) Az EU meg szépen asszisztált ehhez a "Tömhetünk-e libát" típusú kérdésekkel. Érdekes a franciáknak szabad... milyen kurva érdekes mi?! Miután sikeresen szétbaszták a gazdaságot, jött a "mi megmentőnk" az IMF meg az EKB, eladósítottak minket - ehhez meg az akkori kormány assisztált - és most már ott tartunk, hogy hitel nélkül képtelenek vagyunk fizetni a hiteleket. Ezt nevezik adósságspirálnak, amiből nincs kiút - lásd Görögország.
Amúgy milyen kurva érdekes, hogy a görögöknek elengednek 100 millió eurós adósságot... Ennyire vakok nem lehetnek az emberek, hogy ebből sem tűnik fel, hogy itt bizony kurvanagy biznisz van?!!!
-Na ezek után, ha neked az szuverenitás, hogy 2 magánérdeket képviselő banknak beleszólása van egy ország ügyeibe?! Az IMF, meg az EKB irányítja európát. Ők diktálnak. Ha ez neked szabadság, akkor úgy érzem, nincs több kérdésem.

Most már nem katonák harcolnak, tankokkal meg repülőkkel... Megváltoztak egy kicsit a viszonyok... Tudjuk, hogy a balkáni háború is a pénzről szólt.
Európában is háború dúl évek óta.... Csak nem katonákkal, hanem pénzzel hódítanak meg országokat.

Ti mit gondoltok erről?! o.0
Zendorr 2011.12.21 13:34:31
@jjulie: :D gondolatban már túl vagyok ezen a dilemmán, mert a vagyon, a vagyon, és a vagyon... :DDD mindenhol ez a kérdés, mikor válnak, nyilván nem véletlen :DDD
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
Zendorr 2011.12.17 22:53:52
Kedves Bogáncs, légy olyan kedves, és írj egy esettanulmányt elvált szülők esetére is, ahol az egyik szülő nem kötelezhető gyerektartás fizetésére.
A másik szülőnek egyedül kell két gyereket nevelnie, hol van munkája hol nincs, holott földmérő üzemmérnök végzettsége van. Még azt sem lehet mondani, hogy tömegszakma. Ha van munkája, akkor minimálbért keres. Ez mellett van egy 40-45ft-os rezsi, amiben a hiteltörlesztés nincs benne, mert azt már kisajtolta magából a kis család.
Elárulom neked, hogy ilyen esetben, a gyereked kb~ csak más levetett gönceivel tudod majd öltöztetni.
Az ünnepeken nem ajándékot veszel a gyerekednek, hanem amit amúgy is meg kellene venned: fehérnemű, zokni, tusfürdő, dezodor + 1 tábla csoki, hogy olyat is lásson a gyerek. Max még 1-2 poló a sarki kínaiból. Cipőre ne kelljen költened, mert annak az árát a gyerek megkeresi magának a nyáron.
Kaja téma: "Szar rizzsel, má megint rizzsel?!"
Veszed a kiló kenyeret, tescos párizsit, legolcsóbb kenőmájast.
Azt hiszem, ezekre nem lehet azt mondani, hogy nagy igények. Pár apróság még belefér, de a lényegen nem változtat: A probléma mindössze annyi, hogy fél év után egyszerűen elkezdesz ezektől az ételektől undorodni, köszönhetően annak, hogy nincs változatosság az étrendedben.
Főtt étel: krumpli, borsó, bab, lencse, stb ez is a nagymama kertjéből, mert pénzt nem adnál érte, mert nincs miből... a húst felejtsd el, húst akkor eszel, ha rokon küld faluról, mikor disznót vágnak és elmész segíteni. Az, hogy megvedd boltban az kizárt dolog, felejtős.
Ha netán beszarna valami, azt cserélni kell. Van amit tudsz később is, van amit nem. Pl ha beszarik a fagyasztó - ami általában még egy egy emlék a rendszerváltás előtti orosz időkből - , akkor két lehetősége is van a csórinak:
vagy hagy mindent megromlani a gecibe, vagy vesz egy másik fagyasztót. Elárulom neked, hogy általában a csóróknál a fagyasztó a vésztartalék "éléskamra". Tehát ennek fényében eldöntheted, hogy melyik ujjadból harapsz.
Megveszed a kis megtakarításodból az új hűtőt. Ez kb 2 év megtakarítását emészti fel, ami havi 3k megtakarítást feltételez az eddig leírtak mellett.
Nyugdíj-előtakarékosság néven édesanyámnak évi 100k-t kellett még kicsengetnie, amit megértek, és végülis belegondolva nem is "nagy" pénz. Ez havi leosztásban 8500 pénz.
Összességébe tekintve ez a pénz arra elegendő, hogy ne haljon éhen a család, és az az 1 fő dolgozni tudjon.
Ha a ruháztatás annyira nem is para, de beláthatjuk, hogy az étkezés az nyomorúságos. Azzal pedig nem értek egyet, hogy a tescos párizsin kívűl már minden luxusélelmiszernek számít. A minimálbér arra elég, hogy kiFIZESS minden kötelezettséged (ha nincs hiteled), aztán, hogy miből eszel, illetve létezel, az már "senkit" nem érdekel.

Hogy ne csak túró legyen a faszod végén, hanem egy kis hab is:
Ha elmúltak a gyerekeid 18 évesek, akkor nincs ám családi pótlék... És attól, hogy a gyereked betölti a 18-at, attól nem lesz versenyképes végzettsége, nem lesz szakmai gyakorlata, és főleg nem állása. Mindezek ellenére még neked kell eltartani.
Így a továbbtanulásra lehetőség nem igazán van. Rendes albérletet, plussz a megélhetést nem lehet előteremteni fősuli mellett, csak ha diákhitel...
Aztán menjünk tovább! Miből élnek a főiskolák?! Hát az uv. díjakból. Hiába voltál eddig állami támogatott képzésen, vitya papa elintézi, hogy csak az maradhasson államin, aki kitűnő tanuló az mellett, hogy havi 30-40k-t megkeres(idő idő idő...). Ha párszor megbasszák vizsgán, az átlag is romlik, és neadj' isten vitya papa beosztása szerint csak felét fogja állni állambácsi a sulinak, akkor az +100-150 ropi félévente - ha csak valami szutykot tanul. Ha valami komolyabbat, akkor több. Ennyi pénzt kicsengetni szülői támogatás nélkül... hát nem hinném, hogy sokan vannak.
Értem én, hogy nem kell ennyi diplomás, és ennek az egyik módja, hogy csak annak lesz, aki vagy valakinek a valakije, vagy burzsuj... de hagyjuk is mert csak nyílik a bicska a zsebemben
Vastagbőr Berágott a bankunk 2011.12.16 13:10:00
Orbán a múltkori megtört arcú tévéinterjújával szemben ma reggel már ismét a régi fényében ragyogva, sziporkázva, mosolyogva, büszkén és magabiztosan nyilatkozott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Fő téma a Bankszövetséggel aláírt megállapodás volt a…..
Zendorr 2011.12.16 20:26:17
@Rufus78: ja :( van abban valami amit mondasz. de amúgy mindegy is, eddig tettek róla, hogy szükségünk legyen az imf-re, ezután is tenni fognak. ha próbáljuk elkerülni őket, akkor leminősítenek, meg "ellehetetlenítenek". Így idővel be kell látni sajnos, hogy így vagy úgy, de el fogják érni, hogy az ő feltételeik szerint cselekedjünk... ez sok dolognak köszönhető, köztük előző kormánypártunknak... :(
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
Zendorr 2011.12.14 20:00:34
@Mesemondó Medve: :ASD:AS:DAS:DA:D:AD::DDDD hallod te gecihülye vagy :DDDDD

gazsiweb.click.hu/keret.cgi?/html/genman.html

a google a barátod.

és ez CSAK AZ, amit az átlagember megtudhat. Nem több.
Ez ugyanolyan dolog, mint a robotika. Nagyon szép és nagyon jó, sőt hasznos is lehet. Csak már most haditechnikai eszközként vetik be. Aztán mikor a robot a harcmezőn az m249-es tornyát saját társai ellen fordította, akkor volt ám megdöbbenés.
A genetika ugyanez. Próbálkozunk, sikerül valamit elérni, elbízzuk magunkat, csodáljuk önnön nagyszerűségünket, aztán majd jön a meglepetés.
Egy brazil vidámpark közönsége, köztük nők és gyerekek is végignézték, ahogy egy motoros akrobata frontálisan ütközik egy autókötelék egyik tagjával, majd félpályányi repülés után földet ér, és nem mozdul. A szörnyű balesetről készült videó tanúsága szerint Denis…..
Zendorr 2011.12.03 23:02:17
@Jamesblond: Hasonló történt velem is. Csak nekem a fékkar átszúrta az állam, letörte egy alsó fogam, és egy felső metszőt visszatolt tövig a fogínyembe. Feküdtem a földöm jött egy autó. Lehúzta az ablakot, megbámult, és elhajtott. Egy CIGÁNY férfi és egy nő - részemről tiszteletet sosem fognak érdemelni. Folyt a vér az orromon számon, 50 méterre volta fülke, hogy mentőt hívjon... erre nem volt képes... Na ezt azért írtam le, hogy aki örül ennek a motoros balesetnek, az tudja, hogy melyik népcsoport mentalitásával sikerült azonosulnia...
Érthető módon a görög válság történetének legújabb csavarját, a népszavazás-epizódot a legtöbb cikk a gazdasági hatása oldaláról elemzi. Nem csodálkozom azon, hogy mindenhol a világban most az euró jövője sokkal izgalmasabb kérdésnek tűnik, mint a görög belpolitikai…..
Zendorr 2011.11.02 23:11:14
Én nem értek sem a politikához, sem a gazdasághoz, de az olvasott cikkek alapján nekem az jött le, hogy:
Itt [
index.hu/gazdasag/vilag/2011/11/02/gorogcsod/ ] le van írva, hogy európai országok fognak szívni, ha Görögország befuccsol. Tudjuk nagyon jól, hogy az IMF, és az EU a bankokkal karöltve bőven tett azért, hogy ekkora lehessen a görög államadósság. A cikk amit linkeltem leírja, hogy ki fog fizetni, ha a görögök buknak: Az EU-s tagállamok. Addig-addig szívatják a görögöket, még mindenki fizetni fog az IMF, és az EU adósságjátékáért...